• C Plus Flavonoid -100 tablete


C Plus este un produs pe bază de vitamina C, care asigură protecţia zilnică împotriva atacului radicalilor liberi şi contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar. Vitamina C şi bioflavonoidele, care se îmbină sinergic în compoziţia sa, fortifică structura internă a capilarelor şi stimulează circulaţia sangvină. De asemenea, vitamina C ajută la menţinerea sănătăţii pielii, oaselor, gingiilor, oaselor şi cartilagiilor.

Pentru cine recomandăm ?

 • Persoanelor care doresc să-şi fortifice sistemul imunitar.
 • Datorită rolului pe care îl joacă în apărarea organismului împotriva stresului oxidativ, poate fi utilizat şi de către: fumătorii activi şi pasivi si.locuitorii oraşelor cu aer poluat.

Ce contine C-Plus Flavonoid Calivita?

Un flacon cu C Plus Flavonoid contine 100 tablete. O tableta contine:
Vitamina C (acid ascorbic)               75 mg
Pulbere de Bioflavonoide din citrice 100 mg
Pulbere de Macese macinate          100 mg

 Mod de administrare:1 tableta zilnic sau conform recomandarilor.

Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor solicitari fizice excesive se elimina in cantitati mari din organism. Din fericire insa, cercetarile recente au descoperit preparate cu absorbtie lenta (time released, efect retard) datorita carora vitamina C poate fi prezenta permanent in organism si isi va exercita efectul benefic pe o durata mare de timp.

Vitamina C a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert. El a fost primul care reusite sa extraga din ardei vitamina C si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astazi se pot procura usor si la noi in tara produse cu Vitamina C obtinuta din surse naturale. Vitamina C se gaseste atat in zarzavaturi, cat si in citrice, sursa naturala principala constituind-o insa macesele in care se gaseste impreuna cu asa numitele flavonoide care sporesc efectele acidului ascorbic.

Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a demonstrat ca vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.
Deficitul de vitamina C conduce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase. Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Scade colesterolul sangvin si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Creste si mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice creste necesarul de vitamina si din aceasta cauza se recomanda sportivilor un consum crescut inainte de competitii. La fel ca majoritatea vitaminelor, Vitamina C se descompune usor si este sensibila la lumina, caldura si vapori de apa, deci, la depozitare trebuie avut in vedere aceste aspecte.

Preparatele moderne de vitamina C contin si bioflavonoide. Aceste substante sunt denumite uneori Vitamina P, insa nu sunt vitamine propriu-zise. Bioflavonoidele favorizeaza absorbtia vitaminei C, fiind preferata astfel administrarea lor concomitenta.

Organismul uman nu este capabil sa sintetizeze bioflavonoide, asadar acestea sunt furnizate organismului doar prin aport alimentar. Aceasta grupa de substante este frecvent utilizata in accidentele sportive, deoarece reduce durerea, atenueaza efectele loviturilor, are efect hemostatic si amelioreaza simptomatologila hipocalcemiei. Impreuna cu Vitamina C, bioflavonoidele mentin integritatea structurii interne a capilarelor. Au actiune antibacteriana si accelereaza circulatia sangvina. Bioflavonoidele participa la sinteza acizilor biliari, scad colesterolemia si, prin efectul reducator (antioxidant), previn formarea cataractei. Bioflavonoidele in asociere cu Vitamina C sunt deseori utilizate in tratamentul herpesului.
Quercitina, un bioflavonoid extras dlin algele verzi-albastre, are actiune benefica in tratamentul astmului si al alergiei.
Sursele naturale importante de bioflavonoide sunt: citricele, ardeiul si coacazele negre. In cantitati mai mici se afla si in caise, cirese, struguri, prune si macese. In preparatele de Vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, avand un efect prelungit fata de cel al acidului ascorbic simplu, obtinut pe cale sintetica.
Atentie! In starile febrile creste necesarul de Vitamina C al organismului. De asemenea, aportul de Vitamina C trebuie crescut la femeile care utilizeaza anticonceptionale, steroizi, analgezice, aspirina sau cantitati exagerate de alcool.

Efecte Benefice ale vitaminei C

 • Activeaza numeroase enzime (papaină, arginază etc.).
 • Amplifică efectul argininei şi al estrogenilor.
 • Contribuie la neutralizarea substanţelor toxice din ficat.
 • Intensifică funcţia măduvei osoase şi asigură un nivel normal al plachetelor sanguine.
 • Vitamina C, împreună cu acidul folic şi vitamina B12, stimulează maturarea eritrocitelor.

Efecte benefice ale BioFlavonoidelor din Citrice

 • Sunt esenţiale pentru utilizarea vitaminei C în organism.
 • Se găsesc în fructele şi coaja citricelor (portocale, grepfrut, lămâie).
 • Sunt adesea responsabile de culorile atractive ale fructelor şi legumelor.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

C Plus Flavonoid -100 tablete

 • 47,84 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: vitamina c, c vitamina plus, flavonoid, -100, tablete, produse, calivita, vitamina c plus