Deşi corpul nostru produce melatonină, un stil de viaţă agitat – multe călătorii, schimbări de fus orar, ture de noapte sau ore suplimentare la serviciu –, înaintarea în vârstă sau poate chiar şi bolile pot avea drept consecinţă un deficit al producţiei de melatonină. Tabletele noastre Melatonin vă pot ajuta să vă bucuraţi de un somn relaxant şi contribuie la restabilirea ritmului biologic.
În plus, melatonina poate fi de ajutor, dacă încercaţi să renunţaţi la fumat, şi poate creşte eficienţa anumitor tratamente pentru cancer, în vreme ce reduce efectele adverse ale acestora. De asemenea, inhibă procesul de îmbătrânire a pielii.

Melatonina, care este secretată în special noaptea, de glanda pineală, e responsabilă de relaxarea completă în timpul somnului și, printre altele, de întărirea sistemului imunitar. S-a descoperit că boli cum ar fi cancerul se pot dezvolta galopant dacă nivelul de melatonină este constant dereglat. Melatonina, prin intermediul ritmului circadian, care reglează perioadele de somn și cele de veghe, joacă un rol important în prevenirea hipertensiunii, a diabetului și a bolilor canceroase. Când nivelul de melatonină este normal, și ciclul somn-veghe este la fel și, prin urmare, riscul ca aceste boli să apară este scăzut. 

Pentru cine recomandăm ?

  • Persoanelor care suferă de probleme ale somnului.
  • Persoanelor care pleacă în călătorii mai lungi între fusuri orare diferite (desincronoza - afecţiune cunoscută şi ca „jet lag”).
  • Persoanelor a căror producţie de melatonină s-a redus în urma unei boli.
  • Ca adjuvant în tratamentele anti-îmbătrânire.

Noua cercetare indica faptul ca melatonina face mult mai mult decât sa ajute unii oameni sa doarma mai bine. Studiile au aratat ca efectele interesante cu multiple fațete ale melatoninei pot îmbunătăți rezultatele tratamentului la pacientii cu cancer și prelungi viața lor.  Suplimentarea cu melatonina intareste paza sistemului nervos împotriva bolilor degenerative, cum ar fi-boala Alzheimer și-accidentului vascular cerebral și prevenirea migrenelor debilitante.

Melatonina este secretata de glanda pineala din interiorul creierului. Pentru mai mult de un sfert de secol, oamenii de stiinta au fost intrigati de capacitatea de coordonare a melatoninei a ritmurilor fiziologice ale organismului care ajuta la stabilirea ceasul biologic al creierul.

Factorul principal care afectează melatonina este lumina, care inhibă secreția acestui hormon. Întunericul are efectul opus al luminii, care rezultă în semnalizare glandei pineala pentru a crește secreția de melatonină. Ciclurile normale de productie a melatoninei sunt modificate din cauza unor factori, inclusiv de imbatranire, medicamente si la expunerea la lumină pe timp de noapte. In timp ce efectele de perturbare pe termen lung ale secreției melatoninei  nu sunt încă pe deplin cunoscute, unii oameni de stiinta au sugerat că  nopti nedormite pe parcursul unor ani ar putea duce la cancer.

Din fericire, suplimentele de melatonina poate restaura în siguranță și eficient echilibru ritmului circadian al organismului acesta  realizand un somn odihnitor și păstrarea ceasul biologic activ, ajutând acest important hormon melatonina.

  >  Functii neuroprotectoare    

Melatonina este un antioxidant puternic si pana la varsta de 30 de ani este produsă de organism in cantitati suficiente. Melatonina protejeaza lipidele si proteinele ​​împotriva deteriorării celor mai periculosi radicalii liberi din organism, inclusiv, radicalii hidroxil și peroxid de hidrogen. Spre deosebire de alti antioxidanti, melatonina se interpune ușor în toate celulele și chiar traversează bariera hemato-encefalică pentru a proteja creierul. 

Din păcate, nivelul melatoninei produs în mod natural scade odata cu inaintarea in varsta, lasand adultii dupa o varsta varsta, cu protecție antioxidantă limitată împotriva stărilor asociate cu stresul oxidativ în special bolile neurodegenerative.

 Suplimentarea cu melatonina poate ajuta astfel adultii mai in varsta sa sporeasca protecția antioxidantă împotriva bolilor îmbătrânirii  cum ar fi AlzheimerParkinson, accidentul vascular cerebral, etc.

 Suplimentarea cu melatonina a pacientilor cu Alzheimer duce la îmbunătățirea somnului și reducerea agravarii simptomelor.  Melatonina a fost de asemenea găsita buna pentru a reduce deteriorarea cognitivă la persoanele cu boala Alzheimer prin protejarea celulelor cerebrale de beta-amiloid (o proteina toxica)

Melatonina poate juca, de asemenea, un rol important în sprijinirea pacienților care suferă de Parkinson. Boala Parkinson este asociată cu secreția perturbata a melatoninei în creier, si suplimentarea cu melatonina poate ajuta la imbunatatirea eficientei somnului la cei afectati. 

Creierul poate suferi daune aproape ireparabile atunci când o persoană suferă un accident vascular cerebral. Când s-a administrat la momentul accidentului vascular cerebral, melatonina a limitat aria de leziune a tesutului cerebral, a scazut lezarea celulelor cerebrale, a diminuat deficiențele comportamentale, și a redus rata de deces legata de accidentul vascular cerebral. Acțiunile sale protecțoare ale melatoninei  provin din proprietatile sale antioxidante.

Melatonina poate ajuta la gestionarea unuia dintre cei mai importanti factori de risc in accidentul vascular cerebral, tensiune arteriala crescuta. În timp ce un studiu anterior a raportat ca barbatii hipertensivi care au luat melatonina au experient scăderea tensiunii arteriale pe timpul noaptii, un studiu mai noua confirmă același beneficiu pentru femei. Într-un studiu randomizat, dublu-orb, 18 femei(in vârstă de 47-63),  cu tensiune arterială normală sau cu  hipertensiune arteriala au primit in curs de trei saptamani  melatonina cu eliberare lentă (3 mg) sau placebo, cu o ora inainte de culcare. Cercetatorii au înregistrat valori ale tensiunii arteriale timp de 41 ore la sfârșitul studiului. În timp ce valorilele tensiunii arteriale în timpul zilei au rămas neschimbate comparativ cu placebo, tratamentul cu melatonina a scăzut în mod semnificativ tensiunea arteriala pe timp de noapte, fără a modifica ritmul cardiac. 

  >  Lupta împotriva cancerului    

Una dintre aplicațiile cele mai importante ale melatoninei este în lupta cu o gamă largă de tipuri de cancer, inclusiv de san si ficat, cancer pulmonar de non-celule mici, si metastaze cerebrale de tumori extinse. 

Femeile cu cancer de san metastatic, care nu au raspuns la tamoxifen, au primite suplimente de melatonina (20 mg ), au avut un răspuns bun la chimioterapie. Mai mult de un sfert din subiecți-a caror boala altfel era de așteptat să progreseze rapid, au început să răspundă la tratamentul  chimioterapeutic. Cele mai multe dintre femeile din studiu, de asemenea, au fost scutite de anxietate.

Studiile de laborator sugereaza ca melatonina ar putea ajuta in lupta impotriva cancerului de san, prin inhibarea enzimei care este responsabila de sinteza locală a estrogenilor. 

 Cercetari emergente sugereaza ca melatonina ar putea ajuta la combaterea uneia dintre cele mai comune afectiuni maligne in cancerul  de prostate odata cu imbatranirea la barbati. În laborator, oamenii de stiinta au tratat celulele cancerului de prostata androgen-sensibile si androgen-insensibile cu concentrații farmacologice de melatonina. Tratamentul cu melatonina a redus  dramatic numărul de celule de cancer de prostata, in timp ce restul de celule au afișat semne de replicare încetinite și a crescut caracteristicile celulelor sănătoase, necanceroase. Melatonina poate deține astfel promisiunea impotriva cancerului de prostata, indiferent dacă aceste celule cancerigene sunt sensibile la hormoni sau insensibile. 

 Foarte important, nu are efecte adverse.

In plus fata de beneficiile sale in  supravietuirea in cancer, melatonina poate ajuta, de asemenea, la contracararea toxicitatii tratamentului de chimioterapie. 250 de persoane supuse chimioterapiei pentru cancer avansat de plămân, sân, tract gastro-intestinal, al capului sau gâtului au avut treatment prin  chimioterapie în combinație cu melatonină (20 mg / zi). După un an, persoanele suplimentate cu melatonină au demonstrat o rată mai mare de supraviețuire, și au fost semnificativ protejate împotriva multor dintre efectele secundare asociate  chimioterapiei, inclusiv scăderea numărului de trombocite, de neurotoxicitate, deteriorarea inimii, ulceratii bucale, si oboseala. 

   >  Previne migrena     

Un studiu promitatoar sugereaza ca suferinzi de migrena pot  reduce frecvența și severitatea durerilor de cap, prin utilizarea melatoninei. Cercetătorii au dat la 34 de suferinzi de migrena (29 femei și 5 bărbați) o doză de 3 mg de melatonină, 30 de minute înainte de culcare, timp de trei luni. Din cei 32 de pacienți care au terminat studiul, mai mult de două treimi avut cel putin o reducere de 50% a numărului de dureri de cap pe lună. In plus, intensitatea și durata dureri a scăzut. Oamenii de stiinta cred ca efectele anti-inflamatore ale melatoninei contribuie la beneficiile sale de stopare si calmare a durerii.

   >  Promoveaza un somn bun    

Obținerea unui somn de calitate  si  suficient  este o necesitate absolută pentru o sănătate bună, dar mulți dintre noi experimentam ocazional dificultati de somn. Insomnia apare din cauza unei  varietati de factori-de la orele de muncă peste masura pana  la călătorie sau- conditii perturbatoare, cum ar fi frecventa urinara  si evenimente stresante. Adulții în vârstă pot fi deosebit de sensibili la tulburările de somn și trezirile nocturne, ca urmare a declinului melatoninei asociată cu îmbătrânirea.  Melatonina poate contribui la promovarea unui somn bun la unele persoane, indiferent de cauza insomniei.

O analiză a relevat mai multe beneficii pentru îmbunătățirea somnului cu ajutorul melatoninei. In 15 studii  la adulți sănătoși, oamenii de stiinta au remarcat faptul că administrarea melatoninei a redus semnificativ latența somnului (cantitatea de timp necesară pentru a adormi), în timp ce a crescut eficiența somnului (procentul de timp  adormit) și creșterea duratei totala  somnului. 

Barbatii cu probleme de  prostata au experimentat de multe ori un somn slab din cauza frecvenței urinare pe timp de noapte. Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit ca melatonina poate oferi o soluție eficientă. 20 barbati  în vârstă  au fost fost tratati cu 2 mg de melatonină în fiecare seara timp de o lună,  experimentand o imbunatatire a somnului si o scădere semnificativă de urinare pe timp de noapte. 

Persoanele care lucrează în schimbul de noapte sunt de multe ori obosite cronic din cauza dificultatilor de a adormii în timpul zilei. Suplimentarea cu melatonina a contribuit la îmbunătățirea perioadei și calitatii somnului in timpul zilei la aceste persoane. Aceste constatari demonstreaza o caracteristică importantă a melatoninei: hormonul se exercită hipnotic ( induce somnul) și sedative (relaxare).

Calatoriile de fus orar de multe ori duc la oboseala si insomnie.  Melatonina actioneaza ajutand la resincronizarea ritmului circadian al organismului, ajutând călătorul sa se adapteze la ora locală. 

   Doze si Interacțiuni   

Melatonina este utilizata în doze variind de la 0.3 - 5.0 mg pentru a promova un somn odihnitor, cu doze intre 1-3 mg mai frecvent.

17 studii care au examinat efectele melatoninei asupra cancerului au utilizat doze intre 3-50 mg / zi. 

 Atentie:  Beta-blocantele, precum aspirina si alte medicamente non-steroidiene anti-inflamatoare, poate sa scada productia de melatonina din organism. 

Concluzie

Un factor în restaurarea  somnului, beneficiile melatoninei se extind la neuroprotecție și lupta impotriva cancerului. Efectul său antioxidant puternic oferă îmbunătățiri importante pentru sistemul nervos și creier, contribuind la protejarea împotriva deteriorării legate de vârstă. În cele din urmă, cei care sufera de migrene, folosind melatonina se pot bucura de o scădere mare în frecvența și severitate a durerilor de cap. 

Prospect Melatonin Calivita


Melatonina 3.0 Calivita

supliment alimentar - 60 tablete = 14,4g
o tableta contine:
Melatonina........3mg
Alte ingrediente: stabilizator - fosfat dicalcic, emulsificator-celuloza sodica, agent de glazurare-talc......q.s.

Mod de administrare:1 tabletă zilnic, înainte de culcare.

    Ştiaţi că ?   

- Dacă luaţi 0,3 mg melatonină pe cale orală, puteţi reduce nevoia de ţigări pentru o perioadă de până la zece ore?

- 30% dintre oameni au insomnie la un moment dat in viata lor.

- Cei care dorm langa un partener care sforăie pierd o ora de somn in fiecare noapte.

- O noapte de privarea de somn poate pune corpul într-o stare diabetică!

- O scădere a somnului cu 1,5 ore, reduce performanța cu 32%.

- Nu este cunoscut faptul(sau este foarte putin cunoscut) ca cei mai importanți compuși naturali pentru detoxifierea naturala a creierului sunt melatonina si glutationul. De fapt, este destul de interesant faptul că melatonina determină nivelul mai ridicat de glutation.
Cu toate acestea, în fiecare afecțiuni cronice, inclusiv toate bolile neurodegenerative, nivelul de glutation este scăzut sau foarte scăzut (cum ar fi maladia Parkinson).
In timp ce glutationul este cel mai important antioxidant al organismului, folosit, de asemenea, pentru a lupta impotriva radicalilor liberi, de asemenea, stimulează sistemul imunitar.

Două treimi din populația adultă are calcifiata glanda pineală, reducand capacitatea acestei glande de a crea melatonina. Nivelul scăzut de melatonină conduce la nivelurile scazute de glutation  si acest lucru ar putea explica de ce pacientii cu Alzheimer au atat nivelul scazut de melatonina si un nivel scazut de glutation.

Calcifierea ia nastere sub formă de cristale de fosfat de calciu depuse în diferite părți ale corpului, care este cauzată în primul rând de nanobacteria Clamydia. Prin construirea de coji de fosfat de calciu în jurul lor, bacteriile îmbunătățesc protecția fata de sistemul imunitar. Glanda pineală se află în afara barierei hemato-encefalică și noi credem că acest fapt anatomic ar putea fi motivul pentru care microbii patogeni pot ataca mai devreme glanda pineala decat alte parti ale creierului.

La noi toți, fără excepție,  circula microbi, virusuri și ciuperci, în sângele nostru. Cu toate acestea, simptomele nu sunt predominante în timp ce sistemul imunitar este puternic. De obicei, raman latente pe parcursul multor ani, cu toate acestea, reactivarea poate apărea după stres, atunci când sistemul imunitar este suprimat sau în timpul îmbătrânirii. Această reactivare este similara cu apariția virusului herpes în condiții de stres.
De asemenea, noi toți, fără excepție, avem celule canceroase in corpul nostru, dar sistemul imunitar este capabil de a le elimina si ale distruge (apoptoza). Problema este atunci cand combinația și specificitatea microbilor  apare pe fondul unui sistem imunitar slabit.

Notificare MS/ISPT/SeriaAB/nr.0277.28.10.2009

Marturii de la consumatorii produsului Melatonin Calivita

Iau Melatonina de la Calivita, 3 mg de mai mulți ani. Adorm repede, dar ma trezesc devreme în fiecare dimineață și sunt in imposibilitatea de a mai dormi in continuare datorita simptomelor de perimenopauza (agravate de stres). Cu  Melatonin am un somn neîntrerupt. Este ușoară și inofensiva si n-are efecte adverse.

Maria Panait, Brasov.


Tocmai am inceput sa iau Melatonina, și  a avut efect mare. Iau doza recomandată cu treizeci minute înainte de culcare, și mă trezesc fără nici o problemă.

Sorina Bibescu, Iasi 


 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Melatonin 3.0- 60 tablete-melatonină 3 mg

  • 61,81 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: melatonin, 3.0, (din, lapte), tablete, produse, calivita