Ce este detoxifierea si in ce consta?

Incarcarea toxinica este un proces inevitabil care se produce in organism in urma proceselor biologice rezultand o serie de substante toxice pe care organismul se straduieste sa le elimine, prin mecanismele sale proprii de depurare prin organe specializate in indeplinirea aceste functii: pielea, plamanii, limfa, rinichii, ficatul, colonul.
Desi mecanismele proprii sunt foarte bine puse la punct de catre Marele Creator, in conditiile vietii actuale, boli, alimentatie nesanatoasa, mediu poluant, organismul nostru se supraancarca iar depurarea devine din ce in ce mai dificila. Din aceste motive trebuie ajutat pri consumul unor suplimente care sa sprijine functia de depurare.
Exista cateva semne de incarcare toxinica care ar trebui sa atraga atentia oricui si anume: constipatia, mirosul neplacuut in gura sau al respiratiei, transpiratii lipicioase, urat mirositoare, urini hipercrome urat mirositoare, stare de oboseala permanenta, iritabilitate, nervozitate, somnolenta sau dimpotriva insomnii.

Anumite organe sunt specializate in functia de detoxifiere, de eliminare a produsilor toxici rezultati din metabolism si pe care in mod fiziologic organismul lupta sa-i elimine. Aceste organe sunt: pielea, plamanii, ficatul, rinichiul, colonul, limfa                                          
Prin colon sunt eliminate resturile grosiere rezultate in urma digestiei; atunci cand tranzitul intestinal nu este unul normal alimentele stagneaza in intestine, ceea ce conduce la o descarcare toxinica generala.
In mod normal alimentele trebuiesc eliminate din organism la 24 de ore de la ingerarea lor; este normal deci sa existe cel putin un scaun la 24 de ore. 

Ficatul este pe buna dreptate numit "bucataria" organismului, deoarece principiile nutritive filtrate la nivelul intestinelor trec in sange si ajung la nivelul ficatului unde sunt metabolizate si transformate in principii active pe care organismul apoi le foloseste in mod selectiv .

Rinichiul, este o alta cale de eliminare a deseurilor fine, rezultate din procesele metabolice care au loc in tesutiri si care rezulta din procesele biologice si arderile celulare .

Pielea este si ea un organ de depurare, prin transpiratie, eliminand toxinele aflate in straturile superficiale ale tesuturilor de la suprafata corpului. 

Plamanul prin procesul de respiratie, respectiv expiratie, elimina bioxidul de carbon, un gaz rezultat din arderile celulare .

Limfa, actioneaza si ea in lupta anti- microbiana, anti-tumorala, organismul fiind in permanenta bombardat de factorii nocivi externi si interni.

Cauzele care duc la incarcarea organismului cu toxine

Cauzele care duc la incarcarea organismului cu toxine pot fi determinate de disfunctii aparute la oricare dintre organele de depurare:

Tranzitul intestinal lent (constipatia), colopatiile spastice, colonul iritabil, etc Este indicat consumul alimentelor bogate in fibre care leaga grasimile si acizii biliari si le elimina impreuna cu materiile fecale, accelerand totodata tranzitul intestinal. Se recomanda consumul unor plante cu efect laxativ, curativ: crusin, sena, aloe, dar care se iau in cure scurte pentru a nu da iritatia mucoasei intestinale, sau a distruge flora bacteriana intestinala 
Ficatul gras, steatozic prin consumul de alimente grase sau bogate in proteine; colecistul lenes care poate sa determine hepatita colestatica ( inflamatia ficatului intoxicat de staza bilei ), alcoolismul care poate sa inflameze ficatul, consumul de medicamente, alimente prelucrate termic sau industrial. Este indicat conumul alimentelor care sa imbunatateasca drenajul hepatic si biliar, cu actiune coleretica, colagoga: anghinarea, ridichea neagra, papadia 
Rinichiul, datorita aportului insuficient de lichide, poate inchide un cerc vicios: (lipsa de lichide- incetineste activitatea rinichiului- acumulare de toxine) in timp ce hidratarea eficienta obliga rinichii sa lucreze si totodata sa elimine toxinele acumulate. Se recomanda alaturi de consumul de lichide, alimente si plante diuretice: matase de porumb, urzica, macese, coada calului, pepene verde 
Organismul incarcat toxinic se exprima la exteriorul corpului prin manifestari la nivelul pielii (eczeme, crapaturi, fistule, acnee, furuncule, piele grasa, supuratii, etc); prin supraincarcare toxinica acest mijloc de depurare poate deveni ineficient; lipsa transpiratiei sau transpiratia urat mirositoare, transpiratia care pateaza lenjeria sau alteori excesul de transpiratie pot fi indicii ale unei incarcari toxinice; pe langa consumul de lichide suficient, se recomanda bai de vapori, baile de soare, adaosul in apa de baie a o serie de plante cu actiune detoxifianta dermic: pelin, musetel, galbenele, salvie, etc 
Prezenta unor mucozitati, care ingreuneaza respiratia, pot determina ingreunarea functiei organismului de eliminare a deseurilor gazoase; prezenta mirosului urat al transpiratiei (halena fetida), expectoratia matinala sub forma de sputa sau uneori senzatia de sufocare, de lipsa de aer, pot fi indicii de intoxicare a plamanilor cu praf menajer, diversi poluanti admosferici, pulberi si microparticule industriale, polen, etc.
Pentru detoxifierea pulmonara se indica plante cu proprietati detoxifiante, fluidifiante (ceaiuri sau aromoterapie) cu pin, cimbrisor, rozmarin, oregano, etc 
 
Acumularea toxinelor in  organism poate cauza probleme serioase de sanatate. In conditiile vietii actuale,organismul nu reuseste singur prin mecanismele proprii sa se detoxifice, sa elimine toti compusii rezultati din metabolism.

Produse Calivita  recomandate in detoxifiere

Produse Calivita  recomandate in detoxifiereDescriere
Arginine Plusdetoxifica ficatul, ajuta la regenerarea celulelor hepatice, combate steatoza hepatica
Liquid Chlorophyllidetoxifica, purifica sangele, reface celula hepatica
Pure Yuccadetoxifica, adaptogen, purifica sangele, antiinflamator, aciune asemanatoare cortizonului
Nopalindetoxifica colonul, stimuleaza tranzitul intestinal
Ocean 21
stimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul si golirea colunului, detoxifica organismul

 

Alte produse Calivita recomandate in detoxifiereDescriere
SambuRex    detoxifica, actiune sudorifica, elimina toxinele din organism in timpul perioadei febrile
Acidophilus with Psyllium    reface flora bacteriana saprofita, stimuleaza imunitatea intestinala, impiedica multiplicarea germenilor patogeni
Spirulina Chlorella Plus    stimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul si golirea colunului, detoxifica organismul
Spirulina Max    stimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul si golirea colunului, detoxifica organismul
Oregano Oilstimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul si golirea colunului, detoxifica organismul, impiedica multiplicarea germenilor patogeni
Slim Formula    detoxifica, stimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul intestinal

 

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita