Osteoporoza-cum sa o prevenim si cum sa o tratam?


Osul nu este niciodată în repaus și se schimbă și se descompune constant. Depozitele de minerale sunt completate, înlocuind oasele vechi cu altele noi.

Lizina - o nouă abordare a osteoporozei

Experții au recomandat recent ca toate persoanele cu osteoporoză să combine calciul, magneziul, vitamina D și lizina pentru a obține cel mai bun efect terapeutic. Această recomandare se bazează pe ultimele descoperiri conform cărora aportul de aminoacid lizină crește absorbția de calciu și reduce semnificativ pierderea acestuia prin urină. Și anume, lizina stimulează activitatea celulelor care formează țesutul osos și colagenul. Mai multe studii clinice justifică o nouă abordare în prevenirea și tratamentul osteoporozei, care include cu siguranță si lizina. Produsul nostru, Lysine Plus , conține 1000 mg de lizină și 100 mg de vitamina C iar două capsule este doza zilnică recomandată de lizină.

Pe langa acest beneficiu, toate persoanele care folosesc lizina vor avea efecte benefice suplimentare asupra sanatatii. Lucrările laureatului Nobel dr. Linus Pauling indică o îmbunătățire a stării anginei pectorale și a bolii coronariene datorită lizinei. Dr. Pauling recomandă administrarea în acest scop de lizină și vitamina C. Lizina este, de asemenea, cunoscută pentru prevenirea înmulțirii virusului herpetic, iar administrarea acesteia oferă protecție împotriva acestui virus, adesea enervant(herpes).

Osteoporoza

Este mai frecventă la femeile cu menopauză precoce, femeile slabe, cele care nu fac activitate fizică și sunt mai puțin expuse la soare, la femeile a căror alimentație se bazează pe proteine ​​animale (lapte, brânză, carne, pește) și cereale, la fumătoare, femeile care folosesc cantități mari de alcool și cafea și cele care sunt tratate cu steroizi și medicamente pentru a neutraliza acidul din stomac.

Osteoporoza este detectată cel mai adesea în timpul fracturilor post-cădere și a durerilor de spate care apar mai ales după ce stam în picioare timp îndelungat sau după caratul unei greutati.

Alte semne sunt: ​​dureri de spate, scădere treptată a înălțimii urmată de postură îndoită, dureri osoase, scădere a înălțimii, postură îndoită, crânjnit din dinți, cocoșă (cifoză).

Dureri de spate și vitamina D.

Corpul nostru produce vitamina D din razele UV, de aceea este numită și vitamina soarelui.

În lunile de iarnă, chiar și în zonele însorite, aspectul și intensitatea razelor solare este redusă. Într-un studiu recent, lipsa luminii solare este asociată cu apariția durerilor de spate, care sunt mai puternice și mai frecvente în lunile reci decât de obicei. Cercetarea (Dr. Stewart B. Leavitt, Pain Treatment Topics) arată că pacienții cu dureri cronice de spate au în general niveluri inadecvate de vitamina D. Când au compensat deficitul de vitamina D, durerea a dispărut sau a scăzut semnificativ.

Știați  ca? Mai mult nu înseamnă mai bine!

Una dintre concepțiile greșite este luarea cantității de calciu pentru întreaga zi într-un comprimat (800-1000 mg), și se știe că la cantități mai mari de 300 mg, absorbția calciului în intestine este oprită !!! Prin urmare, toate produsele Calivita de calciu ( Strong bones și Calcium Magnesium Plus ) nu conțin mai mult de 300 mg de calciu într-un comprimat și sunt adaptate la doze zilnice multiple.

 

Calcium Magnesium Plus conține 200 UI de vitamina D în 2 comprimate, ceea ce reprezintă 100% din cantitatea zilnică recomandată. Calcium Magnesium Plus conține și calciu sub formă de carbonat de calciu, iar această formă asigură cea mai mare concentrație de calciu pe gram.

Ce putem face?

1. Reducerea riscului de osteoporoză și stimularea regenerării osoase pot fi rezumate în aceste două ipoteze cheie pentru menținerea densității osoase.

Ø  Aport adecvat de calciu până la vârsta de 35 de ani

Ø  Cantitatea de calciu ingerată în timpul pubertății este extrem de importantă pentru densitatea și rezistența osoasă la vârsta adultă și este important să încurajăm copiii să utilizeze alimente bogate în calciu.

2. Conservarea, adică,  prevenirea pierderii de calciu după vârsta de 35 de ani, care include:

- aportul zilnic de alimente care conțin calciu ușor de utilizat. Alimente care conțin cantități mari de calciu ușor de utilizat: susan, mac, migdale, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, broccoli, conopidă, tofu, legume cu frunze verzi, țelină, făină de roșcove. Femeile aflate la menopauză li se recomanda să mănânce alimente care conțin estrogeni din plante, în special tofu, mere, lucernă (Green Care ) și luați preparate care conțin estrogeni din plante ( Menopausal Formula sau Vital Woman )

- exerciții fizice regulate

- evitați alimentele și băuturile care interferează cu absorbția calciului în organism - băuturi carbogazoase, carne roșie, cafea, alcool, tărâțe de grâu, pâine Graham, zahăr și painea simplă, carbohidrati, apoi alimente bogate in oxalati (spanac, salata verde), fitati (cereale si leguminoase). Conținutul de fitati poate fi redus prin înmuierea leguminoaselor și cerealelor timp de 12 ore și, după aceea aruncarea apei, prin păstrarea acesteia la întuneric pentru următoarele 12 ore (acoperit).

- Raportul adecvat al alimentelor în ceea ce privește valoarea pH-ului - acest lucru este extrem de important deoarece aciditatea este considerată principalul motiv al pierderii de calciu din oase la vârsta adultă. Este surprinzător că puțini oameni știu acest fapt și, prin urmare, fac mari greșeli în alimentația lor.

Din acea ignoranță se naște amăgirea despre lapte. Majoritatea oamenilor cred că nevoile lor zilnice de calciu pot fi satisfăcute cu 3 pahare de lapte. Numeroase studii recente prezintă fapte complet opuse despre beneficiile laptelui în prevenirea osteoporozei.

 Laptele de vacă este un aliment bogat în proteine, iar aportul prea mare de proteine ​​prin utilizarea alimentelor de origine animală (carne și alimente procesate, lapte, brânză, ouă) duce la aciditate excesivă și pierderi de calciu din oase. Studiile epidemiologice efectuate în multe țări cu obiceiuri alimentare diferite confirmă faptele menționate. Și anume,

- Calciul intră în competiție cu multe minerale pentru absorbție, de aceea este recomandat să luați preparate multiminerale cu preparate de calciu (dar nu în același moment al zilei). Vă recomandăm oricare dintre următoarele multivitamine: Power Mins , New Life , Vital (0, A, B,AB).


Articol similar: Menopauza, bufeurile si andropauza la barbati


Calcium Magnesium Plus Calivita -100 capsule-calciu, magneziu + vitaminele D3 și K2

Calcium Magnesium Plus Calivita -100 capsule-calciu, magneziu + vitaminele D3 și K2

  Calcium Magnesium Plus (fostul produs Strong Bones PLUS) este un produs care spr..

103,20 Lei

L-Lysine Plus-60 capsule -împotriva herpesurilor

L-Lysine Plus-60 capsule -împotriva herpesurilor

  Capsulele L-Lysine PLUS conţin o formă concentrată a aminoacidului lizină, pe care cor..

95,14 Lei

Menopausal Formula - 135 capsule

Menopausal Formula - 135 capsule

Menopausal Formula este un preparat multivitaminic care conține și ierburi medicinale, a căror compo..

201,03 Lei

New Life Multivitamin - 120 tablete-Multivitamine pentru femeile însărcinate sau care alăptează

New Life Multivitamin - 120 tablete-Multivitamine pentru femeile însărcinate sau care alăptează

Pentru femeile însărcinate, tinerele mame sau chiar femeile care se pregătesc să devină mame, este f..

95,14 Lei

Power Mins - 100 tablete-Complex de minerale

Power Mins - 100 tablete-Complex de minerale

Niciunul din procesele care se desfăşoară în organismul nostru nu ar fi posibil în absenţa anumitor ..

72,03 Lei

Strong Bones Calcium / Magnezium  - 100 capsule-calciu magneziu în proporţie ideală

Strong Bones Calcium / Magnezium - 100 capsule-calciu magneziu în proporţie ideală

Organismul nostru nu are capacitatea de a produce calciu şi magneziu, dar aceste minerale sunt esenţ..

68,26 Lei

Strong Bones Calcium / Magnezium - 250 capsule-calciu magneziu în proporţie ideală

Strong Bones Calcium / Magnezium - 250 capsule-calciu magneziu în proporţie ideală

Organismul nostru nu are capacitatea de a produce calciu şi magneziu, dar aceste mine..

132,76 Lei

Vital 0 - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină 0

Vital 0 - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină 0

    Persoanele cu grupa de sânge 0, care a apărut cel mai devreme în procesul no..

118,79 Lei

Vital A - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină A

Vital A - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină A

Cui i se recomanda vital A: • Persoanelor care doresc să-şi întărească sistemul imunitar şi să..

118,79 Lei

Vital AB - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină AB

Vital AB - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină AB

Ultima grupă de sânge care a apărut pe parcursul evoluţiei omului s-a format dintr-un amestec al gru..

118,79 Lei

Vital B - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină B

Vital B - 90 tablete-Multivitamine pentru grupa sanguină B

Cui i se recomanda vital B: • Persoanelor care doresc să-şi întărească sistemul imunitar şi să..

118,79 Lei

Vital Woman - produs special conceput pentru femei-60 tablete

Vital Woman - produs special conceput pentru femei-60 tablete

 Pentru mai multă vitalitate, foloseşte produsul nostru creat special pentru nevoile specifice ..

111,26 Lei

Se afişează de la 1 până la 12 din 12 (1 Pagini)