1. Pentru cine recomandăm?
2. In ce este indicat Liver aid 
3. Ce contine Liver Aid de la Calivita?
4. Mod de administrare
5. Componentele produsului Liver Aid CaliVita
6. Beneficiile Produsului Liver Aid
7. Afectiuni in care este recomandat Liver Aid 
8. Știați ca:

9.  Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul Liver Aid
 

Ficatul este unul dintre cele mai active organe din corp: descompune substanţele nocive care intră în organism şi detoxifică organismul, de aceea protecţia lui este cu atât mai importantă.

Produsul Liver Aid de la Calivita contine armurariu, crom, seleniu, metionina, L-cisteina, L-arginina, L-ornitina, L-carnitina, acid alfa-cetoglutaric, acid alfa-lipoic.

Armurariul (Silybum marianum) este cea mai populară plantă cu efect protector asupra ficatului.

Extractul din această plantă este bogat în silimarină, o substanţă ce poate contribui eficient la autodetoxifierea şi regenerarea ficatului. Aminoacizii care conţin sulf, cum sunt metionina şi cisteina, cresc şi ele funcţia de autovindecare a ficatului.
Cromul poate uşura activitatea ficatului stimulând metabolismul glucidelor.

1. |Pentru cine recomandăm ?

 • Persoanelor care iau medicamente ce pot afecta ficatul.
 • Ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatice datorate alcoolului. 
 • Ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatice datorate virusurilor.
 • Persoanelor care în timpul serviciului sunt expuse unor substanţe ce presupun solicitarea extremă a funcţiei de detoxifiere a ficatului.

Chiar daca avem un stil de viata sanatos, organismul vine zilnic in contact cu numerosi factori nocivi, care pot determina leziuni hepatice cronice. Intre acesti factori se afla si medicamentele (administrarea timp indelungat a unor antibiotice duce la leziuni ale ficatului) s.a. De asemenea, sunt frecvente si hepatitele produse de diversi virusi.

Amoniemia sau cresterea nivelului de amoniac in sange apare din cauza ca ficatul nu mai functioneaza bine fie din cauza unor dependente(alcool, medicamente) fie a virusilor care determina afectiuni hepatice. Consecinta poate fi steatoza hepatica care poate fi urmata de ciroza. De aceea este bine ca nivelul de amoniac din sange sa fie mentinut intre limite normale.  

 Organismul  este de multe ori expus unor agenti nocivi care dauneaza  ficatului, si de aceea  este bine utilizarea  unor produse hepatoprotectoare. 

Boala apare numai atunci când este lezata  o parte semnificativă a organului, de aceea leziunea poate exista de mult timp fara sa manifeste nicio reactie. Pentru a preveni aceasta, aveți nevoie pentru a furniza continuu corpului un set de componente care va crește posibilitatea de detoxifiere a ficatului și permite regenerarea mai eficient.

2. |Liver aid CaliVita este indicat in:

* Detoxifierea ficatului, curățare de toxine;
* Prevenirea sindromului de ficat gras și îmbunătățirea funcționării corespunzătoare a ficatului;
* Prevenirea dependenței de nicotină , alcool, droguri;
* Tratamentul pe termen lung cu steroizi sau preparate hormonale;
* Prevenirea litiazei biliară ;
* In hepatitele virale si ciroza hepatica.


3. |Ce contine Liver Aid de la Calivita?

Un flacon de LIVER AID contine100 capsule.
o capsula contine:
- Extract de silimarina din Armurariu(ciulin de lapte) 60 mg
- L-arginina 100 mg
- L-cisteina 100 mg
- L-ornitina 100 mg
- Metionina 100 mg
- Acid alfa-cetoglutaric 100 mg
- L-carnitina 50 mg
- Colina 25 mg
- Acid alfa-lipoic 12,5 mg
- Crom (picolinat) 25mcg
- Seleniu (din seleniu-metionina10 mcg

 


4. |Mod de administrare:

3-6 capsule pe zi sau conform recomandarilor. Profilactic: 1 capsula seara dupa ora 21.


5. |Componentele produsului Liver Aid CaliVita

>>Armurariu (Ciulinul de  Lapte) contine 2-4% dintr-un amestec din Silimarina și minerale: cupru, seleniu, zinc. Numeroase studii confirmă că acest complex  de antioxidanti protejeaza celulele hepatice  precum și contribuie la regenerarea celulelor deteriorate.
Armurariu are  rolul  de a  recepta toxinele si a  prevenii pătrunderea membranelor lipidice în celulele hepatic e. De asemenea, neutralizeaza substanța care a reușit să pătrundă în celule. In plus, are o abilitate unica de a stimula sinteza proteinelor în celulele hepatice prin cresterea activitatii de ADN și ARN. Astfel,  ajuta la regenerarea celulelor  ficatului.  De asemenea are capacitatea de a mobiliza alti antioxidanti in celulele hepatice pentru a se  apăra împotriva atacurilor toxinelor. De exemplu, unul dintre cei mai puternici antioxidanti prezenti în organism cu rol de detoxifiere, și substanța de bază în ficat este glutation. Armurariu  crește nivelurile de glutation cu 35%. 
  Extractul acestei plante protejează ficatul și vindecă rănire, regenerand celulele și fragmente mari de țesut hepatic. Cele mai multe dintre studiile au fost efectuate în Germania, unde Armurariu este recunoscut oficial ca adjuvant în tratamentul de cirozei hepatica si inflamatiilor  din organism.
Într-un studiu (dublu-orb) au participat 116 de oameni cu leziuni hepatice cauzate de abuzul de alcool. Pacienții au fost tratați cu 420 mg pe zi cu Armurariu. Efectele curative ale plantelor au apărut în termen de două săptămâni - s-au dovedit schimbările favorabile ale nivelului de enzime.

 

>>L-carnitina este foarte utila în lupta împotriva grasimii inutile - joacă un rol important în metabolismul acizilor grași. Carnitina se leaga de acizii grași și ii valorifică în procesele energetice. Grăsimea este arsa în mitocondri, care înfășoară o membrană biologică sigilata - membrana mitocondrială, care este impermeabila la moleculele cu greutate moleculară mare, cum ar fi acizii grași.  Cu o dieta sanatosa sio  activitatea fizica se accelerează semnificativ procesul de ardere a grasimilor, desigur, fără yo-yo.
L-carnitina imbunatateste metabolismul energetic al grăsimilor cu până la 70%. Împreună cu cromul reduce ficatul gras prin creșterea bunei desfășurare a activitatilor lui și îmbunătățește metabolismul.

>>Arginina joacă un rol important în transportul, depozitarea și eliminarea azotului - este extrem de important pentru metabolismul muscular eficient. Arginina în prezența celulelor endoteliale produce oxid nitric. Acesta da  semnalul  musculaturii netede sa fie relaxata, care contribuie la imbunatirea circulatiei sangelui. O astfel de acțiune a argininei este deosebit de important în prevenirea hipertensiunii și insuficienței cardiace congestive. Studiile au aratat ca suplimentarea cu arginină poate normaliza agregarea plachetara (tendinta de a dezvolta cheaguri de sange) la pacientii cu nivel ridicat de colesterol. Aceasta îndeplinește, de asemenea, o funcție de protecție pentru ficat. Arginina convertește amoniacul, care este substanța principală  toxica pentru ficat, în uree care este eliminata din organism.

>>Metionina este detoxifiant, lipotropic, anti-inflamator, antialergic, colagog.  Protejează ficatul și rinichii parenchimului. Crește sinteza de creatina in muschi, crescand capacitatea fizică. Metionina inhibă secreția de sebum, secretiile pielii acidulate acționează preventiv. Accelereaza cresterea parului si unghiilor si regenerarea pielii, oaselor si cartilajelor. De asemenea, induce țesutului procesele de regenerare în mod clar la  nivelul lipidelor. Regulator  în sânge și țesuturi, acționează antiaterogenic. Elimină peroxizii dăunători și metalele grele din organism.

Colina funcționează ca lipotrofic, anticolesterolemic, antiatherogenic, detoxifiere și protejează parenchimul hepatic. Aceasta este utilizata în inflamație a ficatului, ateroscleroza, calculi biliari, degenerarea grasă a ficatului (de prevenire, de tratament), psoriazis, intoxicare prin otrăvirea a corpului.

In perioada fetala, ficatul este un organ hematoformator (formarea sangelui). Dupa nastere, vitamina B12 depozitata in ficat, accelereaza formarea globulelor rosii. Cantitatile crescute de cupru si fier din ficat asigura sinteza hemoglobinei. Din aceste motive, bolile hepatice sunt insotite intotdeauna de o anumita anemie. In ficat se realizeaza si transformarea beta-carotenului in vitamina A.

Consumand sistematic Liver Aid , omul modern isi va mentine starea de sanatate. Acest supliment alimentar este recomandat atat pentru prevenirea unor boli hepatice, cat si pentru utilizarea ca adjuvant al tratamentului medicamentos, in cazul unei boli hepatice cronice.

 

6. |Beneficiile Produsului Liver Aid

 • Protejaza ficatul;
 • Recomandat in bolile hepatice;
 • Ajuta la tratamentul cirozei, hepatitei si alcoolismului;
 • Contine arginina care ajuta la detoxifierea ficatului;
 • Ajuta la reglarea glicemiei recomandu-se si la diabetic;
 • Ajuta la reglarea colestetolului.
 • Contribuie la menţinerea şi refacerea structurii celulare hepatice şi susţine sănătatea ficatului
 • Susţine funcţiile normale ale ficatului
 • Cu puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii, previne pătrunderea toxinelor în ficat, neutralizând efectele acestora
 • Ajută la eliminarea, din organism, a reziduurilor de medicamente hepatotoxice

 

7. |Afectiuni in care este recomandat Liver Aid de la Calivita

 

Afecțiune Mod de administrare
- Cancer de ficat - 1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, rol de protectie la nivelul ficatului contra metabolitilor cancerigeni si malformatiilor celulare.
- Ciroza hepatica - 1-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, are rol regenerator al portiunilor din ficat inca nedistruse ireversibil si protector al tesutului hepatic putin afectat, prevenind astfel evolutia complicatiilor.
- Hematemeza

-hematemeza dezvoltata pe ciroza hepatica:

-1-0-1 inainte de masa, este un bun protector hepatic si regenerator al structurii hepatice, intervenind cu continutul de aminoacizi esentiali in ameliorarea metabolismului hepato-biliar, astfel prevenind riscul de complicatii in bolile importante dobandite de acest organ foarte sensibil la tot ce trece prin tubul digestiv.

- Hepatita - 1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, amelioreaza functiile hepatice alterate si accelereaza regenerarea parenchimului hepatic. 
- Parazitoza - teniaza si trichineloza -1-0-1 inainte de masa,    hepatoprotector pentru medicatia toxica de spital.
- Steatoza hepatica - 1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, prin continutul de aminoacizi si antioxidanti are multiple functii in mentinerea sanatatii ficatului si prevenirea cirozei.

 

8. |Știați că:

Numai în Statele Unite peste 6 milioane de oameni suferă de boala Alzheimer - cea mai comună formă de demență. Și există un potențial factor de risc pentru Alzheimer și demență care abia acum este înțeles. De fapt, un studiu recent din 2022 a arătat că acest factor de risc este asociat cu o rată de demență cu 38% mai mare.

 

Acest factor de risc se numește boala ficatului gras nonalcoolic (NAFLD).

De ce este boala ficatului gras o astfel de amenințare pentru sănătatea creierului? Acești cercetători notează că asocierea dintre NAFLD și demență poate fi determinată în principal de leziunile vasculare din creier. În plus, disfuncția hepatică și rezistența la insulină pot duce la slaba eliminare al amiloidului din creier. Metaboliții toxici produși într-un ficat afectat pot traversa chiar bariera creier-sânge, ducând la inflamarea creierului.

Estimările actuale arată că NAFLD afectează în prezent între 25 - 33% din populația SUA - un număr uluitor de oameni. Pentru a înrăutăți lucrurile, mulți cu NAFLD nu sunt diagnosticați deoarece este o boala cu puține semne de avertizare.

Nu există nicio îndoială că boala ficatului gras poate precede multe dintre cele mai temute afecțiuni cronice cum ar fi:

 

 • Demență
 • Diabet
 • Boala de inima
 • Cancer

Când ficatul este compromis, căile de detoxifiere sunt diminuate - ducând la inflamarea creierului și la creșterea riscului de îmbolnăvire.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Liver Aid-100 tablete-protectie hepatica

 • 215,00 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Arginine Plus -100 tablete-pentru performanţă sportivă de top si detoxifiere ficat

Arginine Plus -100 tablete-pentru performanţă sportivă de top si detoxifiere ficat

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |Ce contine Arginine Plus ? 3. |Mod de administrare 4. |Prospectu..

126,85 Lei

Digestive Enzymes-100 tablete-Suport pentru sistemul digestiv

Digestive Enzymes-100 tablete-Suport pentru sistemul digestiv

Produsul Digestive Enyzmes conţine enzime digestive şi substanţe active de origine vegetală care con..

111,26 Lei

Slim Formula - 90 tablete-pentru slăbit

Slim Formula - 90 tablete-pentru slăbit

Slim Formula este un preparat complex pentru stimularea pierderii în greutate, care ajută la acceler..

134,38 Lei

Pachet Calivita Ficat Gras [Steatoza Hepatica]/Sănătate hepatica

Pachet Calivita Ficat Gras [Steatoza Hepatica]/Sănătate hepatica

Pachetul pentru ficat gras contine urmatoarele produse Calivita: Liver Aid, Cholestone.Mod..

291,00 Lei

Etichete: liver, aid-100, tablete, produse, calivita, ficat, ciulin de lapte, armurariu, oliver aid, silimarina, liverait