• Lemon Organic Essential Oil-Ulei esential de lamaie-10 ml.


Nota importanata: pe langa uleiul esential de lamaie mai primiti si ulei esential de lavanda si ulei esential de tamaie, toate facand parte din kitul de uleiuri esentiale Calivita

Beneficiile uleiului de lămâie pot fi atribuite proprietăților sale stimulatoare, înălțătoare sau de curățare, carminative, antiinfecțioase, astringente, detoxifiante, antiseptice, dezinfectante și antifungice.

Lămâile sunt una dintre cele mai populare citrice din lume și sunt utilizate pe scară largă în scopuri culinare, deoarece ajută la digestie. De asemenea, adaugă un gust și o aromă plăcute alimentelor. În plus, sucul de lămâie este una dintre cele mai populare băuturi din lume, deoarece este foarte sănătos, delicios și ieftin.

Sursa uleiului esential de lamaie

Fructele de lămâie(lamaile), sucul de lămâie și uleiul esențial de lămâie nu sunt la fel. Uleiul esențial de lămâie (Citrus limon) este partea aromatică a fructelor de lămâie și se gaseste în coajă. Uleiul esențial este extras din coajă folosind metoda de extracție prin presare la rece.

Din acest motiv, beneficiile pentru sănătate și proprietățile vindecătoare ale uleiului esențial de lămâie sunt atât similare, cât și diferite de fructele de lămâie și sucul de lămâie, datorită naturii sale concentrate și nivelurilor diferite de componente chimice terapeutice.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de lămâie

Uleiul de lămâie, cu proprietățile sale calmante și detoxifiante, are o serie de beneficii pentru multe afectiuni.

1.     Ingrijirea pielii

Uleiul esențial de lămâie este un remediu bun pentru restabilirea strălucirii pielii. Este un astringent și detoxifiant și întinerește pielea lăsată sau cu aspect obosit. Proprietățile sale antiseptice ajută la tratarea cosurilor și a diferitelor alte afecțiuni ale pielii. Uleiul de Lămâie este recomandat și pentru reducerea grasimii excesive ale pielii.

2.     Ameliorează stresul

Uleiul esențial de lămâie este calmant și, prin urmare, ajută la eliminarea oboselii mentale, epuizării, amețelilor, anxietății , nervozității și tensiunii nervoase. Are capacitatea de a împrospăta mintea creând o mentalitate pozitivă și eliminând emoțiile negative. De asemenea, inhalarea acestui ulei ajută la creșterea concentrării și a vigilenței. Uleiul de lamaie poate fi, prin urmare, folosit ca odorizant de incaperi si birouri.

Uleiul de lămâie este folosit în mod obișnuit pentru aromoterapie și relaxare.

3.     Întărește sistemul imunitar

Uleiul de lamaie este un stimulent pentru sistemul imunitar al organismului. Stimulează și mai mult celulele albe din sânge, crescând astfel capacitatea de a lupta împotriva bolilor. Acest ulei îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui în întregul corp.

4.     Menține astmul sub control

Uleiul de lămâie este util pentru a menține astmul sub control, deoarece inhalarea aromei de lămâi poate curăța căile nazale și sinusurile, promovând un flux bun al aerului și o respirație constantă.

5.     Tratează tulburările de stomac

Deoarece uleiul esențial de lămâie este carminativ, poate fi folosit în tratamentul diferitelor probleme de stomac, inclusiv indigestie, aciditate , stomac deranjat și crampe.

6.     Îngrijirea părului

Uleiul de lămâie este eficient și ca tonic pentru păr. Mulți oameni folosesc acest ulei pentru a obține un păr puternic, sănătos și strălucitor. De asemenea, este folosit pentru a scăpa de mătreață.

7.     Pierdere în greutate

Uleiul de lamaie este de mare ajutor in reducerea greutatii prin satisfacerea poftei de mancare, minimizand astfel supraalimentarea.

8.     Antibacterian

Într-un alt studiu , lămâia și alte uleiuri esențiale au fost testate pe diferite tulpini de bacterii, de la MRSA la E.coli. 

Studiul a concluzionat că uleiul esențial de lămâie are efect antibacterian și antioxidant care este eficient în reducerea eficienței bacteriilor. Acest lucru sa datorat concentrației mari de limon și pinen din ulei.

9.     Antiseptic și antifungic

Alături de proprietățile sale antibacteriene și antioxidante, uleiul esențial de lămâie este, de asemenea, un excelent antiseptic. Uleiul esențial de lămâie  fiind aplicat pe răni , nivelurile de bacterii din jurul rănii sunt puține sau deloc. 

Acest lucru se poate datora proprietăților sale antibacteriene uimitoare.

Într-un studiu , proprietățile uleiurilor esențiale de lămâie au fost prezentate ca o modalitate de a trata bolile microbiene ale pielii. Aceste boli de piele includ piciorul atletilor, după și infecții cu drojdie. Raportul a afirmat că efectele au fost cele mai proeminente atunci când uleiul a fost aplicat local.

Beneficii Uleiului De Lămâie

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de lămâie (Citrus limon) includ capacitatea sa de a trata și gestiona afecțiuni ale pielii , afecțiuni ale părului , stresul, febră , infecții, astm, obezitate, insomnie, probleme de stomac și oboseală.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Lemon Organic Essential Oil-Ulei esential de lamaie-10 ml.

  • 42,89 Lei


Opţiuni disponibile