Ce este afectiunea lumbago si cum se manifesta?

Lumbago este durerea lombara acuta, care se declanseaza brusc, cauzata de contractura muschilor paravertebrali (aflati de o parte si de cealalta a coloanei vertebrale) si care determina imposibilitatea de aplecare a trunchiului, ramanand blocat in pozitia semi-aplecat in fata; bolnavul nu poate sa se aplece sa ridice un obiect de jos, sau sa-si inchieie sireturile dar nici sa indrepte in totalitate trunchiul. Bolnavul prezinta impotenta functionala, devine imobil, se deplaseaza cu dificultate, ridicarea sau asezarea pe pat sau scaun sunt deosebit de dureroase, nu se poate deplasa si nu poate sta mult timp in picioare. 

Cauze si factori declansatori lumbago: 

►leziuni discale (miscare gresita sau microtraumatism care afecteaza un disc intervertebral, trepidatii, cazaturi, alunecari, torsionari sau rasuciri bruste, ridicarea greutatilor in pozitii incorecte, cu spatele flexat sau hiperextensie, care suprasolicita inelul fibros, putandu-l fisura)
►boli neurologice de natura infectioasa, proliferative sau toxice care afecteaza radacinile (radiculite) sau nervul (nevrite)

Oricare ar fi cauza, determina fisura inelului fibros intervertebral, cu migrarea nucleului pulpos si iritarea filetelor nervoase, moment in care bolnavul simte o durere violenta, care il imobilizeaza si nu-i permite redresarea coloanei, miscarea de flexie, rotatie sau extensie. In fazele avansate de evolutie, daca asupra coloanei actioneaza in continuare cauzele care au produs criza dureroasa (pozitii vicioase, condusul autoturismului pe distante mari, efectuarea de sporturi care implica traumatisme ale coloanei, munca in constructii unde se ridica greutati, etc), atunci nucleul pulpos aflat sub tensiune, mareste fisurile inelului fibros, rupe capsula protectoare si invadeaza cavitatea medulara; este stadiul final al deteriorarii discului intervertebral, hernia de disc, care reprezinta o urgenta neuro-chirurgicala! Daca in aceasta faza nu se intervine cu tratament corespunzator, leziunile nervoase pot evolua catre forme paralizante, cu pierderea functiei motorii (durerea dispare dar apare nesiguranta in mers, lipsa de coordonare a miscarilor in membrul interesat). Micile dureri la nivelul coloanei, sunt semnale de alarma care atrag atentia asupra leziunilor intervenite la nivelul discului intervertebral. A inabusi durerea,nu se face decat a amuti boala, dar leziune ramane acolo si poate oricand erupe in forta. 

Tratamentul formei acute poate fi de competenta acupuncturii, homeopatiei, fizioterapiei sau fitoterapiei, nefiind indicate in aceasta faza kinetoterapia, tractiunile, masajul dar formele cronice pot beneficia de tratament alternativ complex, asociat: acupunctura, homeopatie, chiropraxie, gemoterapie, fitoterapie, masaj, kinetoterapie, etc.

Produse Calivita  recomandate in tratarea lumbago

Produse Calivita  recomandate in tratarea lumbagoDescriere
Joint Protex Fortereface structurile articulare, impiedica aparitia degenerescentelor
Shark Aidreface cartilajul articular, efect antiinflamator, reda mobilitatea
Pure Yuccadetoxifiant, antiinflamator cu actiune asemanatoare cortizonului
Triple Potency Lecithinactioneaza ca un emolient la nivelul articulatiilor, calmeaza durerea
MagneZI B6contracturant, miorelaxant, combate contractura musculara, calmeaza durere
SambuRexantiinflamator, antipiretic, sudorific

 

Alte produse Calivita  recomandate in tratarea lumbagoDescriere
L-Lysine Plus reface cartilajul articular, efect antiinflamator, reda mobilitatea
Joint Protex    reface structurile articulare, impiedica aparitia degenerescentelor
Evening Primrose Oil    actioneaza ca un emolient la nivelul articulatiilor, calmeaza durerea 
Vitamina C Plus Flavonoid 75MG    antiinflamator, favorizeaza absorbtia calciului si depunerea lui in oase
Vitamina C 300 Plus (with Rose Hips and Bioflavonoids)    antiinflamator, favorizeaza absorbtia calciului si depunerea lui in oase
Strong Bones Calcium/ Magnezium    asigura suportul de calciu si magneziu necesar sanatatii oaselor
White Willow    aspirina naturala, efect antipiretic, sudorific
Mega B Complex    decontracturant, miorelaxant, combate contractura musculara, calmeaza durere
Immunaid    imunostimulator, reduce fenomenele inflamatorii, grabeste vindecarea

 

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita