Oferta lunii  la pachetul D Drops: Daca cumparati 3 flacoane de D Drops* ( ) il primiti pe al 4-lea gratuit

(in limita* stocului disponibil)

D-Drops-Calivita: Vitamina D - Vitamina razelor de soare

 Vitamina D este o vitamină liposolubilă dintr-o familie de compuși care includ vitaminele D1, D2, D3. Ea poate actiona pe mai multe de 2000 de gene din organism.

Conform estimărilor, deficienţa de vitamina D afectează 70 % din populaţie. Organismul uman sintetizează cea mai mare parte a cantităţii de vitamina D prin expunere la lumina solară. Noi am extras vitamina D3, agentul activ din D-drops, din ficat de cod şi i-am adăugat arome naturale. Dozarea sa este simplă şi poate fi administrat amestecat în mâncare sau băuturi. Forma sa lichidă asigură necesarul de vitamina D pentru întreaga familie.

Pentru cine recomandăm ?

  • Persoanelor care-şi petrec cea mai mare parte a zilei în interior.
  • Persoanelor care se luptă cu obezitatea, căci în cazul acestora consumul de vitamina D de către organism este mai mare.
  • Tuturor celor care doresc să-şi menţină sănătatea sistemului imunitar, căci vitamina D contribuie la funcţionarea normală a acestuia.
  • Persoanelor care ţin la sănătatea oaselor şi dinţilor lor, căci vitamina D ajută la menţinerea sănătăţii acestora.
  • Femeilor însărcinate, pentru dezvoltarea normală a sistemului osos al embrionului şi protecţia sistemului osos al mamei. De asemenea, se recomandă de-a lungul perioadei de alăptare, pentru a menţine un nivel normal al vitaminelor.
  • Vegetarienilor.
  • Persoanelor care suferă de alergii solare.

Ce conține D Drops de la Calivita?

Un flacon D-drops are 30 ml si conține 30 mcg Vitamina D.

1 picătură de vitamina D3 conţine 400 U.I.

Mod de administrare:Ca supliment alimentar pentru adulti, 3 picaturi / zi dizolvate in bautura favorita. In cazul copiilor cu varsta sub 10 ani se recomanda doar 2 picaturi / zi

Ce ofera  vitamina D?  

Vitamina D are mai multe funcții importante. Poate cele mai vitale: reglementează absorbția de calciu și fosfor, precum și faciliteaza functionarea normala a sistemului imunitar.  O cantitate suficientă de vitamina D este importanta pentru creșterea și dezvoltarea normală a oaselor și a dinților, precum și îmbunătățirea rezistenței împotriva anumitor boli.

În cazul în care organismul nu are suficienta vitamina D, este risc de  dezvoltare a anomaliilor osoase, cum ar fi osteomalacie (oasele moi) sau osteoporoza (oase fragile).

Lupta impotriva bolilor

In plus fata de beneficiile sale primare, cercetarile sugereaza ca vitamina D poate juca, de asemenea un rol în:

    - reducerea riscului de scleroză multiplă, conform unui studiu din 2006 publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane.
    - scăde șansa de a dezvolta boli de inima, potrivit studiilor din 2008 
    - contribuie la reducerea riscului de a dezvolta gripa, potrivit studiului publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica in 2010 

Cum să o obtinem?

Corpul produce vitamina D in mod natural prin expunerea directa la soare. 

În afară de producerea vitaminei D prin lumina soarelui, puteți, de asemenea, sa o suplimentati prin suplimente. Institutul National de Sanatate al SUA recomandă să se obțină vitamina D din toate aceste surse, în scopul de a asigura niveluri adecvate de vitamina în sânge.

Feriți-vă de deficienta de d

Mulți factori de stil de viata si de mediu pot afecta capacitatea de a obține cantități suficiente din aceasta vitamina.

Acesti factori includ:

    - poluarea
    - utilizarea de protecție solară
    - petrec mai mult timp în interior
    - lucrez mai multe ore în birouri
    - trăiesc în orașele mari unde clădirele blocheaza lumina soarelui 

Acești factori contribuie la deficitul de vitamina D într-un număr tot mai mare la oameni. De aceea este important pentru se obține o parte din vitamina D din surse din afara luminii soarelui. 

Deficienţa prelungită de vitamina D creşte riscul de apariţie a următoarelor boli: fragilitatea oaselor, fracturi frecvente ale oaselor, infecţii frecvente, infecţii respiratorii, depresii sezoniere şi slăbiciunea muşchilor.

De cele mai multe ori se obține zilnic insuficienta vitamina D  prin expunerea la soare și prin alimentatie, deci e recomandabil de a lua suplimente de vitamina D.

De câta vitamiana D este nevoie?

Au existat unele controverse referitor la cantitatea de vitamina D necesara pentru functionarea normala a organismului. Cercetari recente indica faptul ca avem nevoie de mai multa vitamina D decât cum s-a crezut vreodată.

Institutul de Științe pentru Alimentație și Agricultură (IFAS) face noi recomandări de admisie (pe baza de unități internaționale/zi: UI):

    - copii si adolescenti: 600 UI
    - adulți până la 70 de ani: 600 UI
    - adultii cu varsta de peste 70 de ani: 800 UI
    - femeile insarcinate sau care alapteaza: 600 UI 

Satisfacerea nevoii zilnice de vitamina D

Unele surse sugerează că cantitatea totala de zi cu zi de vitamina D  este 2000 UI este necesara. Institutul National de Sanatate subliniază faptul că persoanele de peste 50 de ani au nevoie de cantități mai mari, în general, de vitamina D decat de oameni mai tineri.


Beneficiile Produsului D-Drops de la Calivita

1. Ajută intestinul sa absorba nutrienti, inclusiv calciu și fosfor. Acest lucru asigură oase puternice si un sistem imunitar puternic.

2. Vitamina D previne rahitismul și osteomalacia. Osteomalacia, care cauzează slăbiciune a sistemului muscular și oase fragile, este cea mai raspandita in randul adultilor cu deficit de vitamina D. Rahitismul este o deformare scheletica mai ales observata la copiii cu deficit de vitamina D.

3. Vitamina D oferă echilibru de calciu în organism, care previne osteoporoza sau artrita.

4. Vitamina D regleaza tensiunea arteriala, reduce stresul și tensiunea, amelioreaza durerile trupului prin reducerea spasmelor musculare, reduce infectiile respiratorii, ajută la diferențierea celulelor, ajuta la secretia de insulina, ajută la combaterea depresiei, imbunatateste starea generala de sanatate a pielii prin reducerea ridurilor , face pielea catifelata, tare, și netedă, și îmbunătățește puterea circulatiei cardiovasculare prin furnizarea unui căptușeali de protecție pentru vasele de sânge.

5.Vitamina D este recomandata în tratamentul multor boli. Se poate preveni preaclamsia prin îmbunătățirea funcției renale, cancerul prin controlul multiplicarii anormală a celulelor canceroase, diabet zaharat prin controlul producției de insulină, hiperparatiroidism, prin reducerea numărului de paratiroide, osteomalacie prin îmbunătățirea oaselor si rezistenta musculara, hipofosfatemie prin controlul fosfaților în organism, hipocalcemie prin prevenirea depunerilor anormale de calciu, precum și osteodistrofie renala prin reglementarea conținutului de calciu și fibromialgie.

Beneficiile vitaminei D pot fi obținute prin creșterea expunerii la soare, dar e recomandat sa se suplimenteze si cu Vitamiana D.


Ultimele descoperiri în legătură cu vitamina D

În 2015, lumea ştiinţifică a fost invadată de o multitudine de noi studii şi cercetări în legătură cu vitamina D. În cele ce urmează ţi le prezentăm pe cele mai interesante.
 
Conform unui articol publicat anul trecut, care analiza câteva studii extinse, lipsa de vitamina D cauzează creşterea riscului de afecţiuni cardiace. S-a demonstrat că un nivel scăzut de vitamina D la bărbaţi este asociat cu un risc sporit de atac cardiacşi că influenţează dezvoltarea şi gradul de severitate a insuficienţei cardiace cronice.
 
În urma examinării pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral (AVC) sau un atac ischemic tranzitoriu (TIA), s-a demonstrat că lipsa de vitamina D a fost corelată cu leziunile cerebrale. Conform studiilor, consumul de vitamina D are un rol hotărâtor în ceea ce priveşte cursul evenimentelor cardiovasculare (AVC, infarct). În cazul carenţei medii sau grave de vitamina D, riscul de eveniment cardiac şi de deces este mai mare decât în cazul unul nivel normal de vitamina D.
 
Conform unui studiu recent publicat, valorile care indică seriozitatea bolii (de exemplu, nivelul seric de insulină sau indicele sensibilităţii la insulină) s-au îmbunătăţit semnificativ după suplimentarea cu vitamina D la femeile care sufereau de PCOS şi prezentau carenţă de vitamina D. În cadrul acestui studiu, grupul care a înregistrat cea mai importantă schimbare a primit 1.000 mg de calciu zilnic şi 50.000 UI de vitamina D săptămânal, o perioadă de opt săptămâni. Ţinând cont de faptul că acest rezultat a fost înregistrat la subiecţii cu carenţă demonstrată de vitamina D, nu consumaţi mai mult de 7.000 UI de vitamina D pe zi fără un consult medical prealabil, pentru a determina dacă există lipsă de vitamina D!
 
Un alt studiu clinic publicat în 2015 are o legătură directă cu acest subiect; la studiu au participat femei aflate la menopauză, care sufereau de diabet. Se ştie că deficienţa de vitamina D afectează negativ şi nivelul de lipide, prin urmare cercetătorii au fost curioşi să afle dacă vitamina D poate ameliora această stare. Până la finalul studiului, aceştia au observat că nivelurile de trigliceride s-au îmbunătăţit semnificativ la membrele grupului care au primit ingredientul activ.
 
Acestea nu sunt decât câteva dintre cele mai recente rezultate ale cercetărilor ştiinţifice. Interesul cercetătorilor faţă de vitamina D este încă viu, iar această substanţă încă poate produce surprize. 
 
 
Bibliografie: Dietary Vitamin D and Its Metabolites NonGenomically Stabilize the Endothelium – Gibson CG., et al., PLoS One. 2015; 10(10): Hungarian consensus regarding the role of vitamin D in the prevention and treatment of diseases - Takács I. et al., Orv Hetil. 2012 May;153 Suppl:5-26.
Calcium plus vitamin D supplementation affects glucose metabolism and lipid concentrations in overweight and obese vitamin D deficient women with polycystic ovary syndrome – Asemi et al., Clinical Nutrition 34 (2015) 586-592
Vitamin D deficiency plays an important role in cardiac disease and affects patient outcome: Still a myth or a fact that needs exploration? – Fanari et al., J Saudi Heart Assoc. 2015;27:264–271
The effect of vitamin D supplementation on serum lipids in postmenopausal women with diabetes: A randomized controlled trial - Munoz-Aguirre et al., Clinical Nutrition 34 (2015) 799e804

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

D drops-Vitamina D3 lichida -30 ml

  • 107,50 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Beauty Formula - 60 tablete-regenerează şi fortifică structura firului de păr si a pielii

Beauty Formula - 60 tablete-regenerează şi fortifică structura firului de păr si a pielii

1. |Ce contine Beauty Formula de la Calivita?  2. |Mod de administrare 3. |Ce ofera Beauty..

143,51 Lei

Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D joacă roluri multiple în organism: participă nu doar la dezvoltarea sănătoasă a dinților ..

36,01 Lei

Pachet ImunitateLiquid C + D-drops (240 ml + 30 ml)

Pachet ImunitateLiquid C + D-drops (240 ml + 30 ml)

Preţul promoţional al Pachetului Aniversar pentru membrii comunităţii CaliVita este de 129 lei. Preţ..

138,68 Lei

Pachet Osteoporoza-Oase Sănătoase-pt osteopenie si osteoporoza

Pachet Osteoporoza-Oase Sănătoase-pt osteopenie si osteoporoza

Produse recomandate pentru osteoporoza/osteopenie:-Calcium Magnesium Plus: 2 cps pe zi -Vit D-drops:..

457,50 Lei

Etichete: d - drops, d-drops, d drops, d3 drops, picaturi, Vitamina d3 solutie, vitamina d 2000, drops, vitamina, produse, calivita, vitaminad, vitamina d, vit. d, d3, d 3, vitamina d lichida d drops, d-drops, d'drops, covid 19, pachet aniversar calivita