Pure Inulin, produs cu conţinut de inulină naturală 100% pură, ajută în caz de probleme intestinale, cum ar fi diaree, constipație, balonare, crampe abdominale, în mod delicat și complex, cu acțiune de durată, redând echilibrul florei intestinale!

Pure Inulin este aliatul digestiei tale. Acesta conţine pudră de inulină 100% pură care, ajungând în colon, serveşte drept hrană pentru bacteriile benefice şi reduce formarea de substanţe toxice sprijinind astfel sănătatea sistemelor digestiv şi imunitar.

Inulina din cicoare

Inulina de la Calivita este o formulă pură ce conține 100% fibre solubile, si poate fi adăugata la alimente si bauturi. Inulina deriva din cicoare si mentine echilibru microbian intestinal, este implicata în eliminarea substanțelor toxice, sprijină funcționarea optima a sistemului digestiv, ajută la protejarea organismului in debutul simptomelor sindromului de colon iritabil, este benefica pentru a mentine greutatea corporala in parametrii corespunzătoari, are grijă de sistemul cardiovascular și este implicata în reglarea glucozei în sânge.

Problemă socială
Sindromul colonului iritabil (IBS) tachinează fiecare al cincilea roman, iar simptomele sale se agraveaza in momente de stres și nervozitate. Problema apare de trei ori mai frecvent la femei și apare de obicei între 30 și 50 de ani, afectând în mod semnificativ calitatea vietii ...
În plus in caz de diaree și constipație ar trebui să nu vă faceți griji pentru ca Pure Inulin ne apară de balonare, greață, senzație de plenitudine, chiar și după o masă mică, dureri de cap și crampe abdominale, precum si tulburarile de somn, dificultăți de concentrare. În fapt, Pure inulin pot fi indicata in functionarea anormala a  intestinului!

Rădăcină de cicoare are cel puțin de 44% inulină - o substanță naturală care aparține familiei de prebiotice.  In intestinul gros oferă un mediu excelent pentru dezvoltarea  bacteriilor probiotice preferate ale organismului necesare de genul Bifidobacterium și Lactobacillus acidophilus, limitând creșterea bacteriilor patogene.

Efectele cicoarei(inulinei) din Pure Inulin Calivita

- mentine echilibrul microbian intestinal, 
- este implicată în descompunerea substanțelor toxice, 
- sprijină funcționarea sistemului digestiv, 
- ajută la protejarea organismului in debutul simptomelor sindromului de colon iritabil,
- ajuta in  balonare, crampe abdominale, diaree, 
- efect pozitiv asupra controlului greutății, 
- are grijă a sistemului cardiovascular, 
- este implicata în reglarea glicemiei,
- datorita continutului bogat in fibre regleaza scaunul in constipație,
- recomandat persoanelor care au un mod de viață stresant și se confruntă cu tulburări intestinale.

Notă!
Prin consumarea de  Pure inulină trebiue sa se  furnizeaze organismului  cantități adecvate de lichide.
Păstrați diferența de 2 oră între consumul de medicamente si alte suplimente alimentare  și   pure inulin. 

La ce trebuie să fii atent dacă ai probleme digestive?

Şi tu te confrunţi cu diareea, constipaţia, crampele abdominale şi balonarea? Atunci când tratezi problemele digestive, este foarte important să înveţi să te alimentezi corect. Aşa cum am promis, îţi vom dezvălui ce poţi face pentru a ameliora simptomele sindromului de colon iritabil (IBS).

Înainte de toate, ţine un jurnal cu alimentele consumate.

În acest jurnal, introdu ora la care ai mâncat, alimentele pe care le-ai consumat şi cantitatea, simptomele pe care le-ai resimţit şi gradul de severitate a acestora (poţi folosi o scală de la 1 la 10), precum şi orice eveniment care te-a marcat emoţional. Consultă jurnalul şi încearcă de depistezi alimentele „vinovate”: acestea sunt cele care ţi-au creat probleme de cel puţin trei ori în decurs de trei zile. Dacă ai depistat astfel de mâncăruri sau de alimente, exclude-le din alimentaţie, una câte una, timp de două săptămâni, şi vezi dacă simptomele se ameliorează.

La ce trebuie să acorzi o atenţie sporită?

Pe cât posibil, trebuie să eviţi consumul de fasole, varză, conopidă, broccoli, ciocolată, îndulcitori (sorbitol sau manitol), alcool, cafea, băuturi carbogazoase.

Respectă ora meselor, fii calm când mănânci, nu te grăbi, mestecă bine şi încearcă să consumi o cantitate mai mică de mâncare, de mai multe ori pe zi, şi să bei cel puţin opt pahare de apă sau de ceai neîndulcit zilnic.

Consumă probiotice, bacterii ‘benefice’ care ajută la refacerea echilibrului florei intestinale.

Creşte treptat cantitatea de fibre consumate (ai grijă să bei destule lichide), care sunt esenţiale pentru funcţionarea optimă a sistemului intestinal.

Prospect Pure Inulin Calivita

Inulina este un polizaharid (fructan) răspândit în regnul vegetal, având rol de zaharid de rezervă, aflat în rădăcină sau rizom, în compoziţia căreia se află fructoză (între 6-20 unităţi fructoză, în medie 12 unităţi) şi în unele cazuri şi cantităţi mici de glucoză. Inulina este o fibră solubilă, fiind una din cele trei tipuri de fibre: solubile, insolubile şi amidon rezistent. Fibrele solubile se dizolvă în apă formând un material gelatinos.

A fost descoperită în anul 1804 de cercetătorul german Valentin Rose, în rădăcinile plantei Inula helenium, numele substanţei fiind astfel asociat cu primul organism în care a fost decelată. Se găseşte şi în păpădie, dalie şi cicoare. Chlcorium Intybus (cicoarea) este o plantă ierboasă perenă, indigenă în Europa, dar naturalizată şi în America de Nord şi Australia. Unele varietăţi ale plantei sunt utilizate ca înlocuitor al cafelei. Conţine până la 20% inulină; din acest considerent această plantă este utilizată şi pentru obţinerea inulinei.

Flora intestinală este compusă din diferite specii de bacterii (printre care se află Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus) care colonizează mucoasa intestinelor şi care trăiesc în simbioză cu organismul gazdă. Bacteriile îndeplinesc mai multe roluri: menţin echilibrul funcţiei intestinale, ajută la absorbţia şi utilizarea anumitor nutrienţi, sprijină peristaltismul, ajută la sintetizarea unor vitamine.

în general, numărul bacteriilor intestinale benefice este mai mare decât cel al celor dăunătoare, dar această situaţie se poate modifica foarte uşor, caz în care bacteriile patogene se pot multiplica rapid, în detrimentul celor benefice. Printre factorii care pot perturba echilibrul florei intestinale se numără: tratamentul cu antibiotice, în urma căruia sunt distruse nu numai bacteriile patogene, ci şi bacteriile benefice; fumatul; stresul; consumul excesiv de alimente prea condimentate sau prea grase; consumul excesiv de alcool; contactul cu culturile de bacterii străine; stări diareice.

Probioticele sunt microorganisme benefice care supravieţuiesc efectelor distructive ale acidului gastric, bilei şi enzimelor digestive, reuşind să ajungă şi să se multiplice în colon. Ele blochează înmulţirea bacteriilor patogene, ajutând la menţinerea florei intestinale normale.

Prebioticele sunt carbohidraţi complecşi care constituie hrana exclusivă a microorganismelor benefice (a probioticelor). Printre prebiotice se numără fructooligozaharidele şi inulina.

Inulina nu poate fi digerată de enzimele ptialină şi amilază (ambele prezente în salivă), care sunt adaptate pentru digestia amidonului. De asemenea, rezistă hidrolizei şi absorbţiei în intestinul subţire. Astfel, inulina traversează o mare parte a tractului digestiv intactă, ajungând în această stare în colon. Deoarece digestia normală nu descompune inulina în monozaharide, ea nu creşte nivelul glicemiei şi nu stimulează secreţia de insulină. Odată ajunsă intactă în colon, inulina stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din genul Bifidobacterium, prebioticele de tipul inulinei reprezentând principala lor sursă de hrană. Inulina are de asemenea un efect benefic asupra peristaltismului intestinal, contribuind astfel la menţinerea sănătăţii intestinului.

Suplimentul alimentar Pure Inulin, fabricat de CaliVita International se prezintă sub formă de pulbere, având ca unic ingredient pulberea de inulină.

Pure Inulin -Supliment alimentar cu inulină - Cantitate netă 198,5 g
Ingrediente active per linguriţă (5,8 g):
- Pulbere de inulină................................................................. 5,8 g
Variaţia ingredientelor +/- 5%

Mod de administrare:Amestecă o doză în mâncare sau băutură, de până la trei ori pe zi.

Notificat MS/CRSPT Seria AB/Nr. 1110/23.02.2015

Beneficiile Pure Inulin Calivita 

- inulină 100% pură, fără excipienți,

- fibre extrase din cicoare,

- usor de dozat,

- se poate amesteca în mâncare sau băutură datorită gustului său dulceag,

- un înlocuitor natural pentru zahăr (nu crește glicemia și nu este nevoie de insulină pentru a fi dezintegrat),

- comercializat în ambalaj economic, suficient pentru 40 de zile.


Intrebari /raspunsuri la consultatii medicale Calivita

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru o intrebare .Am malabsorbtia fructozei și intoleranta la lactoza, colon hiperiritabil. Dintre multele tulpini de probiotice care sunt cele mai bune? Acum iau combinate, plus prebiotice și L-Glutmanina. Simt efectul bun, dar si după un an de administrare tot nu pot manca decat regim, altfel imi e rău. Există un nr. de probiotice luat la o singură administrare care poate dauna? Am vazut ca exista capsule chiar si de 100 de miliarde! Orice sugestie e binevenită. Multumesc! Ioana Grigoras

Raspuns: Buna ziua ! Va recomand : - Acidophylus 1 cpsx 2/zi la jumatatea meselor principale - Probiobalance 1 cps x 2/zi dupa mesele principale - Liquid clorophyll 1 lingura dimineata si 1 lingura seara cu 30 de minute inainte de masa - Pure inulin 1masura x 2 /zi inainte de masa .

Afectiuni in care se recomanda produsul Pure Inulin la Calivita

Afectiune

Recomandare

(Dozaj: Dimineata-Pranz-Seara)

Balonari
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Cancer (prevenire)
0-1-1 lingurite in alimente
Cancer de colon
1-1-1 lingurite in timpul mesei in mancare
Colesterol (scadere)
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Colita, colon iritabil
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Constipatie
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Diabet zaharat (reglare glicemie)
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Diaree (enterita, enterocolita)
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Digestie buna
0-1-1 administrat in timpul mesei, in macare
Digestie buna la copii (constipatie)
0-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Hipoglicemie
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Indigestie
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Obezitate
1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare
Apetit (scadere )1-1-1 administrat in timpul mesei, in mancare


Stiati ca...

Axa microbiotă-intestin-creier este un sistem complex de comunicare care implică microbii şi creierul?

Unul din domeniile actuale cele mai fascinante în cercetare este modul în care comunicarea dintre microbiom şi creier influenţează greutatea şi săntătatea noastră. Microbii intestinali comunică diverse informaţii creierului prin intermediul axei hipotalamo-hipofizo-adrenale, folosind celulele enteroendocrine. Aceste interacţiuni conduc la modelarea sensibilităţii la insulină, la încetinirea golirii conţinutului stomacal, promovând saţietatea şi reducând permeabilitatea intestinală, toate acestea scăzând riscul pentru creştere în greutate şi obezitate. Aşadar, un microbiom sănătos şi divers este important pentru sănătate, în general, dar şi pentru atingerea unei greutăţi sănătoase.
Cum putem creşte biodiversitatea microbiomului?
Practicile curente, cum ar fi cezariana, folosirea laptelui formulă, folosirea excesivă a antibioticelor, precauţiile igienice excesive, cum ar fi clorinarea apei potabile şi unde nu e nevoie, în combinaţie cu dieta de tip vestic, au condus la scăderea diversităţii microbiene la nivelul intestinului adult. Această situaţie a fost corelată cu infecţiile recurente cu Clostridium difficile, boli inflamatorii ale colonului, obezitate şi alte boli.
Dincolo de reîntoarcerea la o dietă sănătoasă bazată pe alimente de origine vegetală care favorizează un microbiom divers şi sănătos, dr. Pieter Van den Abbeele şi colaboratorii săi recomandă trei căi de creştere a biodiversităţii microbiomului.
1.    Consumul de alimente prebiotice,
care stimulează biodiversitatea. Se ştie că unele alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, kefirul, varza şi alte legume murate, kimchi etc. au această calitate. Două tipuri de fibre care au efect benefic asupra biodiversităţii microbiotei au fost mai intens studiate: inulina şi arabinoxilanii cu lanţ lung (LC-AX). Inulina se găseşte în următoarele alimente: sparanghel, cicoare, usturoi, praz, ceapă, fasole etc. LC-AX se găsesc în: secară, grâu, ovăz, orz, porumb, orez, mei, toate integrale.
2.    Transplantul fecal în cazurile de disbioză severă oferă speranţă în cazurile de boli asociate cu infecţiile de Clostridium difficile şi cu sindroamele metabolice asociate obezităţii. Este o procedură nouă care necesită mai multă cercetare clinică şi ajustare conform dovezilor astfel obţinute.
3.    Consumul de probiotice complexe, grupate conform funcţionalităţii lor. Se are în vedere producerea în masă a unor probiotice mai complexe, a unor populaţii microbiene specifice pentru diverse situaţii (nu doar un tip de microbi, ci o asociaţie care să imite modul în care ei funcţionează la nivelul intestinului uman), acestea vor sprijini microbiomul şi astfel vor avea impact asupra sănătăţii. Un astfel de probiotic complex este Pure inulin care actioneaza nu doar asupra unui tip de microbi ci la nivelul intregului intestin.  

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Pure Inulin-198,5 g-Fibre Naturale 100%

  • 125,24 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

AC-Zymes -100 capsule-complex probiotic

AC-Zymes -100 capsule-complex probiotic

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |De ce Ac-Zymes Calivita? 3. |Ce efecte / caracteristici au La..

101,05 Lei

Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Santatea ta incepe din intestin!Asa cum stiati dictonul „moartea trăieşte în intestine” – aceas..

119,33 Lei

Etichete: reflux, reflux gastro-esofagian, digestive, enzime, enzime digestive, colon iritabil, constipatie, diaree, sindrom colon iritabil, ibs, inulina, cicoare, enterit, enterita, colita, rectocolita, enterocolita pure, inulin-1985, produse, calivita