Tratarea diabetului cu produse Calivita

 

„Sănătatea ta este adevărata ta bogăție” ( Mahatma Gandhi )

Diabetul de tip 2 ar putea fi prevenit în mare măsură printr-un stil de viață adecvat și o dietă adecvată, iar tratamentul se bazează, de asemenea, pe asta. Menținerea nivelului normal de zahăr din sânge și controlul nivelului de lipide (colesterol, trigliceride) și a tensiunii arteriale poate încetini dezvoltarea și agravarea complicațiilor existente. Dacă urmați în mod regulat principii adecvate privind alimentația și exercițiile fizice, folosind ingrediente naturale și în strânsă colaborare cu medicul dvs, vă puteți îmbunătăți foarte mult sănătatea. Să vedem care sunt aceste substanțe active!

Conform rezultatelor unui studiu clinic realizat in 2011, in cazul adultilor cu exces de greutate sau obezitate, consumul de acai a avut un efect extrem de pozitiv asupra metabolismului dupa doar o luna. Terapia sub formă de aport zilnic de 200 mg suc de acai a dus în cele din urmă la o reducere semnificativă a colesterolului total și a LDL (în timp ce, în același timp, nivelul HDL sau „colesterol bun” a rămas neschimbat), a scăzut nivelul de trigliceride și a zahărului din sânge precum și insulină participantilor. În plus, a dus la o scădere generală a nivelului de zahăr din sânge după mese, adică a contribuit la eliminarea simptomelor recurente ale modificărilor bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Pe lângă reglarea metabolismului zahărului, un mare avantaj este reducerea nivelului de grăsime din sânge.

Diagnosticarea diabetului, a sindromului metabolic și a rezistenței la insulină nu înseamnă tragedie. Cu o conștientizare adecvată și aderarea la recomandările medicilor și nutriționiștilor, precum și mai multe metode naturiste, puteți lupta chiar și cu aceste boli cronice!

Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli metabolice care afectează până la 194 de milioane de oameni din întreaga lume. Din păcate, există o tendință de creștere a incidenței, așa că este de așteptat ca în 2025 să fie 333 de milioane de cazuri. Aproximativ 18 milioane de americani (6,3%) au DZ, dintre care 123.000 sunt copii și adolescenți sub 20 de ani. Se estimează că există până la 5,2 milioane de cazuri nediagnosticate, ceea ce confirmă doar că aceasta este o tulburare foarte insidioasă și gravă.

Definiția/ descrierea diabetului zaharat

Diabetul are un caracter cronic și este o consecință a secreției insuficiente sau a încetării complete a secreției de insulină. Incapacitatea de utilizare a insulinei poate fi, de asemenea, cauza. Insulina poate fi recunoscută ca un corp străin, astfel încât organismul produce anticorpi împotriva ei. De asemenea, cauza acestei boli poate fi că insulina secretată în mod normal nu poate acționa asupra recerptorilor din suprafața celulară sau, cu alte cuvinte, celula nu răspunde la efectele insulinei.

Organismul folosește insulina, un hormon produs de pancreas. Insulina permite ca glucoza, resorbită din intestin în sânge, să fie folosită în celule. În mod normal, insulina se deplasează către mușchi unde „deblochează” ușa pentru ca glucoza să intre în celulă. Aici este metabolizată glucoza și se obține o cantitate mare de energie. Dacă glucoza nu intră în celulă, este concentrată în sânge și nu poate fi utilizată - apare hiperglicemia. Hiperglicemia cronică este asociată cu deteriorarea, afectarea funcționarii sau insuficiența completă a diferitelor organe.

Există o altă formă de diabet în care celulele musculare și adipoase răspund slab la insulină . Aceasta forma  se numeste „ rezistență” la insulină. Este nevoie de mult mai mult pentru a face insulina pentru ca glucoza sa intre in celula. Această rezistență apare cel mai adesea la persoanele supraponderale și cu activitate fizică slabă. Statistic, persoanele supraponderale și care nu fac mișcare au 50% șanse de a face diabet. De aceea este foarte important să slăbești.

Adevărata cauză a diabetului este încă neclară, se știe că un rol joacă și componenta genetică, influența mediului, stilul de viață, factorii imunitari. Este bine cunoscut faptul că persoanele care trăiesc sub stres au șanse mari de a dezvolta diabet.

Fără insulină, glucoza nu poate pătrunde în celulă și se acumulează în sânge. Ca răspuns, organismul încearcă să controleze glucoza, glucoza merge la alte procese metabolice și este excretată în urină. Simptomele hiperglicemiei includ urinarea frecventă, sete crescută și consumul excesiv de lichide.

Celulele cărora le lipsește energia îi spun creierului că mor de foame și creierul începe să răspundă – prin corecție. O persoană mănâncă în mod constant, în ciuda faptului că pierde în greutate.

Ceea ce agravează și mai mult starea de sănătate este faptul că pacienții sunt susceptibili la infecții și le este greu ca  rănile  sa se vindece.

Potrivit OMS, există două tipuri de diabet - tip 1 - insulino-dependent și tip 2 - insulino-independent.

Tipul 1 - în cele mai multe cazuri este distrugerea celulelor pancreatice. Pancreasul produce foarte puțină sau deloc insulină. Este o boală a copiilor și tinerilor și reprezintă 5-10% dintre pacienți. Boala este controlată prin injecții zilnice cu insulină

Tipul 2 - rezultat al rezistenței celulare la insulină sau al secreției reduse. Boala afectează de obicei persoanele cu vârsta peste 40 de ani. Acest grup include 90-95% din toate cazurile. Un fapt interesant este că aproximativ 80% dintre persoanele cu diabet de tip 2 sunt supraponderale.

Există complicații acute și cronice. Pentru noi sunt mai importante cele cronice, care apar ca o consecință a concentrației ridicate de glucoză pe termen lung. Glucoza se leagă de proteinele structurale și de macromolecule. În plus, are loc oxidarea glucozei, iar produsele rezultate duc la deteriorarea permanentă a țesuturilor.

Acesta este mecanismul cheie al aterosclerozei, bolilor cardiovasculare, vasculare periferice și cerebrovasculare. Hipertensiunea arterială, tulburările metabolismului grăsimilor, bolile dinților și gingiilor, problemele emoționale și sociale sunt însoțitorii obișnuiți ai bolii.

Cu alte cuvinte, există modificări ale vaselor de sânge mari și mici, astfel încât se vor dezvolta modificări : - retinopatie cu posibilă pierdere a vederii, modificări ale rinichilor - nefropatie, care poate duce la insuficiență renală. Se dezvoltă modificări ale nervilor - neuropatie periferică. Apar hipertensiune arterială, dureri articulare, simptome gastrointestinale, urinare. Datorită reducerii circulației periferice, mâinile și picioarele unei persoane au o senzație de furnicături, durere și frig.

Persoanele cu diabet zaharat au de 2 până la 4 ori mai multe șanse de a dezvolta boli de inimă (insuficiență și atac de cord) sau accident vascular cerebral.

Diabetul provoacă o scădere a colesterolului HDL „bun” și crește colesterolul LDL „rău” și trigliceride. Acest lucru crește apariția aterosclerozei și consecințele acesteia.

Aș împărți tratamentul diabetului zaharat cu preparatele noastre Calivita în trei grupe

1.Persoanele supraponderale și rezistente la insulină ar trebui în primul rând să slăbească. Ideale pentru aceasta sunt: ​​Trimax, Nopalin și Slim Formula.

2.Preparatele care  ajuta la prevenirea consecințelor sunt qProtect și Cholestone.

3.Preparate care pot ajuta la reglarea glicemiei - Chromium max, Nopalin, Noni si Rhodiolin.

Cromul  - cheia diabetului

Încă din 1853, s-au scris recomandari medicale, ceea ce a fost confirmat de cercetările moderne, că alimentele bogate în crom erau utile în tratamentul pacienților cu diabet zaharat (tip 2). În ultimii ani, au existat numeroase exemple de scădere a nivelului de glucoză din sânge cu ajutorul  cromului la persoanele cu diferite forme de diabet. Astfel, cromul crește toleranța organismului la glucoză prin creșterea sensibilității și a răspunsului celulelor la insulină. Cu alte cuvinte, crește eficiența insulinei în reglarea cantității de glucoză din sânge.

Este deosebit de important că poate îmbunătăți metabolismul glucozei la persoanele care nu au dezvoltat încă semne ale bolii. Studiile efectuate pe un număr mare de persoane au arătat că administrarea de crom duce la o îmbunătățire a răspunsului organismului la insulină. Cromul crește numărul de receptori de insulină și ajută la reglarea statusului lipidic. Poate reduce nivelul de grăsimi din sânge sau poate reduce factorii de risc pentru boli cardiovasculare – colesterolul și trigliceridele.

Toxicitatea cromului nu a fost raportată nici măcar în cantități mari. Poate fi luat și de femeile însărcinate. Persoanele care folosesc alte antidiabetice ar trebui să introducă cu atenție cromul în terapie, deoarece poate reduce brusc glicemia - hipoglicemia, care este o afecțiune gravă.

Rhodiolin - Rhodiola rosea

Efectele stresului pot fi responsabile pentru producerea și eliberarea de hormoni care acționează în opoziție cu insulină. În loc să pună glucoză în „depozit” și să o folosească la nevoie, organismul, creând hormoni de stres, consumă rezervele de glucoză din depozit și le injectează în sânge. Stresul psihologic duce la agravarea bolii prin simularea distrugerii pancreasului. Rhodiola rosea nu numai că reduce hormonii de stres, dar crește și producția de insulină și scade acei hormoni care au efectul opus asupra insulinei. Crește depunerea de glucoză în ficat.

Rhodiolin este un adaptogen.

Cholestone

Acest preparat excepțional este compus din componente naturale care pot avea un efect foarte pozitiv asupra metabolismului grăsimilor. Combinația lor ideală sporește efectul, astfel încât Cholestone reduce resorbția grăsimilor și crește consumul acestora. Principiile active (fibre vegetale, acizi grași omega 3, antioxidanți, lecitină) reduc concentrația de colesterol LDL și oxidarea acestuia, cresc concentrația de colesterol HDL și reduc senzația de foame. Utilizarea preparatului reduce riscul de ateroscleroză, deteriorarea celulelor și crește metabolismul și metabolismul.

Coenzima Q10 (Co Q10) împotriva diabetului

Super Mega CoQ10

Într-un studiu clinic, pacienții cu diabet zaharat de tip 2 au primit zilnic 200 mg de coenzima Q10 în plus față de medicamentele obișnuite, pe o perioadă de 3 luni. Rezultatele sunt promițătoare, deoarece valorile care indică fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge (HbA1c și albumină glicata) au scăzut semnificativ.

Un studiu anterior a descris, de asemenea, efectul benefic al administrării coenzimei Q10 de 200 mg pe zi asupra reglării glicemiei. Conform rezultatelor unui studiu care a inclus pacienți cu boală coronariană, coenzima Q10 a fost eficientă nu numai în reducerea tensiunii arteriale crescute, dar a avut și un efect benefic asupra insulinei și a nivelului de zahăr din sânge în timpul dietei. În plus, a contribuit la reducerea cu succes a nivelurilor patologice dăunătoare ale grăsimilor din sânge, tipice diabeticilor, în decurs de 8 săptămâni.

Vitamina D utilizată încă din copilărie

D-drops, vitamina D

Cu un aport adecvat de vitamina D la gravide și nou-născuți, putem contribui la sănătatea viitoare a copiilor, deoarece lipsa vitaminei D în timpul sarcinii crește riscul de a dezvolta diabet de tip 1 în copilărie.

Aportul adecvat de vitamina D în primii ani este, de asemenea, de mare importanță, deoarece s-a observat că copiii pot reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 1 cu până la 78%.

Pe de altă parte, conform studiilor, se pare că deficitul de vitamina D la vârsta adultă crește riscul de a dezvolta diabet de tip 2, așa că merită să ne amintim că este necesar să se asigure un aport regulat de vitamina D. În plus, deficitul de vitamina D crește riscul de infarct miocardic este de 2,5 ori mai mare, care - așa cum am descris deja - este o consecință comună a diabetului.

Acai: efect benefic asupra metabolismului zahărului

Acai are cu adevărat numeroase efecte pozitive asupra sănătății, iar unul dintre cele mai valoroase este că are un efect benefic asupra metabolismului zahărului.

Nopalin

Nopalul conține vitamine, minerale și aminoacizi și este foarte bogat în fibre alimentare. Nopalul este un tip de fibră insolubilă în apă și se poate umfla foarte mult și leagă anumite cantități de zahăr și grăsimi de intestine, ceea ce scade nivelul de colesterol și trigliceride din sânge. Este eficient în controlul greutății corporale. Tabletele luate cu multă apă măresc volumul și reduc senzația de foame, ajutând astfel să scapi de „gustări” între mese.

Este eficient la persoanele cu grupele de sânge O și A.

Liver Aid -Ajutor pentru ficat

Ficatul este unul dintre cele mai active organe din corpul uman: descompune substanțele nocive care ajung în organism și asigură detoxifierea, motiv pentru care protejarea ficatului este de o importanță deosebită. Armurariu, pe care il conține acest preparat, este cea mai populară plantă pentru protecția ficatului, al cărei extract poate sprijini eficient autodetoxifierea ficatului și regenerarea acestuia. Aminoacizii care conțin sulf, cum ar fi metionina și cisteina, îmbunătățesc, de asemenea, capacitatea ficatului de a se vindeca. Cromul poate ușura povara ficatului prin îmbunătățirea metabolismului carbohidraților.

Antioxidanți

Pentru persoanele cu diabet, există dovezi că antioxidanții pot reduce riscul de complicații care includ retinopatia și insuficiența renală. Există o legătură între glicemia crescută și nivelurile scăzute de antioxidanți. În acest fel, capacitatea organismului de a se apăra împotriva unei cantități mari de radicali liberi este slăbită. Așa că recomand să luați qProtect sau Mega qProtect. Vitamina C neutralizează reacțiile în și în jurul celulelor și luptă împotriva rezistenței la glucoză și a complicațiilor, în special la nivelul ochiului. Studiile au arătat niveluri mult mai scăzute de vitamina C în sângele diabeticilor în comparație cu persoanele sănătoase. Preparatul Liver Aid stimulează utilizarea crescută a glucozei în celulă.

Noni

Efectul principal al lui Noni în tratamentul ambelor tipuri de diabet se observă în efectul asupra pancreasului, precum și în efectul asupra compoziției imune a întregului organism. Acesta realizează acest lucru acționând ca un adaptogen care poate ajuta celulele bolnave care nu funcționează corect în pancreas sau prin regenerarea celulelor care încearcă fără succes să primească și să utilizeze glucoza din sânge.

Noni este foarte util pentru persoanele cu diabet. Preparatul este foarte bogat în antioxidanți care distrug radicalii reactivi de oxigen și reduc consecințele oxidării cauzate de hiperglicemie. Xeronina din Noni ajută celulele să metabolizeze mai bine glucoza, iar în cele din urmă fibrele prezente duc la o resorbție redusă a zahărului din tractul intestinal, care menține echilibrul glucozei.

Noni normalizează funcția receptorilor din peretele celular, astfel încât persoanele cu diabet zaharat de tip 2 aproape că nu au probleme după ce au consumat Noni. Noni nu numai că scade nivelul de glucoză la pacienți, dar și redă organismului capacitatea de a regla nivelul glucozei.

Noni poate ajuta la ameliorarea simptomelor bolii prin componenta scopoletina care produce oxid nitric, reducând în același timp circulația deficitară.

De ce este important să obținem controlul glicemic prin toate mijloacele? Pur și simplu pentru că consecințele complicațiilor microvasculare sunt întârziate, posibilitatea apariției bolilor cardiovasculare este redusă și starea generală a pacientului este îmbunătățită.


Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D joacă roluri multiple în organism: participă nu doar la dezvoltarea sănătoasă a dinților ..

36,01 Lei

Acai Organic-473 ml-Acai organic cu suc organic de mere şi suc organic de cireşe negre

Acai Organic-473 ml-Acai organic cu suc organic de mere şi suc organic de cireşe negre

 Pentru sanatatea ta poţi să te bazezi pe sucul de acai organic, Organic Acai, care îţi oferă o..

200,49 Lei

Cholestone-90 tablete-pentru reducerea colesterolului

Cholestone-90 tablete-pentru reducerea colesterolului

Cholestone  conține o formula eficienta din ingrediente naturale pentru menținerea&nb..

97,83 Lei

Chromium Max 500-100 capsule-Efect de control al apetitului

Chromium Max 500-100 capsule-Efect de control al apetitului

Cromul este un microelement esenţial, ceea ce înseamnă că organismul uman nu este capabil să îl prod..

77,94 Lei

D drops-Vitamina D3 lichida -30 ml

D drops-Vitamina D3 lichida -30 ml

Oferta lunii  la pachetul D Drops: Daca cumparati 3 flacoane de D Drops* ( ) il ..

107,50 Lei

Liver Aid-100 tablete-protectie hepatica

Liver Aid-100 tablete-protectie hepatica

1. Pentru cine recomandăm? 2. In ce este indicat Liver aid  3. Ce contine Liver Aid..

215,00 Lei

Mega q Protect - 90 tablete-Megadoză de antioxidanţi

Mega q Protect - 90 tablete-Megadoză de antioxidanţi

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |Ce conține Mega Q Protect de la Calivita? 3. |Mod de administrare..

153,19 Lei

Noni - 90 capsule-Preparat pe bază de fructe Noni

Noni - 90 capsule-Preparat pe bază de fructe Noni

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |Ce contine Polinesian Noni capsule de la Calivita? 3. |Mod..

145,13 Lei

Noni Organic - 946 ml-suc de noni organic cu struguri albi, cireşe negre şi rodii organice

Noni Organic - 946 ml-suc de noni organic cu struguri albi, cireşe negre şi rodii organice

1.Pentru cine recomandăm ? 2. Care sunt beneficiile siropului Noni Organic de la Calivita? ..

252,09 Lei

Noni Sirop | Lichid - [JUICE]  - 946 ml-Suc de fructe noni.

Noni Sirop | Lichid - [JUICE] - 946 ml-Suc de fructe noni.

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |Beneficiile sucului Noni 3. |Ce conține Noni sirop Polinesian (C..

236,50 Lei

Nopalin - 200 tablete- cu fibre de cactus Nopal-antidiabetic, anticolesterolemic

Nopalin - 200 tablete- cu fibre de cactus Nopal-antidiabetic, anticolesterolemic

Nopalin este un extras din cactusul Nopal din familia de  cactusi Opuntia, ..

150,50 Lei

qProtect -90 tablete-Antioxidant cu ginkgo biloba

qProtect -90 tablete-Antioxidant cu ginkgo biloba

Corpul nostru ne oferă informaţii despre sănătatea noastră, trebuie doar să-l ascultăm. Dacă ai dese..

61,28 Lei

Rhodiolin- 120 capsule-Preparat Antistres

Rhodiolin- 120 capsule-Preparat Antistres

1. Ce conține un flacon de Rhodiolin? 2. Mod de administrare 3. Ce efect are R..

161,25 Lei

Slim Formula  - 90 tablete-pentru slăbit

Slim Formula - 90 tablete-pentru slăbit

Slim Formula este un preparat complex pentru stimularea pierderii în greutate, care ajută la acceler..

134,38 Lei

Super Mega coenzima CoQ10 - 30 capsule-Super-Mega Doză de Q10

Super Mega coenzima CoQ10 - 30 capsule-Super-Mega Doză de Q10

O doză foarte ridicată de 120 mg CoQ10 într-o singură capsulă,cu un trio imbatabil de antioxidanţi: ..

191,89 Lei

Se afişează de la 1 până la 15 din 16 (2 Pagini)