Nopalin este un extras din cactusul Nopal din familia de  cactusi Opuntia, originar din Mexic și în regiunile sud-vest ale  Statelor Unite, și, de asemenea, se poate găsi si în Italia, Spania si Africa de Sud.

Fiind un produs care utilizează fructul cactusului Nopal,Nopalin stimulează detoxifierea şi are efecte benefice asupra funcţ ionării intestinelor, fiind o sursă bogată de fibre şi aprovizionând organismul cu vitamine (B1, B2, niacina) ş i minerale. Fructul de cactus poate împiedica absorbţia grăsimilor şi intensifică procesele de descompunere şi secreţie. Datorită efectului său diuretic, ajută la funcţionarea vezicii biliare şi a rinichilor.

1. Pentru cine recomandăm Nopalin ?
2. Ce contine Nopalin?
3. Mod de administrare
4. Beneficiile produsului Nopalin
5. Afectiuni tratate cu Nopalin
6. Ştiaţi că ?
7. Afectiuni in care se recomanda Nopalin

8. Raspunsuri on-line la consultatiile medicale Calivita care recomanda produsul Nopalin Calivita


1. |Pentru cine recomandăm Nopalin ?

  • Persoanelor care urmează un regim de slăbire, datorită senzaţiei de saţietate ce apare în urma administrării tabletelor.
  • Persoanelor suferind de constipaţie, pentru a ameliora această problemă.
  • Pentru reducerea nivelului ridicat al colesterolului şi trigliceridelor.
  • Suferinzilor de diabet, pentru a le creşte consumul de fibre.
  • Persoanelor care au probleme cu celulita.

2. |Ce contine Nopalin de la Calivita?

Un flacon Nopalin  Calivita  contine 200  tablete
tableta contine:
Tulpina uscata de Nopal. ....300 mg.

3. |Mod de administrare:


2 comprimate de 3 ori pe zi în timpul meselor sau în funcţie de recomandări.

Atentie!: Se bea 2 litrii de apa pe zi


347 milioane de oameni din populaţia totală a planetei suferă de diabet. În 2004, 2,4 milioane de persoane au murit ca urmare a acestei boli. Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, până în 2030 diabetul va deveni a şaptea dintre cauzele principale de deces.*

Activităţile de cercetare asupra nopalului au început în 1979 în scopul folosirii acestuia pentru prevenirea diabetului, deoarece s-a descoperit că diabetul afectează o mai mare proporţie din populaţia mexicană care trăieşte în SUA, în comparaţie cu populaţia care trăieşte efectiv pe teritoriul Mexicului, unde localnicii folosesc fructul de nopal ca şi aliment: îl consumă fiert, fript, prăjit la grătar sau crud, sub formă de salate. Experimentul a arătat că nopalul posedă capacitatea de a reduce nivelul glicemiei din sânge.

Acest lucru se datorează probabil faptului că absorbţia carbohidraţilor este încetinită, ceea ce scade producţia de insulină. Un principiu de bază pentru pacienţii suferind de diabet este că prin consumul de fibre se reduce reacţia glucozei din sânge.

Includeţi Nopalin în alimentaţia voastră zilnică, iar în felul acesta vă puteţi creşte consumul de fibre, asigurându-vă că nivelul glicemiei se menţine în limite normale!


4. |Beneficiile produsului Nopalin de la Calivita

1. Reducerea nivelul ridicat de zahăr din sânge

Nopalin Calivita  fortifica ficatul și pancreasul îmbunătățind astfel capacitatea insulinei de a stimula circulația glucozei din sânge în celulele organismului unde este folosita ca energie. Un studiu recent pe la adulti din Mexic cu diabet  a arătat că a existat un efect hipoglicemiant asupra pacientilor obezi.  Nopalin este un supliment sănătos pentru diabetici, deoarece incetineste digestia carbohidraților scazand astfel producția de insulină. Nopalinul, de asemenea, ajută la scăderea zahărului din sânge și este sarac în calorii și sodiu.

2. Reducere colesterolul ridicat și nivelul de grăsime

Nopalinul  contine vitamina E, aminoacizi, fibre și B3 (niacin) prevenind excesul de zahăr din sânge si grăsimi, reducând în același timp nivelurile de colesterol total, trigliceride și colesterol LDL prin metabolizarea grăsimii și acizilor grași și eliminarea acizilor biliari in exces (se stie ca excesul de acizi biliari este transformat în colesterol ).  Vitamina B3 (niacina) are efecte de conversie de la colesterolul  LDL (rau) la colesterolul HDL (bun) și ajuta la reducerea riscului de boli de inima.

3. Imbunătățește sistemul imunitar

 Nopalinul  îmbunătățește  funcția sistemului imunitar. De fapt, fitochimicalele sunt aliați puternici ai sistemului imunitar al organismului, care permit să apere organismul impotriva tuturor tipurilor de agenti patogeni.  Nopalinul s-a demonstrat ca crește eficiența sistemului imunitar si în ceea ce privește stoparea tumorilor, si a virusului Epstein-Barr.
Cercetatorii au demonstrat că fitochimicale inhiba dezvoltarea cancerului si  previne aparitia lui. Nopalinul contine multe dintre  fitochimicale, în cantități mai mari decât multe alte alimente tradiționale.

►4. Cu 17 aminoacizi de ajutor in Obezitate

Cei 17 aminoacizi din Nopal, dintre care 8 sunt esențiali,  oferă mai multă energie și mai puțin oboseala, ajutând organismul să aiba un nivel de zahăr din sânge mai mic; imbunatateste starea de spirit, suprima pofta de mancare prin aportul de substanțe nutritive. Depunerea de grasimi este împiedicată, în timp ce eliminarea lor este crescuta. Fibrele insolubile, cum ar fi Lignanul sunt  recunoscute pentru creșterea sațietatii și eliminarea poftei excesive. Proteinele vegetale din Nopal ajută la fluidizarea sangelui  "tragand" tesuturile adipoase înapoi în fluxul sanguin si astfel diminuand celulita si retenția de lichide.

5. Ajuta in digestie si funcției hepatice

Nopalinul de la Calivita contine vitaminele disponibile natural A, B1,B2, B3, C, mineralele: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, fier, si fibre din lignină, celuloză, Hemiceluloza, Pectina, mucilagii, și Guma, si împreună cu 17 aminoacizi  ajuta la detoxifierea și susținerea nu numai a ficatului, dar în general și a intregului corp. Amoniacul, radicalii liberi si toxinele din mediu, cum ar fi alcoolul și fumul de țigară, care suprima functiile sistemului imunitar sunt îndepărtate prin Nopalin. Nopalinul, de asemenea, ajută la echilibrarea și calmarea sistemului nervos, de care depinde funcționarea intregului organism.

6. Intareste sistemul urinar

Nopalinul este utilizat pe scară largă ca diuretic antiinflamator. În cazul în care există durere la urinare,  o durere surda continuă în uretra si vezica urinara după finalizare, Nopalinul pot fi luat pentru a reduce durerea.

7. Ajuta la imbogatirea alimentatiei vegetariene 

Cei 17 aminoacizi, fibre, vitamine și minerale din Nopalin răspund nevoilor unei diete vegetariene.

8. Curata Colonul 

Noplinul conține atât fibre alimentare solubile cat și insolubile. Fibra dietetica insolubila din Nopal (cunoscută și sub denumirea de fibra grosiera), absoarbe apa și  grăbește  eliminarea prin  digestie și contribuie la miscarile intestinale regulate. In plus, prezența fibrelor insolubile vin în ajutorul colonului pentru a dilua concentrația potențialilor cancerigeni care pot fi prezenti. Fibrele solubile contribuie, de asemenea, la regularitatea scaunului. Mai mult decât atât, Nopalinul este o alternativă la psyllium pentru cei cu o sensibilitate sau alergie la psyllium.

9. Ateroscleroză

    Efectele aminoacizilor și fibrelor, inclusiv anti-oxidantilor din Nopalin, vitamina C și A (B-caroten) previne riscul de deteriorare a peretelui vasului de sânge și formarea de placi grase pe peretele vasului.

 10.Ulcer Gastric / Tulburări gastro-intestinale

Fibrele vegetale din Nopalin și mucilagii controleaza producția în exces a acidului gastric si protejeaza mucoasa gastrointestiala. Aceste fibre formeaza un  tampon pH de acoperire, util in prevenirea problemelor care pot sa apara la ingerarea alimentelelor condimentate, aspirina si alte iritante stomacale. 


6. |Afectiuni tratate cu Nopalin :

Folosirea Nopalinului are multe avantaje, printre care:
- Ajuta la mentinerea greutatii corporale adecvate,
- Regleaza functiile gastro-intestinale ale tractului,
- Mentine curata si goleste sectiunea finala a colonului,
- stabilizeaza nivelul de zahar din sange,
- are un efect pozitiv asupra activitatii celulelor ficatului,
- benefic in metabolismul colesterolului,
- Coordoneaza secretia regulata a bilei si a enzimelor pancreatice,
- Sprijina metabolismul trigliceridelor,
- Previne aparitia unor boli ale stilului de viata nesanatos ,
- excelent in lupta impotriva hemoroizilor.
- Este un antioxidant, intarind sistemul imunitar


7. |Ştiaţi că ?


Eşecul regimurilor de slăbit se datorează adeseori senzaţiei fizice şi psihice de foame? Fibrele din fructul de cactus, ingredientul de bază din Nopalin, îşi măresc volumul în timpul digestiei, dând astfel naştere senzaţiei de saţietate.

8. |Afectiuni in care se recomanda Nopalin de la Calivita

Afectiune Mod de administrare
- Apetit alimentar ridicat 1-1-1 inainte de masa.
- Arteriopatie obliteranta

 In cazul pacientilor cu arteriopatie obliteranta insotita de dereglari ale glicemiei si diabet se intervine si in corectarea valorilor acesteia, adaugandu-se nopalin astfel:

- 1-2-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, intervine in reglarea cantitatii de insulina - hormonul raspunzator de nivelul glucozei.

- Hipercolesterolemie 1-1-1 inainte de masa; 2-3 luni continuu; este un bun adjuvant in cazul persoanelor cu obezitate si/sau diabet zaharat al caror nivel de trigliceride este peste limita normalului, eliminand concomitent surplusul ponderal si fractiunile trigliceridice crescute.
- Hipoglicemie 1-1-1 dupa masa, 2 luni continuu, regleaza nivelul glucozei din sange prevenind starile de hipoglicemie.
- Indigestie 1-1-1 - inainte de masa, este benefic pentru digestia pancreasului si curatarea toxinelor de la nivel intestinal, in acelasi timp fiind un bun adjuvant in situatiile de constipatie cronica si la persoanele care sufera de diabet sau obezitate concomitent cu problemele de digestie.
- Laxativ 0-1-1 inainte de masa cu 20 de minute, intervine in detoxifierea naturala a intestinului combatand acumularile toxice din constipatie.
- Lipotimie 1-1-1 in timpul mesei, 3 cure pe an, regleaza nivelul glicemiei prevenind hipo si hiperglicemia; indicat persoanelor cu probleme ale pancreasului ce au oscilatii de glicemie.
- Pancreatita 1-1-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; normalizeaza valoarea glucozei sanguine si combate diabetul care se asociaza de multe ori pancreatitei - deoarece pancreasul este o glanda mixta cu doua functii importante: exocrin, ce regleaza sinteza enzimatica si endocrina, ce secreta un important hormon - insulina, reglator al valorii glicemiei.
- Polineuropatii 1-2-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza nivelul glicemiei la pacientii cu diabet ce au ca si complicatie polineuropatia.
- Tumori benigne 1-2-1 inainte de masa; 2-3 luni continuu; este un bun adjuvant in cazul persoanelor cu obezitate si/sau diabet zaharat al caror nivel de trigliceride este peste limita normalului, determinand eliminarea concomitenta a unei parti din surplusul ponderal si a fractiunilor de trigliceridice crescute.

 nopalin Calivita prospect-beneficii


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Nopalin - 200 tablete- cu fibre de cactus Nopal-antidiabetic, anticolesterolemic

  • 150,50 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: napolax, nopalin, 200, tablete, produse, calivita, napolin, nopal, nopalax, produs pentru slabit, pentru slabit, slabit, obezitate, napolax