Produsele Calivita sunt
avizate de:

 

 Test care arata cat de stresat esti

De Ziua națională a conștientizării cu privire la impactul stresului, Asociația Britanică pentru Consiliere și Psihoterapie a lansat un test creat pentru a ajuta la depistarea simptomelor de stres și calcularea nivelului de stres în viața de zi cu zi.

Testul e bazat pe calcularea unui punctaj în funcție de răspunsul la câteva întrebări astfel: 0 – pentru „niciodată", 1 – pentru „aproape niciodată", 2 – pentru „câteodată", 3 – pentru „des" și 4 – pentru „foarte des".

1. Cât de des te surprinzi comportându-te iritat față de prieteni și familie?(Stresul îi poate face pe oameni să se poarte altfel decât sunt ei de obicei, devenind uneori excesiv de iritați sau pierzându-și simțul umorului.)

2. Ai probleme cu somnul?(Pe lângă insomnie, adesea persoanele care sunt stresate se pot simți obosite în mod constant.)

3. Cât de des simți că nu poți să controlezi evenimentele importante din viața ta?(Stresul îi poate determina pe oameni să se simtă lipsiți de control sau incapabili să gestioneze situațiile cu care se confruntă.)

4. Ți se întâmplă să simți greață fără să îți fie rău de la stomac?(Stresul poate genera senzații de rău sau de greață.)

5. Cât de des simți că nu te interesează lucrurile care se întâmplă în jurul tău?(Stresul îi poate face pe oameni să fie retrași, uneori chiar izolați din punct de vedere social.)

6. Ți se întâmplă să îți pierzi vreodată pofta de mâncare?(Dereglarea orelor de masă, inclusiv pierderea apetitului sau pofta de mâncare atunci când ești sub presiune pot fi simptome ale stresului.)

7. Cât de des simți că îți este greu să iei o decizie?(Stresul îi poate face pe oameni să experimenteze dificultăți atunci când trebuie să ia decizii simple.)

8. Cât de des îți este distrasă atenția de la o activitate?(Lipsa concentrării și inabilitatea de a duce la bun sfârșit o sarcină înainte de a începe în grabă o alta poate fi un simptom al stresului.)

Rezultatele pot fi interpretate după următoarea grilă:Între 0 şi 16 puncte = un nivel scăzut de stres;Între 17 şi 24 puncte = un nivel mediu de stres;Între 25 şi 32 puncte = un nivel ridicat de stres.

Atunci când te simți stresat, poți lua câteva măsuri eficiente pentru a reduce presiunea. Încearcă să identifici sursa stresului. Vorbește cu cineva despre problemele tale, uneori discuțiile ajută. Atunci când ești stresat, nu sta pur și simplu așteptând ca problemele să treacă. Ia măsuri ca să recapeți controlul. Asigură-te că investești în relațiile tale semnificative (prieteni, familie), pentru că acestea te pot ajuta cel mai bine în perioadele grele. Exercițiile fizice și tehnicile de relaxare nu îți rezolvă dificultățile, însă ele te-ar putea ajuta să îți recapeți tonusul mintal care să te ajute să rezolvi problemele.

>>Toate articolele

Toate drepturile rezervate CALIVITA.BIO-SANATATE.COM © 2017. Acest site este detinut, administrat si mentinut de AQUARIONS BIOS SRL, distribuitor autorizat al produselor CaliVita® International, singurul responsabil de continutul acestui site, iar reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nicio responsabilitate cu privire la acest site. Toate produsele au T.V.A. inclus.