Insuficienta cardiaca

Ce este insuficienta cardiaca si cum se manifesta?

Insuficienta cardiaca apare atunci cand inima din diverse motive nu mai poate pompa cantitatea de sange necesara organismului. Boala poate afecta fie una din parti (dreapta sau stanga), fie ambele.
 
» Insuficienta cardiaca stanga, afecteaza ventriculul stang, cel care preia sangele incarcat de oxigen din atriul stang si il redistribuie in tot corpul. Ventriculul stang prezinta o perioada de contractie (sistola) in care sangele este impins in corp si o perioada de relaxare (diastola) in care sangele este primit in atriul stang si apoi ventriculul stang, din plamani. Cand apar perturbari ale acestui mecanism, se produce insuficienta vetriculara stanga, in care prin scaderea capacitatii de a pompa sangele, scade fluxul sanguin, determinand acumulare de lichid in tesuturi Insuficienta cardiaca stinga este consecutiva hipertensiunii arteriale, afectiunilor aortei, stenozei mitrale, bolii coronariene, inclusiv infarctului miocardic. Aceasta forma de insuficienta cardiaca se manifesta in special prin dispnee, de diferite grade, si palpitatii. 

» Insuficienta cardiaca dreapta, apare de obicei ca urmare a insuficientei ventricolului drept. Atriul drept primeste sangele incarcat cu bioxid de carbon care se intoarce la inima prin vene, de unde este trimis prin ventricolul drept la plamani unde se incarca cu oxigen. Insuficienta cardiaca dreapta este de obicei consecinta unei insuficiente a inimii stangi sau consecutiva unui baraj in circulatia pulmonara, produs de o boala cronica de plamini, de o afectiune sau defect al arterei pulmonare sau de unele boli de inima innascute. Tulburarile si semnele prezente in aceasta forma de insuficienta cardiaca sunt: vinele gatului umflate, ficatul marit de volum, edeme in tesuturi, in special la picioare. Cianoza este rezultatul insuficientei oxigenari a sangelui in plamanii bolnavi.

» Insuficienta cariaca globala, apare dupa o evolutie cronica a bolii, in care s-a produs decompensarea atat a inimii stangi cat si drepte si se va manifesta prin semne comune celor doua forme de insuficienta cardiaca. Aparitia suferintei globale a inimii se poate produce in urma anemiilor grave, bolilor de tiroida, miocardozei, obezitatii, avitaminozei B. Predomina dispneea cand insuficienta ventriculului stang este mai accentuata si edemele, umflarea vinelor gatului si a ficatului sau cianoza atunci cand domina insuficienta ventriculului drept.
 
In formele inaintate de insuficienta cardiaca globala apar tulburari considerabile in ceea ce priveste nutritia organismului. Bolnavul isi pierde pofta de mancare, are greturi, uneori varsa, acuza balonari abdominale, slabeste tot mai mult, iar temperatura corpului are tendinta sa scada.

Produse Calivita recomandate in tratarea  insuficientei cardiace

Produse Calivita recomandate in tratarea  insuficientei cadriace Descriere
Ginkgo XC imbunatateste circulatia miocardului
Omega 3 Natural Fish Oil imbunatateste circulatia miocardului
Sublingual Coenzyme Q 10Super Co Q 10 Plus antioxidant, cardio-protector
Garlic Caps regleaza valorile tensiunii arteriale, combate ateroscleroza vasculara
Rhodiolin combate stresul, regleaza ritmul cardiac
Low Deuterium Oxy Crystal, Apa vie oxigeneaza tesuturile, imbunatateste respiratia, purifica sangele

 

Alte produse Calivita recomandate in tratarea  insuficientei cardiace Descriere
Mega Q Protect   imbunatateste circulatia si oxigenarea miocardului   
OxyMax     oxigeneaza tesuturile, imbunatateste respiratia, purifica sangele    
Melatonin   antioxidant, regleaza ritmul veghe-somn    
Cholestone     hipocolesterolemiant, cardio-protector, antioxiudant
Vitamina E     reda elasticitatea peretilor vaselor de sange, antioxidant
Stress Management B-Complex     combate stresul
White Willow     antiaterosclerotic, cardio-protector
Evening Primerose Oil     imbunatateste circulatia, asigura o buna activitate cardiaca, regleaza valorile tensionale 
Vitamina C 1000 (Delayed Release)     creste rezistenta peretilor vasculari, fluidifica sangele, imbunatateste circulatia cerebrala  
Super Soya Lecithin     lipocatalizator, hipocolesterolemiant, antiaterosclerotic   
Q Protect imbunatateste circulatia si oxigenarea miocardului
Senior Formula     imbunatateste circulatia, efect adaptogen

 


Nu există produse în această categorie.