La fel ca amigdalele, polipii sunt glande deosebit de vulnerabile si sunt membri ai sistemului limfatic de funcționare constant . Cu toate acestea, cei mai mulți oameni știu foarte puțin despre vegetatiile adenoide până când există o problemă - fie din infectie, inflamatie, sau ambele. În cazul în care copilul dumneavoastră are probleme cu polipi, există opțiuni alternative de tratament. Mulți copii raspund bine la curele naturale pentru polipi nazali, cum ar fi Paraprotex, Joint Protex/Garlic Caps, Oregano Oil, Samburex .

Ce sunt polipii sau vegetațiile adenoide?

 Vegetatiile adenoide sunt situate în profunzime in sus in gură, în spatele nasului și cerul gurii. Polipii joacă un rol în filtrarea fluxului  limfatic și este ca o  "capcana" pentru germenii care trec prin nas si gura. Polipi produc, de asemenea, anticorpi care ajuta la combaterea infectiilor. Spre deosebire de amigdale, polipii copilului nu sunt vizibili atunci când deschide gura, de multe ori este mai dificil sa se stabileasca o problemă legată de vegetatiile adenoide. În orice caz, polipii copilului sunt importanti pentru a ajuta la mentinerea starii de sanatate la o varsta frageda, dar devin mult mai puțin importanti cand copilul creste.

Ce se întâmplă atunci când vegetatiile adenoide sunt marite?

În timp ce unii copii se nasc cu polipi mai mari decât alții, cel mai adesea, cauza polipilor mariti este o infectie sau inflamatie. În timp ce polipii copilului ajuta la filtrarea germenilor, aceste organe pot fi inundate si se infecteaza. Pe măsură ce vegetatiile adenoide se  infecteaza, se inflamează și se umfla, determinand o afectiune cunoscuta sub numele de adenoidita

In functie de severitatea starii, copilul dumneavoastră, poate prezenta simptome diferite. Câteva dintre cele mai comune simptome ale adenoiditei includ dureri de gat, nas înfundat, umflarea ganglionilor, dureri de urechi, și chiar infecții ale urechii. Simptomele suplimentare includ respirația, prin gura, vorbirea cu un sunet nazal, tulburări de somn, sforăit, și chiar apnee in somn.

Există remedii pentru adenoidita in afara de chirurgie?

Consultarea medicului dumneavoastră este un prim pas important dacă bănuiți copilul dumneavoastră ca are probleme cu polipii.  Medicul poate examina vegetatiile adenoide si determina dacă sunt infectate și care pot fi cauzele extinderii. In multe cazuri, medicamente sau chiar intervenții chirurgicale sunt sugerate pentru tratament; cu toate acestea, există de fapt mai multe remedii naturale care ajuta la reducerea dimensiunii vegetatiilor adenoide. Tratamente, cum ar fi ParaprotexJoint Protex/Garlic Caps, Oregano Oil, Samburex , vit. C, pot servi ca suport suplimentar pentru tratamente traditionale si pot fi chiar folosit ca un "primul pas" inainte de a se recurge la optiunile de tratament mai agresive.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea adenoiditei cronice:

►​ Liquid C Plus :luata 1-0-1 lingurite, dupa masa, la copii, respectiv 1-1-1 lingurite, dupa masa, la adulti, are rol antiseptic si de stimulare a sistemului imunitar, sterilizand focarele microbiene existente; nu se va va face gargara, fiind un sirop dulce care nu stimuleaza extern vindecarea SAU C 300 Plus :1-1-1 dupa masa, recomandat copiilor, ridica imunitatea generala mai ales iarna SAU C 1000 :1-1-0 dupa masa, recomandat adultilor, ridica imunitatea generala, mai ales pe timp de iarna.
Para Protex :1-0-1 la copiii mai mari de 5 ani si 1-1-1 la adulti, administrate dupa masa; poseda roluri multiple: antiviral, antibacterian, antifungic, crescand astfel imunitatea generala contra microbilor de orice fel) SAU Garlic Caps (in acelasi regim de administrare, stimuleaza imunitatea si regenerarea in general ca antibiotic natural.
►​ White Willow :1-1-1 la copii dupa 5 ani si 1-2-1 la adulti, la 30 de minute dupa masa, cu multe lichide; are efect antiinflamator reducand durerea si disconfortul  SAU Joint Protex :1-1-1 dupa masa, are rol antiiinflamator la toate nivelele.
►​ Oregano Oil :3-3-3 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru copii, respectiv 5-5-5 picaturi in pahar cu apa/ceai pentru adulti + cateva picaturi in apa cu lamaie pentru gargara. Se va consuma atat intern (inghitit) cat si extern (gargara) avand un rol de osebit in sterilizarea prin actiune directa a focarelor infectioase.
► Samburex: 0-1-0:ajută stimula sistemul imunitar si curata sistemul limfatic, care la rândul sau elimină infecția vegetatiilor adenoide. 
- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare de reglare energetica: IMUNITATE, DURERE, MERIDIAN.

Mierea
Mierea este un agent anti-inflamator și antibacterian eficient. Când se administrează zilnic, miere ajută la reducerea vegetatiilor adenoide marite si poate trata chiar simptome, inclusiv durerea. Adaugati câteva picături de suc de lamaie la o lingurita de miere si dati-o copilului dumneavoastră de 2, 3 ori pe zi. 

Observatie: Se efectueaza o cura completa de 2-3 luni iar in caz ca reapare, se intervine in mod special asupra imunitatii. 

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita