1. Prezentarea pe scurt a glandei tiroide   

2. Simptome ale hipertiroidismului  

3. Cauze ale declansarii hipertiroidismului

4. Produse Calivita recomandate in tratarea hipertiroidiei

5. Remedii naturale recomandate in tratarea hipertiroidismului

1. Prezentarea pe scurt a glandei tiroide

Glanda tiroida are o importanta vitala pentru organism datorita hormonilor pe care ii secreta- tiroxina si tiriiodotironina. Glanda  tiroida are numai 10-20 mg. Iodul din dieta este esential pentru sinteza hormonilor tiroidieni. Hormonul hipofizar tirotrop (tireostimulina- TSH) stimuleaza sinteza si secretia de hormoni tiroidieni. Hipersecretia de TSH poate duce la hipertiroidism, iar hiposecretia duce la insuficienta tiroidiana. Secretia de TSH este reglata de hipotalamus si de nivelul tiroxinei sanguine. Hipotalamusul secreta un hormon de eliberare a TSH (TRH). Stresul poate altera functionarea corecta a hipofizei si implicit a tiroidei.

- Hormonii tiroidieni execita efecte metabolice in diferite tesuturi ale organismului prin cresterea consumului de oxigen si a productiei de caldura, stimuland astfel rata metabolismului bazal. Hormonii tiroidieni indeplinesc o multime de  functii: cresc frecventa si debitul cardiac, cresc motilitatea intestinelor, cresc amplitudinea si frecventa miscarilor respiratorii, regleaza rebsortia si formarea osoasa, cresc sinteza de colesterol, cresc viteza de contractie si de relaxare a muschiilor, au efecte asupra metabolismului lipidic si glucidic, asupra sistemului nervos simpatic, etc. Aceste efecte sunt exacerbate in hipertiroidism si diminuate in hipotiroidism. 

- Activitatea psihica este dependenta de tiroida a carei viteza de ideatie si reactivitate se coreleaza pozitiv cu functia tiroidiana. Rolul stimulator se extinde si asupra sistemului nervos periferic si vegetativ.

Hipertiroidismul este considerata o boala autoiumuna, fiind asemanatoare cu alte boli autoimune. 

2. Care sunt simptomele si semnele hipertiroidismului?

Principalele simptome in hipertiroidism (tirotoxicoza) sunt:

nervozitate, transpiratii ambundente, intoleranta la caldura, palpitatii, astenie, scadere ponderala, tahicardie, respiratie ingreunata, oboseala, simptome oculare, diaree, guse. Datorita accelerarii metabolismului, bolnavii hipertiroidieni ard caloriile si folosesc nutrientii mai repede decat normal. De aceea este nevoie de o dieta bogata in substante nutritive hranitoare.

- Hipersecretia glandei tiroide poate duce la boli de piele: furunculoza, eczema, psoriazis, etc.

 3. Care sunt cauzele declansarii hipertiroidismului?

Dereglarea glandei tiroide se datoreaza consumului excesiv de proteine animale (carne, lapte, oua), stresului, poluarii, consumului de alcool, tutun, cofeina (cafea, ceai verde si negru, bauturi cola, ciocolata) precum si factorilor ereditari.

- Evitati sa consumati lapte si produse lactate. Cercetarile medicale au confirmat implicatiile laptelui in multe boli autoimune. Laptele este o sursa cu potential alergic si in plus produce multe mucozitati care inacarca sinusurile si glanda tiroida.

- Stresul cronic intens poate fi factorul principal declansator al hipertiroidismului.   

- Termenul de guse este folosit pt marimea glandei tiroide asociata cu boala. Gusa poate fi intalnita atat in cazul glandei hipoactive (hipotiroidie) si in cazul glandei hiperactive (hipertiroidie). Gusa poate fi si din cauza unui deficit de iodiu din alimentatie. In acest caz, folositi alimente sanatoase bogate in iod si evitati varza cruda, guliile, mustarul si alunele (este vorba mai ales de excesul in consum).  

4. Produse Calivita recomandate in tratarea hipertiroidiei

Evening Primrose Oil :1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, echilibreaza metabolismului axului endocrin - inclusiv pe cel al glandei tiroide, diminuandu-i functia excesiva catre limitele normalului.

Stress Management B-Complex :1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu sau Mega B Complex:0-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic diminuand astfel simptomatologia hiper-reactiva din cadrul bolii - nervozitate excesiva, tremur, insomnii.

Noni -capsule: 1-2-0 inainte de masa, 2-3 luni continuu, are roluri multiple de potentare a sistemelor imunitar, nervos si hormonal, intervenind astfel in mentinerea homeostaziei organismului.

Mega Q Protect :1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, asigura o buna circulatie si oxigenare in sistemul cardiovascular, combatand simptomele neplacute precordiale si vasculare - palpitatii, ameteli, intepaturi, senzatia lipsei de aer.


Optional, se poate utiliza dispozitivul energo-terapeutic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare: HORMONE (sistem hormonal), CIRCULATION (circulatie si sistem vascular), MERIDIAN (meridianele energetice ale organismului), BIORHYTHM (bioritm).

 5. Remedii naturale recomandate in tratara hipertiroidismului 

- Se incepe cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 5-7 zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la 2 ore si jumatate. Intr-o zi se vor administra 1,5-2 litri de sucuri. Se recomanda urmatoarele sucuri:

- Urzica- 1-2 pahare / zi. Urzica este o planta ce regleaza activitatea tiroidei, are efecte depurative, curata sngele revitalizeaza organismul. Se poate face o cura indelungata.

- Telina - 1/2 pahar / zi. Se pot folosi si frunzele. Poate fi luata in combinatie cu putin suc de  morcov, pt corectarea gustului. Telina are puternice efecte reglatoare ale activitatii glandelor endocrine.

- Papadia - 1/2 pahar / zi. Se poate lua in amestec cu suc de patrunjel sau urzica. Papadia regleaza activitatea glandulara si stimuleaza metabolismului. 

Mai pot fi folosite si sucuri din: morcov, mere, struguri, orz verde etc.

Obsevatie : Se vor folosi produsele de care dispuneti in sezonul respectiv. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate,  intr-o zi.

Observatie: In orice afectiune trebuie multa rabdare, perseverenta, optimism in timpul tratamentului si dupa;  asa cum boala nu apare dintro data nici vindecarea ei nu se face dintro data. Bolnavul trebuie sa fie constient ca va trebui sa astepte un timp urmand tratamentul ad litteram pentru a vedea rezultele mai tarziu. Bolnavul trebuie sa renunte la starile negative (manie, spiritul de concurenta, orgoliu, nemultumirea, teama, ingrijorare, tristete), care deseori determina si complica sever orice afectiune. Vindecarea va putea surveni doar in cazul in care bolnavul va dobandi pacea interioara, un spirit de bucurie si optimism si o gandire pozitiva.

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita