Vitamina E, căreia i se mai spune şi „vitamina tinereţii veşnice”, are câteva efecte benefice asupra întregului organism. Protejează preţioşii acizi graşi împotriva radicalilor liberi, care îi atacă (este deci un antioxidant puternic), contribuind astfel la menţinerea sănătăţii şi tinereţii celulelor corpului, a pielii şi a sistemelor nervos şi circulator.

Pentru cine recomandăm ?

 • Persoanelor care doresc să-şi menţină tinereţea.
 • Persoanelor în convalescenţă după o boală sau cu un organim slăbit, pentru a ajuta la regenerarea celulelor.
 • Persoanelor cu echimoze şi arsuri, pentru a accelera procesul de refacere a pielii.
 • Sportivilor, pentru o dezvoltare musculară adecvată şi pentru a creşte performanţa muşchilor.

Deficientele

Simptomele deficienţei de vitamina E pot include: boli oculare (de exemplu, irigarea sangvină deficitară a retinei), tulburării de dezvoltare a sistemului osos, funcţie sexuală redusă sau, în cazuri mai grave, vătămări nervoase şi musculare care rezultă într-o forţă musculară slabă.


Are un rol deosebit de important in metabolismul proteinelor, glucidelor, lipidelor, precum si in echilibrul hidroelectrolitic. Accelerand regenerarea celulelor contribuie la recuperarea organismului in convalescenta, intinereste pielea si parul. Vitamina E protejeaza vitamina A si acizii grasi nesaturati de oxidare, prevenind astfel ateroscleroza. Are o influenta benefica asupra sistemului nervos si a capacitatii sexuale. Este un bun vasodilatator si diuretic, producand scaderea tensiunii arteriale.


Tesuturile retin timp mai indelungat vitamina E extrasa din produse naturale spre deosebire de vitamina E obtinuta pe cale sintetica.

Aceasta vitamina este un antioxidant foarte eficace, intrucat realizeaza o protectie foarte buna impotriva radicalilor liberi. O singura molecula de vitamina E reuseste sa protejeze 200 de molecule nesaturate de acizi grasi impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Specialistii cardiologi au constatat ca administrand vitamina E in timpul sau dupa infarctul de miocard se menajeaza muschii inimii. Accelereaza si vindecarea bolnavilor ce au suferit interventii chirurgicale pe arterele coronare.
Consumul sistematic de vitamina E intareste sistemul imunitar al persoanelor de varsta inaintata, scazand astfel riscul diverselor infectii. De asemenea, amelioreaza afectiunile pulmonare, crizele bolnavilor de Parkinson (relaxand musculatura) si previne avorturile spontane.

Culturistii au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina E pentru dezvoltarea masei musculare si inlaturarea mai rapida a oboselii.

Atentie! In cazul persoanelor cu hipertensiune arteriala, marirea dozei de vitamina E trebuie facuta treptat. Sarurile anorganice de fier pot anihila efectul vitaminei E, din acest motiv acestea trebuie administrate la o diferenta de 8 ore. Preparatele organice cu fier se pot asocia cu vitamina E. Necesarul de vitamina E creste datorita consumului de apa tratata cu clor.
 

Vitamin E - 100 capsule gelatinoase
o tableta contine: 
- Vitamina E..................................... 100 UI

Mod de administrare:1 capsulă gelatinoasă la 3 zile sau după recomandări.

Ştiaţi că ?
Ştiaţi că, în combinaţie cu omega-3, vitamina E contribuie la realizarea unei funcţii cerebrale normale, în vreme ce vitamina E protejează împotriva oxidării acizii graşii omega-3, precum EPA şi DHA, care se găsesc în uleiul de peşte?

Recomandari Mod de administrare
Acnee
Anticonceptional (combate efectul negativ)
Antioxidant
Antiseptic pulmonar
Ateroscleroza
Atrofie musculara
Avort (prevenire)
Boala Alzheimer
Carcei
Dependenta de droguri (tratament)
Diuretic cardiaci
Epilepsie
Glaucom
Hipertensiune arteriala
Impotenta
Imbatranire tesuturi (intarziere)
Lupus eritematos
Menopauza
Menstruatii neregulate
Mialgii
Parkinson
Riduri (diminuare)
Schizofrenie
Spondilita anchilopoietica
Tromboflebita
Vaginita distrofica
Varice
Vasodilatator
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-0-0
1-1-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-1-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0
1-0-0

Beneficiile Produsului Vitamina E de la Calivita

 • Are efect antioxidant;
 • Întăreşte sistemul imunitar;
 • Are efect benefic asupra sistemului nervos;
 • Întinereşte pielea şi părul;
 • Se recomandă persoanelor în vârstă;
 • Are efect vasodilatator, anticoagulant, antihipertensiv şi diuretic;
 • Se recomandă şi culturiştilor pentru masă musculară.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Vitamina E - 100 capsule gelatinoase

 • 63,43 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: Vtamina E 400 iu, Vtamina E 400 ui, vit. e, vitamina e, e, colagen 100, capsule, gelatinoase, produse, calivita, vit e, vit. e, vitamina e