Endometrita

Vaginul este in mod normal ferit de infectii prin secretii naturale incolore, care tin peretii umezi si produc un mediu usor acid, ce previne cresterea excesiva a florei vaginale. Endometrita cat si alte afectiuni vaginale apar atunci cand echilibrul mediului intern este perturbat prin proliferarea unor microorganisme. Inmultirea lor necontrolata tulbura echilibrul firesc, iar rezidurile si toxinele pe care la genereaza pe parcursul dezvoltarii lor cauzeaza inflamatii si iritatii locale.

Endometrita este inflamatia  endometrului  provocata de catre o infectie cauzata de diferiti germeni. O endometrita, care poate fi acuta sau cronica, este adesea cauzata de germenii care se afla la originea bolilor cu transmisie sexuala.

Ea poate sa fie determinata ca urmare unei nasteri sau unui avort datorita retinerii resturilor placentare sau chiar daca se poarta un sterilet. 

 Endometrita acuta se manifesta prin dureri pelviene, prin pierderi de sange vaginale , sangerari care survin in afara scurgerilor menstruale si, cateodata, prin febra.

O endometrita cronica poate fii descoperita cu ocazia cercetarii  sterilitatii, a tulburarilor menstruale sau a infectiilor pelviene. 

- Tratamentul cu antibiotice nu da rezultate decat pe termen scurt , recidivele fiind frecvente. In plus, antibioterapia are dezavantajul ca ucide fara discriminare si bacteriile necesare mentinerii unui mediu vaginal sanatos, favorizand inmultirea excesiva a ciupercii parazite Candidei albicanos, a germenilor cu transmitere sexuala chlamydii, micoplasmeLa polul opus, remediile naturale pot ajuta atat la inlaturarea infectiilor, cat si la prevenirea aparitiilor altor episoade. 

- Eliminati consumul de grasimi saturate, zahar, branza fermetata, carne, cafeina, alcool pentru ca toate acestea favorizeaza candidozele. Includeti in dieta uleiuri bogate in grasimi mononesaturate, ca cel de masline care actioneaza impotriva candidei.

- Faceti exercitii fizice in aer liber pentru ca imunitatea organismului sa creasca.

-Nu folositi sapunuri parfumate, bai cu spume sau alti aditivi. Nu folositi deodorante.

- Purtati lenjerie intima de bumbac (nu sintetica) si m ai degraba ciorapi lungi decat colanti. Evitati pantalonii foarte stramti.

- Dupa ce ati folosit WC-ul stergeti-va din fata inspre spate, pentru a impiedica transferul de organisme intestinale in vagin.

Produse CaliVita recomandate in tratarea naturista a endometritei

- Para Protex :1-1-1 dupa masa sau URX :1-1-1 dupa masa,  contine substante active anti-infectioase care elimina microorganisemele de la nivelul tractului urinar, fiind un foarte bun antifungic si antiparazitar.

- Ocean 21 :1-1-1 linguri inainte de masa, se administreaza 3 luni continuu doar la adulti, asigura un echilibru optim de minerale si vitamine cu efect de intarire a sistemului imunitar si preventia manifestarilor alergenice; este un bun detoxifiant si depurativ, antiseptic, antiinflamator si antibacterian.

- Pure Yucca:1-1-1 la adulti, in timpul mesei, 2 luni continuu, purifica si elimina toxinele intestinale si sanguine.

Oregano Oil :4-4-4 picaturi in pahar cu apa si suc de lamaie, blocheaza dezvoltarea fungilor, microbilor si parazitilor.

Immunaid : 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2-3 luni continuu, regleaza sinteza de imunoglobuline - inclusiv a celor raspunzatoare de manifestarile alergenice.

Observatie: Se efectueaza 2-3 cure pe an cu pauza intre ele pentru intarirea imunitatii si prevenirea reaparitiei alergiilor.


Nu există produse în această categorie.