Nervozitatea

Nervozitatea se manifesta prin neliniste, hipersensibilitate, surexcitare. Adeseori, persoana nervoasa are predispozitie spre aceasta stare, pe care o poate atenua prin autosugestie si printrun mod de viata rational. Viata noastra nestapanita, trepidanta, supusa legii succesului, stresul, zgomotul, mediul ambient daunator, conflictele psiho-sociale, determina o nervozitate trecatoare, fie de durata mai lunga, fie de durata mai scurta.

Nervozitatea poate fi provocata si de perioada de pubertate, de cea de menopauza, de substante excitante: cafea, alcool.

Nervozitatea poate fi insotita de fenomene ca: ameteli, palpitatii, hipertensiune, crampe la stomac, constipatia, diareea.

Produse CaliVita recomandate in tratarea naturista a nevrozitatii

Rhodiolin : 1-1-1 dupa masa, 3 luni consecutiv, ajuta la calmarea sistemului nervos central si neurovegetativ.

Vital A/ B/ AB/ 0 : 1-1-0 dupa masa, 2 luni consecutiv, aduce un aport optim de vitamine si minerale din organism, imbunatatind activitatea sistemului nervos.

Melatonina : 0-0-1 sau 0-0-2, dupa masa, inainte de culcare, 2 luni consecutiv, pentru imbunatitrea calitatii somnului, regland ritmului somn-veghe si a tulburarilor nevrotice si psihotice

Xantho Plus : 1-1-0, dupa masa, 2 luni continuu, trateaza tulburari comportamentale si are actiune trofica asupra sistemului nervos

Evening Primrose Oil :1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, ajuta femeile cu dezechilibre hormonale si afectiunile sistemului nervos.

Remediile naturiste in tratarea nevrozitatii sunt la fel ca in tratarea depresiei. Le puteti gasi la pagina Depresia .

Alte recomandari si masuri de autoasistenta

  • se iau masuri de reducere a stresului , a conflictelor, se fac miscari in aer liber, gimnastica pentru slabire, masaje
  • se adopta o alimentatie completa, bogata in substante vitale, fara excitante
  • se fac spalari cu otet de fructe (mere), bai de sezut cu sunatoare
  • se consuma lapte cald cu miere de padure sau poliflora, cu inghitituri rare
  • se consuma ceaiuri calmante de plante medicinale: musetel, conuri de hamei, pelin, roinita, magheran, talpa gastei, tei, valeriana, sunatoare, radacina de tataneasa, radacina de nalba mare
  • se fac masaje pe tample cu uleiuri esentiale , inhalatie, sau se parfumeaza mediul ambient cu: cetina de pin, roinita, sunatoare, portocal, lemn de santal.

Nu există produse în această categorie.