Beneficiile algelor pentru sănătate


Cele mai studiate alge sunt Spirulina și Chlorella vulgaris. Au fost publicate numeroase lucrări despre efectele lor benefice. Iată câteva recenzii ale celor mai recente rezultate. Unele studii susțin că, datorită conținutului său bogat de fier, acid folic și vitamina B12, alga chlorella poate fi eficientă în prevenirea anemiei și a hipertensiunii arteriale care sunt caracteristice în timpul sarcinii. Un studiu realizat în India a arătat că extractul de spirulina poate ajuta și în tratamentul intoxicației cu arsenic, care este o problemă serioasă în acea țară. Din fericire, otrăvirea cu arsen nu este atât de comună în Europa. Cu toate acestea, riscul de acumulare a metalelor grele în organism este foarte pronunțat, mai ales în populația orașelor mari și a zonelor industriale.

De asemenea, o altă serie de teste a indicat ca pe langa detoxifierea de metale grele, Spirulina are și alte efecte benefice.

Un studiu de șase săptămâni pe bărbații fumători a constatat că nivelurile de vitamine C și E din sângele grupului care au luat spirulina au crescut semnificativ, în timp ce daunele radicalilor liberi au scăzut.

 În lumina acestor rezultate, conform cercetătorilor care au efectuat măsurătorile, spirulina ar putea deveni o parte importantă a unei diete sănătoase echilibrate, în special pentru fumători și pentru persoanele care trăiesc într-un mediu contaminat cu smog.

 Același lucru este confirmat de rezultatele unui alt experiment, în cadrul căruia au observat efectul spirulinei asupra șobolanilor diabetici.

 Conform rezultatelor acestor studii, spirulina poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și poate avea chiar un efect pozitiv asupra greutății corporale.

 Potrivit unui alt studiu - datorită conținutului său ridicat de calciu - poate contribui la reducerea riscului de osteoporoză, care apare ca efect secundar al luării medicamentelor utilizate în tratamentul diabetului zaharat, în timp ce poate ajuta și la reglarea nivelului ridicat de zahăr din sânge (hiperglicemie), sau un nivel prea mare de grăsimi în sânge (hiperlipidemie).

Vestea bună pentru sportivi și pentru cei care doresc să slăbească este că, conform cercetărilor, Chlorella nu numai că crește starea de fitness și întârzie apariția epuizării, dar crește și rata de ardere a grăsimilor, astfel încât utilizarea acestei alge poate contribui la atingerea sau menținerea unui greutati corporală sănătoasă.

Noi recomandam produsele Calivita pe baza de alge : Spirulina Max, Spirulina Chlorella Plus si Ocean 21

Algele pot fi o completare excelentă la dietă pentru alcalinizarea organismului. Alături de alte plante verzi cu proprietăți alcaline – precum broccoli, spanac, Aloe vera –ca parte a unei alimentații echilibrate și în sine susțin buna funcționare a organismului, protejand organismul de radicalii liberi – combinația lor poate fi chiar mai eficienta.

Surse:

• Suplimentarea de șase săptămâni cu Chlorella are un impact favorabil asupra stării antioxidante la bărbații fumători coreeni – Sun Hee Lee MSa, Hae Jin Kang MSa, Hye-Jin Lee MS, Nutriție Volumul 26, Numărul 2, februarie 2010, paginile 175- 183

• Suplimentarea cu Chlorella pyrenoidosa reduce riscul de anemie, proteinurie și edem la femeile însărcinate Shiro Nakano, Hideo Takekoshi și Masuo Nakano, ALIMENTE PENTRU NUTRIȚIA UMANĂ (FOSTA QUALITAS PLANTARUM)

• Volumul 65, Numărul 1, DO107-30, DO. /s11130-009-0145-9

• Efectele ergogenice și antioxidante ale suplimentării cu spirulina la om – KALAFATI, MARIA1,2; JAMURTAS, ATHANASIOS Z.1,2; NIKOLAIDIS, MICHALIS G.1,2;, Medicine & Science in Sports & Exercise: ianuarie 2010 – Volumul 42 – Numărul 1 – pp 142-151

• Comparație între efectele alcoolului și extractului hexan de spirulina în îndepărtarea arsenului din țesuturile izolate – Saha SK, Misbahuddin M, Ahmed AU., Mymensingh Med J. 2010 Jan;19(1):27-31.

• Modificări în insulele beta ale Langerhans la șobolani diabetici induși de alloxan de către Spirulina platensis marine – P. Muthuraman, R. Senthilkumar, K. Srikumar, decembrie 2009, voi. 24, No. 6 , Paginile 1253-1256

• Spirulina protejează împotriva osteoporozei induse de Rosiglitazone la șobolanii rezistenți la insulină – Sumeet Guptaa, HJ Hrishikeshvanb și Prabodh K. Sehajpal Diabetes Research and Clinical Practice

 


Ocean 21 Calivita-Alge şi aloe vera

Ocean 21 Calivita-Alge şi aloe vera

1. |Ce contine produsul OCEAN 21 ? 2. |Prospectul produsului Ocean 21 Calivita 3. |Beneficiil..

375,18 Lei

Spirulina Chlorella Plus - 100 tablete-amestec sinergic de alge şi plante

Spirulina Chlorella Plus - 100 tablete-amestec sinergic de alge şi plante

În produsul nostru Spirulina Chlorella PLUS, am îmbogăţit combinaţia dintre algele spirulina şi chlo..

162,86 Lei

Spirulina Max - 60 tablete-Produs de alcalinizare cu alge

Spirulina Max - 60 tablete-Produs de alcalinizare cu alge

Spirulina Max are acum o alta denumire: Purest Sea essenceDatorită efectului său de alcalinizare, al..

75,14 Lei

Se afişează de la 1 până la 3 din 3 (1 Pagini)