Menopauza sau încetarea sângerării menstruale înseamnă sfârșitul ciclului reproductiv al femeii, care are loc de obicei între 45 și 55 de ani. Menopauza poate apărea între 40 și 60 de ani, dar și mai devreme ca urmare a unei intervenții chirurgicale sau a unei boli.

 Poate apărea și la fetele tinere din cauza bolii – meonpauză precoce. Termenul de menopauză este adesea folosit pentru a descrie întreaga perioadă care precede (premenopauză) și care urmează încetării sângerării menstruale (postmenopauză).

Termenul de perimenopauză sau perioadă de tranziție (tranziție) include o perioadă scurtă înainte, menopauză și o perioadă scurtă după ultima menstruație. Dacă ciclul durează mai puțin de 26 de zile, menopauza apare puțin mai devreme (49 de ani); daca ciclul dureaza mai mult de 33 de zile, menopauza apare ceva mai tarziu (51,5 ani).

La femeile care fumează, menopauza apare cu un an sau doi mai devreme decât la femeile care nu fumează. Acest lucru se explică prin efectele hipoxice asupra ovarelor sau prin distrugerea foliculilor din ovare de către hidrocarburile policiclice din fumul de țigară. Cauza menopauzei este epuizarea treptată a funcției ovariene cu încetarea completă a sintezei nu numai a hormonilor sexuali feminini - estrogen și progesteron, ci și a hormonilor sexuali masculini androgeni - testosteron și DHEAS.

Multe femei au concepții greșite despre natura și efectele menopauzei. Exista culturi in care menopauza este tratata cu mai puțină teamă, simptomele nu există de fapt, iar menopauza este salutată doar ca o tranziție către o perioadă mai sigură și mai înțeleaptă a vieții.

În funcție de gradul de succes sau de succesul imaginat în viață, o femeie se poate afla într-o criză care nu este atât fiziologică, cât și de dezvoltare. Modul în care va rezolva această criză îi va afecta sănătatea la toate nivelurile pe măsură ce trece prin menopauză.

Sănătatea generală bună a unei femei în timpul menopauzei depinde nu numai de numărul de estrogen și progesteron, ci și de numărul de hormoni sexuali masculini - androgeni precum DHEA și testosteron.

Nivelurile de androgeni sunt asociate cu răspunsul sexual și dorința sexuală, precum și cu sănătatea generală. Androgenii sunt produși la femei, cu excepția ovarelor, mai întâi în glandele suprarenale, apoi în piele, țesut adipos, glande sebacee, mușchi, creier și glanda pituitară.

Tranziția treptată este așadar extrem de dependentă de funcția echilibrată a glandelor suprarenale, care preiau producția de hormoni.

Influența epuizării emoționale și a epuizării din cauza alimentației deficitare asupra funcției optime a glandelor suprarenale trebuie menționată aici cu siguranță.

În astfel de condiții, probabil că în această perioadă va fi nevoie atât de sprijin hormonal, cât și nutrițional, emoțional și de altă natură, până la stabilirea echilibrului glandelor cu secreție internă.

Ceea ce trăiește o femeie în această perioadă depinde de mulți factori – de la trăsături ereditare, prin așteptări, mediul cultural din care venim la propria evaluare și alimentație. Cu toate acestea, majoritatea femeilor din cultura modernă experimentează un oarecare disconfort și unele simptome problematice la menopauză.

Astăzi, există o gamă largă de opțiuni terapeutice pentru tratarea acestor simptome – de la hormoni naturali, prin homeopatie până la terapia de substituție hormonală.

Calea ideală prin perimenopauză este să alegeți și să folosiți tot ce este mai bun pe care știința medicală modernă îl oferă pentru metabolismul hormonal, densitatea osoasă și sănătatea inimii, combinate cu metode complementare din Orient - de la meditație la acupunctură și plante medicinale, toate cu scopul de a oferi un tratament individual optim.

Menopausal Formula-FORMULA DE MENOPAUZĂ este un supliment ideal pentru femeile de această vârstă și este suficient dacă nu apar modificări severe în ceea ce privește bufeurile frecvente (de 30 de ori pe zi, probleme cardiace, osteoporoză severă etc.) atunci când este necesar să luați suplimentar medicamente.

Menopausal Formula este un preparat multivitaminic care conține și ierburi medicinale, a căror compoziție este în concordanță cu nevoile modificate de vitamine și minerale. Ingredientele sale contribuie la metabolismul optim și ameliorează simptomele neplăcute ale menopauzei.

Aportul de calciu și vitamina D3 poate avea o importanță deosebită pentru apărarea sănătății sistemului osos, mai ales că aceste două substanțe lipsesc adesea din alimentația femeilor.

De asemenea, doza de magneziu, bor, crom și zinc este de o importanță cheie. Antioxidanții care protejează celulele - vitaminele A, C și E, beta-carotenul și seleniul - întăresc rezistența organismului la boli.

 Coada calului acționează ca un diuretic, iar angelica chinezească întărește mușchii uterului.

Ginsengul siberian stimulează forța mentală și fizică și atenuează simptomele lipsei de hormoni sexuali feminini.

Lemnul dulce ajută la depășirea depresiei și protejează sistemul imunitar și ficatul.

Rădăcina de cohoshnegru este eficientă împotriva problemelor legate de sistemul nervos.

 Radacina de Cnicus Bendictus purifică sângele și întărește stomacul.

Cimicifuga Racemosa stimulează producția de progesteron.

AMENOREEA ȘI TULBURĂRI DE SANGERARE

Cel mai evident simptom al întreruperii funcției regulate a ciclului ovarian este amenoreea pe termen lung. Încetarea ciclului menstrual indică faptul că cantitatea de estrogen produsă de ovare nu este suficientă pentru a declanșa proliferarea endometrului. O problemă foarte frecventă a menopauzei sunt sângerările disfuncționale care nu răspund la terapia hormonală, fibrom uterin, anemia secundară. O astfel de femeie este supusă unei operații de histerectomie.

Shark Aid-Cartilaj de rechin pur - cu proteine ​​și carbohidrați, în interesul funcționării eficiente a sistemului imunitar, ca întărire a cartilajului articular și cu acțiune antiinflamatoare. Contine proteine ​​care impiedica dezvoltarea unei retele de vase de sange care alimenteaza tumorile cu nutrienti, si astfel impiedica dezvoltarea tumorilor(benigme), mai ales in cazul fibroamelor mai mici.

 

SIMPTOME VASOMOTORII

Se manifestă sub formă de bufeuri, transpirații nocturne și palpitații și sunt cele mai caracteristice simptome ale menopauzei.

Bufeurile sunt un simptom periodic și sunt descrise ca o perioadă imediată de transpirație, un atac de căldură, adesea însoțit de palpitații, senzații de anxietate și uneori însoțite de frig.

Tot acest episod nu durează mai mult de 2 până la 3 minute și poate fi repetat de 30 de ori în timpul zilei. Bufeurile apar la jumătate din numărul total de femei aflate la menopauză.

În timpul bufeurilor crește concentrația serică de adrenalină, ceea ce provoacă palpitații și un puls accelerat.

 După 30 de secunde, concentrația serică a norepinefrinei scade, provocând dilatarea vaselor de sânge și creșterea fluxului sanguin. Vasodilatația implică vasele de sânge ale pielii feței, brațelor și mâinilor și are loc o creștere a temperaturii. Menopausal formula contine  seleniu.

          Seleniul joacă un rol important în menținerea sănătății și încetinește îmbătrânirea țesuturilor. Utilizarea lui este recomandată în special femeilor aflate la menopauză, deoarece atenuează valurile de căldură și îmbunătățește starea generală de bine. Seleniul și vitamina E, prin întărirea reciprocă a efectului (sinergia), susțin funcționarea sănătoasă a inimii și producerea de anticorpi.

TULBURĂRI DE SOMMN ȘI TULBURĂRI PSIHOLOGICE

Modificări ale somnului apar odată cu vârsta la ambele sexe. Cu toate acestea, la începutul menopauzei, femeile au probleme majore cu somnul și insomnia, care sunt asociate cu o lipsă de estrogen endogen. Insomnia este o problemă comună la femeile aflate în perimenopauză și în postmenopauză.

Estrogenii endogeni joacă un rol major în starea emoțională, deoarece afectează activitatea neurotransmițătorilor centrali, în special a serotoninei.

 Receptorii alfa pentru estrogen (ER) predomină în hipotalamusul ventramedial, iar receptorii beta (ER) sunt mai denși în partea paraventriculară și supraoptică, hipocampus.

 Odată cu înaintarea în vârstă, menopauza scade nivelul neurotransmițătorilor (neuropeptida dopaminică Y-NPY) și al neuromodulatorilor (neurosteroizi, prostaglandine și catechoestrogeni).

 In acelasi timp avem o crestere a valorii norepinefrinei si somatostatinei. Cele mai frecvente tulburari psihice sunt depresia, anxietatea, pierderea concentrării, iritabilitate și pierderea libidoului.

S-a observat că femeile care au fost sub terapie de substituție pentru o perioadă lungă de timp sunt mai puțin susceptibile de a suferi de boala Alzheimer, care este cea mai frecventă cauză a demenței. Pierderea treptată a memoriei este prima manifestare clinică.

 Studiile de lungă durată au arătat că acetilcolina este extrem de importantă în procesul de observație și memorie, astfel încât sistemul de neurotransmițători acetilcolinei are o mare importanță ca procedură terapeutică în boala Alzheimer.

 

                Rhodiola rosea(din Rhodiolin) crește în munții Siberiei, la o altitudine de aproximativ 3000 de metri. Rhodiola rosea are următoarele proprietăți dovedite științific:

• Proprietăți adaptogene și imunoprotectoare.

• Proprietăți cardioprotectoare (protecție împotriva problemelor cardiovasculare).

• Efect antistres si antidepresiv.

• Creșterea funcției mentale (crește sinteza de acetilcolină).

• Îmbunătățirea fluxului sanguin și al creierului.

• Contribuie la îmbunătățirea stării generale și a vigilenței mentale, precum și la o mai bună memorie.

• Intareste energia sexuala.

• Contribuie la producerea de insulină, precum și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

• Protecție împotriva tulburărilor și problemelor legate de vârstă.

PIELEA, MUCOSUL SI PARUL IN MENOPAUZA

Deoarece pielea conține receptori de estrogen, se modifică atunci când nivelul de estrogen scade. Modificările pielii apar în jurul anilor patruzeci și cincizeci. Odată cu subțierea treptată, atrofia epidermei, în special în părțile care sunt expuse la lumină, apare o îmbătrânire vizibilă a pielii.

Avem degenerare a colagenului și a fibrelor elastice. Atrofia pielii este uscată, mâncărime și ușor traumatizată.

Părozitatea crește în zona feței și scade în zona din jurul pubisului, axilei și scalpului. Uscăciunea vaginului este o afecțiune foarte incomodă. Simptomele comune sunt mâncărime, durere, iritabilitate și durere în timpul actului sexual (dispareunie).

Majoritatea femeilor nu știu că aceste simptome, care sunt unite prin denumirea medicală de vaginită atrofică, apar datorită numărului redus de estrogeni în timpul menopauzei.

De multe ori femeilor nu le place să vorbească cu un medic despre subiectul uscăciunii vaginale și despre problemele sexuale asociate.

Spre deosebire de disfuncția erectilă la bărbați, satisfacția sexuală a unei femei este încă tabu. Este adesea înțeleasă greșit și respinsă ca o simplă problemă psihologică.

Cu toate acestea, femeile nu trebuie să trăiască cu ea: uscăciunea vaginală poate fi tratată cu estrogen aplicat local. La femeile cu simptome predominant vaginale de deficit de estrogen, trebuie preferat tratamentul local cu doze mici de estrogen.

EveryMoment este o cremă cosmetică naturală, pe bază de plante, care vă poate îmbunătăți actul sexual și vă poate repara și restabili puterea și sănătatea mușchilor vaginali.

EveryMoment te scutește de presiune și face minuni pentru încrederea în tine, făcând timpul petrecut cu partenerul tău mai relaxat și plăcut.

 

Dacă Every Moment este aplicat corect, provoacă extinderea structurii celulare interne a vaginului și pătrunde adânc în straturile exterioare ale țesutului.

Mai simplu spus, EveryMoment funcționează în mod similar cu un burete, deoarece absoarbe apa, întărind țesuturile, creând o senzație satisfăcătoare.

SISTEMUL CARDIOVASCULAR

Aceste boli sunt cauza decesului, la femeile de peste 50 de ani, cu peste 50%. S-a descoperit că estrogenii reduc vag riscul de ateroscleroză.

 O astfel de presupunere este susținută de faptul că bolile cardiovasculare sunt de 6-7 ori mai puțin frecvente la femei decât la bărbații in acești ani.

În perioada postmenopauză, deficitul de estrogeni și incidența bolilor cardiovasculare cresc, deoarece ateroscleroza progresează foarte repede.

Prin urmare, femeile în vârstă de(peste) cincizeci de ani au aproximativ 46% șanse de a dezvolta boală coronariană mai târziu în viață, iar probabilitatea de a muri din cauza acesteia este de aproximativ de 30%. La menopauză, probabilitatea de a avea un accident vascular cerebral este de aproximativ 20% și de 8% că vor muri din cauza acestuia.

Majoritatea studiilor au confirmat că la femeile aflate în postmenopauză, riscul de boli cardiovasculare este redus cu aproximativ 50-60% prin aplicarea măsurilor preventive adecvate la tineret (renuntarea la fumat)

                Lecitina (Super Soya lecithin, Triple potency lecithin)este o substanță naturală care se găsește în alimentele de origine vegetală, de exemplu, în soia. Are efecte pozitive asupra nivelului de colesterol prin transformarea colesterolului și a altor grăsimi într-un amestec cu apă, care este apoi eliminat din organism. Curăță pereții vaselor de sânge și întărește mușchii inimii.

SISTEMUL OSOS ȘI OSTEOPOROZA

 Osteoporoza apare atunci când oasele pierd din densitatea minerală din cauza nivelului redus de estrogen din corpul unei femei și este o consecință a menopauzei. Oasele devin mai subțiri și mai fragile. Prin urmare, aproape 80% dintre pacienții cu osteoporoză sunt femei.

 Conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, pierderea a 1% din masa osoasă pe an este acceptată în intervalul normal în procesul de îmbătrânire a organismului, dar la aproximativ o treime dintre femei pierderea osoasă este de peste 5% pe an.

 Organizația Mondială a Sănătății plasează osteoporoza printre cele mai importante zece boli. În Europa, una din trei femei cu vârsta peste 80 de ani suferă o fractură de șold cauzată de osteoporoză. Numărul fracturilor de șold din cauza osteoporozei este de așteptat să se tripleze la nivel mondial până la mijlocul acestui secol, de la 1,7 milioane în 1990 la 6,3 milioane în 2050.

                Toată lumea știe că organismul are nevoie de calciu și magneziu pentru a construi și a menține dinții și oasele sănătoase. Studiile arată că calciul, mai ales atunci când este combinat cu vitamina D, poate preveni pierderea osoasă. Dacă nu aveți suficient calciu în dietă, atunci trebuie să luați suplimente alimentare. Ingredientele lor sunt un ajutor eficient în prevenirea osteoporozei și menținerea oaselor sănătoase. Legatura chelata asigura o absorbtie eficienta. Ele pot fi folosite și de persoanele predispuse la pietre la rinichi. Nevoia de calciu a femeilor sunt relativ mai mari, iar această nevoie crește și mai mult la menopauză.

PROTECȚIA ÎMPOTRIVA CONCEPȚIEI ȘI menopauza

Nu lăsați ciclurile neregulate să vă înșele. În ultimii ani înainte de menopauză (ultima menstruație), ovulația nu are loc în fiecare ciclu, dar există totuși posibilitatea de a rămâne însărcinată. Ar trebui să utilizați în continuare una dintre metodele sigure de contracepție.

 Medicul ginecolog va recomanda metoda cea mai potrivita. După o lună de sângerare menstruală, medicul ginecolog poate stabili dacă ești încă fertilă.

SEXUALITATEA ȘI menopauza

Menopauza este o perioadă de schimbare. Nu vă nega plăcerile sexuale. Discută deschis cu partenerul tău despre noua situație. Într-o conversație sinceră, vei ajunge la concluzia că nevoile tale s-au schimbat, dar și nevoile partenerului tău. Datorită uscăciunii mucoasei vaginale, este posibil să aveți dureri în timpul actului sexual, în timp ce partenerul dumneavoastră va observa probabil că excitarea are loc mai lent. Menopauza îți oferă ocazia să te redescoperi pe tine și pe partenerul tău și să experimentezi astfel o relație care va fi diferită, mai relaxată decât relația nerăbdătoare din primii ani. Dacă mai aveți dureri severe în timpul actului sexual, consultați un medic ginecolog, deoarece este disponibil un preparat pentru aplicare vaginală (locală) pentru tratarea mucoaselor uscate.

 ANDROPAUZĂ MASCULINĂ

Afecțiunea cauzată de modificări hormonale, în primul rând niveluri scăzute de testosteron, apare în perioada 40-50 de ani, cu o abatere de + - 5. Atât bărbații, cât și femeile suferă modificări la această vârstă. Simptome: bufeuri la 1/3, sarcină, lipsă de motivație, lipsă de vitalitate, oboseală, scăderea dorinței de a menține o viață plină de activitate, insomnie, chelie, depresie, risc crescut de boli de inimă, frică de bătrânețe.

 

Vital Man-Întărește capacitatea fizică, puterea adaptogenă impotriva stresului a bărbaților.

 Ginsengul siberian, de exemplu, crește capacitatea organismului de a se adapta la stres, construiește celule și îmbunătățește starea de spirit și starea generală.

 Katuaba stimulează sistemul nervos central.

Damiana este un afrodisiac și, pe lângă îmbunătățirea stării de spirit, este cunoscută și ca antidepresiv.

 Recomandare: 1-2 tablete pe zi.

                Chelated Zinc, tablete moderne care conțin compusul organic zinc. Legătura chelatată asigură absorbția și utilizarea completă. Este recomandat în special bărbaților, cu vârste mai mici, precum și celor aflați în andropauză cu probleme în menținerea vieții sexuale.

Deoarece zincul este necesar pentru producerea normală de testosteron și spermatozoizi, unele cazuri de tulburări de potență pot fi explicate prin deficiența de zinc. Nu este o coincidență că stridiile sunt o sursa neobișnuit de populară ca afrodisiac, deoarece conține o cantitate mare de zinc.

Recomandare: 1 tableta pe zi.

Capsulele gelatinoase  Omega 3 Concentrate făcute din ulei de pește conțin acizi grași omega-3, care furnizează acizi grași nesaturați necesari pentru menținerea sănătății și de care lipsește in dieta noastră. Acestea reduc nivelurile crescute de colesterol și trigliceride, ajută la prevenirea lipirii trombocitelor in cheaguri și reduc astfel riscul de înfundare a vaselor de sânge și de atac de cord.

Recomandare: 3x1 tbl pe zi.

Articol scris de Dr. M. Bedrana 

 

Nordic Pure Omega 3 Liquid-250 ml

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 119,00 Lei

Fară Card:127,93 Lei
Calcium Magnesium Plus Calivita -100 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 96 Lei

Fară Card:103,20 Lei
Chelated Zinc-100 tablete

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 45 Lei

Fară Card:48,38 Lei
Every Moment -135 g

C card /solicitare card: 74,50

Fară Card:80,09 Lei
Menopausal Formula - 135 capsule

Cu Card/Solicitare Card Calivita :187,00 lei

Fară Card:201,03 Lei
Omega 3 Concentrate Calivita - 100 capsule

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 97,50 Lei

Fară Card:97,50 Lei
Pro Selenium - 60 tablete

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 47 Lei

Fară Card:50,53 Lei
Rhodiolin  Calivita- 120 capsule

Cu card /solicitare card Calivita: 150 lei

Fară Card:161,25 Lei
Shark Aid - 90 tablete
Fară Card:166,63 Lei
Chewable Omega 3 Concentrate Lemon Calivita-100 capsule gelatinoase(cu aroma de lamaie)

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 96,50 Lei

Fară Card:103,74 Lei
Super Soya Lecithin - 100 capsule gelationoase

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 110 Lei

Fară Card:118,25 Lei
Triple Potency Lecithin - 100 capsule gelatinoase

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 175,50 Lei

Fară Card:188,66 Lei
Vital Man - 60 tablete

Cu Card /Solicitare Card Calivita: 93 Lei


Fară Card:99,98 Lei
Afişare 1 - 13 din 13 (1 pagini)
Categorii Produse Calivita