Prin nevralgii, intelegem durerile aparute in zona de actiune a anumitor nervi. Partile corpului cel mai des afectate, sunt: zona fetei, regiunea intercostala, ca si cea a nervului sciatic.

Cauzele initiale pot fi foarte diferite: tumorile care exercita o compresiune asupra nervului, intoxicatia cu alcool sau cu metale, stresul, problemele psihice (mai ales in cazul nevralgiei faciale), alte cauze care irita nervii respectivi.

Nevralgiile se manifesta prin dureri violente si pulsatorii, de scurta durata, dar care pot reveni periodic in cursul aceleiasi zile, sub forma de puseu.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea nervralgiilor:

​  Rhodiolin :1-1-1, dupa masa, relaxeaza sistemul nervos central si periferic, inlaturand astfel durerile exacerbate de stress, starile intens emotionale sau suprasolicitante.

► Mega B Complex :0-1-1, dupa masa; datorita prezentei vitaminelor din grupul B, indeplineste functie trofica asupra nervilor centrali si periferici, prevenind astfel distructile invelisurilor nervoase.

​ SambuRex :1-1-1 lingurite dupa masa, calmeaza durerile nevralgice de trigemen si intercostale si previne recurentele.

​ White Willow :2-2-2 dupa masa; prin continutul de aspirina naturala extrasa din scoarta de salcie alba, are efect antiinflamator si antialgic, ameliorand durerile destul de greu suportabile din aceasta afectiune.

​ Triple Potency Lecithin :1-0-1 in timpul mesei; unul din rolurile importante ale acizilor grasi nesaturati din soia este acela de a reduce inflamatia si implicit durerea pe traiectul nervos afectat.

Observatie: Se efectueaza o cura de 15 zile si se reia in caz de reaparitie a nevralgiei.

Alte remedii naturale si masuri de autoasistenta:

-se schimba nutritia cu o hrana usoara, bogata in legume si care genereaza putine deseuri; daca scaunul nu este regulat, se vor face clisme
-se consuma ceaiuri de plante:
-cu efect anti-spasmodic: valeriana, roinita, menta, soc, coada-soricelului
-ceaiuri diuretice: urzici, mesteacan, rozmarin

-se fac frectii cu uleiuri esentiale de : sunatoare, levantica, eucalipt, musetel

-se aplica comprese cu apa rece, pungi cu gheata pentru calmarea durerilor sau daca se reactioneaza mai bine la caldura, perna de plante incalzita, saculet de cartofi

-se fac bai generale cu paie de ovaz: 1Kg de paie de ovaz se fierb 30 de minute in 4 litri de apa si se toarna lichidul in baie

-in cazul nevralgiilor cauzate de stress sau alte problem psihice, se aplica tehnici de relaxare: autosugestia, vizualizarile

-acupunctura si neuralterapia (masajul nervilor), dau rezultate foarte bune.

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita