Osteoporoza. Produse Calivita recomandate.Consultatii medicale dr Mitoiu Tudora

Buna ziua,am cumparat chelated zinc Calivita, va rog sa-mi spuneti daca pot lua Chelated Zinc 15mg/zi,tinand cont ca sunt diagnosticata cu osteoporoza si hepatita cr.tip C. Am citit ca trebe luat cu vit.A, este necesar sa suplimentez chelated zinc de la Calivita,cu vit.A ? Am consultat lista cu produse Calivita si nu am gasit Vit.A. Va mai rog sa-mi spuneti cum trebe sa-l iau, pe stomac gol, sau dupa masa (ma cam deranjeaza si stomacul ). Va multumesc !

Raspuns: Buna ziua ! Chelated zinc poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de osteoporoza. Se recomanda 2cps/zi . La Calivita exista vitamina A sub denumirea de beta caroten si va recomand sa consumati 2 cps/zi . Multa sanatate !


Buna ziua, Sotul meu are sarcoidoza din 2012, a facut tratamet cu cortizon(Medrol) timp de 7 luni, in 2014 a facu varicela si a reluat tratamentul cu cortizon si in august 2015 a facut mai multe complicatii:pneumotorax cronic, emfizem pulmonar panlobular, fistula bronhoparentala, osteoporoza, fibrozapulmonara, hipercorticism iatrogen, si in acest moment nu si-a revenit plamanul, chair daca din ianuarie nu mai ia cortizon(la decizia medicilor de specialitate). Ultimele analize: glu=125mg/dl; urea=19mg/dl; crea=0.76mg/dl; alt=6u/l; ast=16u/l; amyl=36u/l; tbil=0.54mg/dl; na+=137mmol/l; k+=4.4mmol/l; trig= 248mg/dl; chol=276mg/dl; hgb= 12.6g/dl; vsh= 66mm/h; ca=10.1mg/dl; mg=2.03 mg/dl; uric=6.5mg/dl; alkp= 99u/l; ggt=88u/l; bilirubina indirecta = 0.34mg/dl; calciu ionic= 4.28; lipa=27u/l; ldl-c=192.4mg/dl; vldl=49.6mg/dl Va rog sa imi spuneti ce tratament poate urmacu prduse Calivita. Va multumesc

Raspuns: Buna ziua ! Din pacate situatia d-lui este destul de complicata. Ii recomand urmatoarele : Pure yucca 1-1-1 (3 cps/zi luate la 8 ore) Oxy max 50 picaturi in 1 litru de apa plata pentru consumul unei zile Gravital juice 3-4 capace/zi (cu 30 minute inainte de masa) Pentru dislipidemie - Omega 3 fish oil 1-1-1 (3 cps/zi luate la 8 ore) Cholestone 2 cps seara la culcare. Multa sanatate !


Buna ziua! Am fost diagnosticata cu osteoporoza severa 3,9 si mai am si o poliartroza reumatoida ! Atasez si rezultatul la DEXA in vederea stabilirii unei medicatii corespunzatoare!! Va multumesc si astept recomandarea dvs. cu produse naturiste pe care vreau sa le achizitionez!! Cu stima NICHITUS CALIOPATRA NUME: NICHITUS CALIOPATRA CNP: 2381228170347 DATA NASTERII: 28/12/1938 DATA EXAMINARII: 23/07/2015 MEDIC TRIMITATOR: FARA TRIMITERE EXAMINARE: DXA o regiune REZULTAT: Pentru reevaluare la coloana lombara,fata de 30.01.2013: Fata de evaluarea initiala, se inregistreaza un regres al masei osoase totale de - 0,042 g/ cm2 ( de la 0,760 la 0,718 g/cm2),respectiv o reducere cu - 5,5 % a BMD total, ceea ce modifica in sens - scorul T final total, de la - 3,5 la - 3,9. Concluzii: Osteoporoza severa de coloana lombara,cu raspuns nefavorabil la terapie.

Raspuns: Pentru osteoporoza recomand urmatoarele: Vitamina D-drops 4 picaturi dimineata Strong Bones 2 cps/zi Senior Formula 2 cps/zi Organic Noni 3 capace/zi


Buna ziua d-na doctor, am 68 ani, sunt diagnosticata cu osteoporoza, hipertensiva si o circulatie periferica anevoioasa, imi simt picioarele reci tot timpul in jurul gambelor, va rog pt un tratament naturist si totodata o schema a tratamentului respecxtiv . Va mai rog pt. sotul meu care are 69 ani si este alergic atat pe timp de vara cat si iarna, trebuie sa ia medicamente permanent, are si el o circulatie periferica anevoioasa pana la ulceratie si mai nou ,i se descuameaza pielea de pe talpi ,iar la maini ii apar niste crapaturi pana la sangerare . Va rog tare mult daca se poate ,un tratament naturist pentru amandoi . Va multumim mult !

Raspuns: BUNA ZIUA DOAMNA ! Pentru d-voastra va recomand urmatoarele produse : MEGA PROTECT 1 cps dimineata si 1 cps dupa pranz VEIN PROTEX 1-0-1 (1 cps dimineata si 1 cps seara ) OXY MAX 40 picaturi in 1 litru apa plata si se consuma in cursul unei zile STRONG BONES 1-0-1 (1 cps dimineata si 1 cps seara ) VITAMINA D drops 3 picaturi dimineata. Pentru domnul recomand : NONI organic 1-1-1 (1 capac dimineata , 1 capac la pranz si 1 capac seara) , cu 30 de minute inatinte de masa OXY MAX 40 picaturi in 1 litru apa plata si se consuma in cursul unei zile RHODIOLIN 1-1-1 (1 cps dimineata , 1 cps la pranz si 1 cps seara) SUPER MEGA 50 1-1-0 (1 tb dimineata si 1 tb la pranz) HAND & BODY lotion - masaje usoare dupa baie , la nivelul picioarelor. MULTA SANATATE !


Buna! Va multumesc pentru raspuns, am revenit pentru detalii. Am 42 de ani, anul trecut am fost la o consultatie la un aparat de biorezonanza magnetica, mi s-a spus ca am inceput de osteoporoza si pierderi de calciu (si mama mea are osteoporoza) de aceea am comandat srong bones plus, am facut tratament doar cu o cutie, imi mai lipsesc si B-urile si vitamina E (mi s-a spus pentru piele, mentionez ca am capilare sparte pe picioare si vene varicoase), nu am mai luat pana acum. Lutein am comandat pentru ca am midezopsie si ii destul de avansat. Va rog imi raspundeti daca pot sa iau vitamina E (cate pastile? Una la trei zie?) si daca lutein ii bun pentru pentru afectiunea care o am? Va multumesc! Va atasez si mesajul precedent. “Buna ziua! Am comandat Strong Bones Plus, Mega B Complex, Rhodiolin, Lutein Plus, Vitamin E. As vrea sa va intreb daca pot sa le iau in aceasta combinatie si cate pastile pe zi din fiecare?Acum o luna am luat Strong Bones Plus doua pe zi. Trebuiesc luate dupa mancare sau inainte cu jumatate de ora pe stomacul gol? Va multumesc! Buna ziua ! Ar fi interesant daca as sti ce afectiuni aveti , sau poate le luati cu scop preventiv ! - Strong bones se iau 2 tb /zi ideal insotite de 3 picaturi de vitamina D- drops dimineata - Lutein plus 1 tb/zi - Rhodiolin puteti lua intre 3 si 6 cps/zi in functie de starea d-voastra. Referitor la vitamina E ma abtin , avand in vedere ca nu va stiu nici varsta nici afectiunile d-voastra. Toate produsele se iau inainte de masa cu multe lichide ! Va doresc multa sanatate!”

Raspuns: Buna ziua ! Ma bucur ca mi-ati oferit informatii suplimentare .Va recomand ; Vitamina E 1 cps/zi , 20 de zile /luna , 3 luni la rand Beta caroten 0-1-1 (1 cps pranz si 1 caps seara ) Mega q protect 1-1-0 (1 tb dimineata si 1 tb la pranz ) Vitamina C 1000 1 cps/zi Mega zinc 1 cps/zi In cazul in care simptomatologia oftalmologica este determinata si de dislipidemie (colesterol si trigliceride crescute ) va recomnd omega 3 , 3 cps/zi si colestone 2 cps seara . Pentru tulburarile circulatorii venoase puteti lua 2 cps/zi de vein protex. Multa sanatate!


Multumesc f. mult pentru raspunsul dat, dar nu mi-ati spus ,ce si cum sa fac cu Strong Bones Plus si Power Mins ??, suplimente pe care le- am achizitionat, la recomandarea consilierului meu de la CaliVita pentru afectiunile mele si in special pentru Osteoporoza .Va rog , fata de tot ce mi-ati recomandat, pot lua si aceste suplimente si daca da, cum sa mi le administrez ,inainte sau dupa mese ?. Mentionez ca pe prospecte nu se precizeaza modul de administrare . Multumesc !

Raspuns:Buna ziua! Pentru osteoporoza urmati urmatoarea schema de tratament - - Strong bones 1 - 0 - 1 (1 caps dimineata si 1 caps seara cu multa apa) - Power mins 1 - 0 - 1(1 tb dimineata si 1 tb seara cu multa apa). Pentru o buna absorbtie a mineralelor este necesara administrarea vitaminei D-drops , 3 picaturi dimineata. Este de preferat ca administrarea produselor sa se faca cu 30 de minute inainte de masa. Va doresc multa sanatate!


Multumesc mult pentru raspuns.Acum vreau sa va mai intreb : Pentru afectiunile mele am mai achizitionat de la CaliVita :Power Mins, Strong Bones Plus, Mega qProtect , Resveratrol si Omega 3 , Vitamina C 1000, Liquid Clorophyll, Nopalin , Wihite Willow. Va rog sa-mi spuneti cum sa le grupez ? Pot lua din fiecare in aceeasi zi ? mi se par prea multe . Va rog mult sa-mi faceti o schem dupa care sa ma orientez . Afectiunile fiind : Osteoporoza Tscore-2,6(72%), marcat cu rosu si Z score -1,o(88%) marcat cu portocaliu , Metale grele in organism, Circulatie deficitara, Hipertensiune arteriala , o fiere mai lenesa ,dureri de oase si cam astea ar fi cele mai importante . Fata de cele aratate , multumesc mult pentru indrumari !

Raspuns: Stimata d-na ma bucur mult daca va pot fi de folos . In legatura cu situatia dv medicala va recomand urmatoarea schema : pt detoxifiere: DETOX PATCH aplicatii externe 12 zile apoi PURE YUCCA 3cs /zi repartizate in 3 prize inainte de masa cu multa apa ( a se consuma o cutie ) Dupa aceasta cura de detoxifiere va recomand : Vit D drops 3 pic/zi dimineata dizolvate in apa SENIOR FORMULA 1cps dimineata si 1cops la pranz NOPALIN 3cps/zi repartizate in 3 prize dupa mese SUPER SOIA LECITIN 3cps/zi repartizate in 3 prize dupa mese OCEAN 21 3 capace /ziinainte de masa VIT C 1000 1cps/zi 200 dee zile pe an incepand din septembrie


Buna ziua d-le doctor, sunt membru CaliVita de multi ani,folosesc produse Calivita si am cateva intrebari : 1).Am cumparat Resveratrol si Omega 3 , dar nici pe un prospect nu am gasit modul de adminstrare ,adica cand ?, pe mancate sau pe stomac gol ? 2). Am fost diagnosticata la aparatul de biorezonanta cu metale grele cum ar fi, Plumb, Cadmiu, Arsenic cu valori depasite fata de normal. Mai sunt diagnosticata cu Osteoporoza in urma unui test ,pentru care fac un tratament alopat cu Acid ibandronic o pastiluta pe luna ,Calciu si Alpha D3.. Intrebarea ar fi ,daca pot urma un tratament naturist eficient CaliVita ,renuntand la tratamentul alopat ? Si ce mi-ati recomanda ? . In acest sens v-as ruga sa-mi faceti o schema de tratament in ideia de sti cum pot administra aceste suplimente si pentru cat timp ? Mentionez ca m-am confruntat si cu o hepatita virala tip C ,pentru care am facut tratam .1 an de zile cu Interferon si Ribavirina , tratament ce a dat rezultate , viremia fiind nedetectabila . Astept raspunsurile dvs . multumindu-va mult, mult !

Raspuns: Buna ziua. Resveratrol luati dimineata pe stomacul gol, iar Omega 3 dupa cina. Suplimentul alimentar CaliVita destinat inataririi oaselor este Strong Bones, care are in compozitie Calciu si Magneziu. Se administreaza 3x1cps/zi, timp de 2-3 luni. Nu se administreaza concomitent cu alte preparate care contin Calciu sau Magneziu. De asemenea, gradul de osteoporoza determina stabilirea preparatelor care necesita a fi utilizate in tratamentul osteoporozei.


buna ziua! -pentru osteoporoza si hipertensiune ce recomandati? acum este in tratament cu fosamax si piascledine dar doreste sa le inlocuiasca cu suplimente. pentru hipertensiune poate lua in paralel suplimentele cu medicatia existenta sau numai suplimente. -pentru sustinerea unei persoane operate de glioblastom in urma cu 2 luni ce recomandati? -pentru o batrana imobilizata care a inceput sa faca escare ma puteti ajuta cu o recomandare? multumesc frumos pentru timpul acordat!

Raspuns: Buna ziua. Pentru a suplimenta aportul necesar de calciu, magneziu si vit D din cadrul tratamentului pt osteoporoza exista produsul Strong Bones Plus 2x1cps/zi. In cazul hipertensiunii, medicatia prescrisa se ia in paralel cu suplimentele. Se scade doza sau se renunta doar in cazul in care valorile tensiunii scad, iar medicul specialist decide acest lucru. Glioblastomul este o forma de cancer foarte agresiva. Postoperator, Shark Aid 3x2tb/zi Pentru aceasta afectiune incercati Shark Aid 3x2tb/zi, Noni Liquid sau Caps 2x1 lingura(caps)/zi cu pauza dupa 6 saptamani apoi, alternand cu Culevit 14-16tb/zi, 1tb/ora si 2tb inainte de culcare. Escara sau ulcerul de presiune este o plaga cronica ce apare datorita presiunii indelungate la care sunt supuse tesuturile intre 2 planuri dure (pat si os), in cazul pacientilor imobilizati (varstnici, paralizati, malnutriti). Pentru tratarea acestora se folosesc pansamente antiescara cat si saltelele antiescara, precum si mobilizarea pacientilor. Puteti sa va adresati pt aceasta problema si serviciilor de ingrijire la domiciliu.


Va multumesc mult pentru raspuns , va rog sa mai imi spuneti, daca toate aceste suplimente pe care mi le-ati recomandat le pot lua toate odata in aceiasi zi ? mi se par prea multe pentru stomac cu un ulcer duodenal si daca pot lua si Bonviva recomandat pentru osteoporoza totodata si Strong Bones ? (Bonviva o tb.pe luna ). Va rog frumos sa-mi faceti o schema de tratament pt. a sti cum sa iau aceste suplimente (dimineata, pranz , seara ,inaite/dupa mesa . Multumesc mult !

Raspuns: Buna ziua. Aceste suplimente alimentare nu ar trebui sa va faca probleme cu stomacul. Strong Bones se poate lua deodata cu tratamentul pt osteoporoza.


Buna seara Dl. Doctor, va rog sa ma ajutati in a gasi un tratament adecvat pentru Osteoporoza ,mentionez ca sunt hipertensiva ,am si o vaginita cronica cu episoade de candidoza . Medicul specialit mi-a recomandat Bonviva pentru osteoporoza si Tenox pt. tensiune . Va rog sa ma sfatuiti daca e bine sa incep tratam. cu Bonviva , deoarece mii teama si de ficat pt. ca cu un an in urma am facut tratam. cu interferon si ribavirina pentru virus hepatic C . Acum virusul fiind nedetectabil in urma tratamentului efectuat . In speranta ca voi primi un raspuns de la dvs. va multumesc mult !

Raspuns: Buna ziua. 1. Pt mentinerea unei functii adecvate a ficatului, in detoxifierea ficatului si adjuvant in tratamentul afectiunilor acestuia, folositi produsul Liver Aid 3x1cps/zi 2. In cazul Candidozei vaginale de ajutor sunt spalaturile cu bicarbonat de sodiu impreuna cu Probio Balance pt refacerea florei intestinale, 1-2tb masticabile/zi 3. In cazul persoanelor persoanelor care dezvolta des infectii urinare,URX este un preparat complex cu efecte diuretice si antibacteriene care se foloseste atat in prevenire cat si ca adjuvant in tratamentul infectiilor urinare. Se consuma 2-4tb/zi. 4. Pentru a va ajuta sa luptati impotriva oboselii, tulburarilor de concentrare si pt stimularea activitatii fizice si mentale, Energy & Memory 3x1tb/zi si Super Soya Lecithin 1cps/zi 5. Pentru scaderea valorilor T.A., trebuie sa reduceti consumul de sare (pana la 1,5g/zi daca sunteti hipertensiva), sa faceti regulat exercitii fizice si sa aveti o dieta sanatoasa. Dintre suplimentele alimentare CaliVita, de ajutor in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular sunt Cholestone 1-3tb/zi, in timpul meselor, White Willow 3x1cps/zi si Resveratrol 1cps/zi. 6. Strong Bones Plus este un produs destinat mentinerii sanatatii sistemului osos. Se consuma 2x1cps/zi.


Buna seara ,va rog sa-mi recomandati un tratament care sa ma ajute in multiplele mele afectiunile si anume:1) diagnosticata cu Virus C , dar momentan virusul este nedetectabil in urma unui tratament cu interferon,2) in urma unui tratament cu antibiotice pt. o infectie urinara am contactat Candida, 3) 1-2 ori pe an fac infectii urinare 4) Imi dau seama ca am usoare pierderi de memorie,pierd foarte repede informatia UITAREA 5) sunt hipertensiva 6) recent am fost diagnosticata cu Osteoporoza . Am 66 ani . Va rog o schema de tratament . Multumesc !

Raspuns: Buna ziua. 1. Pt mentinerea unei functii adecvate a ficatului, in detoxifierea ficatului si adjuvant in tratamentul afectiunilor acestuia, folositi produsul Liver Aid 3x1cps/zi 2. In cazul Candidozei vaginale de ajutor sunt spalaturile cu bicarbonat de sodiu impreuna cu Probio Balance pt refacerea florei intestinale, 1-2tb masticabile/zi 3. In cazul persoanelor persoanelor care dezvolta des infectii urinare,URX este un preparat complex cu efecte diuretice si antibacteriene care se foloseste atat in prevenire cat si ca adjuvant in tratamentul infectiilor urinare. Se consuma 2-4tb/zi. 4. Pentru a va ajuta sa luptati impotriva oboselii, tulburarilor de concentrare si pt stimularea activitatii fizice si mentale, Energy & Memory 3x1tb/zi si Super Soya Lecithin 1cps/zi 5. Pentru scaderea valorilor T.A., trebuie sa reduceti consumul de sare (pana la 1,5g/zi daca sunteti hipertensiva), sa faceti regulat exercitii fizice si sa aveti o dieta sanatoasa. Dintre suplimentele alimentare CaliVita, de ajutor in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular sunt Cholestone 1-3tb/zi, in timpul meselor, White Willow 3x1cps/zi si Resveratrol 1cps/zi. 6. Strong Bones Plus este un produs destinat mentinerii sanatatii sistemului osos. Se consuma 2x1cps/zi.


Buna ziua domnule doctor, am 40 de ani si in urma testului cu ultrasunete am urmatoarele rezultate bua 52.96 db/mhz T-score -2.53 si Z-score -2.45 comparate cu datele de referinta arata osteoporoza clara, desi nu fumez, nu beau alcool nu s-a instalat menopauza si beau o singura cafea pe zi. Ce tratament imi recomandati? Va multumesc.

Raspuns: Buna ziua. Densitatea osoasa scade dupa varsta de 35 de ani si scade si mai rapid la femei dupa menopauza. Factorii de risc pentru osteoporoza ii reprezinta factorii genetici, lipsa exercitiilor, lipsa de calciu si vitamina D, antecedente personale de fracturi din timpul perioadei de adult, fumatul, consumul de excesiv alcool, greutatea corporala scazuta si antecedente familiale de osteoporoza. Dintre masurile de prevenire ale osteoporozei ar fi modificarea stilului de viata, incluzand renuntarea la fumat, alcool, exercitii regulate si consumarea unei diete bogate in calciu si vitamina D. Incercati sa consumati mai putina cafeina (consumul moderat nu afecteaza) si sa adaugati soia in alimentatia D-voastra. Inaintea menopauzei organismul are nevoie de 1000 mg de calciu pe zi. Cel mai bine ar fi sa beneficiati de calciu din dieta zilnica. Produsele lactate fara grasimi sau degresate (in special cascaval) sunt o sursa de calciu importanta. Alte surse de calciu includ : fasolea uscata, sardinele si broccoli. Vitamina D si lactoza ( zaharul natural din lapte ) vor ajuta organismul sa absoarba calciul. Va recomandam pe langa toate acestea sa consumati Strong Bones 1-1-2 cps/zi, 3 luni, apoi cu pauza 1-2 luni impreuna cu C-Plus Flavonoid 1tb/zi. Omega 3 este recomandat persoanelor care au valori crescute ale colesterolului in sange, de obicei femeilor ajunse la menopauza.


Clienta-55 ani, poliartrita reumatoida,stadiul 3, debutul bolii in 1988, toamna,articulatiile miinilor si cotului dr.Tratament sporadic cu prednison(numai la dureri mari) si zilnic 1cap de Imuran. Doreste un produs CaliVita, cel mai eficient, pentru acest diagnostic, maxim 2 produse, nu-si poate permite financiar mai mult in acest moment. Doresc sa-i recomand ceva care sa-i ajute si nu stiu. Va rog sa-mi raspundeti si sa ma sfatuiti cit de repede este posibil. Multumesc mult. Cu stima, Mihaela Bildea

Raspuns: Poliartrita reumatoida este o boala reumatismala caracterizata prin inflamatia cronica a mai multor articulatii, distrugerea cartilajelor si mai tarziu osteoporoza. Pe langa evitarea stresului, pastrarea unui program de odihna, repausul fizic pe parcursul puseelor dureroase si exercitii fizice specifice (sub supravegherea kinetoterapeutului) in perioadele de acalmie, dieta trebuie sa fie echilibrata bogata in vegetale si fructe. In protejarea cartilajelor si a tesuturilor conjunctive de la nivelul articulatiilor, prin optimizarea circulatiei sanguine si imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii acestora v-ar putea ajuta produsul Joint Protex, precum si White Willow, extractul de salcie alba, acesta fiind un cunoscut antiinflamator, analgezic, detoxifiant si antireumatismal. In puseele acute White Willow 3x1 sau 3x2, dupa mese timp de 10 zile apoi White Willow 3x1 sau 2x1 pe zi asociat cu Joint Protex 3x1 pe zi. Dupa 20 zile de White Willow se poate continua doar cu Joint Protex. In unele cazuri se poate asocia Lecitina si Joint Protex.


Buna ziua. Domnule doctor, ma numesc Cristina , am 32 de ani si am fost diagnosticata cu osteopenie in urma testului de osteoporoza astfel : la piciorul stang T-score este -1.76 ; STI = 57.0 ; Z-SCORE = -1.75 , iar la piciorul drept T-SCORE = - 0.60 ; STI =60.7 ; Z-SCORE = -0.59. Doamna doctor endocrinolog care mi-a facut testul mi-a spus ca trebuie sa iau calciu cu magneziu toata viata. Eu iau calciu de la Calivita de pe 1 martie 2009 in fiecare zi cate 4 capsule pe zi : 2 dimineata si 2 la pranz cu 3 picaturi de vit D. Intrebarea mea este :pot sa iau 6 capsule de strong bones : 2-2-2 si vit D toata viata ? Deci eu as vrea sa maresc doza de la 4 capsule de strong bones la 6 pe zi , pt. ca vad ca cu 4 capsule tot ma iau ametelile, ceata pe ochi, vertij, greata , dureri de oase. Si as mai dori sa stiu cu ce alte produse de la Calivita mai pot asocia strong bones astfel incat sa se absoarba calciu in oase ? Am uitat sa va spun ca eu iau acum strong bones impreuna cu vit D si mai iau omega 3 - 3 capsule pe zi + triple lecihtin--1 capsula pe zi .Este buna asocierea aceasta ? Multumesc ! prof . CRISTINA BONTAS

Raspuns: Buna ziua. Densitatea osoasa scade dupa varsta de 35 de ani si scade si mai rapid la femei dupa menopauza. Factorii de risc pentru osteoporoza ii reprezinta factorii genetici, lipsa exercitiilor, lipsa de calciu si vitamina D, antecedente personale de fracturi din timpul perioadei de adult, fumatul, consumul de excesiv alcool, greutatea corporala scazuta si antecedente familiale de osteoporoza. Osteopenia se refera la afectarea usoara a osului, care nu este destul de puternica pentru a putea fi numita osteoporoza dar care creste riscul la osteoporoza. Dintre masurile de prevenire ale osteoporozei ar fi modificarea stilului de viata, incluzand renuntarea la fumat, alcool, exercitii regulate si consumarea unei diete bogate in calciu si vitamina D. Incercati sa consumati mai putina cafeina (consumul moderat nu afecteaza) si sa adaugati soia in alimentatia D-voastra. Inaintea menopauzei organismul are nevoie de 1000 mg de calciu pe zi. Cel mai bine ar fi sa beneficiati de calciu din dieta zilnica. Produsele lactate fara grasimi sau degresate (in special cascaval) sunt o sursa de calciu importanta. Alte surse de calciu includ : fasolea uscata, sardinele si broccoli. Vitamina D si lactoza ( zaharul natural din lapte ) vor ajuta organismul sa absoarba calciul. Va recomandam pe langa toate acestea sa consumati Strong Bones 1-1-2 cps/zi, 3 luni, apoi cu pauza 1-2 luni impreuna cu C-Plus Flavonoid 1tb/zi. Omega 3 este recomandat persoanelor care au valori crescute ale colesterolului in sange, de obicei femeilor ajunse la menopauza.


Buna ziua. Domnule doctor, ma numesc Cristina , am 32 de ani si am fost diagnosticata cu osteopenie in urma testului de osteoporoza astfel : la piciorul stang T-score este -1.76 ; STI = 57.0 ; Z-SCORE = -1.75 , iar la piciorul drept T-SCORE = - 0.60 ; STI =60.7 ; Z-SCORE = -0.59. Doamna doctor endocrinolog care mi-a facut testul mi-a spus ca trebuie sa iau calciu cu magneziu toata viata. Eu iau calciu de la Calivita de pe 1 martie 2009 in fiecare zi cate 4 capsule pe zi : 2 dimineata si 2 la pranz cu 3 picaturi de vit D. Intrebarea mea este :pot sa iau 6 capsule de strong bones : 2-2-2 si vit D toata viata ? Deci eu as vrea sa maresc doza de la 4 capsule de strong bones la 6 pe zi , pt. ca vad ca cu 4 capsule tot ma iau ametelile, ceata pe ochi, vertij, greata , dureri de oase. Si as mai dori sa stiu cu ce alte produse de la Calivita mai pot asocia strong bones astfel incat sa se absoarba calciu in oase ? Multumesc ! prof . CRISTINA BONTAS

Raspuns: Buna ziua! Care este medicamentul CaliVita recomandat in osteoporoza, ma intreaba o persoana care stie diagnosticul dupa ce a facut investigatii si ar dori sa faca un tratament naturist, dar nu vrea sa mai faca investigatii CaliVita? Va multumesc anticipat!

Pentru osteoporoza, puteti folosi Strong Bones 3x1cps/zi si C Plus 1tb/zi .


Ce produs (sau combinatie de produse) se poate recomanda in poliartrita reumatoida?

Raspuns: Poliartrita reumatoida este o boala reumatismala caracterizata prin inflamatia cronica a mai multor articulatii, distrugerea cartilajelor si mai tarziu osteoporoza. Pe langa evitarea stresului, pastrarea unui program de odihna, repausul fizic pe parcursul puseelor dureroase si exercitii fizice specifice (sub supravegherea kinetoterapeutului) in perioadele de acalmie, dieta trebuie sa fie echilibrata bogata in vegetale si fructe. In protejarea cartilajelor si a tesuturilor conjunctive de la nivelul articulatiilor, prin optimizarea circulatiei sanguine si imbunatatirea mobilitatii si flexibilitatii acestora v-ar putea ajuta produsul Joint Protex, precum si White Willow, extractul de salcie alba, acesta fiind un cunoscut antiinflamator, analgezic, detoxifiant si antireumatismal. In puseele acute White Willow 3x1 sau 3x2, dupa mese timp de 10 zile apoi White Willow 3x1 sau 2x1 pe zi asociat cu Joint Protex 3x1 pe zi. Dupa 20 zile de White Willow se poate continua doar cu Joint Protex. In unele cazuri se poate asocia Lecitina cu Joint Protex.


Nu există produse în această categorie.