Bronsita acuta este o boala inflamatorie acuta a cailor respiratorii superioare (de obicei intereseaza mucoasa bronhiilor sau se poate extinde si la trahee, traheo-bronsita)

Cauza principala este infectia virala insotita sau urmata de infectia bacteriana. Dintre factorii etiologici mai importanti: conditiile de mediu (frig, umiditate, intemperii), agenti chimici iritanti (expunere la vapori de lacuri, vopsele, pulberi, accidentale sau prin natura profesiei), fumatul, boli debilitante, denutritia care duc la scaderea sistemului imun. 

Simptomatologia se caracterizeaza prin debut acut, manifestata prin tuse initial uscata, apoi cu expectoratie in cantitate mica mucoasa, pentru ca in final sa devina mai abundenta, muco-purulenta sau chiar purulenta. Febra poate atinge valori de 39 grade Celsius, dar se pot intalni si cazuri cu subfebrilitati, in special la batrani si la persoanele debilitate. Cand catarul bronsic este accentuat poate sa apara dispneea. 
Examenul radiologic nu arata modificari semnnificative

Evolutia bolii are o tendinta naturala spre vindecare. Exista insa si riscul cronicizarii. Prognosticul este in general bun.

Tratamentul vizeaza combaterea cauzelor care au produs boala, impiedicarea aparitiei complicatiilor,stimularea sistemului imunitar pentru  evitarea recidivelor

Produse recomandate in aceasta afectiune Descriere
Immunaid  
Noni Organic / Noni Lichid  
Liquid C + Bioflavonoides with Rose Hips (240 ml)  
Vitamina C 1000 (Delayed Release)  
OxyMax  

 

Alte produse recomandate in aceasta afectiune Descriere
Beta Carotene  
Chelated Zinc  
Sublingual Co Q10  
Garlic Caps  

Coșul este gol!