Alte beneficiile ale Virago CaliVita 

 Oleuropeina din extractul Viagro reduce tensiunea arteriala, dar cele mai recente studii au evidențiat ca beneficiile ei se extind mult dincolo de aceasta. Proprietatile anti-inflamatorii si antioxidante oferă beneficii în  împotriva aterosclerozei, diabetului, cancerului, bolilor neurodegenerative, și chiar artritei.

1.Tensiune arteriala

Dupa administrarea de Viagro s-a observat scăderea tensiunii arteriale care este însoțită de presiune redusă în ventriculul stâng al inimii. Acest lucru duce la imbunatatirea fluxului de sange in vasele coronariene ale inimii. Studii suplimentare au demonstrat capacitatea extractului din frunze de măslin de a reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala.

2.Sanatatea Arteriala

Tensiunea arterială este doar o măsură a sănătatii cardiovasculare; sănătate arterială este la fel de importanta. Celulele endoteliale care căptușesc pereții arteriali joacă un rol cheie în menținerea normala a fluxului sanguin și a presiunii; reglementează, de asemenea, distribuția celulelor musculare netede și susține chiar un flux de sânge prin vase. Disfunctia endoteliala este una dintre cele mai cunoscute etape de rigidizarea a arterelor (ateroscleroza), care apare atunci cand plachetele a ajuns in peretii arteriali. Aceste placi blocheaza în cele din urmă fluxul de sange si poate declansa un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Extractul din frunze de maslin( din Virago)  lupta impotriva disfuncției endoteliale la mai multe niveluri.

  • Creste productia de oxid nitric, molecula de semnalizare care ajuta la relaxarea vaselor de sange.
  •  ​Reduce producția și activitatea unei clase de molecule cunoscuta sub numele de metaloproteinaze matriciale, sau MMP. Activitatea excesivă a MMP dizolvă gelul  matriceal care tine celule impreuna, făcând căptușeala peretilor arteriali din ce în ce mai vulnerabila la instalarea placii de ateroscleroza.
  • De asemenea, ajuta la prevenirea oxidarii LDL-colesterolului, care este unul din factori care  dezvolta ateroscleroza. Oxidarea LDL  declanseaza inflamatia si apoi afectarea arterelor, iar extractul Virago cu continut de  frunze de măslin are efecte anti-inflamatorii

3. Diabet

Statul diabetic (și pre-diabetic) presupune nivel ridicat de zahăr in sânge declansand stresul oxidativ in tot corpul, determinand inflamatii si leziuni tisulare care accelereaza rapid imbatranirea. Tratamentul pentru diabet are două obiective principale: 1) scăderea glucozei din sânge la valori normale și 2) limitează daunele cauzate de inevitabilele 'piroane(cuie)' de zahar din sange care apar.

Extractul din frunze de maslin( din Virago)  actioneaza în ambele domenii. În studii recente, oleuropeina din extractul din frunze de măslin datorita actiunii  prin mai multe mecanisme a redus nivelul de zahăr din sânge .

  • A încetinit digestia amidonului din zaharuri simple, determinand absorbția lentă a acestor zaharuri in intestin, și a crescut absorbția de glucoză  din sânge.
  •  protejează țesuturile de prejudiciul  oxidarii când glucoza se leaga de proteina ​​in procesul numit glicare. De asemenea extinde gradul de protecție, prin crestea nivelului altor sisteme antioxidante din organism.

Studiile asupra diabetului zaharat suplimentat cu extract din frunze de măslin (Virago) reduce semnificativ zahărul din sânge și colesterolul. 

4. Anticancer

Studiile arată că efectele antioxidante ale oleuropeinei(din Virago)  ajuta in luptă contra formarii cancerului in stadii incipiente. Extractul din frunze de maslin inhiba deteriorarea ADN-ului de la reactivii de oxigen(primul pas în dezvoltarea celulelor maligne). 

Mecanismul aparitiei cancerului este urmator: după ce celulele devin canceroase, ele se bazează pe o serie de factori de semnalizare chimici care promovează creșterea și organizarea lor în tumori. Compușii frunzelor de măslin sunt cunoscute pentru a inhiba factorii de creștere și perturba caile de semnalizare. Oleuropeina suprima, de asemenea, enzima celulelelor canceroase ce se bazează pe energia imagazinata din carbohidrati. 

Oleuropeina din extractul din frunze de măslin are numeroase alte mecanisme de acțiune împotriva cancerului:

  •  Ajuta la prevenirea inflamației, un alt promotor important in creșterea tumorii. 
  •  În celulele din cancerul mamar, oleuropeina reduce capacitatea celulelor maligne de a răspunde la estrogen, hormon feminin de care multe celule de cancer mamar depind. 
  •  Oleuropeina inhiba productia de "proteină-topita" enzima de care celulele canceroase au nevoie pentru a invada tesuturile sanatoase si a da metastaze in părți îndepărtate ale corpului.  

Aceste mecanisme au fost demonstrat in studiile de laborator  pentru a reduce ratele de apariție și  dezvoltarii ulterioare a cancerului, , inclusiv cancerului la creier, cap, gât, sân, ficat, vezicii urinare, prostatei, si piele, precum și in leucemie. 

5. Neuroprotector

Extractul din frunze de maslin (din Virago)ajuta la protejarea creierului si a sistemului nervos central de la distrugerea adusă de accidentele vasculare cerebrale si cele legate de varsta, afectiuni degenerative cum ar fi Alzheimer si a bolilor Parkinson. Realizeaza acest lucru prin suprimarea inflamației și reducerea daunelor cauzate de stresul oxidativ.

În leziunile acute ale creierului, cum ar fi cele cauzate de un accident vascular cerebral sau de traumatisme, procesele daunatoare, cum ar fi stresul oxidativ apar la cateva minute de la eveniment și, în mod ironic, sunt agravate de revenirea fluxului sanguin normal in zonă. 

Cercetatorii au descoperit o serie de efecte pozitive la animalele care au fost pretratate cu extract din frunze de măslin și apoi li s-a indus un accident vascular cerebral. Comparativ cu animalele netratate, animalele tratate au cunoscut o reducere drastică a markerilor de oxidare și o creștere celulara normala în sistemele antioxidante.  Rezultate similare sunt prezentate experimental in leziuni ale coloanei vertebrale la animalele pretratate cu oleuropeina. 

Extractul din frunze de maslin oferă o protecție similară pentru bolile neurodegenerative. Stresul oxidativ apare treptat in bolile neurodegenerative. Efectele apar treptat pe parcursul vieții, si produc inflamații și alte modificări care au ca rezultat acumularea de proteine ​​anormale care interfereaza cu functionarea creierului si ucid neuronii. Extractul din frunze de maslin Virago ajuta la prevenirea acumularii acestor proteine ​​anormale la persoane cu Alzheimer sau cu boli similare.

6. Artrită

 Dovezi științifice au aratat că extractul din frunze de măslin inhiba dezvoltarea mai multor tipuri de artrita, inclusiv guta, artrita reumatoidă si  osteoartrita.

Guta este cauzată de acumularea de cristale de acid uric în articulații, produse secundare reciclate din afectarea ADN-ului și ARN-ului din celule. Într-un mecanism identic cu cel al allopurinolului (tratamentul medicamentos standard pentru gută), oleuropeina previne acumularea de acid uric prin inhibarea xantinoxidazei, enzima responsabilă pentru conversia ADN si ARN in acid uric. 

Oleuropeina, de asemenea ajuta la prevenirea si tratarea simptomelor artritei reumatoide. Când se administrează la cel mai scurt semn de artrita, oleuropeina împiedica simptomele in curs de dezvoltare și  de asemenea, o îmbunătățire semnificativă a aspectului microscopic de țesut afectat. Când se administrează după ce artrita a fost pe deplin dezvoltata, a existat o îmbunătățire semnificativă a modificărilor inflamatorii in articulații, comparativ cu cei netratati.

Oleuropeina a avut beneficii similare in osteoartrita. La aceste boli articulare degenerative, extractul din frunze de măslin a îmbunătățit tumefierea articulațiilor, imbunatatind aspectul microscopic al țesutului articular și a împiedicat producerea de citokine inflamatorii.

Beneficiile extractului Gheara Matei din Virago Calivita 

1. Anti-cancer

Studiile pe carcinomul pulmonar  au prezentat o inhibare semnificativă a creșterii tumorale prin administrarea extractului Gheara Matei datorita alcaloidului oxindolic (B / W (37)), administrat timp de 21 zile, in doze zilnice de 5 și 0,5 mg (p = 0,0009) ,potrivit studiului  `Activitatea Uncariei tomentosa impotriva cancerului: preparate cu diferite compoziti  ale  alcaloidului oxindolic'- Pilarski R, Filip B, Wietrzyk J, Kuraś M, Gulewicz K.1 

2. Osteoartrita

Gheara Matei a demonstrat o activitate anti-inflamatorie in inhibarea TNFalfa și o producție mai mică de PGE2, de aceea poate fi considerat util în tratamentul osteoartritei, potrivit studiului din `Eficacitatea și siguranța Ghearei Matei în osteoartrita genunchiului: mecanisme de actiune ale speciilor Uncaria guianensis` de Piscoya J, Rodriguez Z, Bustamante SA, Okuhama NN, Miller MJ, Sandoval M.2 

3. Activități anti-inflamatorii și antioxidante

Gheara Matei a demonstrat activitatea de protecție împotriva gastritei indusa de indometacin, și de prevenire a expresiei TNFalpha ARNm și a apoptozei, potrivit studiului  `Activități anti-inflamatorii si antioxidante ale ghearei matei (Uncaria tomentosa și Uncaria guianensis) sunt independente de continutul alcaloid al lor `de Sandoval M, Okuhama NN, Zhang XJ, Condezo LA, Lao J, FM Angeles, Musah RA, Bobrowski P, Miller MJ.3 

4. Cancerul colorectal

300 mg de Uncaria tomentosa(Gheara Matei) au exercitat capacitatea de reducerea a efectelor secundare provocate de chimioterapie la pacienții cu cancer colorectal, prin îmbunătățirea statutului antioxidant, potrivit studiului din `Uncaria tomentosa pentru reducerea efectelor secundare provocate de chimioterapie la pacientii cu cancer colorectal ` de Farias IL, Araújo MC, Farias JG, Rossato LV, Elsenbach LI, Dalmora SL, Flores NM, Durigon M, Cruz IB, Morsch VM, Schetinger MR.4 

5. Stopează creșterea celulelor neregulate (in tumori)

Uncaria tomentosa a demonstrat eficacitate în stimularea proliferării celulelor mieloide și stopeaza proliferarea anormala a celulelor(apoptoza), conform studiului din `Uncaria tomentosa stimulează proliferarea celulelor mieloide'  de Farias I, do Carmo Araújo M, Zimmermann ES, Dalmora SL, Benedetti AL, Alvarez-Silva M, Asbahr AC, Bertol G, Farias J, Schetinger MR.5

6. Diabetul

Extractul Gheara Matei a exercitat efecte benefice în prevenirea progresiei diabetului imun, conform studiului din `Prevenirea diabetului experiment cu extract de Uncaria tomentosa:? Polarizarea Th2, reglementarea conservarii celulelor T sau ambele` de Domingues A, Sartori A, Golim MA, Valente LM, da Rosa LC, Ishikawa LL, Siani AC, Viero RM. 6  

7. Rinichi ischemic acut

Prin evaluarea limpezirii creatininei din urinară, gheara matei prezintă efectele uroprotectoare asupra prejudiciului ischemic renal acut, potrivit studiului din `Uncaria tomentosa și prejudiciul acut renal ischemic'.

8. Activitatea antimicrobiana

Gheara Matei a exercitat activitate antimicrobiană împotriva microorganismelor frecvent găsite în rădăcinile infectate ale dintilor, inclusiv cu Enterococcus faecalisStaphylococcus aureus, și Candida albicans, potrivit studiului ` Activitatea antimicrobiană in vitro a  Uncaria tomentosa împotriva patogenilor` de  Herrera DR, Tay LY, Rezende CE, Kozlowski VA Jr, Santos EB

9. Cancerul tiroidian

Gheara Matei a demonstrat ca reduce creșterea celulelor de carcinom tiroidian medular precum și activitatea enzimatică a dehidrogenazei mitocondriale fiind puternic inhibat dupa tratamentul cu extractul din  planta gheara matei, potrivit studiului din `Antiproliferarea și efectele pro-apoptotice ale Uncaria tomentosa în celule carcinomului tiroidian medular' de Rinner B, Li ZX, Haas H, Siegl V, Sturm S, Stuppner H, Pfragner R. 9

10. Sarcomul și cancerul de sân 

Alcaloidul Pentaciclic oxindol mitrafilin din Uncaria tomentosa a exercitat activități cu efect citotoxic în sarcom și in linia celulelor canceroase ale sânului, potrivit studiului din `Efectul citotoxic al alcaloidului pentaciclic oxindol mitrafilin din scoarta Uncaria tomentosa pe sarcom si cancerul de san `de García Giménez D, García Prado E, Sáenz Rodríguez T, Fernández Arche A, De la Puerta R.10 

11. Boala Parkinson

Administrarea orală a Uncaria tomentosa (gheara matei) s-a dovedit a inversa agravarea semnelor motorii la pacientii cu boala Parkinson, potrivit studiului din `Agravarea reversibilă a simptomelor motorii ale bolii Parkinson după administrarea orală de Uncaria tomentosa (gheara matei)` de Cosentino C, Torres L.11

12. Activități antimutagenice

Extract de U. tomentosa ingerat zilnic timp de 15 zile de către fumători a scăzut mutagenicitatea indusa de S. typhimurium TA98 și TA100 in urină subiectilor, potrivit studiului  `Mutagenele și  extractul antimutagenic al Uncaria tomentosa ` de Rizzi R, Re F, Bianchi A, De Feo V, de Simone F, Bianchi L, Stivala LA.12 

Beneficiile extractului Pau D'Arco din Virago Calivita 

1. Anti-cancer

Studiile de laborator sugereaza ca lapacolul și alți compuși din Pau d'Arco poate avea efecte împotriva cancerului, precum și in alte boli. În plus, Pau d'Arco  a avut efecte benefice in ameliorarea simptomelor de chimioterapie pentru  finalizarea remisiei tumorilor. In  studiul  doctorului  Daniel B. Mowrey  s-a evidentiat ca " lapacoul din Pau d'Ärco a produs efecte anti-cancerigene clinice, fara efecte secundare."

2.Candida

Se recomanda Pau d'Arco ca tratament impotriva dezvoltarii excesive a Candida albicans deoarece una dintre proprietățile lapacolului găsite în Pau d'Arco este cea anti-fungica

3. Obezitate

 Oamenii de stiinta germani au confirmat faptul că extractele de Pau d'Arco(Tabebuia) inhibă absorbția  grasimilor alimentare, fiind un bun remediu pentru reduce obezitatii, bolilor de inima, si diabetului.

Studiul german a fost condus de Dr. Nils Roos de la Institutul Max Rubner. Studiul a demonstrat ca  extractul de Tabebuia a redus trigliceridele din sânge (un produs secundar nociv de defalcare a grăsimii).

"Acest rezultat arata ca extractul poate fii foarte util în tratarea obezității", a spus dr Roos. "Cu toate acestea, așa cum s-a arătat, de asemenea, boala coronariana si diabetul a fost asociate cu niveluri mai ridicate de trigliceride, si noi credem ca un supliment alimentar pe baza de Pau d'Arco ar putea reduce incidenta acestor boli, de asemenea."

Virago 90 tablete
o tableta contine:
- Extract din frunze de maslin (15% oleuropeina)...............................80 mg
- Extract din coaja de gheara matei (4% alcaloizi oxindolici)..............60 mg
- Coaja Pau D Arco 4:1 (3% alcaloizi).................................................30 mg
- Extract de radacina de Echinacea (3,5% echinacozide)..................25 mg
- Lizina..................................................................................................80 mg
- Zinc....................................................................................................10 mg
- Alte ingrediente: fosfat dicalcic, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, acid stearic

Mod de administrare:3x1 tabletă pe zi sau după recomandări.

Ştiaţi că ?
Pau d’Arco, o plantă foarte populară în America de Sud, este folosită în medicina populară de secole ca adjuvant în tratamentul anumitor infecţii, astmului, diabetului şi unor tipuri de cancer?