Fibromialgia

Fibromialgia, denumită uneori sindromul fibromialgie sau FMS, este un sindrom manifestat

prin durere cronică caracterizat prin dureri musculare, durere generală și oboseală. Boala musculară, numită mialgie, este de obicei difuză și simțită pe tot corpul. La nivel mondial, peste 100 de milioane sunt afectate, dintre care 90% sunt femei. Iar in Statele Unite aproximativ 10 milioane de persoane sufera de fibromialgie. Studiile arată că 68% dintre cei cu fibromialgie au încercat suplimente nutritive pentru a ajuta la reducerea simptomele.

Medicina convențională nu a descoperit încă cauza specifică a fibromialgiei. Mulți medici de medicină integrată și funcțională consideră că problema se află în interiorul mitocondriilor sau al puterii celulelor noastre. Un raport de caz din 2011 al unui pacient cu o boală mitocondrială, care a fost diagnosticat inițial ca având fibromialgie, susține acest lucru.

În timp ce cauza fibromialgiei este considerată de mulți a fi necunoscută, se știe că pacienții afectați de FMS au 40% mai puțin coenzima Q10 în sângele lor și au scăzuta activitatea antioxidantă.

Cei cu FMS au, de asemenea, o cantitate scăzută de mitocondrii în celulele lor sanguine. Mitocondrile sunt părți ale celulelor care ne dau energie prin transformarea moleculei de energie Adenozină trifosfat (ATP). Alți cercetători au remarcat că o creștere exagerată a bacteriilor în intestinul subțire (cunoscută sub denumirea de SBIS sau  Suprapopularea Bacteriană a Intestinului Subțire) este prezentă la 90-100% din pacienții cu fibromialgie. Mulți experți consideră că IN SBIS, suprasolicitarea intestineleor și producția redusă de coenzima Q10 pot fi implicate în cauza fibromialgiei.

 Condiții asociate

Pacienții cu fibromialgie au frecvent alte afecțiuni asociate. Acestea includ dureri de cap migrenă, simptome de intestin iritabil (balonare, durere abdominală, diaree și / sau constipație) și cistită interstițială. De multe ori somnul sau insomnia este  comună.

Simptome de fibromialgie

Durerea întregului corp

Sensibilitatea crescută la durere

Oboseală

depresie

Anxietate

Sindromul colonului iritabil

Intestin permeabil

pofta de zahăr

Cum se poate inversa Fibromialgia ?

Detoxifierea corpul

În ultimii 100 de ani, mii de substanțe chimice create de companii și au fost aruncate în ape, în aer și chiar se gasesc in casele noastre. Multe dintre aceste substanțe chimice, încă nu avem nici o idee cum ne afectează. Cu toate acestea, știm că multe au consecințe negative asupra sănătății, iar fibromialgia este probabil una dintre ele. Fiecare persoană are substanțe chimice toxice în corpul ei - nu există nicio modalitate de a le evita complet. Cu toate acestea, putem încerca să minimalizăm efectele pe termen lung ale expunerii chimice. Detoxificarea corpului este crucială pentru întărirea corpului, astfel încât să se vindece. Aflați mai multe despre detoxificarea corpului.

Tratati-va intestinele

Mulți pacienți cu fibromialgie au fost diagnosticați cu sindromul intestinului iritabil (IBS). Dovezile sugerează că problemele gastrointestinale pot fi, de fapt, cauza fibromialgiei și nu pur și simplu simple asocieri. Studiile sugerează că sindromul de Suprapopularea Bacteriană a Intestinului Subțire (SBIS) joacă un rol în fibromialgie. În 2004, Dr. Mark Pimentel a demonstrat în studiul său că pacienții cu mai multe bacterii daunatoare în intestin au avut mai multă durere asociată cu fibromialgia lor. Dr. Alex Vasquez a raportat, de asemenea, că proteina LPS (lipopolizaharidă) din aceste bacterii, atunci când este injectată într-o persoană, ar putea reproduce  aceleasi simptome dureroase ca paciențiilor cronici de fibromialgie.

Faceti “curatenie” in dieta

Evitarea alimentelor procesate este extrem de importantă în cazul oricăror afecțiuni cronice. Alimentele procesate au substanțe chimice străine organismului uman (xenobiotice) și au efecte asupra noastră pe care nu le înțelegem în totalitate. Acestea includ conservanți și coloranți alimentari.

Consumând o dietă bogată în fructe și legume este un bun început. Dacă este posibil, trebuie achiziționate fructe și legume fără pesticide (organice). De asemenea, consumați carne de la animale care sunt în primul rând hrănite cu iarbă, fără antibiotice și fără hormoni. Deși acest lucru poate parea fi mai costisitor, există un potențial de economisire a costurilor dacă ajută la prevenirea afectiunilor cronice de sănătate și îmbunătățește calitatea vieții.

Îndulcitorii artificiali și MSG ar trebui de asemenea evitati. Aspartamul (Nutrasweet) a fost raportat că induce nu numai dureri de cap ( migrene), ci este asociat cu alte probleme neurologice. Studiile au arătat o îmbunătățire a simptomelor fibromialgiei la aceia care au fost sensibili la aspartam și la MSG (glutamatul monosodic) atunci când aceste substanțe chimice au fost eliminate din dietă.

Un studiu din 2017 din Nutricion Hospitalaria a demonstrat că cei cu fibromialgie care au consumat o dietă scăzută  FODMAP au redus durerea asociată cu fibromialgia. O dietă scăzută FODMAP poate ajuta frecvent la ameliorarea digestiei la cei cu IBS și la nivelul intestinului scurt.

Dieta FODMAP este o dieta restrictiva recomandata de specialisti in sindromul colonului iritabil, responsabil pentru balonare, emisii de gaze intestinale, tulburari de motilitate, diaree sau constipatie si disconfort abdominal. Dieta FODMAP este o dieta restrictiva recomandata de specialisti in sindromul colonului iritabil, responsabil pentru balonare, emisii de gaze intestinale, tulburari de motilitate, diaree sau constipatie si disconfort abdominal.

 Exercițiu

Exercitiu s-a dovedit a fi util pentru cei cu fibromialgie. Diverse studii au confirmat faptul că exercițiile aerobice ajută la reducerea nivelului durerii, îmbunătățind totodată capacitatea funcțională globală. Exercitiile ajuta la imbunatatirea sanatatii mitocondriale.

Deși nu este recomandat ca primul tratament, tramadolul poate fi utilizat pentru a trata durerea fibromialgiei. Acest analgezic este un narcotic opioid. Medicii nu sugerează utilizarea altor opioide pentru tratarea fibromialgiei. Acest lucru nu se datorează temerilor legate de dependență. Mai degrabă, dovezile sugerează că aceste medicamente nu sunt de mare folos pentru majoritatea persoanelor cu fibromialgie. De fapt, ele pot provoca sensibilitate mai mare la durere sau durerea persista. "

Suplimente pentru fibromialgie

Diferite suplimente s-au dovedit a fi utile pentru ameliorarea simptomelor fibromialgiei. Mulți iau un supliment la un moment dat, nu observați o diferență, apoi il intrerup. Suplimentele pot avea un efect de sinergie. Cei care au succes frecvent încep cu un singur supliment, se adaugă un al doilea și poate al treilea până când observă o îmbunătățire. Mai presus de toate, este important să ne concentrăm asupra modului de dietă și a schimbărilor stilului de viață, după cum sa discutat mai sus.

Vitamina D - Un simptom comun al deficienței vitaminei D sunt durerile musculare și crampele. Studiile arată că persoanele cu fibromialgie au valori mai scăzute ale vitaminei D comparativ . Un studiu din 2017 din Clinica de Reumatologie a arătat că cei cu fibromialgie au avut mai puțină durere atunci când vitamina D a fost administrata. Multe alte studii au arătat rezultate similare. Corectarea deficitului de vitamina D este esențială înainte de diagnosticarea fibromialgiei, deoarece vitamina D, de asemenea, provoacă dureri musculare. Doza recomandată: 2.000 UI - 5.000 UI zilnic. Aflați mai multe despre vitamina D.

Magneziul - Studiile arată că magneziul, un relaxant natural muscular, poate fi de ajutor în cazul celor cu fibromialgie. Un studiu efectuat în 2013 la Rheumatology International a arătat că citratul de magneziu pe cale orală a redus durerea la cei cu fibromialgie. Mai mult, un studiu din 2015 din Jurnalul de Medicină Integrativă a demonstrat că, atunci când clorura de magneziu a fost aplicată pe piele, a existat o reducere a durerii. Unele studii au arătat, de asemenea, că o combinație de magneziu și acid malic ar putea fi de ajutor. Magneziul este disponibil în capsule. Doza recomandată pe cale orală: Chelat de magneziu 125 mg până la 500 mg sau așa cum este indicat pe etichetă.

Melatonina - Melatonina este hormonul de somn secretat în fiecare seară de glanda pineală. Acest hormon are avantaje antioxidante, în plus de promoveaza somnul odihnitor. Un studiu din 2016 privind durerea și terapia a demonstrat că melatonina ar putea ajuta la reducerea durerii din cauza fibromialgiei. Un studiu din 2015 a arătat beneficii similare. Doza recomandată: Melatonină între 3 mg și 10 mg pe noapte.

Coenzima Q10 - Disfuncția mitocondrială este o teorie populară pentru cauza fibromialgiei și contribuie probabil la simptomele acesteia. Un studiu realizat în 2012 la PLOS ONE a demonstrat că pacienții cu fibromialgie au un nivel scăzut de coenzima Q10 și că suplimentarea a contribuit la reducerea durerilor de cap la acei pacienți. Un studiu din Spania a constatat că femeile cu fibromialgie care au luat CoQ10 la o doză zilnică de 300 mg au observat o ameliorare a simptomelor. Doza recomandată: CoQ10 de la 100 mg până la 300 mg zilnic

Tiamina (vitamina B1) - Câteva studii au arătat beneficiul tiaminei pentru pacienții cu fibromialgie. În 2013, un studiu BMJ privind cazurile a arătat o ameliorare a simptomelor fibromialgiei atunci când suplimentarea cu tiamină a fost inițiată la 300 mg pe zi și a crescut până la 1800 mg pe zi.

L-carnitina - Acest supliment poate fi de ajutor și poate reduce simptomele legate de durere în sindromul fibromialgiei, conform unui studiu din 2007. Doza recomandată: conform indicațiilor de pe etichetă.

Spirulina - Un studiu a arătat că spirulina poate ajuta la reducerea simptomelor fibromialgiei. Acest lucru se datorează, probabil, prebioticului său (alimenteaza bacteriile bune pentru intestine ") care are capacitatea de a detoxifia organismul.

Alte terapii alternative

Masajul, yoga, acupunctura, qigong-ul si medicina traditionala chineza (TCM) sunt alte cai terapeutice pentru cei cu fibromialgie care s-au angajat sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si ar trebui incluse in practica.

 

Puteți îmbunătăți simptomele fibromialgiei

În general, fibromialgia este o afectiune dificilă care provoacă suferință pentru mulți oameni. Cel mai important lucru este să restabiliți echilibrul și să căutați sănătatea. Este recomandată evitarea alimentelor care fac starea mai rea și inceperea unei diete bogate în fructe și legume este, de asemenea, puternic încurajată. Eliminarea din dieta a produselor nocive ar putea fi de asemenea utilă - începe prin eliminarea produselor lactate, glutenului și a porumbului. Narcoticele pot face o persoană să se simtă mai bine, dar pe termen lung, să accentueze durerea fibromialgiei. Studiile au dovedit că exercițiile fizice sunt utile, probabil datorită producției de mitocondriile suplimentare și abilității de a reduce inflamația cronică. Suplimentele pot fi de asemenea foarte utile. Luați în considerare începerea inițială cu vitamina D, apoi adăugați un supliment suplimentar la fiecare două săptămâni, până când simptomele se îmbunătățesc. Mâncați sănătos, gândiți sănătos și fiți sănătoși.


Nu există produse în această categorie.