Indiferent dacă vrei să fii străbunic într-o zi sau dorești să-ți vezi cea de-a 100-a aniversare, practic toată lumea are un motiv pentru care își dorește să trăiască mai mult . Cu toate acestea, nu doar norocul sau genetica îți pot avea un impact semnificativ asupra duratei de viață, ci si suplimentele potrivite pot face o diferență majoră când vine vorba de bunăstarea și longevitatea ta .

Știm că o viață sănătoasă printr-o dietă bună și exerciții fizice consecvente sunt cheia pentru îmbătrânirea sănătoasă. Dar există vitamine și suplimente care pot da un impuls acestui proces? Știința sugerează că există. Acestea sunt unele dintre cele mai bune suplimente, spun experții, care luptă împotriva îmbătrânirii și pot crește longevitatea.

Dacă doriți să adăugați ani la durata de viață, citiți mai departe pentru a descoperi ce suplimente recomandă dieteticienii pentru o viață mai lungă. Și pentru mai multe suplimente pe care poate doriți să le adăugați la repertoriul dvs., descoperiți cele mai bune suplimente care luptă împotriva îmbătrânirii, potrivit experților.

1          CoQ10

Adăugarea CoQ10 la rutina ta obișnuită te-ar putea ajuta să te menții ascuțit mental pe măsură ce îmbătrânești, spun experții.

CoQ10 este un antioxidant care are un rol esențial în producerea de energie și ajută la protejarea împotriva daunelor celulare”, explică Carrie Gabriel MS, RDN , fondatorul Steps2Nutrition .

„Corpul nostru produce acest lucru în mod natural, cu toate acestea, scade pe măsură ce îmbătrânim și s-a demonstrat că suplimentarea îmbunătățește calitatea vieții și performanța fizică/mentală la persoanele în vârstă.”

2          Vitamina D

În timp ce soarele oferă o sursă viabilă de vitamina D, la mulți adulți lipseste această vitamină esențială și le-ar putea afecta longevitatea. Din fericire, adăugarea unui supliment de vitamina D la rutina ta ar putea însemna o viață mai lungă de așteptat.

Vitamina D susține sistemul imunitar, care începe să se degradeze pe măsură ce îmbătrânim, protejând organismul îmbătrânit de toate tipurile de boli. Vitamina D ajută, de asemenea, organismul să absoarbă calciul, care crește densitatea osoasă, previnând osteoporoza, boala care slăbește oasele și susține metabolismul muscular, care scade odată cu vârsta. Și un studiu din 2007 la London School of Medicine a constatat că suplimentarea cu vitamina D poate crește lungimea telomerilor.

Conform unui studiu din 2007 realizat la London School of Medicine , suplimentarea cu vitamina D poate crește lungimea telomerilor la femei. Telomerii sunt capacele de protecție de la capatul cromozomilor care se scurtează odată cu vârsta”, spune Gabriela, care recomandă administrarea unui supliment de vitamina D cu calciu pentru a ajuta la combaterea osteoporozei. „Tinerețea și sănătatea sunt asociate cu telomeri mai lungi”, adaugă ea.

3          Curcumină

Curcumina, compusul care conferă alimentelor culoarea sa galben-portocaliu ar putea fi adaosul perfect la arsenalul pentru longevitate.

"S-a demonstrat că acest compus activează anumite proteine, cum ar fi sirtuinele, care promovează longevitatea. De asemenea, reduce daunele celulare și bolile și simptomele legate de vârstă", explică Gabriela.

4          Probioticele

O viață mai lungă începe cu un intestin mai sănătos, iar suplimentele cu probiotice vă pot ajuta să le obțineți pe amandoua.

Beneficiile probioticelor depășesc cu mult descompunerea alimentelor și reechilibrarea intestinului. S-a demonstrat că îmbunătățirea acestei microbiote cu probiotice îmbunătățește interacțiunea și reduce inflamația și durerile articulare. Bacteriile sănătoase din suplimentele probiotice lucrează pentru a contracara bacteriile „rele” care cauzează simptomele dureroase”, explică Trista Best, RD ,  dietetician.

„Aceste bacterii îmbunătățesc, de asemenea, răspunsurile imune și inflamatorii ale organismului în general. Se știe că inflamația cronică de grad scăzut este legată de bolile cronice, care scurtează durata de viață și calitatea vieții”.

5          Acizi grasi omega-3

Nu trebuie să includeți fructele de mare la fiecare masă pentru a vă suplimenta dieta cu acizi grași omega-3 care luptă împotriva inflamației și care promovează longevitatea .

Suplimentele omega-3 din surse de alge sau pește/crustacee conțin acizi grași omega-3 cu lanț lung EPA și DHA care s-a dovedit că reduc trigliceridele serice și scad inflamația, ambele contribuind la bunăstarea generală și la sănătatea cardiovasculară ”, spune Lindsay Wengler, de la Olive Branch Nutrition .

6          Vitamina K

Pentru a vă îmbunătăți șansele de a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă, cercetările sugerează să adăugam vitamina K la numarul suplimentelor. „Studii recente au demonstrat că vitamina K este un cofactor vital în activarea mai multor proteine, care acționează împotriva sindroamelor legate de vârstă”, au scris autorii unei revizuiri din 2021 a studiilor publicate în revista Antioxidants . Printre beneficiile vitaminei K: poate ajuta la prevenirea întăririi arterelor și a bolilor de inimă, la îmbunătățirea funcției cognitive, la creșterea sensibilității la insulină și la combaterea cancerului.

7         Vitamina K2

Vitamina K2 – pe care USDA a început să o recunoască drept o vitamină separată abia în 2006 – poate avea beneficii serioase pentru sănătatea inimii și a oaselor. K2 ajută organismul să absoarbă calciul în locurile în care ar trebui (cum ar fi în oase) și îl filtrează din locurile în care nu ar trebui (cum ar fi inima și rinichii). Vasele de sânge produc o proteină numită MGP, care împiedică acumularea calciului pe pereții lor și posibil să provoace blocaje. Vitamina K2 este esențială pentru formarea MGP.

8       Vitamina C

Puternicul antioxidant cunoscut sub numele de vitamina C oferă sprijin imunitar, neutralizează radicalii liberi care cauzează daune și este esențial pentru producerea de colagen, una dintre proteinele care menține pielea cu aspectul tânăr si articulatiile sanatoase. Conform unei analize din 2021 a studiilor publicate în jurnalul Molecular Biology Reports , vitamina C poate proteja și împotriva scurtării telomerilor, părțile unui cromozom care conțin ADN și se scurtează odată cu înaintarea în vârstă – când devin prea scurte, mor, contribuind astfel la îmbătrânirea la nivelul întregului corp.

9         Vitamina A

Vitamina A este baza retinoizilor, standardul de aur pentru produsele anti-îmbătrânire pentru piele. Suplimente precum Beauty Formula, BetaCarotene și produsele care conțin retinol măresc refacerea celulelor pielii, netezind liniile fine și ridurile prin stimularea producției de colagen. Dar beneficiile vitaminei A depășesc cu mult domeniul pielii: este considerată importantă pentru funcția cognitivă, inclusiv pentru părțile creierului dedicate memoriei și învățării. Și pentru a trece

Nordic Pure Omega 3 Liquid-250 ml
Fară Card:127,93 Lei
Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 33,50 Lei

Fară Card:36,01 Lei
AC-Zymes -100 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 94,00 Lei

Fară Card:101,05 Lei
Ac-Zymes Plus Calivita-60 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 154,00 Lei

Fară Card:165,55 Lei
Acidophilus with Psylium -100 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 111,00 Lei

Fară Card:119,33 Lei
CoQ10 Lozenges  Calivita 30 tablete sublinguale

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 103,50 Lei

Fară Card:111,26 Lei
Curcuma Pro Calivita 60 tablete

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 133,00 Lei

Fară Card:142,98 Lei
D drops-Vitamina D-30 ml

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 60 Lei

Fară Card:107,50 Lei
Omega 3 Concentrate Calivita - 100 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 97,50 Lei

Fară Card:104,14 Lei
Probio Balance - 60 tablete masticabile

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 109,0 Lei

Fară Card:117,18 Lei
Chewable Omega 3 Concentrate Lemon Calivita-100 capsule gelatinoase(cu aroma de lamaie)

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 96,50 Lei

Fară Card:103,74 Lei
Super Co Q10 Plus (Super Coenzima Q10 Plus)-120 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 196,50 Lei


Fară Card:211,24 Lei
Super Mega coenzima CoQ10 - 30 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 178.50 Lei


Fară Card:191,89 Lei
Afişare 1 - 13 din 13 (1 pagini)
Categorii Produse Calivita