Astmul bronsic este o boala inflamatorie cronica a cailor aeriene care apare la persoane cu hiperreactivitate bronhica la o multitudine de stimuli. Se caracterizeaza prin crize repetitive de dispnee suieratoare, care se pot remite spontan sau sub tratament.
 
Factori etiologici, incriminati in producerea bolii: 
Predispozitia genetica la anumiti alergeni (praful de casa, in special particule desprinse dintr-o molie, Dermatophagoides, pene de pasari, par de animale domestice, acarieni, faina de grau, care provoaca astmul morarilor sau brutarilor, polenul, unele pulberi sau reziduuri industriale, particule sau vapori de substante chimice care au potente alergenice. Existenta unui teren alergic poate creste riscul aparitiei astmului bronsic (de pilda o persoana care prezinta o sensibilitate alergica poate fi mai susceptibila de a face astm bronsic) 
Varsta si sexul; astmul poate aparea la orice varsta dar s-a constatat ca in peste 80% din cazuri apare dupa 40 de ani sau pana la pubertate. Incidenta este mai mare la baieti, iar dupa pubertate se inverseaza 
►La majoritatea cazurilor, debutul astmului este precedat de infectii ale cailor respiratorii 
Factori iritanti: praful, fumul, gazele 
Factorii psihici si efortul fizic intervin in declansarea crizelor astmatice 

 

Produse recomnadate in aceasta afectiune Descriere
Immunaid  
Noni Organic / Noni Lichid  
Oxy Max  

 

Alte produse recomandate in aceasta afectiune Descriere
Subligual Coenzima Q10  
Garlic Caps  
Vitamina C 1000 (Delayed Release)  
Liquid C + Bioflavonoides with Rose Hips (240 ml)  
Beta Carotene  
Bee Power  

Coșul este gol!