Zona Zoster

Zona Zoster este o afectiune infectioasa acuta, determinata de virusul zosterian care declanseaza si varicela (varsatul de vant). Infectia apare cand sistemul imunitar este slabit sau cand persoana in cauza are probleme psihice. Pe o anumita zona a pielii se manifesta o senzatie de arsura dureroasa, iar la cateva zile apare o eruptie veziculoasa, basicute galben-rosiatice, localizate de-a lungul unui traiect nervos. Ganglionii limfatici din regiunea respectiva vor fi si ei inflamati.

Zona Zoster este o boala serioasa si se recomanda sa consultati medicul. In stadiu preliminar, trebuie sa tratati veziculele cu o alifie antiseptica, pentru a evita o eventuala supurare.

Produse CaliVita recomandate in tratarea naturista a afectiunii Zona Zoster

- Virago :1-1-1 dupa masa, are efect antiviral prin intarirea sistemului imunitar.

- White Willow :1-1-1 dupa masa, are efect antiinflamator si antialgic ameliorand durerile destul de greu suportabile din aceasta afectiune.

- Stress Management B-Complex :1-1-1 dupa masa, are efect relaxant si trofic asupra nervilor periferici, ameliorand durerile si prevenind distructiile invelisurilor nervoase.

- L-Lysine Plus :1-0-1, dupa masa, previne si combate activ infectia cu virus herpetic zoster.

- Mega Q Protect :1-1-0 dupa masa, asigura aportul optim de antioxidanti necesari tegumentului si ochiului in zona afectata.
 

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele corespunzatoare de reglare energetica: Imunitate, Durere, Nervi, Meridiane.


- Optional se va consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), deosebit de benefica in eliminarea din corp a reziduurilor metabolice odata cu declansarea procesului de curatire a colonului si optimizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, dezacidificarea tesuturilor si organelor prin ridicarea ph-ului sanguin (find astfel posibila reversarea multor probleme functionale si organice deja instalate), fluidizarea sangelui si dizolvarea depunerilor de pe vase, reglarea proceselor digestive la nivel de stomac, ficat, pancreas, bila, ridicarea imunitatii generale, protejarea ADN-ului celular, oxigenarea in profunzime cardio-vasculara si cerebrala.
 

Observatie: Se face o singura cura adjuvanta, pentru intarirea sistemului imunitar si preventia repercursiunilor.

Alte remedii complementare si masuri de auto-asistenta

- evitati situatiile stresante si conflictuale, renuntati la excitante; alcool, tutun, cafea; radacina de ginseng si potasiul au efect fortifiant asupra sistemului nervos
- adoptati o hrana saraca in sare si proteine, cat mai putine oua, produse lactate si carne de vaca, deoarece contin acid uric, mancati legume crude si cereale, evitati legumele/fructele acide; grape-fruit, lamai, rosii
- pentru calmarea durerilor si mancarimilor aplicati cataplasme cu foi de varza, branza de vaci si argila
- uleiuri esentiale: de musetel cu miere-intern, tamponati regiunile afectate cu ulei de lavanda, de arbore de ceai sau de rozmarin
- spalari cu otet de fructe, bai cu flori de fan
- suc de urechelnita
- preparate pe baza de aloe gel pentru calmarea mancarimilor.


Nu există produse în această categorie.