Pudra de verdeață este secretul pentru a obține mai multi nutrienti

Deși majoritatea oamenilor știu că este important să includă legume în dieta lor, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) estimează că doar 1 din 10 americani manaca suficiente legume la masa. În timp ce prafurile de verdeață nu sunt un înlocuitor direct și nici o scuză pentru a inlatura legumele întregi din farfurie, ele pot ajuta la reducerea deficitului de nutrienti importanti organismului.

Pulberile de verdeață sunt făcute în două moduri diferite.

Primul mod este prin deshidratarea sau uscarea diferitelor fructe, legume și alți compuși care promovează sănătatea și apoi zdrobirea lor într-o pulbere.

 Al doilea este prin extragerea sucului din compuși, uscarea acestuia și apoi zdrobirea acestuia într-o pulbere.

Unele pulberi de verdeață folosesc o combinație a acestor metode pentru a obține produsul finit. Asta pentru că deshidratarea întregii legume poate avea un gust mai puternic, care este dezamăgitor pentru unii. Pe de altă parte, sucul din fructe și legume tinde să fie puțin mai dulce.

Multe pulberi de verdeață conțin și o mulțime de ingrediente benefice, cum ar fi legumele cu frunze verzi, fructele și ierburile. Ingredientele includ:

Spanac

varza

Brocoli

varză de Bruxelles

Varză

iarba de orz

iarba de grau

iarbă de lucernă

Spirulina

Chlorella

Varec

Kale

7 beneficii susținute de știință ale mixurilor din verdeață

Chiar dacă ai cele mai bune intenții să mănânci o mare varietate de verdeațuri în fiecare zi, conform statisticilor, este probabil să nu realizezi acest lucru. Adăugarea unui supliment de verdeață care conține o combinație de ingrediente diferite de legume, fructe, fibre și superalimente îți ridică nivelul nutrițional în ansamblu.* Dar, desigur, o intrebare  importanta este care sunt aceste ingrediente vegetale bogate în nutrienți.

1. Susțin echilibrul hormonal

O clasă specifică de legume, numite legume Brassica  (sau crucifere) alcătuiesc adesea baza. Aceste legume ajută la echilibrarea hormonilor, în special estrogenul.* Cercetătorii dintr- un studiu efectuat pe femei aflate în postmenopauză au descoperit că anumite substanțe fitochimice din legumele crucifere pot ajuta la eliminarea produselor secundare din estrogen .*

Multe pulberi de verdeață conțin o varietate de legume crucifere, care includ:

Broccoli

varză de Bruxelles

varza

Kale

Napi

Conopidă

2. Sprijină detoxifierea

Mixurile de verdeațuri susțin detoxifierea furnizând organismului nutrienți și fitonutrienți cu proprietăți antioxidante intrinseci pentru a ajuta la îndeplinirea funcțiilor naturale de curățare.*

De exemplu, spanacul este o sursă bogată de folați și betaină, în timp ce spirulina oferă metionină, un aminoacid esențial. Folatul, betaina și metionina sunt compuși care joacă un rol vital într-un proces natural de detoxifiere al organismului numit metilare.

Legumele crucifere și anghinarea promovează producția de glutation, unul dintre cei mai importanți antioxidanți pentru detoxifiere și care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi.* Ele ajută, de asemenea, la menținerea nivelului unui compus  in organism numit metalotioneină.* Potrivit unei recenzii, metalotioneina se poate atașa de metale grele precum plumbul, mercurul și cadmiul și ajută la eliminarea acestora din organism.*

3. Crește densitatea nutrienților din dieta

Legumele sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamine și carotenoide din dietă. Deci, cu excepția cazului în care mănânci cele cinci porții recomandate pe zi, este probabil să nu găsești unii dintre acești nutrienți importanți. Pulberile de verdeață sunt o modalitate simplă de a crește densitatea nutrienților din dieta  și de a avea un amestec concentrat de legume fără prea mult efort. O tableta de pulbere de verdeață poate conține până la 30 legume diferite, fructe și superalimente bioactive.

Datorită potenței pulberilor de verdeață, cercetătorii intr - un studiu au vrut să vadă ce s-ar întâmpla cu nivelurile diferitelor vitamine din sânge după suplimentarea regulată cu o pudră de fructe, fructe de pădure și legume. Participanții la studiu au luat șase capsule de supliment în fiecare zi timp de opt săptămâni. După perioada de testare, cercetătorii au testat nivelurile din sânge ale unor nutrienți specifici și au descoperit creșteri ale vitaminei E, licopenului, vitaminei C și beta-carotenului și retinolului (a două forma de vitamina A).

4. Echilibrează glicemia

Pudrele de verdeață ar putea ajuta, de asemenea, la menținerea nivelurilor sănătoase de zahăr din sânge.* Un studiu clinic a analizat modul în care amestecarea pudrei de legume cu carbohidrați rafinați ar putea afecta nivelul de zahăr din sânge. Cercetătorii au descoperit că adăugarea de pulbere vegetală a ajutat la optimizarea răspunsului atât la glucoză, cât și la insulină .*

5. Susțin sănătatea creierului

Legumele verzi sunt bogate în nutrienți precum vitamina K, luteina, acid folic și beta-caroten, care susțin în mod direct sănătatea creierului.* Cercetările sugerează că un aport mai mare de legume este asociat cu o sănătate cognitivă și o concentrare mai bună la adulții în vârstă .* Consumul de legume poate, de asemenea, îmbunătății funcția cognitiva .*

6. Protejează sănătatea inimii

Adăugarea unui supliment cu verdeațuri zilnic ar putea ajuta, de asemenea, la menținerea inimii sănătoasă.*

7. Ajută la echilibrarea pH-ului

O dietă tipic moderna (fast food) este plină de alimente procesate și prea mulți carbohidrați care pot scădea pH-ul organismului, creând un mediu mai acid. O încărcătură mare de acid in organism, te poate face să te simți mai puțin energic și sănătos. Cercetările arată că pulberile de verdeață pot ajuta la neutralizarea acizilor, scăzând încărcătura totală de acid și contribuind la îmbunătățirea sănătății.*

Ingrediente de căutat.

Cele mai multe pulberi de verdeață conțin o combinație de verdeturi închise, cu frunze verzi, fructe și alte legume non-verzi; unele mai selecte includ legume rădăcinoase, verdeturi de mare(spirulina, etc) și ierburi și plante superalimentare. Ca un bonus suplimentar, unele pulberi premium de verdeață se strecoară chiar și în fibre prebiotice, probiotice și chiar enzime digestive. Un amestec organic de alimente integrale din aceste ingrediente ar fi mai presus și de orice.

Frunzele verzi închise la culoare

Probabil că nu este surprinzător faptul că frunzele de culoare verde închis, alcătuiesc baza multor pulberi de verdeață. Asta pentru că verdețurile au un conținut scăzut de calorii și carbohidrați, dar sunt încărcate cu vitamine, minerale și antioxidanți. De fapt, o singură porție de kale oferă toată vitamina A de care aveți nevoie pentru întreaga zi.

Verdeturile inchise la culoare, cu frunze verzi au fost, de asemenea, conectate la promovarea sănătății intestinale mai bune și la susținerea funcției imunitare .*

Alte fructe + legume

Deși se pune accent pe legumele verzi, multe pulberi cu verdeață conțin și alte legume non-verzi, cum ar fi rădăcinoase și fructe. Acest lucru adaugă vitamine, minerale, antioxidanți și fitochimice la amestec și, de asemenea, poate îmbunătăți aroma.

Ingrediente precum sfecla, morcovii, au o dulceață naturală care face pulberile mai gustoase.

Legumele de mare

În unele amestecuri puternice, puteți găsi legume de mare cum ar fi algele spirulina, chlorella, . Aceste legume de mare sunt bogate în iod natural, un mineral care susține funcția sănătoasă a tiroidei.* Legumele de mare conțin, de asemenea, în mod natural magneziu, calciu, fier, potasiu, acid folic, vitamina K și vitamina C.

Prin cercetări preclinice și clinice, legumele de mare au fost, de asemenea, legate de procese care susțin nivelurile echilibrate ale zahărului din sânge și ale  colesterolului LDL , precum și sprijinul imunitar .*

De fapt, ele sunt atât de importante încât Amy Shah, MD , un medic de medicină integrativă dublu certificat, spune că dacă ai putea mânca doar cinci superalimente, spirulina ar trebui să fie una dintre ele.

Este bine să contina prebiotice și probiotice.

Deși nu toate mixurile de verdeață conțin prebiotice și/sau probiotice, unele au. În timp ce legumele și fructele promovează o sănătate bună a intestinului și un echilibru de bacterii sănătoase în sine, fibrele prebiotice vizate (de exemplu inulină ) și tulpinile probiotice pot hrăni și susține în mod direct tulpinile bacteriene benefice și diversitatea microbiană în microbiomul intestinal.*

Cum se utilizează mixul de verdeață.

Care este cea mai buna alegere: sub forma tablete sau sub forma de pulbere?

Cea mai buna alegere este sub forma de tablete deoarece procesul de oxidare al tablete (fiind compacta ) nu este acelasi ca pulberea directa care dupa un timp se va degrada, nemai avand toate proprietatile initiale gasite in plante.  

Recomandarea noastra este Spirulina Chorella Plus, cu continut de verdeturi si alge marine ecologice ale caror ingrediente actioneaza intr-un mod sinergic.

 


Spirulina Chlorella Plus - 100 tablete-amestec sinergic de alge şi plante

Spirulina Chlorella Plus - 100 tablete-amestec sinergic de alge şi plante

În produsul nostru Spirulina Chlorella PLUS, am îmbogăţit combinaţia dintre algele spirulina şi chlo..

162,86 Lei

Se afişează de la 1 până la 1 din 1 (1 Pagini)