Parodontoza

Parodontoza este o afectiune a mucoasei gingivale si tesuturilor de sustinere a dintelui. Paradentoza este boala a gingiilor care face ca, in timp, dintii sa devina mobili si sa cada. 

 Forma intiala, poarta denumirea de parodontopatie, in timp ce formele grave, care pot duce la pierderea danturii, sunt cunoscute sub denumirea de parodontoza.

Se manifesta prin retragerea gingiilor, dinti dezgoliti si foarte sensibili. Cauzele pot fi diverse, se recomanda o buna igiena a gurii, masajul gingiilor cu degtul si remedii naturiste.
 

Produse CaliVita recomandate in tratatrea Parodontopatiei si Parodontozei

Noni (lichid) :1-1-1 lingurite inainte de masa pentru copii in cura de 3 luni continuu, intareste imunitatea si rezistenta gingiilor sau 1-1-1 linguri inainte de masa pentru adulti, in cura de 3 luni continuu, cu acelasi efect.

C 1000 :1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, trofic al capilarelor gingivale impiedicand sangerarile.

CoQ10 Lozenges:0-1-0 dupa masa, numai la adultii de peste 30 ani in cura de 2 luni continuu, stimuleaza circulatia, oxigenarea si revitalizarea tesuturilor gingivale din cavitatea bucala.

Oregano Oil : 4-4-4 dupa masa, 2-3 luni si clatire bucala apa + ulei; sterilizeaza, calmeaza local si combate inflamatiile gingivale.

Remedii complementare si masuri de auto-asistenta:

- se clateste energic gura de cateva ori cu infuzie de coada calului, musetel, salvie sau fumarica
- se mesteca zilnic bucati de radacina de hrean
- maseaza zilnic gingiile cu suc de aloe si suc de lamaie
- mesteca zilnic 4-5 g de propolis apoi inghite, pana la vindecare
- se clateste gura zilnic cu 40 de picaturi tinctura de propolis intr-un pahar cu apa, tine in gura 5 minute, apoi se inghite; se tamponeaza si gingiile cu tinctura de propolis atat cat suportati
- faceti gargara cu decoct de scoarta de stejar 4-5 linguri la o cana de apa; sau se clateste gura de 2-3 ori pe zi cu tinctura din scoarta de stejar diluata in 1/2 ceasca apa, sau se aplica tinctura direct pe gingii.


Nu există produse în această categorie.