Arsuri

Arsurile sunt leziuni ale tesuturilor produse de actiunea temperaturilor ridicate provocate de foc, apa fiarta, vapori fierbinti, flacara, corpuri solide incandescente, curent electric, substante chimice, substante antiseptice, substante medicamentoase. Cand 30% din suprafata pielii este arsa, leziunile sunt foarte grave.

O data cu leziunile pielii, pot avea loc arsuri si pe caile aeriene superioare, tractul digestiv. Complicatiile generale si locale pot ingreuna evolutia arsurilor: complicatiile renale, hepatice postcombustionale, tromboembolii si fibrinoliza, complicatii digestive, complicatii pulmonare, socul cronic, infectia locala sistemica.

Cele mai frecvente tulburari care pot sa apara datorita excesului de caldura, sunt: crampele calorice, socul caloric si colapsul caloric.

Crampele calorice se manifesta cu dureri ale muschilor membrelor superioare si inferioare, ale muschilor abdomenului, la persoanele care lucreaza in mediu cu temperaturi ridicate. Pentru disparitia simptomelor se recomanda administrarea de solutii sarate.

Socul caloric este o stare foarte periculoasa, manifestata prin cefalee, greturi, agitatie, delir, convulsii, febra 40 grade C, pierderea cunostintei. Tratamentul trebuie aplicat foarte rapid ca sa nu se instaleze leziunile ireversibile. Scopul tratamentului este reducerea temperaturii prin: introducerea victimei intr-o baie rece, eventual gheata, impachetari in cearsafuri umede, punga cu gheata pe ceafa si pe cap, masajul extremitatilor.

Colapsul caloric se manifesta prin cefalee, varsaturi, lipotimii, dureri musculare, hipotensiune arteriala, transpiratii abundente. Bolnavul se instaleaza intr-o camera racoroasa, membrele superioare sunt puse procliv fata de trunchi si se asdministreaza bauturi sarate in cantitate abundenta.

Pentru arsurile usoare ale pielii inclusiv expunerea prelungita la soare, se recomada urmatoarea schema de tratament:

Produse naturale CaliVita recomandate in tratamentul arsurilor:

1. Pentru adulti:

- Liquid Clorophyll :1-1-1 lingurite inainte de fiecare masa - pt. uz intern; in ceea ce priveste uzul extern, se tamponeaza direct zona de arsura de 4 ori pe zi; preparatul stimuleaza imunitatea in refacerea tegumentului dupa arsura, este un bun detoxifiant si cicatrizant ce actioneaza din interior catre exterior.

- Beauty Formula :1-0-1, dupa masa, prin continutul de urzica, siliciu si vitamina B3 isi aduce contributia la epitelizarea si cicatrizarea ranilor, inclusiv a celor provocate de arsuri, este tonic capilar si regenerator tegumentar) sau Mega Q Protect :1-1-0 dupa masa; contine antioxidanti specifici care cresc imunitatea locala in refacerea epidermului dupa arsura si previn instalarea cicatricilor.

- C 300 Plus :1-1-1 dupa masa sau C 1000 :1-1-0 dupa masa, actioneaza ca excelent antiseptic prin cresterea rezistentei organismului la aparitia supra-infectiilor plagilor de arsura si stimuleaza rapid vindecarea tesuturilor lezate.

- Hand and Body Lotion :se foloseste cu predilectie in arsurile usoare ale pielii de dupa expunerea prelungita la soare - radiatii UV - 2 aplicatii pe zi, pe intreg corpul sau doar pe zona cu probleme SAU dilutie de Oxy Crystal sau Oxy Max picurat pe pielea arsa se aplica de 3 ori pe zi pe arsurile mai pronuntate sau grave - aduce bazicitate la extremitatea tegumentului direct afectat, favorizand vindecarea); dilutia va fi de 1 sticluta de Oxy Max / Oxy Crystal la 2,5 litri de apa fiarta si racita.

2. Pentru copii:

- Liquid Clorophyll :1-0-1 lingurite inainte de masa; 2 luni continuu; actioneaza printr-un mecanism complex de detoxifiere a intregului corp si mai ales la nivelul a doua organe foarte importante in acest proces - ficatul si rinichiul.

- C-Plus Flavonoid pt. copii cu varsta intre 7-14 ani :1-1-1 dupa masa; actioneaza ca un excelent antiseptic prin cresterea rezistentei organismului la aparitia suprainfectarilor plagilor de arsura si stimuleaza rapid vindecarea tesuturilor lezate sau Lion Kids C Vitamin pt. copii cu varsta intre 3-7 ani 1-1-1 dupa masa pana la epuizarea tabletelor din flacon; actioneaza asemanator.

- Hand and Body Lotion  se foloseste cu predilectie in arsurile usoare ale pielii de dupa expunerea prelungita la soare - radiatii UV - 2 aplicatii pe zi, pe intreg corpul sau doar pe zona cu probleme sau dilutie de Oxy Crystal sau Oxy Max picurat pe pielea arsa (se aplica de 3 ori pe zi pe arsurile mai pronuntate sau grave - aduce bazicitate la extremitatea tegumentului direct afectat, favorizand vindecarea); dilutia va fi de 1 sticluta de Oxy Max / Oxy Crystal la 2,5 litri de apa fiarta si racita.

Remedii naturale conexe / Masuri de auto-asistenta:

-se unge zona afectata cu suc proaspat de la frunze de aloe, se lasa gelul respectiv sa se usuce si se repeta de cateva ori, pana dispare senzatia neplacuta de usturime;
-se aplica pe plaga, cartof crud, dat pe razatoare;
- se aplica pe locul afectat, cataplasma de miez de dovleac crud, rece, sau frunze de varza strivite;
- se aplica de cateva ori pe zi, alifia de galbenele;
-pentru arsurile minore de grad I, se poate unge arsura cu miere de doua ori pe zi, dupa ce arsura a fost spalata cu infuzie de musetel, de coada calului, muguri de plop negru sau coada soricelului;
- pentru calmarea durerilor si pentru impiedicarea formarii basicilor, se aplica morcov ras sub forma de cataplasma pe locul afectat, albus de ou sau otet;
-se aplica frunze proaspete de spanac fierte in ulei de masline, remediu eficient si pentru pecingini sau plagi;
-pentru calmarea durerii provocate de arsura, se aplica gheata , sau apa rece foarte sarata; -compresele sau cataplasmele cu frunze de patlagina, aplicate direct pe arsura, stimuleaza restabilirea si regenerarea celulelor;
-se ung ranile provocate de arsuri cu ulei de sunatoare sau de musetel, de doua ori pe zi.


Nu există produse în această categorie.