Alimente care dizolvă oasele pe care seniorii trebuie să le evite

  Top Doctor dezvăluie 5 alimente care “macina” oasele și ce să consumi în schimb pentru a îmbunătăți densitatea osoasă și a preveni fracturile.

Mulți dintre noi suntem conștienți de calciul și vitamina D ca  susțin sănătatea oaselor. Dar te-ai gândit vreodată la alimentele care provoacă efectul opus?

Fundația Națională pentru Osteoporoză din SUA raportează că aproximativ 54 de milioane de americani au o densitate osoasă scăzută. Adesea, primul semn al densității osoase scăzute este o fractură și, în acel moment, devine mult mai dificil să îmbunătățiți sănătatea oaselor.

De fapt, fracturile nu numai că îngreunează îmbunătățirea sănătății osoase - dar, la o anumită vârstă, fracturile osoase pot duce la o pierdere permanentă a independenței de deplasare a persoanelor în vârstă.

Statisticile unui sondaj național de externare din spital arată că riscurile cresc doar cu vârsta.

Fracturi osoase după vârstă și sex

Numai in SUA fracturile osoase au fost diagnosticate la 10.000 de persoane in 2009-2010.

Oamenii pierd din masa osoasa si din densitate pe masura ce imbatranesc, (in special femeile la menopauza), care este motivul principal pentru care fracturile, caderile si accidentele sunt mai raspandite in randul acestora.

Această pierdere de masă osoasă se datorează faptului că, cu fiecare an care trece, oasele noastre pierd calciu, aminoacizi vitali și alte minerale necesare pentru a oferi rezistență și densitate sistemului nostru osos.

Nu numai asta, dar anumite obiceiuri alimentare pot exacerba pierderea de masă osoasă, ducând la oase mai slabe și mai fragile, punând persoanele de peste 60 de ani la un risc și mai mare de cădere și fracturi. 

După ce ne-am consultat cu Dr. Chard Walding, doctor în terapie fiziologica și expert în nutriție, am întocmit o listă cu cele mai dăunătoare alimente pe care trebuie să le evitați pentru menținerea sănătății oaselor - și ce nutrienți cheie ar trebui să consume mai mult seniorii pentru a reconstrui oasele protejând în același timp împotriva fracturilor și căderilor.

 Iată o privire la câțiva dintre cei mai comuni vinovați dietetici care ne pot deteriora oasele.

1.) Băuturi carbogazoase / racoritoare

Băuturile răcoritoare (da, chiar și sifonul dietetic) sunt pline cu acid fosforic, care determină o creștere a nivelului de aciditate al sângelui.

Ca urmare, organismul extrage calciul din oase pentru a readuce nivelul de alcalinitate la normal.

„Când aportul de calciu este scăzut, consumul de cantități excesive de acid fosforic va promova pierderea rapidă a calciului din organism”, explică dr. Walding.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai rele, aproape toate băuturile răcoritoare subt lipsite de calciu. Combinați acest lucru cu faptul că creste, de asemenea, excreția de calciu în urină și este ușor de observat cum aceste băuturi periculoase acționează ca un dublu sens pentru sănătatea oaselor, punând seniorii la un risc serios de a dezvolta afecțiuni osoase dezastroase.

2.) Sare de masă

În timp ce sodiul joacă un rol important în sănătatea generală, consumul excesiv de sare de masă sau consumul de cantități excesive de alimente bogate în sodiu poate reprezenta un obstacol mare în calea unui schelet robust.

Cercetările au descoperit că femeile aflate în postmenopauză cu o dietă bogată în sare pierd mai multe minerale din osase decât alte femei de aceeași vârstă dar cu un continut redus de sare in dieta.

Studiile arată că sarea obișnuită de masă, nu doar sodiul, provoacă pierderi de calciu, slăbind oasele în timp. Acest lucru este important pentru că americanii obțin aproximativ 90% din sodiu prin sare.

De asemenea, primim de două ori mai mult sodiu decât ar trebui. Orientările dietetice din 2005 pentru americani recomandă limitarea sodiului la 2.300 de miligrame pe zi - egal cu o linguriță de sare. Dar majoritatea americanilor consuma cel puțin 4.000 de miligrame pe zi.

Un studiu publicat în Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition în decembrie 2016 a constatat că participanții care aveau obiceiul de a consuma alimente sărate erau mai predispuși la osteoporoză, o afecțiune care provoacă subțierea oaselor.* Un studiu publicat în jurnalul Osteoporosis International în ianuarie, 2017 a găsit această asociere și pentru femeile aflate în postmenopauză.*

„În general vorbind, pentru fiecare 2.300 de miligrame de sodiu pe care le consumăm , aproximativ 40 de miligrame de calciu se pierd prin urină – ceea ce este o mare problemă pentru bătrâni”, spune dr. Walding.

Un bun punct de plecare este înlocuirea sarii obișnuite de masă cu sare roz de Himalaya.

Atât sarea de masă, cât și sarea roz de Himalaya constau în principal din clorură de sodiu, dar sarea roz de Himalaya are până la 84 de alte minerale și oligoelemente - inclusiv doze mari de minerale importante, cum ar fi potasiul și calciul, care ajută la menținerea echilibrului mineral vital necesar pentru oasele sănătoase*.

Pentru o sănătate maximă a oaselor, Dr.Walding recomandă moderarea aportului de sare. „Încercați să o mențineți sub 2.300 de miligrame pe zi și să schimbați sarea de masă cu sare de mare roz de Himalaya”, spune el.

3.) Cofeină în exces

Atunci când este ingerată în exces, cofeina poate începe să extraga calciul din oase, distrugându-le puterea.

Consumul excesiv de cofeină (din sifon sau cafea sau alte băuturi cu cofeină) este o problemă serioasa atunci când o femeie nu primește suficient calciu în fiecare zi .

„În medie, putem pierde până la 6 miligrame de calciu pentru fiecare 100 de miligrame de cofeină pe care le consumăm”, spune dr. Walding.

Aceasta nu este o pierdere la fel de mare ca sarea, dar pentru iubitorii de cafea care nu doresc să cedeze la aportul de cafea – este totuși îngrijorător.

Pentru referință, o ceașcă de cafea poate furniza 320 de miligrame, ceea ce depășește cantitatea zilnică recomandată atunci când vine vorba de susținerea oaselor puternice și sănătoase.

Vestea bună este că limitarea aportului de cofeină la 300 de miligrame pe zi în timp ce consumul unei cantității adecvate de nutrienți pentru reconstrucția oaselor poate ajuta la compensarea pierderilor cauzate de aportul excesiv de cofeină.

De asemenea, dependenții de cafea pot considera că este util să-și reducă treptat aportul de cofeină, consumând jumătate de cafeaua obișnuită și jumătate decofeinizata.

4.) Uleiurile hidrogenate

Uleiurile hidrogenate sunt grăsimi artificiale produse prin contaminarea uleiurilor vegetale cu hidrogen gazos sub presiune superînaltă – care creează grăsimi trans sintetice care infunda si blochează arterele.

Această formă artificială de grăsimi trans nu trebuie confundată cu grăsimile trans care se găsesc în mod natural în uleiul de cocos - s-a dovedit că grăsimile trans naturale ne susțin sănătatea, în timp ce versiunea sintetică poate provoca daune grave.

Acest lucru se datorează faptului că procesarea sintetică folosită pentru a crea uleiul hidrogenat distruge orice vitamina K naturală din uleiurile vegetale. Și, deoarece vitamina K este esențială pentru oase puternice, experții recomandă să renunțați complet la orice alimente care conțin grăsimi trans nenaturale (gândiți-vă la fast-food, la alimente congelate, produse de patiserie și la majoritatea cremelor cu cafea cumpărate din magazin).

Pentru a vă asigura că alimentele nu sunt contaminate de aceste grăsimi daunatoare, verificați lista de ingrediente (chiar dacă pe etichetă scrie fără grăsimi trans) pentru orice „uleiuri hidrogenate” sau „uleiuri parțial hidrogenate”. Aceste expresii sunt sinonime pentru grăsimile trans sintetice nesanatoase.

5.) Taratele de grau

 Ca și fasolea, tărâțele de grâu conțin niveluri ridicate de fitați care pot împiedica organismul să absoarbă calciu. Cu toate acestea, spre deosebire de fasole, tărâțele de grâu sunt singurul 100% alimentul care pare să reducă absorbția calciului din alte alimente consumate în același timp.

De exemplu, atunci când se consumă cereale 100% din tărâțe de grâu cu lapte fortificat, capacitatea organismului de a absorbi calciul din lapte este redusă drastic.

Dr.Walding recomandă iubitorilor de cereale și de pâine să treacă de la produsele din tărâțe de grâu la utilizarea produselor din cereale încolțite.  Procesul de germinare descompune fitații, care eliberează nutrienți precum magneziul, vitaminele B, precum și nutrienții din alimentele însoțitoare (cum ar fi calciul din laptele fortificat) mai ușor de absorbit.

În plus, procesul de încolțire descompune și o parte din amidonul găsit în boabele de tărâțe integrale de grâu, ceea ce face ca produsele din cereale încolțite să fie  mai ușor de digerat. Transformarea produselor din cereale încolțite în alternativa preferată nu doar pentru oase, ci și pentru sănătatea și bunăstarea generală.

Ce pot face seniorii pentru a-și reconstrui oasele?

Un om adult posedă 206 oase alcătuite din calciu, proteine ​​de colagen și alte minerale. Din păcate, sănătatea slabă a oaselor a devenit oarecum o epidemie – ducând la accidente îngrozitoare, fracturi și căderi, determinând mulți dintre pacienții în vârstă să-și piardă independența mult mai devreme în viață”, spune dr. Walding.

Din fericire, există ceva ce pot face seniorii pentru a-și îmbunătăți sănătatea oaselor și pentru a-și reduce riscul de rănire.

Deoarece oasele noastre sunt alcătuite din multe dintre aceleași minerale organice și aminoacizi care se găsesc în mod natural în multe alimente, încorporarea mai multor nutrienți pentru reconstrucția oaselor în dieta noastră poate avea un impact dramatic asupra susținerii oaselor mai puternice.

Alimentul #1 pentru a îmbunătăți densitatea osoasă și a preveni fracturile, conform științei

În timp ce evitarea alimentelor care dăunează oaselor va ajuta cu siguranță la sprijinirea eforturilor de menținere a oaselor sănătoase, există un obicei alimentar remarcat despre care cercetătorii cred că are cel mai mare impact asupra capacității noastre de a reconstrui și de a întări țesutul osos - și acesta este proteina de colagen.

Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine ​​la mamifere. Este responsabila pentru mai multe funcții biologice, dintre care una este de a oferi suport structural în țesuturile conjunctive precum mușchii, articulațiile, piele și oase.

De fapt, aproximativ 90% din matricea osoasă este compusă din proteină de colagen*.

Dovezile clinice sugerează că adăugarea de colagen în dieta poate ajuta la prevenirea deteriorarii densității și rezistenței osoase.

De exemplu, un mic studiu a făcut pe femeile care au luat fie calciu, fie suplimente de calciu și colagen timp de 1 an. Cercetătorii au descoperit că femeile care au luat calciu și colagen aveau niveluri mai scăzute ale unei proteine ​​responsabile de descompunerea oaselor *.

Prin urmare, pentru a repara oasele și a preveni pierderea osoasă, un flux constant de proteine ​​de colagen va face minuni organismului.

„Aportul adecvat de calciu, fosfor și vitamina D ajută la formarea unei plase de protecție în jurul oaselor, dar proteina de colagen este substanța principală care alcătuiește materialul solid al oaselor, oferind densitatea osoasă necesară pentru a menține o structură scheletică mai puternică în organism”, spune dr. spune Walding.

Dar există o singură avertizare...

Deși majoritatea americanilor primesc o mulțime de proteine, mulți bătrâni nu reușesc să obțină zilnic suficient colagen (din care sunt făcute în principal proteinele specifice oaselor) și le rănește oasele.

De fapt, cercetătorii au raportat că aportul scăzut de proteine ​​scade absorbția de calciu și poate afecta, de asemenea, ratele de formare și degradare a oaselor.*

Mai rău este că incepand cu  varsta28, 30 de ani, capacitatea naturală a corpului de a produce niveluri adecvate de colagen începe să scadă cu aproximativ 1-2% în fiecare an care trece.

Coroborând acest lucru cu faptul că majoritatea vârstnicilor nu primesc suficient colagen în dieta lor așa cum este, este evident de ce pierderile osoase, fracturile și căderile sunt atât de mari în rândul populației în vârstă.

Concluzie: seniorii pierd colagen mai repede decât îl pot înlocui, punându-i la un deficit sever de colagen, ceea ce crește riscul de rănire pe măsură ce trec anii, avand niveluri scăzute de colagen rămase nerezolvate.

Primul pas pentru restabilirea densității osoase și prevenirea rănilor și fracturilor este să ne restabilim deficitul de colagen – refacerea nivelurilor de colagen la intervale optime este cheia pentru oase puternice și sănătoase la orice vârstă”, spune dr. Walding.

3 moduri susținute de știință prin care colagenul susține sănătatea oaselor, articulațiilor și mușchilor

Preveniți pierderea osoasă

Oasele sunt făcute în mare parte din colagen, ceea ce le conferă structură și le ajută să se mențină puternice.

Pe măsură ce nivelul de colagen se deteriorează odată cu înaintarea în vârstă, masa osoasă se deteriorează și ea, ceea ce duce la probleme de mobilitate paralizante, inclusiv densitatea osoasă sever scăzută și riscuri mai mari de fracturi osoase.

Studiile au arătat că administrarea de suplimente de colagen poate avea anumite efecte în organism care ajută la inhibarea defalcării osoase.

Într-un studiu care a analizat sănătatea oaselor la 103 femei aflate în postmenopauză, 66 de femei au primit zilnic 5 grame de colagen timp de 12 luni. La femeile care au luat colagen au avut o creștere de până la 7% în densitatea minerala osoasa (DMO), comparativ cu femeile care nu au consumat colagen. *

Masa osoasa si varsta

Potrivit acestui studiu, suplimentarea cu colagen a fost asociată cu o schimbare favorabilă a markerilor osoși, indicând o creștere a formării osoase și o degradare redusă a osului.

REZUMAT: Pentru oase mai puternice, mai sănătoase, cercetările arată că sunt necesare cel puțin 12 luni de suplimentare zilnice de colagen (5 grame/zi).

Alina durerile articulare

Colagenul ajută la menținerea integrității țesuturilor conjunctive, cum ar fi articulațiile, mușchii și cartilajele, care este țesutul asemănător cauciucului care protejează articulațiile.

Pe măsură ce nivelul de colagen din organism scade odată cu vârsta, crește riscul de a dezvolta tulburări degenerative articulare.

Unele studii au arătat că administrarea unui supliment de colagen poate ajuta la ameliorarea simptomelor tulburărilor articulare și la reducerea durerilor articulare în general.

Într-un studiu, 73 de participanți care au consumat 10 grame de colagen zilnic timp de 24 de săptămâni au experimentat o scădere semnificativă a durerilor articulare în timpul mersului și în repaus, comparativ cu un grup care nu a luat colagen*

REZUMAT: Pentru îmbunătățirea sănătății articulațiilor și ameliorarea durerilor legate de articulații, cercetările arată că este necesară suplimentarea zilnică de colagen pentru cel puțin 24 de săptămâni (10 grame/zi).

Întărește mușchii

Între 1-10% din țesutul muscular este compus din colagen. Aceasta înseamnă că proteina de colagen este vitală pentru a ne menține mușchii puternici și pentru a funcționa corect pe măsură ce îmbătrânim.

Studiile sugerează că suplimentele de colagen ajută la creșterea masei musculare la persoanele cu sarcopenie, pierderea de masă musculară care se întâmplă odată cu inaintarea in vârsta.*

Într-un studiu, 27 de participanți au luat 15 grame de colagen timp de 12 săptămâni. În comparație cu participanții care nu au luat colagen, aceștia au câștigat mult mai multă masă musculară și putere.* Această cercetare arată o mare promisiune pentru a ajuta persoanele în vârstă să-și mențină independența pe măsură ce îmbătrânesc.

REZUMAT: Cercetările arată că 12 săptămâni de suplimentare zilnice de colagen (15 grame/zi) au adus îmbunătățiri ale masei musculare și ale forței.

Alte beneficii dovedite medical ale colagenului

Îmbunătățește tenul pielii și reduce ridurile

Colagenul joacă un rol în întărirea pielii, în plus alte beneficii pentru piele: elasticitate și hidratare. Odată cu vârsta, organismul produce mai puțin colagen, ceea ce duce la uscarea pielii și formarea ridurilor.

Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că suplimentele de colagen pot ajuta la încetinirea îmbătrânirii pielii prin reducerea ridurilor și a uscăciunii.

 Un studiu a constatat că femeile care au consumat zilnic un supliment de colagen timp de 12 săptămâni au experimentat o hidratare crescută a pielii și o reducere semnificativă a adâncimii ridurilor în comparație cu un grup de control.*

 REZUMAT: În timp ce beneficii modeste ale pielii pot fi observate în 8 săptămâni, pentru îmbunătățirea majoră a sănătății pielii, inclusiv reducerea ridurilor profunde, cercetările arată că este nevoie de cel puțin 12 săptămâni de supliment zilnic constant de colagen (5 grame/zi).

Îmbunătățește sănătatea părului și subțierea lentă a foliculilor

Colagenul reprezintă 70% din derm, stratul mijlociu al pielii care conține rădăcina fiecărui fir de păr. Prin urmare, furnizarea corpului un aport sanatos de colagen poate ajuta la menținerea unui derm sănătos și la prevenirea subțierii părului.

Într-un studiu de opt săptămâni, 69 de femei cu vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani s-a descoperit că administrarea zilnică a unui supliment de colagen a îmbunătățit semnificativ elasticitatea și hidratarea dermului în comparație cu un placebo, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății generale a pielii și a părului.*

REZUMAT: Când vine vorba de îmbunătățirea sănătății părului, cercetările arată că pentru rezultate bune sunt necesare cel puțin 8 săptămâni de suplimente zilnice consistente de colagen (5 grame/zi).

Promovați sănătatea inimii și arterelor

Colagenul intra in structura peretilor arterelor, vasele de sânge care transportă sângele din inimă către restul corpului. Fără suficient colagen, arterele pot deveni slabe și fragile.

Într-un studiu, 31 de adulți sănătoși au luat zilnic 16 grame de colagen timp de șase luni. Până la sfârșit, au experimentat o reducere semnificativă a măsurilor de rigiditate a arterelor.*

REZUMAT: Conform cercetărilor, 6 luni de suplimentare zilnice de colagen (16 grame/zi) s-au dovedit a obține rezultate pozitive pentru promovarea sănătății inimii.

Ceea ce ne spune în mod clar cercetările este că colagenul funcționează - Dar trebuie să avem răbdare și forța de a continua cu utilizarea zilnică consecventă pentru a obține beneficiile sale.”

Pe baza dovezilor clinice, experimentarea numeroaselor beneficii ale colagenului poate necesita de la 8 săptămâni la 12 luni de utilizare zilnică pentru a fi pe deplin realizată.

 Luând o linguriță acum și una altadata, nu o va avea efecte prea mari atunci când vine vorba de rezultate vizibile la administrarea colagenului; este necesară utilizarea consecventă, zilnică.

Deși este foarte posibil să obții rezultate pozitive încă din primele săptămâni cu o suplimentare consecventă, și mulți dintre pacienții Dr. Walding obtin astfel de rezultate, persoanele cu vârsta peste 60 de ani pot necesita durate mai lungi de utilizare zilnică de colagen pentru a avea rezultate foarte bune.

În general, se recomandă o doză zilnică de colagen de 5-10 grame, dar pentru persoanele în vârstă, nivelul lor de colagen este deja la minim- punându-le sever sub limitele normale sănătoase.

Aceasta înseamnă că dublarea dozei poate fi cea mai bună abordare pentru persoanele în vârstă pentru a beneficia de beneficiile maxime ale colagenului; un protocol care este bine cunoscut sub numele de încărcare de colagen.

„ Cei mai de succes pacienți seniori iau între 10-20 de grame de colagen pe zi (încărcarea cu colagen)...adica dublarea dozei funcționează pentru a reconstrui eficient colagenul pierdut și a permite organismului să depășească cu ușurință deficitul legat de vârstă.

În timp ce unele persoane ar putea avea nevoie să „se încarce cu colagen” (10-20 g pe zi) doar câteva luni, mulți ajung la cel mai mare succes folosind doza de încărcare pe termen lung. Acest lucru ajută să ne asiguram că nivelul de colagen rămâne ridicat pentru totdeauna.

Cum să obțineți mai mult colagen în dieta dvs

Acum că știi puțin mai multe despre cât de mult colagen are nevoie corpul pentru a obține rezultate, vei dori, de asemenea, să cunoști abordarea recomandată de medic pentru a obține mai mult colagen în dieta ta.

Deși este posibil să obțineți un plus de colagen prin dietă (consumând produse de origine animală, cum ar fi carnea gelatinoasă, cartilajul de pe oase, pulpe de pui și pielea de la păsări), majoritatea consideră că este neatrăgător sau dificil să mănânce suficient de mult pentru a-și susține cerințele organismului.

În plus, absorbția nu este la fel de eficientă ca cea a suplimentelor cu pulbere de colagen hidrolizat . Colagenul din suplimente a fost deja descompus, sau hidrolizat, motiv este absorbit mai eficient decât colagenul din alimente.

Acesta este motivul pentru care suplimentarea cu o pudră proteică de colagen de înaltă calitate a devenit metoda preferată pentru creșterea nivelului de colagen din organism. Majoritatea suplimentelor cu pulbere de colagen includ o linguriță de măsura (predozată) care face ca adăugarea unei cantitati de colagen în dieta să fie fără probleme.

Dar nu toate suplimentele de colagen sunt la fel...

„În timp ce scepticismul în jurul colagenului poate fii, nu se poate nega beneficiile sale miraculoase – atâta timp cât se  folosește o formula potrivită.”

Pe măsură ce tot mai multe suplimente de colagen apar, este important să înțelegem care este cel mai bun tip de colagen  precum și diferitele surse și beneficii pentru sănătate.

  Beneficiile colagenului 

·         Scapa de riduri

·         Hidrateaza și face pilea mai elastica

·         Vindeca rănile, ajuata in formarea de țesut cicatricial

·         Reduce celulita, eventual chiar vergeturile

·         Ajuta in pierderea in greutate

·         Creste forța musculară, pentru sanatatea ligamentelor și tendoanelor

·         Restabilirea mobilității în țesuturile conjunctive

·         Atenuarea durerilor musculare

·         Sănătatea oaselor și articulațiilor

·         In constructia mucoasei intestinale și pentru sănătatea digestivă

·         Prevenirea rănilor și a căderilor

·         susține pielea, părul, unghiile indiferent de vârstă,

·         Crește în mod eficient puterea mușchilor, ligamentelor și tendonului pentru a susține articulațiile sănătoase, precum și un stil de viață activ.

  La ce să va uitati când cumpărați un supliment de colagen

 Pe baza studiilor clinice recente, există 2 lucruri importante pentru a obține cele mai bune rezultate  cu suplimentarea cu colagen.

 #1.) Evitați produsele care au informatia : „multicolagen”.

 În timp ce suplimentele cu multicolagen tind să fie mai puțin costisitoare, există câteva motive cheie pentru care alegerea multicolagenului de marcă ieftină poate să nu fie cea mai inteligentă opțiune pentru a vă satisface nevoile zilnice de colagen.

 Din acest motiv, nu este recomandat să luați suplimente de multicolagen care combină toate tipurile diferite de colagen într-o singură porție, deoarece acest lucru va reduce absorbția, împiedicând organismul să culeagă toate beneficiile.

 În plus, multe tipuri de fibre de colagen care nu au studii ample care să susțină eficacitatea lor sunt mai ieftine la sursă. Aceste tipuri de colagen ieftine sunt adesea folosite în suplimentele cu multicolagen ca materiale de umplutură pentru a reduce costurile de producție - în cele din urmă, producând un supliment mult mai puțin eficient.

  #2.) Căutați pe etichetă „hidrolizat”

 Pentru a vă asigura că se poate digera cu ușurință colagenul și poate fi aborbit imediat, asigurați-vă că suplimentul este colagen complet hidrolizat.

Ce inseamna hidrolizat?

In timpul procesului de fabricație colagenul hidrolizat este colagenul redus la peptide mai mici  in scopil unei bune  digerari si absorti mai bune in organism

Studiile arată că peptidele de colagen hidrolizate corespunzător sunt disponibile în fluxul sanguine de obicei în doar o oră.

Cu alte cuvinte, utilizarea unui colagen hidrolizat înseamnă că organismul va putea începe să culeagă mult mai rapid beneficiile.

 Concluzie: dacă sunteți interesat să utilizati colagenul, medicii sunt de acord că este important să alegeți cu înțelepciune...

Consumul de fibre pure de colagen care sunt complet hidrolizate pentru o absorbție rapidă, va oferi organismului un avantaj imens atunci când vine vorba de a opri durerile articulare, precum și de a reduce semnele vizibile de îmbătrânire.

 Calivita International a realizat o formula inovatoare pentru a face satisfacerea nevoilor zilnice de colagen mai ușoară și mai eficientă ca niciodată.

 Formula de colagen recomandată de medic este  # GLAMUP

ü  Sprijină matricea osoasă 

ü  Îmbunătățește puterea mușchilor, tendonului și ligamentelor

ü  Reduce durerile musculare și articulare, rigiditatea, durerea cronică

ü  Minimiza liniile fine și ridurile

ü  Îmbunătățește elasticitatea pielii și a țesuturilor conjunctive

ü  se corectaeaza paturile de unghii slabe sau deteriorate

ü  Îngroșă firul de părul fragil, încetinește căderea părului

ü  Îmbunătățește circulația și promovează sănătatea inimii

ü  Susține sănătatea intestinală și mucoasa intestinală

ü  Promovează producția de glicină pentru a îmbunătăți ciclul de somn și recuperarea

ü  Stimulează mușchiul slabit și susține metabolismul de ardere a grăsimilor

ü  Creste hidratarea pielii, supletea si scade microridurile

Fiecare cupă de colagen GlamUp  formulată de colagen de cea mai înaltă calitate, care este esențial pentru menținerea funcției și aspectului tineresc al pielii, părului, unghiilor, articulațiilor, oaselor, mușchilor și mai mult.

 Folosind o formulă avansată de peptide de colagen hidrolizat, pulberea premium de colagen Glam UP permite absorbția și potența maximă.

 Aceasta înseamnă că poate fi descompus, convertit și absorbit înapoi în corp pentru a reconstrui puterea articulațiilor, pentru a umple liniile fine și a promova o îmbătrânire grațioasă mult mai eficient decât mărcile de colagen nehidrolizat.

 Refaceți colagenul înapoi la niveluri din tinerețe acum cu colagen din GlamUp.

 

 


#GlamUP (500g) Mega doza de colagen

#GlamUP (500g) Mega doza de colagen

 GlamUPJ ü  Îmbunătățește elasticitatea pielii și minimizează ridurile profundeü&nb..

353,68 Lei

Se afişează de la 1 până la 1 din 1 (1 Pagini)