Acneea

Ce este acneea si cum se manifesta?

Acneea este cea mai frecventa dintre afectiunile pielii, Leziunile sunt comedoane inchise sau deschise, papule, pustule si chisturi. Cauza este necunoscuta fiind aparent declansata de excesul de androgeni, la persoane cu o predispozitie genetica si pe un fond de piele seboreica. Apare frecvent la pubertate (acneea juvenila) desi se poate produce si in a treia sau a patra decada a vietii:acneea rozacee, la femeile trecute de 40 de ani sau acneea neonatala care apare la nou- nascut dar se remite dupa cateva luni. Afecteaza mai ales fata si trunchiul iar cicatricile se pot constitui ca sechela a leziunilor sau prin iritatia locala provocata de pacient prin stoarcere, scarpinat.

Care este cauza acneei?

De regula etiopatogenia acneei este urmatoarea: hipersecretia de sebum, obturarea infundibulului folicular, retentia de sebum si popularea sebumului incarcerat de catre bacteria acneei (Propionibacterium acnes) cu iritatie consecutiva. Recaderile sau rezistenta la tratamentul antibiotic apar datorita dezvoltarii unor tulpini noi de P.acnes rezistente la tetracicline si eritromicina, dar care se pare ca sunt sensibile la minociclina.

Produse Calivita recomandate in tratarea acneei  

Produse Calivita recomandate in tratarea acneei   Descriere
Garlic Caps antibacterian, antiinflamator, combate bacteria incriminata
Immunaid imunomodulator, antibacterian, antiinflamator
Acidophilus with Psyllium imunostimulent, antiinflamator, antibacterian
Oxy Max asigura oxigenarea tesuturilor, grabeste vindecarea
Para Protex antibiotic, antiviral, antibacterian, antiinflamator
Evening Primrose Oil reda elasticitatea pielii, confera stralucire, regleaza activitatea\ gonadelor

 

Alte produse  Calivita recomandate in tratarea acneei   Descriere
Beauty Formula     regenereaza, combate inflamatia, reda stralucirea si elasticitsatea pielii
Beta Carotene     regenereaza, intra in structura pielii si mucoaselor
Chelated Zinc     efect antiinflamator, intra in substratul morologic al tesutului pielii
Sublingual Coenzyme Q 10     efect antioxidant, regenerant, tonifiant al pielii
L-Lysine Plus        reface colagenul, tonifica pielea, grabeste vindecarea 
Pure Yucca     detoxifica, purifica sangele, curata pielea de impuritati

Acneea juvenila

Acneea juvenila este o dermatoza caracteristica varstei tinere, adolescenti si tineri intre 12-25 de ani si care dupa aceasta varsta dispare aproape instantaneu. Este caracterizata de o inflamatoie purulenta a foliculului pilo-sebaceu, printr-o hipersecretie a glandelor sebacee. Statistic peste 80% din tineri sufera de aceasta acnee intr-un grad mai mic sau mai mare de afectare. Hormonii si schimbarile care au loc in aceasta perioada a vietii, perioada pubertatii, influenteaza producerea acneei.
Hipersecretia de sebum umple foliculii pilosi care sub actiunea bacteriilor de la suprafata pielii se inflameaza. dand nastere acestor cosuri (in limbaj popular), comedoane (puncte albe, puncte negre, papule, pustule, chisturi).
Acneea este localizata in special la nivelul fetei (frunte, barbie, mai rar obraji), gat, umeri, piept,fund. Acneea se produce la nivelul pielii, a invelisului exterior al corpului si nu este intamplatoare la aceasta varsta. Este varsta la care tanarul isi defineste identitatea, imaginea de sine dar si deschiderea catre lumea din jur, este perioada in care tanarul incepe sa-si fixeze reperele afective fata de lumea din jur si rupe barierele cercului familial. Iar acneea este tocmai o expresie a timiditatii, a indoielii, a neancrederii fata de lumea exterioara dar si o incercare de pastrare a barierei prin limitarea contactului cu realitatea. Pielea limiteaza aceasta deschidere, inchizand porii si acoperind pielea cu o hipersecretie de sebum.
In subconstient aceasta lupta poate agrava sentimentul de nesiguranta si teama tocmai prin aspectul desfigurant pe care il creeaza acneea de cele mai multe ori. In valtoarea gandurilor si deschiderea constintei catre adevar, tanarul risca sa se teama si mai mult de sine, de propriul aspect dezagreabil inchizand sentimente, emotii, temeri impreuna cu avalansa de transformari hormonale intr-un cerc vicios.

Cum tratam o acnee juvenila?

Pentru ca la baza producerii ei stau un cumul de factori (alimentari, hormonali, psiho-emotionali, infectiosi) este de la sine inteles ca fiecare trebuie gestionat cu atentie acordand importanta in egala masura, tuturor.


Nu există produse în această categorie.