⇒ Osteosarcomul este cea mai frecventă tumoare osoasă, care se instalează la adolescenţi de 15- 20 ani, localizarea cea mai frecventă fiind la extremitatea superioară a tibiei, la cea inferioară a femurului, extremitatea superioară a humerusului, la omoplat şi se face simţită prin dureri de scurtă durată la membre şi încheieturi, inflamaţie, înroşiri, stare generală rea. Tumoarea proliferează în special la plămâni.

 O variantă de osteosarcom este sarcomul Ewing, care se dezvoltă mai ales pe oase plate, bazin, coaste, iar simptomele sunt ca la celălalt, numai că se adaugă febră, frisoane, oboseală.

Recent, Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane a raportat că rata fracturilor de şold este mai mare atât la femeile cât şi la bărbaţii care aparţin comunităţilor cu apă suplimentată cu fluor. Studiul notează că incidenţa tuturor cancerelor a crescut cu 5 procente, iar cancerul osos a crescut dramatic la tineri. Pe deasupra, fluorul cu care apa şi alte produse sunt suplimentate, are un efect imunosupresor, scăzând eficacitatea acţiunii sistemului imunitar.

Obs.: Pentru mai multe amănunte referitoare la patologia sistemului osos, studiaţi capitolul: „Osteoporoza; fracturi; alte afecţiuni ale oaselor”.
Pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă cancerul, mecanismele, factorii şi cauzele ce stau la baza declanşării şi progresiei acestei boli, dar şi ce puteţi face pentru combaterea fenomenului malign, studiaţi cu atenţie pagina „Cum apare cancerul in general si care sunt factorii declansatori? ”  Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi acţiunea sistemului imunitar, studiaţi pagina „ Fortificarea al sistemului imunitar” 

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea cancerului osos:

Noni lichid: 1-1-1 linguri inainte de masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca antitumoral secundar pe tumori atat benigne cat si maligne, ridica imunitatea, poate declansa reactii in lant de regenerare la nivel celular in organism, creste pofta de viata si vitalitatea, ridica psihic pacientul.

- Liquid Clorophyll :1-1-1 lingurite inainte de masa, 2-3 luni continuu, realizeaza drenarea toxinelor de la toate nivele: renal, hepatic, biliar, tegumentar, limfatic si asigura o defensiva anticancerigena in intreg organsimul prin alcalinizarea si depurarea de tesuturilor; este un excelent anianemic.

- Omega 3 :1-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este un acid gras nesaturat care protejeaza celulele santoase de malformatii si mutatii, ajutand totodata la fixarea calciului in oase.

- Calcium Magnesium Plus :1-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, aduce un aport semnificativ de Calciu in organism si ajuta totodata la fixcarea lui prin adaosul de vitamina D din compozitie; Magneziul continut este de asemenea benefic sistemului nervos, direct interconectat cu cel imunitar, ambele implicate in gestionarea acestei afectiuni.

- Shark Aid :1-1-1, dupa masa, este un antitumoral natural care poate inhiba vascularizatiile tumorale si totodata o sursa importanta de Calciu si proteine necesare refacerii osoase.

Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.

Remedii naturale complemetare recomandate in tratamentul cancerului osos:

□ Se începe tratamentul cu o cură de sucuri de fructe şi zarzavaturi, timp de 15-20 zile. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. într-o zi se va însuma 1,5 - 2,5 litri de sucuri. Studiaţi cu atenţie pagina „Cura cu sucuri şi crudităţi” şi veţi găsi multe informaţii, detalii şi răspunsuri la întrebările dumneavoastră legate de acest subiect. în felul acesta, veţi fi bine informaţi şi veţi evita anumite greşeli. Sunt recomandate următoarele sucuri:

✓  Morcov - 1-2 pahare/zi. Sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobină şi este bogat în beta- caroten, substanţă care măreşte numărul de limfocite T şi celule „ajutătoare” din sistemul imunitar.

✓  Sfecla roşie are proprietăţi antitumorale şi citostatice, limitând dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicării celulelor canceroase. Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera sucul de sfeclă roşie drept unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului şi a leucemiei. Sucul de sfeclă se bea în combinaţie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), în proporţia: o parte suc de sfeclă (50 ml), 2 sau 3 părţi suc de morcov (150 ml sau 200 ml). Se creşte doza până la 1 pahar de sfeclă pe zi. Se poate adăuga puţin suc de lămâie pentru corectarea gustului mai greţos al sfeclei roşii.

✓  Roşii - 1-2 pahare/zi. Sunt cele mai bogate în licopen, un antioxidant special ce combate afecţiunile prostatei, inclusiv cancerul.

✓  Urzică - 1-2 pahare/zi. Extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge. Acest preparat anihilează radicalii liberi, remineralizează şi vitaminizează organismul, are puternice efecte depurative, stimulează procesele de hematopoieză şi are efecte antiinflamatoare şi antitumorale.

✓  Varză - 1 pahar/zi. Varza conţine o mulţime de substanţe puternice care combat cancerul (indoli, izotiocianaţi, monoterpene, sulfarafanul etc.). Extern, frunzele de varză proaspete, zdrobite bine, pot fi aplicate cu succes pe tumori.

✓  Pătrunjel (frunze) - 1 pahar/zi (făcut la blender, adică este inclusă şi apa). Pătrunjelul conţine substanţe valoroase, cu proprietăţi anticancerigene puternice: poliacetilena (împiedică sintetizarea prostglandinei, substanţă care facilitează apariţia cancerului); flavonoidele (unele acţionează ca antioxidanţi, altele neutralizează acei hormoni care pot iniţia creşterile tumorale); monoterpena (un antioxidant cu proprietăţi anticancerigene, care reduce colesterolul). In plus, pătrunjelul verde combate multe dintre reacţiile adverse ale citostaticelor şi ale radioterapiei şi este un puternic stimulent imunitar.

✓  Orz verde (poate fi folosită şi pudra) - 1-2 pahare/zi (se poate folosi şi pudra de orz verde). Dintre plantele studiate, orzul verde conţine cea mai mare cantitate de SOD (superoxid-dismutază), una dintre cele mai puternice enzime cunoscute cu o capacitate extraordinară de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe lângă aceasta, orzul conţine o cantitate enormă de vitamine, minerale şi alte fitoelemente.

✓  Strugure (roşu sau negru) -1-2 pahare/zi. Conţine substanţe cu puternice efecte anticancerigene: acidul elagic, quercitina, resveratrolul, seleniu. Este un dizolvator puternic al tumorilor. Când se consumă suc de struguri, ţesuturile bolnave şi degenerările grase, toate formele de materie morbidă par să se fragmenteze în particule minuscule şi să fie aruncate în fluidul sanguin pentru a fi duse la organele de eliminare.

✓  Sucul de la 2 lămâi + sucul de la un grape-fruit roz/zi. Lămâia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun cărăţitor al sângelui, are o acţiune hematopoietică (sinteza elementelor figurate ale sângelui). Lămâia este bogată în vitamina C (agent antioxidant şi stimulent al imunităţii) şi alte substanţe anticanceroase (lactone şi cumarine), ce fac din ea un adevărat „măturător” al tumorilor. Grape-fruit-ul roşu este bogat în licopen.

✓  Migdalele proaspete, uscate (nu prăjite) reduc aciditatea sucului gastric, inhibă activitatea peptică în mod semnificativ, sunt foarte nutritive şi conţin cele mai sănătoase grăsimi. Pot fi consumate ca atare, bine mestecate. Puteţi prepara lapte de migdale: 12 migdale crude, 1 lingură pulbere seminţe de in (obţinută cu râşniţa de cafea), 1 linguriţă miere (se exclude în cazul diabetului), 1 banană sau 1 măr (facultativ), 1 cană (300 ml) apă călduţă. Se mixează la blender migdalele cu puţină apă, apoi se adaugă restul de apă şi celelalte ingrediente şi se mixează bine. Se pot consuma 1-2 căni pe zi.
Obs:

  • 1 pahar = 250 ml
  •  Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate într-o zi.
  • Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.
  • în timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.

Microclisme cu Mărul-lupului şi Tătăneasă - 1 linguriţă rădăcină de tătăneasă se fierbe cu 200 ml apă timp de 10 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 1 linguriţă de Mărul-lupului şi se lasă la infuzat câteva minute. Când ceaiul ajunge la o temperatură suportabilă, se filtrează foarte bine, apoi faceţi microclisma cu ajutorul irigatorului. Rămâneţi în poziţie orizontală, pentru a reţine ceaiul în colon cel puţin 20 minute. După aceea, numai dacă simţiţi nevoia, puteţi evacua... După câteva zile, prin exerciţiu, se poate reţine lichidul din ce în ce mai mult, urmând ca lichidul să fie resorbit de colon. Se vor face clisme dimineaţa, timp de 3 săptămâni. Are efecte deosebite în cancerul de colon şi rect şi este utilă în toate cancerele. Sunt strict contraindicate clismele în cazul în care bolnavul a fost operat de curând în regiunea rectului sau a colonului. Clisma însănătoşeşte flora intestinală, având rol esenţial în menţinerea imunităţii. Este ştiut faptul că malignizarea este determinată de modificarea mediului bacterian al intestinului, prin apariţia agenţilor patogeni de putrefacţie. 80% din imunitate îşi are sorgintea în flora colonului!

Cura internă cu argilă - 1 lingură rasă de argilă se lasă la macerat într-un pahar de apă de seara până dimineaţa. Dimineaţa, se amestecă bine conţinutul şi se bea. Cura durează 30 de zile.

Apa de tărâţe de grâu cu plante - într-un vas cu 1 litru de apă se pun 6 linguri de tărâţe de grâu, 2 linguri de Brusture şi 3 linguri de Coada şoricelului, se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere, pe parcursul zilei. Brusutrele are acţiune depurativă puternică şi antitumorală. Coada şoricelului este o plantă folosită în bolile de oase şi ale sistemului hematoform.

în continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fără să se mănânce nimic între ele. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de morcov, sfeclă roşie, varză, urzică, orz verde, strugure, mere etc. în această perioadă, se pot consuma seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Alte recomandări dietetice:

Consumaţi legume din familia cruciferelor: varză obişnuită, varză roşie, varză de Bruxelles, broccoli, conopidă, gulii.

Consumaţi alimente bogate în vitamina C: măceşe (excelează), cătină, coacăze, pătrunjel, kiwi, lobodă, ardei, urzici, broccoli, conopidă, varză, portocale, lămâi, grape-fruit, spanac, ridichii, roşii, mazăre, fragi, etc.

Consumaţi alimente bogate în beta-caroten: sfecla roşie, morcov, cătină, dovleac cu miezul portocaliu, spanac, pătrunjel, coacăze, măceşe, avocado.

Consumul de roşii şi grape-fruit roz (conţin o substanţă numită licopen) are efecte benefice în prevenirea şi tratarea cancerului osos şi a altelor forme de cancer.

Cura cu grâu germinat. Se consumă 3-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi, în cure de 10-15 zile. Se poate prepara şi un delicios lapte după următoarea reţetă: 4 linguri de grâu germinat + 1/2 măr (opţional) + miezul de la 4 nuci + 1-2 linguri miere + 1 cană apă caldă. Se mixează toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mixer. Germenii de grâu sunt foarte bogaţi în enzime, vitamine şi minerale, vitalizând organismul.

Consumul de polen şi lăptişor de matcă favorizează dezvoltarea şi consolidarea oaselor. Amestecaţi într-o ceaşcă două linguriţe de miere polifloră cu lăptişor de matcă 2%, două linguriţe de miere cu Apilamil 4%, 2 linguriţe de polen, 90 picături de tinctură de propolis 30%. Din această compoziţie, luaţi câte o treime cu 20 de minute înainte de fiecare masă principală. Pentru început este bine să verificaţi dacă nu sunteţi alergic la polen. Pentru a face acest lucru consumaţi mai întâi doar 1-2 granule de polen şi apoi vedeţi cum se comportă organismul. Măriţi doza de fiecare dată câte puţin, până ajungeţi la cantităţile recomandate. în cazul efectelor adverse, întrerupeţi cura.

Este indicată administrarea suplimentelor nutriţionale care conţin acizi graşi Omega-3, care au capacitatea de a reface cartilajele osoase. Cea mai bogată sursă de acizi graşi omega-3 sunt seminţele de in. Se poate face o cură cu pulbere proaspătă de in (obţinută prin râşnirea seminţelor de in în râşniţa de cafea), folosindu-se 1-2 linguri de pulbere de trei ori pe zi. Făina de in poate fi amestecată cu salatele de legume sau fructe. Acizii graşi omega-3 au şi o acţiune antiinflamatoare foarte puternică. La prepararea salatelor folosiţi uleiul de in sau de măsline.

Pulbere din fructe de cătină şi măceşe - Foarte bogate în vitamina C şi betacaroten, având în plus şi alte fitoelemente valoroase, reprezintă un supliment valoros în toate bolile, mai ales în cele maligne. Fructele pot fi transformate în pulbere utilizându-se râşniţa de cafea. Este bine ca plantele şi fructele uscate să fie transformate în pulbere cu puţin timp înainte de folosire, pentru ca degenerarea oxidativă să fie cât mai mică, fară să facem cantităţi mari odată. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se pun într-un borcan închis ermetic şi se păstrează la rece şi la întuneric. Se consumă 2x2 linguri pe zi pentru adulţi şi 2x2 linguriţe pe zi pentru copii. Se poate combina cu miere şi polen. Se recomandă să se prepare o cantitate care să fie consumată într-o săptămână.

 Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta­caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Pârvu - „Universul plantelor”). Se crede că uleiul de cătină deţine primul loc în lume în ce priveşte conţinutul de vitamina E (se cunoaşte rolul antioxidant al acestei vitamine). Se administrează câte 40 de picături, de 3 ori pe zi, luate pe o bucată de pâine uscată.

  Cura cu spirulină - se administrează 10 capsule sau comprimate (de 500 mg) /zi. O cură durează 21 de zile. Se face pauză 3 săptămâni şi se mai poate practica o cură. Se pot face 3-4 cure pe an.

  Este recomandat să se prepare pâinea în casă - pâini micuţe, pentru a fi bine coapte, preparate din faină integrală. Consumul de pâine se introduce în a două lună de la începerea tratamentului.

  în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Fitoterapie

Formulă detoxiflantă - Se combină în cantităţi egale (de ex. câte un pachet) rădăcină de Brusture + iarbă de Trei fraţi pătaţi + Salvie + rădăcină de Genţiană. Plantele bine uscate sunt transformate în pulbere cu ajutorul râşniţei de cafea. Se păstrează într-un borcan închis ermetic, la întuneric. Se administrează 1 linguriţă de pulbere, de 3-4 ori pe zi. Se păstrează 5 minute sub limbă, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai. Dacă nu puteţi să le luaţi sub această formă (deşi este cea mai eficientă), preparaţi o infuzie din 1 lingură amestec plante la 1 cană apă clocotită; se beau 2-3 căni pe zi. Brusturele are efecte dezintoxicante puternice, este un bun diuretic şi are proprietăţi antitumorale. Iarba de trei fraţi pătaţi are şi propietăţi deurative puternice, dar şi diuretice, laxative şi expectorante, fiind o plantă purificatoare excelentă. Salvia are efecte depurative şi detoxifiante puternice, dar şi diuretice, expectorante şi reechilibrante ale sistemului neuroendocrin. Genţiana este un tonic general puternic (digestiv, hepatic), ajută la drenarea ficatului şi a bilei, îmbunătăţeşte asimilaţia nutrienţilor şi are efecte dezintoxicante remarcabile.

Mărul-lupului (Aristolchia clematis), plantă cunoscută şi sub denumirea de curcubeţică sau remf - Infuzie din o jumătate linguriţă (aproximativ 1-1,5 grame) plantă uscată la o cană apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se bea timp de 14 zile o cană de ceai, împărţită în două reprize. Apoi timp de 14 zile se face o pauză. Se mai poate face o cură tot de 14 zile, urmată iarăşi de pauză. Planta Mărul-lupului are efecte antitumorale şi antibiotice, măreşte rezistenţa fagocitară a leucocitelor, stimulează fagocitoza naturală, măreşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de acţiunea agenţilor patogeni (C.Pârvu - „Universul plantelor”). Atenţie! Nu se supradozează şi nici nu se administrează în cantităţi mari, deoarece are acţiune toxică mai ales asupra rinichilor şi tubului digestiv. Respectând această doză, nu există niciun risc de intoxicare. Planta este contraindicată în cazul de insuficienţă renală sau boli renale severe.

Pulbere imunostimulentă - Se combină în cantităţi egale (de ex. câte un pachet) Echinacea + Arnică + Năpraznic + muguri de Plop. Plantele bine uscate sunt transformate în pulbere cu ajutorul râşniţei de cafea. Se păstrează într-un borcan închis ermetic, la întuneric. Se administrează 1 linguriţă de pulbere, de 3-4 ori pe zi. Se păstrează 10 minute sub limbă, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai. Echinacea supranumită „planta imunităţii” intensifică acţiunea leucocitară, fiind folositoare pentru orice gen de infecţie, dar şi în combatrea bolilor maligne. Amica este unul dintre cele mai puternice imunostimulente din flora noastră. Năpraznicul stimulează imunitatea, combate acţiunea radicalilor liberi, folosindu-se în combaterea cancerului de diverse localizări. Mugurii de Plop au acţiune antivirală, antiinflamatoare, imunostimulatoare, reglează hormonal şi conţin substanţe cu acţiune citostatică (fară efectele adverse), care pot fi folosite în tratarea unor forme de cancer.

Cura cu pulbere de Coada calului. Studii de medicină experimentală arată că oasele fracturate se sudează de 1,5 până la 2 ori mai repede atunci când se administrează coada calului, care este bogată în săruri de calciu şi magneziu.  De asemenea, planta este foarte bogată în siliciu, element benefic în tratarea bolilor de colagen. Se iau 4 linguriţe de pulbere (se obţine folosind râşniţa de cafea; planta trebuie să fie bine uscată), pe stomacul gol, cu 5-10 minute înainte de masă. Cura durează 3 săptămâni. După o pauză de 3 săptămâni se mai poate face o cură.

Alte indicaţii. 

 Băi generale calde de flori de fân - se ia 1-1,5 kg de flori de fân şi se fierb 20 de minute în 5 litri de apă, se strecoară şi se adaugă la apa de baie. Durata unei băi este de 15-20 de minute la temperatura de 37-38 grade C. Se face o cură de 21 de băi, o baie la două zile. Inima va trebui să fie deasupra apei. Alte plante ce au un efect pozitiv şi pot fi folosite sunt; Coada calului, Trifoi roşu, Coada şoricelului, Tătăneasă (frunze şi rădăcini), Mărul-lupului (se poate face o combinaţie din aceste plante). Este indicat ca bolnavul să fie asistat de o altă persoană când face baia. Dacă pacientul este prea slăbit, este indicat ca apa să nu fie prea caldă; de asemenea, în cazul în care suferă de hipertensiune arterială sau alte afecţiuni cardiace. în acest ultim caz, va fi nevoie de aplicarea unei comprese reci pe regiunea precordială şi pe frunte.

Preparatul de aloe, miere şi propolis Miere de albine - 1.000 g
Propolis (dat pe râzătoare de plastic sau de sticlă) - 20 g Aloe (frunze, date prin râzătoare de plastic sau de sticlă) - 750 g Este bine ca planta de aloe să fie de 3-5 ani. înainte de recoltare, planta să nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun într-un borcan de sticlă şi se ţin la rece timp de 5 zile, după care se administrează astfel: primele 5 zile se ia câte o lingură dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă, apoi, restul curei, se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, până la 2 luni. Cura se poate repeta, după o pauză de 7 zile.
S Cataplasme cu rădăcină de Tătăneasă (Symphitum officinale). Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatorii şi antitumorale (datorită alantoinei). Rădăcinile proaspete de Tătăneasă se spală bine cu o perie, apoi se dau prin răzătoarea mică. Această compoziţie se pune pe o frunză de varză (zdrobită în prealabil cu ajutorul unei sticle sau cu un sucitor de lemn) şi se aplică pe regiunea tumorală. Totul se leagă cu o faşă lată de tifon sau pânză de bumbac pentru a adera la tegument. Se păstrează 1-2 ore. După folosire, rădăcina se aruncă. Acest procedeu are o eficienţă deosebită. Noaptea se pot pune cataplasme din frunze de varză, zdrobite în prealabil cu o sticlă sau un sucitor.
•S Comprese cu alcoolatură de Tuia, care se aplică pe regiunea tumorală, o dată pe zi. Se lasă să acţioneze două ore, după care pielea se usucă la aer. Ulterior se poate aplica unguent de gălbenele. Alcoolatura se prepară din planta verde. Se obţine uşor, punând într-o sticlă două sute de grame de frunze tăiate mărunt (se pot da prin maşina de tocat), peste care se toarnă un litru de alcool alimentar de 60 de grade. Recipientul se închide ermetic cu un dop şi se lasă 10 zile într-un loc călduţ, agitând zilnic conţinutul. Maceratul se filtrează, iar tinctură rezultată se toarnă în sticluţe care vor fi păstrate închise ermetic. Se poate folosi în alternanţă cu cataplasmele de Tătăneasă, observându-se care procedeu are o eficienţă mai mare, urmând să ne axăm în special pe acela.
S    Perna de Pedicuţă aplicată pe regiunile dureroase are efect calmant.
S    Reflexoterapie - 15-20 de şedinţe consecutive (una pe zi), urmate de câte o şedinţă de întreţinere săptămânală. Masajul în talpa piciorului poate ajuta, stimulând efectul de lizare-lichefiere a tumorii în vederea resorbţiei ei parţiale sau totale, urmată de expulzarea din organism, în forma şi pe calea pe care acesta (organismul) o va alege. Stimulaţi zonele reflexogene pe releul cortico-hipotalamo-hipofizar, zona ficatului, rinichi, apoi general.

Coșul este gol!

Categorii Produse Calivita