Fierul contribuie la formarea celulelor sangvine sănătoase şi, fiind o componentă a hemoglobinei, joacă un rol important în absorbţia oxigenului şi transportul său către celule. Iron Plus este un produs complex  de o calitate excelentă, care conţine fier organic şi vitamina C pentru a creşte nivelul de absorbţie şi utilizare a oxigenului de până la patru ori, precum şi un complex de bioflavonoide din citrice.

Pentru cine recomandăm ?

 • Femeilor, în anii de fertilitate, pentru a suplimenta pierderile de fier datorate menstruaţiilor lunare.
 • Femeilor însărcinate, căci în perioada de sarcină consumul de fier este mai mare.
 • Pacienţilor suferind de anemie feriprivă pentru a-şi completa tratamentul.
 • Copiilor şi adolescenţilor care au nevoie de suplimentarea cu fier din cauza ritmului rapid de creştere.
 • Sportivilor, pentru a le acoperi necesarul mare de substanţe nutriţionale, vitamine şi minerale.
 • Persoanelor care urmează un regim alimentar strict de tip vegan.

Deficienţele

Carenţa de fier face ca unele aspecte ale existenţei noastre să fie mai dificile: printre simptomele posibile se numără paloarea, depresia, oboseala, durerile de cap, vertijul, căderea părului, deformarea membranelor mucoase din gură şi gât, funcţionarea deficitară a sistemului imunitar şi problemele cu glanda tiroidă.


Ştiaţi că ?
O tabletă de Iron Plus furnizează tot atât fier cât 110 gr de ficat de vită sau 1 kg de piept de pui slab !

Ştiaţi că, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 48.8% din populaţiile ţărilor evaluate suferă de anemie?* În majoritatea cazurilor, cauza acesteia o constituie carenţa de fier, în ciuda faptului că aceasta poate fi diagnosticată printr-o simplă analiză a sângelui şi este uşor de suplimentat.


Iron Plus CaliVita este un supliment natural de fier si vitamina C, sub forma chelatata asigurand o absobtie optima pe o perioada lunga de timp.

Beneficiile pentru sanatate ale fierului includ în principal activitatea de a oferi oxigen la organe prin rolul său în producerea de celule roșii. Aproximativ două treimi din fier  se gaseste in hemoglobina . Alte beneficii de sănătate ale fierului sunt reducerea deficitului de fier in anemie, anemia  bolior cronice, tuse, anemie in timpul sarcinii, anemie la cei predializați și multe alte feluri.

Beneficiile pentru sanatate ale fierului se referă si la creșterea armonioasa a corpului  și menținerea sănătății robuste. Este o componentă a proteinei esentiala pentru metabolism, iar corpul uman are nevoie de fier pentru a produce celule rosii din sange. Organismul uman este capabil de a conserva până la 25% din fier pentru o reutilizare viitoare, în special în cazurile  unei diete inadecvate, ca un plan de rezervă pentru reducerea impactului anemiei, dacă aportul de fier scade brusc.

În organism, aproximativ 70% din fier se găsește în hemoglobina și mioglobinaHemoglobina este transportatorul principal al oxigenului de la plamani la tesuturile corpului, în timp ce mioglobina se afla in celulele musculare, și face posibil  acceptarea, depozitarea, transportul, precum și eliberarea de oxigen în aceste celule. Aproximativ 5% din fier se găsește sub formă de componente ale diferitelor proteine ​​și ca elemente necesare în anumite reacții enzimatice. În final, până la 25% din fierul  organismului este stocată în feritină, care se afla în celule și circulă în fluxul sanguin. Feritina se poate stoca până la trei ani  pentru bărbați, si doar aproximativ un an pentru femei, motiv pentru care anemia este mai frecventa la femei. Rolul și importanța fierului nu trebuie sa fie subestimată, în primul rând pentru că deficiența este atât de neplăcuta și periculosa.

Simptomele lipsei de fier din organism

Deficitul de fier poate provoca adesea oboseală severă, slăbiciunea corpului, precum și a alte afectiuni. Oamenii cu deficiente de fier nu poate îndeplini funcțiile normale într-un mod optim. Mai mult decât atât, femeile și copii au nevoie de mai mult fier decat omologii lor de sex masculin. Deficitul sever de fier poate provoca boli progresive ale pielii care cauzeaza fragilitate a unghiilor și sensibilitate  în zona limbii. Procesele enzimatice care necesită fier și proteina ​​au nevoie de fier ca de o piatră de temelie, iar metabolismul corpului poate incetini sau chiar înceta fara acesta. Anemia este considerata cea mai frecventa deficienta nutritionala globala.

Surse importante de fier

Fierul se găsește în atat in alimentatia vegetariena cat și alimentele nevegetale. Pacienți cu anemie sunt adesea sfătuiți de medici să ia tablete(suplimente) cu fier. Produsele alimentare care conțin vitamina C pot, de asemenea, ajuta la absorbtia fierului de catre organism. Citricele și sucurile, cum ar fi sucul de portocale poate ajuta, de asemenea, în absorbția fierului. De asemenea, suplimentarea cu vitamina C este bine venita. 

Beneficiile  Iron Plus (Fierului) Calivita

Formarea Hemoglobinei:

 este funcția principala al acestui mineral. Nu numai că, fierul este o parte a hemoglobinei,  ajută la transportarea oxigenului in celulele corpului. Suplimentar Hemoglobina  este de o importanta vitala pentru că ființele umane au tendința de a pierde sânge în diferite moduri, prin leziuni, atât interne, cât și externe. Cel mai important, femeile pierd cantități considerabile de sânge în fiecare lună în timpul  menstruatiei, fiind unul dintre motivele principale pentru care femeile sunt mai susceptibile de a suferi de anemie decât bărbații.

Funcția Musculara:

Fierul este un element vital pentru sănătatea musculare. Este prezent în țesuturile musculare și ajută la furnizarea de oxigen necesară pentru contracția mușchilor. Fără fier, muschii pierd tonusul si elasticitatea, iar slăbiciunea musculară este una dintre cele mai evidente semne ale anemiei.

 Funcția cerebrala:

 Dezvoltarea creierului este, de asemenea, unul din cele mai mari  beneficii ale fierului. Deoarece alimentarea cu oxigen a sangelui este ajutata de fier și creierul foloseste aproximativ 20% din oxigenul din sânge, de fier este direct legata  sanatatea creierului și funcțiile sale. Fluxul  corect al sângelui în creier poate stimula activitatea cognitivă și a ajuta la crearea de noi cai neuronale pentru a preveni tulburări cognitive, cum ar fi dementa si boala Alzheimer, deci aportul adecvat de fier pentru oxigenarea creierului este esențială.

Sindromul picioarelor nelinistite:

deficitul de fier este una din cauzele sindromului "picioare neliniștite". Nivelurile scăzute de fier în sânge sunt o cauză majoră a stării sindromului picioarelor nelinistite, astfel încât aportul adecvat cu suplimente de fier în niveluri necesare recomandate de medic poate vindeca această problemă. Acest lucru este legat de spasme musculare, care poate fi unul dintre simptomele deficitentei de fier.

Regularea temperaturii corpului:

Fierul este un factor important pentru reglarea temperaturii corpului. Un fapt interesant este că are capacitatea de a regla temperatura conform capacității de absorbție a corpului. Menținerea temperaturii corpului la valori normale înseamnă că funcțiile enzimatice și metabolice sunt optime și eficiente.

Transportator de oxigen:

Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale fierului este că acesta acționează ca un purtător de oxigen și, astfel, participă la transferul de oxigen de la o celula a corpului la alta. Aceasta este o funcție vitală a fierului, deoarece oxigenul  este cerut de fiecare sistem de organe pentru a efectua funcțiile de rutină.

Deficitul de fier (Anemia):

Fierul este util în tratamentul unei tulburări severe numită anemie feripriva , care rezultă dintr-o lipsă de fier în organismul uman. Suplimentarea cu fier poate  previne aceasta boala teribila care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Acesta este cel mai frecvent deficit nutrițional de pe planetă.

Boli cronice:

Fierul de asemenea, ajută în tratamentul tulburărilor cronice cum ar fi anemia din insuficienta renala  și alte boli cronice ale sistemului intestinal și excretor. Acestea nu sunt legate de sânge în mod direct, la fel ca majoritatea celorlalte funcții ale fierului, dar amintiți-vă, ca fierul este încă o parte cheie a multor procese necesare organelor, nu doar a sistemului circulator.

Anemia la femei:

Fierul poate prezenta, de asemenea, beneficiile de sănătate, în vindecarea anemiei, care apare la femeile în timpul sarcinii sau menstruației. Noi celule roșii din sânge trebuie să le înlocuiască pe cele pierdute, deci cantități semnificative de fier sunt necesare pentru femeile respective.

Sinteza Neurotransmițătorilor:

Fierul ia parte în mod activ la sinteza unui număr de neurotransmitatori esențiali, cum ar fi dopamina, noradrenalina si serotonina. Aceste substanțe chimice joacă un rol major în diverse activități care implică neuronii și creierul.

 Anemia Predializata:

Este recomandat de experti in domeniul sanatatii, ca fierul poate trata o altă formă de anemie numita anemie predializata. Cu toate acestea, este o idee bună să se consulte un expert medical pentru a beneficia de un tratament pentru această problemă, deoarece poate fi foarte complicata și periculosa.

Oboseala:

Eliminarea inexplicabila a fierului sau oboseala cronica, care are loc atat la barbati cat si la femei poate fi tratata cu suplimente de fier. Deficienta de fier este o cauză naturală a obosealii, deoarece acesta este o componentă importantă a hemoglobinei. Astfel, includerea de fier in dieta este recomandabil, pentru a fi energic(a),  în activitatea ta de zi cu zi.

 Sistemul imunitar:

Fierul, de asemenea, joacă un rol esențial în fortificarea sistemului imunitar. Astfel, organismul este suficient de competent pentru a lupta împotriva unor boli și infecții. Celulele rosii sunt necesare pentru furnizarea oxigenului la nivelul tesuturilor deteriorate, organelor și celulelor. Fără fier, nu ar exista nici hemoglobina; fără hemoglobină, nu ar exista oxigen. Procesul de vindecare are nevoie de fier.

Metabolismul energetic:

Fierul este un participant important al metabolismului energetic în corpul uman. Acest proces este modul în care este extrasa energia din alimentele consumate și distribuita ulterior in diferite părți ale corpului.

Sistemul Enzimatic:

Fierul este cel mai important constituent al diferitelor sisteme enzimatice și al altor compuși importanti, cum ar fi mioglobinea, citocromiile și catalaza. Daca acesta nu funcționează corect, un număr de sisteme organice ar încetini sau s-ar opri complet.

Insomnie:

Fierul este de asemenea util în tratarea insomniei și îmbunătățește, de asemenea, obiceiurile de dormit și calitatea oamenilor prin reglementarea ritmul circadian. Numărul corect de celule rosii din sange poate duce, de asemenea, la mai puțina fluctuație a tensiunii arteriale, care poate ține de multe ori oamenii treazi noaptea.

Concentrare:

Fierul, dacă este consumat în cantități suficiente, poate ajuta la  concentrare și energie, care va stimula cognitiv performanța mentală. Creșterea fluxului de sânge la creier datorita activității fierului din celulele rosii  este ceea ce duce la acest beneficiu important. 

Contraindicatii si efecte adverse ale produsului Iron Plus

 •  Desi absorbtia fierului la omul sanatos este strict controlata, aportul prelungit si in cantitati mari al acestuia poate duce la acumulari masive in organism, cauzand boala denumita Hemosideroza.
 • Este recomandabil ca, inainte de inceperea unui tratament de suplimentare cu fier, gravidele si femeile care alapteaza sa consulte medicul curant.
 • In cazul barbatilor care consuma deja polivitamine complexe, suplimentarea cu fier se recomanda numai in situatii de carenta cronica.
 • Preparatele organice cu fier se pot consuma concomitent cu vitamina E, in aceasta situatie ambele produse pastrandu-si eficacitatea. In cazul bolilor reumatismale, al micozelor si herpesului cronic, utilizarea fierului scade, fiind necesar de accea un aport mai crescut de suplimente cu fier.
 • Conform unor informatii publicate in anul 1988 in "Journal of Orthomolecular Medicine", nu se recomanda consumul de fier pe parcursul infectiilor, deoarece favorizeaza multiplicarea microbilor.
 • In aceasta situatie, organismul nu este capabil sa utilizeze fierul si il depoziteaza doar.
 • Suplimentarea cu fier a carentei se va face doar dupa scaderea febrei si incetarea infectiei. Multivitaminele (care pot contine fier)insa se pot folosi.
 • consumul prelungit si in cantitati mari, poate cauza boala hemosideroza;
 • NU se recomanda in caz de febra, diaree, infectii, hemosideroze.

Ce contine Iron Plus Calivita?

Un flacon de Iron Plus contine  100 tablete

o tableta contine:

- Fier (fumarat) - 10 mg

- Vitamina C - 30 mg

- Bioflavonoid complex din citrice - 10 mg

Mod de administrare:1 tableta / zi sau conform recomandarilor.

Raspunsurile doctorului de specialitate pentru produsul Iron Plus le puteti gasi la urmatorul link:

Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul Iron Plus

Beneficiile Produsului Iron Plus de la Calivita

 • Previne şi combate anemiile;
 • Asigură respiraţia celulară;
 • Sporeşte rezistenţa organismului la boli;
 • Împiedică apariţia oboselii;
 • Se recomandă persoanelor în vârstă, sportivilor, femeilor;
 • Este sub forma chelatată pentru o absorbţie ridicată;
 • Contine extract de bioflavonoide din citrice;
 • Contine vitamina C organica.
 • pentru anemie, se recomanda o tableta/zi, seara-timp de 15 zile din 30; se asociaza cu Vital A, B, AB sau O si cu una din celelalte produse recomandate pentru anemie;
 • pentru anemie feripiva, se recomanda 2 tablete/zi, dimineata si seara; se asociaza cu Vital A, B, AB sau O si cu una din celelalte produse recomandate pentru anemie;
 • rol esential in formarea hemoglobinei care transporta oxigenul la celule;
 • stimuleaza metabolismul;
 • intareste sistemul imunitar;
 • se recomanda consumatorilor de ceai si cafea.

Prospectul produsului Iron Plus Calivita

iron plus calivita


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Iron Plus - 100 tablete-supliment cu Fier si vitamina C

 • 56,98 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: iron, plus, 100, tablete, produse, calivita, Ironplus, fir chelatat