Spondiloza cervicala

Spondiloza cervicala este o afectiune degenerativa a coloanei cervicale, care poate provoca dureri si disconfort in gat si in umeri. Exista unele tratamente naturiste care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la reducerea inflamatiei.

Din fericire, cu ajutorul anumitor suplimente alimentare, a unor modificări simple ale stilului de viață și a unor remedii  pentru spondiloza cervicală, va outeti îmbunătății starea Dvs de confort pana la dispariția simptomelor.

Protocol tratament spondiloza cu produse Calivita:

 3 luni consecutiv cure de 14 zile cu : 

1.Shark Aid 2 cps la 8 ore 

2.Pure Yucca 1 cps la 8 ore 

3. White Willow 2 cps la 8 ore .

Alte remedii complementare

1. Exerciții fizice regulate

Una dintre cauzele majore ale spondilozei cervicale este lipsa exercițiilor fizice regulate. Prin urmare, puteți reduce durerea și rigiditatea în jurul cefei și umerilor prin încorporarea exercițiilor fizice regulate în stilul dvs. de viață, cum ar fi mersul pe jos și înotul. O rutina regulata de exercitii fizice poate ajuta la intarirea musculaturii si la imbunatatirea flexibilitatii, ceea ce poate reduce durerea si rigiditatea din zona cervicala. Consultați un specialist înainte de a începe orice program de exerciții.

2. Comprese calde și reci

Aplicați alternativ comprese calde și reci pe zona afectată. Compresele fierbinți vor îmbunătăți circulația sângelui și vor relaxa mușchii. Compresele reci vor reduce umflarea și inflamația.

Compresele calde sau reci pot ajuta la ameliorarea durerii si inflamatiei din zona cervicala. Pentru comprese calde, poti folosi o sticla cu apa calda sau punga cu fasole sau orez incalzita. Pentru comprese reci, puteți folosi un prosop umed rece sau o punga cu gheata.

3. Usturoi

Usturoiul dă rezultate bune când vine vorba de simptomele de spondiloză cervicală. Proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice ajută la tratarea durerii, umflăturilor și inflamațiilor la nivelul cefei și zonelor înconjurătoare.

4. Turmericul

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, turmericul este un alt remediu popular pentru spondiloza cervicală. În plus, turmericul crește circulația sângelui, ceea ce ajută la reducerea rigidității musculare și a durerii. Se amestecă 1 linguriță de pudră de turmeric într-un pahar cu apa îndulcit cu steviol(cel mai bun îndulcitor). Bea de 2 ori pe zi. Vezi și produsul cu turmeric cu absorbție optima Curcuma Pro

5. Semințele de susan

Un remediu  popular pentru a trata spondiloza cervicală sunt semințele de susan. Sunt bogate în calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fosfor și vitaminele K și D, care sunt bune pentru oase și sănătatea generală. Uleiul de susan este, de asemenea, eficient în reducerea durerilor de ceafa. Power Mins este un supliment concentrat de minerale și oligoelemente recomandat 

6. Ghimbir

Ghimbirul este un alt remediu folosit  pentru a trata spondiloza cervicală. Această plantă este bogată în proprietăți antiinflamatorii și îmbunătățește circulația sângelui.

7. Otetul de mere

Fiind bogat in proprietati antiinflamatorii si alcalinizante, otetul de mere este si un bun remediu pentru spondiloza cervicala. Poate calma eficient durerea și inflamația în zona cefei.

8. Masaj terapeutic: Masajul poate ajuta la relaxarea musculaturii si la reducerea tensiunii din zona cervicala. Acesta poate fi facut cu uleiuri esentiale, precum uleiul de lavanda, care are proprietati calmante.

9.  Liliac Indian/ Neem/

Neem, are proprietăți antiinflamatoare precum și de suprimare a durerii care pot atenua durerea, inflamația și umflarea cefei din cauza spondilozei cervicale.

10. Acupunctura: Acupunctura poate ajuta la reducerea durerii si inflamatiei din zona cervicala. Aceasta tehnica implica introducerea de ace subtiri in puncte specifice ale corpului pentru a stimula fluxul de energie si a reduce tensiunea musculara.

11.Suplimente naturale: Unele suplimente naturale, precum omega-3, Curcuma Pro si ghimbirul, au proprietati antiinflamatorii si pot ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii din zona cervicala. 

În timp ce toate remediile  de mai sus pentru spondiloza cervicală vă vor ușura, asigurați-vă că vă asigurați de următoarele:

-Faceți sport în mod regulat, dar evitați efortul fizic excesiv.

-Dormiți bine.

-Păstrați poziția corectă atunci când stați în picioare și așezați.

-Evitați alimentele grase, picante și prăjite, produsele lactate, dulciurile, zahărul și cafeaua.

-Renunțați la fumat și la tutun sub orice altă formă.

-Mănâncă alimente bogate în  vitamina C și calciu și fosfor.

Toate cele de mai sus sunt simplu de urmat și de. realizat. Ai nevoie doar de disciplina pentru a urma sfaturile. Nu există produse în această categorie.