Tumorile intracraniene sunt destul de frecvente, ele reprezentand cea de-a doua localizare a bolii canceroase la copii (ca frecventa), iar la adulti, tumorile cerebrare maligne sunt mai frecvente decat boala Hodgking. 

Cum apare cancerul in general si care sunt factorii declansatori?

Ce este o tumoră cerebrală?
O tumoră cerebrală este o creştere anormală şi necontrolată a unor celule în interiorul cutiei craniene. Tumorile cerebrale pot fi împărţite în primare şi secundare (metastaze ale unor cancere aflate în alte locaţii: plămân, sân, co­lon, rinichi etc.). Tumorile primare pot fi clasificate în tumori benigne, necanceroase, şi tumori maligne, sau canceroase. Unele tumori se dezvoltă din ţesu­tul cerebral, altele, din ţesuturile aflate în vecinătate (meninge, nervi cranieni, os). Cauzele unei tumori cerebrale sunt necunoscute. Astăzi se iau în discuţie factori de mediu, cauze virale, tulburări genetice, tulburări hormonale. Foarte important de ştiut este faptul că tumorile cerebrale nu sunt contagioase.

Unde? Cât de mare?
Simptomatologia unei tumori cerebrale depinde în mare măsură de doi factori: locaţia şi dimen­siunile. Creierul este o structură foarte delicată şi complexă, astfel că, în anumite locaţii-cheie, o formaţiune tumorală mică poate afecta intens întregul organism; însă, în alte zone, nu mai puţin importante, tumora nu îşi va face simţită prezenţa decât atunci când a atins dimensiuni foarte mari. Astfel, severitatea simptomatologiei nu dă neapărat un indiciu asupra dimensiunilor tumorii.

Mecanismul durerii
In producerea simptomelor unei tumori cerebra­le sunt implicate următoarele mecanisme:
→ Efectul de masă, sindromul de hipertensi­une intracraniană (HIC). înăuntrul cutiei craniene este loc doar pentru creier şi lichidul cefalorahidian care îl înconjoară, iar apariţia unei tumori modifică acest raport, ducând la creşterea presiunii care apasă asupra creierului. Sindromul de presiune intracra­niană (HIC) are următoarele simptome: cefalee, vărsături, tulburări de vedere, iar în formele netra­tate la timp se adaugă tulburările psihice (lentoarea gândirii, apatie, tulburări de personalitate), tulburări sfincteriene şi de echilibru.

→ Iritaţia. Tumorile provoacă crize convulsive. Crizele convulsive nou apărute necesită investigaţii neuroimagistice (ex.: MRI, CT) pentru excluderea unui neoplasm intracranian.

→ Compresia/infiltrarea. Compresia/infiltrarea ţesutului cerebral învecinat tumorii poate da naştere disfuncţiilor cerebra­le focale sau generalizate, evidenţiate prin deficite focale (diferi­te pareze ale membrelor sau pierderi ale sensibilităţii), disfazie, afazie (tulburări de vorbire), tulburări de judecată, apatie şi/sau somnolenţă.

→ Blocarea circulaţiei lichidului cefalorahidian (LCR, lichidul care scaldă creierul şi măduva spinării) ceea ce duce la acumularea sa, condiţie denumită hidrocefalie obstructivă, care, la rândul ei, creşte presiunea şi, implicit, comprimă creierul şi structurile asociate, conducând la sindromul de hipertensiune intracraniană (HIC).

Deoarece se dezvolta in cavitatea inchisa a craniului, tumorile intracraniene tind sa produca simptome chiar si atunci cand au dimensiuni mici. Tumoarea poate invada, irita sau inlocui tesutul normal, poate comprima tesuturile din jur si vasele sanguine pana la obstructionarea si ischemia acestora. Poate apare edem si hidrocefalie. Durerile de cap reprezinta sintomul cel mai frecvent de hipertensiune craniana. Odata cu cresterea tumorii, cefaleea devina severa si constanta, ajungand in final sa trezeasca bolnavul din somn. Pot aparea si varsaturi tot datorita hipertensiunii craniene (de obicei dimineata). Apar si tulburari pshice (tulburari de memorie, iritabilitate, depresie, altererarea starii de constienta, deficit motor al memebrelor etc.).

Unele din cauzele tumorilor cerebrare

- Folosirea unui telefon mobil creste riscul de cancer cerebral. Cercetatorii britanici au descoperit ca sansele ca unei persoane sa-i apara o tumora maligna sunt mult crescute in cazul in care a folosit un telefon mobil timp de 10 ani. Ei au descoperit ca aparitia tumorii numita glicom este mai probabila la persoanele care au folosit timp indelungat telefonul mobil. Desi nu au descoperit cu exactitate cauza acestor tumori, cercetatorii considera ca principala cauza o reprezinta radiatiile emise de telefon. Un alt studiu, efectuat de cercetatorii suedezi, a demonstrat ca tinerii si copii sunt de 5 ori mai predispusi sa faca tumora pe creier daca folosesc telefoane mobile.

- Cresterea numarului de cazuri de limfoame maligne este legata de folosirea de pesticide in agricultura. In tarile occidentale, frecventa tumorilor glandelor limfatice s-a dublat in ultimii 20 de ani. Riscul agricultorilor de a muri de cancer cerebral este cu 25% mai ridicat decat al populatiei generale, dupa toate aparentele datorita expunerii la pesticide. Alte cancere corelate cu aceeasi cauza sunt: cancerul vezicii urinare, leucemii si multipel mieloame.

Simptome

- Cel mai frecvent simptom al unei tumori cerebrale este cefaleea. Deşi cefaleea nou instalată este cel mai adesea produsă de alte condiţii medicale, mai puţin grave, cefaleea cronică nu ar trebui tratată cu indiferenţă. In cazul tumorilor cerebrale, cefaleea devine mai frecventă şi mai puternică odată cu trecerea timpului. In cazul copiilor, adesea îi trezeşte din somn şi nu răspunde la medicamentele obişnuite. Cu mai mare atenţie trebuie tratată cefaleea care se înrăutăţeşte în timpul tuşitului, strănutatului sau în cazul schimbării poziţiei capului. Cefaleea este însoţită de senzaţie de greaţă şi de vărsături. Vărsăturile au caracter spontan, nefiind legate de alimentaţie.

 - Crizele epileptice, ca şi cefaleea, sunt asociate şi cu alte condiţii medicale, totuşi jumătate dintre pacienţii cu tumori cerebrale prezintă crize epileptice, variind de la mişcări involun­tare uşoare ale unui membru până la crize severe de pierdere a conştienţei. Odată apărută o criză epileptică, este obligatorie prezentarea la medic şi efectuarea unui examen imagistic al creierului.

 - Semnele de focar sunt cauzate de suferinţa cerebrală le­gată de prezenţa tumorii, locaţia acesteia în creier influenţând anumite simptome. Fiecare parte a creierului este responsabilă de anumite funcţii specifice, astfel, creşterea tumorală între­rupe funcţionarea normală a acelei zone din creier, rezultând tulburări ale memoriei sau ale vorbirii, pierderea activităţii mo­torii a unui membru (pareză) sau a unei jumătăţi a corpului (hemipareză) însoţită de tulburări de sensibilitate. Prin efectul lor compresiv sau infiltrativ, tumorile cerebrale pot afecta ner­vii cranieni, cauzând astfel deficite ale acestor nervi, pierderea vederii, mirosului, auzului, tulburări de sensibilitate la nivelul feţei, paralizia muşchilor feţei sau chiar tulburări de înghiţire.

In afara de semnele foarte importante deja mentionate, o tumora mai poate fi tradata si de:

- Somnolenţă sau stare confuzivă.
- Tulburări endocrine, în cazul tumorilor glandei hipofize
- Tulburări respiratorii
- Tulburări de coordonare a mişcărilor sau a mersului
Tulburări de personalitate şi judecată (dezinhibare, iritabilitate, negativism).
Important!

Este de retinut faptul ca,  desi in crestere in ultima perioada, tumori;e cerebrale nu sunt o bola comuna. Cele mai importante semne, care ar trebui prezentarea la un medic specialist neurolog sau neurochirurg si investigarea imagistica a creierului(CT, RMN), sunt crizele epileptice, greata, varsaturile, cefaleea, scaderea localizata a fortei musculare, tulburari de vorbire, vedere sau auz si modificari de personalitate.

 

Remedii naturiste in tratarea tumorilor cerebrale

-Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 15-20 de zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la 2 ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1-5-2,5 litri de sucuri.  Mai multe amanunte despre cum se tine cura de sucuri gasiti pe pagina Cura de sucuri.

Pentru efectuarea curei, studiati si preluati indicatiile de la Cancerul esofagian.

In continuare, recomandam produsele Calivita eficiente in tratarea cancerului cerebral.

Produse naturiste Calivita recomandate in tratarea cancerului cerebral

1. Pentru tumorile cerebrale canceroase actiune pe functia cerebrala, impiedicand deteriorarea acesteia, precum si pe inhibarea carcinomului:

- Noni :1-1-1 linguri cu 30 de minute inainte de masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca antitumoral secundar pe tumori atat benigne cat si maligne, ridica imunitatea, creste pofta de viata si vitalitatea, e tonic si trofic, influenteaza direct scoarta cerebrala, ridica psihic pacientul.

- Ginkgo XC :1-1-0 la 30 de minute dupa masa, 2-3 luni continuu, stimuleaza sanatatea peretilor vaselor de sange si totodata imbunatateste calitatea circulatiei sanguine cerebrale afectata din cauza prezentei tumorii.

- Omega 3 :0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este un acid gras nesaturat care protejeaza celulele santoase de malformatii si mutatii, curata vasele de sange si imbunatateste fluxul sanguin si e un bun trofic de celula neuronala.

- Oxy Max SAU Oxy Crystal :7-7-7 picaturi in pahar mare cu apa plata, la 30 de minute dupa masa, 2-3 luni continuu, este un excelent oxigenator celular cerebral, antitumoral prin faptul ca inhiba dezvoltarea tesuturilor anaerobe si totodata vitalizeaza organismul, creste capacitatea de atentie si de mobilizare generala.

- Xantho Plus :1-1-1, dupa masa, prin continutul de xantone si extract din samburi de struguri, actioneaza ca si agent inhibitor natural in cancerul si degenerarile cerebrale.


2. Pentru tumorile cerebrale benigne (constand in lipoame, chisturi, edeme si depuneri calcefiate in interiorul creierului) vom interveni pe topirea/remisia acestora si eliminarea lor pe cat posibil pe calea sangelui si limfei:

- Liquid Clorophyll :1-1-1 lingurite cu 30 de minute inainte de masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca alcalinizant al organelor, stiut fiind faptul ca depunerile calcefiate se fac pe acidoza; este totodata un antimutagenic si antidegenerativ, stimuland functionarea normala a celulelor, tesuturilor si organelor si prevenind astfel dezvoltarea chisturilor si a altor aberatii si maformatii; este singurul produs care asigura si drenaj limfatic.

- SambuRex :1-0-1 la 30 de minute dupa masa, 2-3 luni continuu, stimuleaza eliminarea surplusurilor adipoase din organism, astfel incat edemele sunt primele vizate pentru intrarea in remisie pe parcursul administrarii acestui produs.

- Super Soya Lecithin :1-1-0 in timpul mesei, 3 luni continuu, este un acid gras nesaturat care curata depunerile colesterolice si metabolice, marunteste piatra si contribuie la topirea lipoamelor, fiind si trofic de celula neuronala.

- Garlic Caps :1-1-0 la 30 de minute dupa masa, 2-3 luni continuu, este un excelent diuretic, imunostimulator, dreneaza grasimile si acumularile de piatra din organism.

- Strong Bones Plus :1-0-1, dupa masa, are dublu rol, pe de o parte Magneziul din compozitie contribuie la dizolvarea depunerilor calcice din organe si ridica sistemele imunitar si nervos, pe de alta parte Calciul intra in sange si completeaza deficitul din organism, astfel incat Calciul din oase sa nu mai fie dislocat in circuitul sanguin condensand din cauza acidozei in organe precum creierul.


- Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (dispozitivul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea ficatului, rinichiului, colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine la toate nivelele.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie), Urinary (Aparat urinar), Meridian (Meridiane energetice).

Observatie:  Daca bolnavul este sub tratament cu medicatia clasica oncologica  tratamentul recomandat mai sus se poate lua in paralel.  

Dieta

- Tarate de grau- Intr-o cana de apa se pun de seara 2-3 linguri de taratie si 2 pingurite de miere. Se macereaza pana dimineata, cand se consuma pe stomacul gol. Tratamentul se face zilnic timp de o luna. Pentru cei constipati se fac cure de 2 luni, cu 2 saptamani pauza. Pe langa efectele sale vitaminizante, taratea are o actiune dezintoxicanta puternica, extrem de importanta in tratarea bolilor maligne.

- Lapte de grau germinat. - sursa bogata de enzime, vitamine si minerale, vitalizand organismul. Se consuma 3-4 linguri de grau germinat pe zi. Daca aveti probleme cu dentitia, puteti da grul germinat prin masina de tocat, dupa care il veti combina cu miere si nuca macinata si alte semine crude, obtinand o pasta delicioasa si extrem de hranitoare. De regula, se fac cure de 25 zile, urmate de 2 msaptamani de pauza. Se poate prepara un delicios lapte vegetal folosind graul incoltit. In paharul se pun 3-4 linguri de grau germinat, 1 lingura miere, 1/2 mar (optional) si o cana apa calda. Se mixeaza bine 2-3 minute.

- Pulbere din fructe de catina si macese- foarte bogate in vitamina C si betacaroten, avand in plus si alte fitoelemente valoroase, reprezinta un supliment valoros in toate bolile, mai ales in cele maligne. Fructele pot fi transformate in pulbere utilizandu-se rasnita de cafea. Este bine ca plantele si fructele uscate sa fie transformate in pulbere cu putin timp inainte de folosire, pentru ca degenerarea oxidativa sa fie cat mai mica, fara sa faceti cantitati mari odata. Se amesteca bine toate ingredientele, apoi se pun intr-un borcan inchis ermetic si se pastreaza la rece si la intuneric. Se consuma 2X2 linguri /zi oentru adulti si 2X2 lingurite pe zi pentru copii.Se pot combina cu miere si polen. Se recomanda sa se prepare o cantitate care sa fie consumata intr-o saptamana.

Uleiul de catina bogat in antioxidanti si substante imunostimulatorii: tocoferoli, alfa si beta caroten, licopen, zeaxantina, criptoxanina. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Se crede ca uleiul de catina detine primul loc in lume in ceea ce priveste continutul de vitamina E (cu rol puternic de antioxidant). Se administraza cate 40 picaturi, de 3 ori pe zi, luate pe o bucata de paine uscata.

Miere propolizata este un remediu antiinfectios exceptional avand si efecte imunostimulatoare foarte puternice. Se obtine punand in 8 linguri de miere (poliflora) 4 lingurite de tinctura de propolis, dupa care se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se ia de 3 / zi cate o lingurita de miere propolizata in cure de o luna, cu 10 zile pauza, dupa care se poate relua. Se pot face 3-4 cure anual.

- Polen- se consuma cate o linurita, de 2 ori / zi, cu 10 minute inainte de masa. Cura dureaza 30 de zile. Se pot face 3-4 cure pe an. Consumul de polen determina intensificarea actiunii sistemului imunitar in sensul fagocitarii formatiunilor tumorale, cresterea productiei de celule imunocompetente, precum si a productiei de anticorpi specifici. Pentru inceput, este bine sa verificati daca nu sunteti alergic la polen. Pentru aceasta consumati mai intai doar 1-2 granule de polen, si apoi vedeti cum se  comporta organismul. Mariti doza de fiecare data cate putin, pana ajungeti la cantitatile recomandate. In cazul reactiilor adverse, intrerupeti cura.

-In perioada curei nu se va folosi un alt ulei, in afara celui de masline extravirgin (presat la rece) si a uleiului de in.

- Este recomandat sa se prepare painea in casa- paini micute, pentru a fi bine coapte, preparate din faina integrala. Consumul de paine se introduce in a 2 -a luna de la inceperea tratamentului.

- In capitolul ,,Retete ce pot fi practicate in perioada curelor cu alimentatie crudivora"- aveti o multime de preparate ce le puteti folosi in timpul tratamentului, cu indicatiile si contraindicatiile legate de afectiunea dvs. Folositi in mod special, retete care contin ingrediente cu potential terapeutic in functie de afectiunea de care suferiti. 

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita