Produsele Calivita sunt
avizate de:

 

 Zahărul și grăsimile dăunează grav creierului

Doar o singură săptămână de urmare a unei diete bogate în zahăr și grăsimi poate altera semnificativ anumite abilități ale creierului, susțin experții australieni, scrie Medical Daily. Schimbările ar putea fi ireversibile.
 
În cadrul experimentului efectuat, experții de la Universitatea din New South Whales au hrănit șoarecii de laborator pe baza a trei tipuri de diete. Astfel, o parte din cobai au consumat alimente sănătoase, un alt grup a fost hrănit cu alimente sănătoase, dar cu apă cu conținut de zahăr și ultimul grup a consumat alimente nesănătoase (chipsuri, prăjituri și biscuiți).
 
După numai o săptămână de urmat dietele atribuite fiecărui grup, atât șoarecii care au consumat produse nesănătoase, cât și cei care au urmat o dietă sănătoasă, însoțită însă de apă îndulcită, au dezvoltat probleme congitive, precum alterarea capacității de recunoaștere a anumitor obiecte. Mai mult de atât, în cazul acestor două grupuri de cobai au fost observate semne de inflamație la nivelul regiunii cerebrale responsabile de memoria spațială.
 
„Ceea ce este foarte surprinzător la acest studiu este viteza cu care s-a petrecut deteriorarea cognitivă. Datele noastre preliminare sugerează, de asemenea, că prejudiciul nu este inversat atunci când șoarecii sunt comutați înapoi la o dietă sănătoasă, lucru care este îngrijorător", subliniază coordonatoarea studiului, Margaret Morris.
 
Studiul a fost publicat în jurnalul de specialitate Brain, Behavior, and Immunity.

>>Toate articolele

Toate drepturile rezervate CALIVITA.BIO-SANATATE.COM © 2017. Acest site este detinut, administrat si mentinut de AQUARIONS BIOS SRL, distribuitor autorizat al produselor CaliVita® International, singurul responsabil de continutul acestui site, iar reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site. Toate produsele au T.V.A. inclus.