Giardiaza, Giardia lamblia

Giardiaza este o boala gastrointestinala, cauzata de un parazit microscopic, numit Giardia lamblia. El este unul dintre cei mai frecventi paraziti cantonati la nivelul tubului digestiv. Giardia lamblia se transmite cel mai adesea prin apa sau alimentele contaminate sau pe cale fecal-orala. Varfurile de infectie apar spre sfarsitul verii. In multe tari (ca si in unele zone din Romania), boala poate afecta pana la 20-30% din populatie.

Boala apare atunci cand consumam apa sau alimente contaminate cu acest parazit. El se va inmulti apoi in intestinul subtire si se va deplasa o data cu miscarile acestuia. De asemenea, boala se poate lua prin contactul cu o persoana pe ale carei maini se gaseste parazitul. Sunt suficienti mai putin de 10 paraziti pentru a determina infectia. Parazitii de giardia au fost identificati in resturile fecale ale mai multor animale, cum ar fi: rozatoarele, cainii, pisicile, vitele, animalele salbatice. De asemenea, animalele care traiesc in rezervele de apa (sobolanii) sunt de cele mai multe ori infestate cu giardia. Transmiterea directa de la animal la om este insa minima. De regula, transmiterea se face in mod indirect, prin apa contaminata.

Simptomele giardiazei:

Principalele simptome ale giardiozei sunt: diareea, durerile abdominale, balonarea, gazele abdominale, greturile, pierderea poftei de mancare, uneori varsaturi, dureri de cap, rareori febra usoara.
Nu toti bolnavii de giardioza prezinta insa si simptome. Unii pot avea doar simptome minore sau chiar nici un simptom (aproape 60%), dar pot transmite boala celorlati membrii ai familiei. Complicatia cea mai frecventa a acestei boli, daca nu este tratata, este absortia inadecvata din tubul digestiv a nutrientilor, ceea ce va avea drept consecinta instalarea unei malabsortii si , respectiv, pierderea in greutate. Elementul definitoriu pentru punerea diagnosticului este prezenta oualor sau chiar examinarea mai multor scaune succesive pentru a indetifica parazitul. Acesta poate fi identificat si in lichidul care rezulta in urma tubajului duodenal.

Poate fi prevenita giardia?

Da, giardia poate fi prevenita, respectand urmatoarele reguli de igiena:

- spalati-va pe maini cu apa si sapun inaintea fiecarei mese, inainte de a pregati alimentele, dupa - folosirea toaletei, dupa ce v-ati jucat cu animalele

- folosirea prosoapelor personale trebuie sa devina un obicei

- nu consumati apa din rauri, lacuri, fantani sau izvoare nesigure. Daca nu sunteti siguri ca stiti ce fel de apa beti, fierbeti-o inainte de a o consuma .

In continuare, mai jos, recomandam produsele de la CaliVita eficiente in tratarea naturista a giardiazei(lambilia).

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea giardiazei(lambilia):

► Para Protex: 1-0-1 la copiii mai mari de 7 ani, respectiv 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2 luni continuu sau Oregano Oil : pentru copiii de pana la 7 ani, 4-4-4 picaturi intr-o lingurita de ulei de masline .
- ambele produse au functie antiparazitara, omorand parazitul; totodata regleaza motilitatea intestinala facilitand eliminarea parazitilor.

Liquid Clorophyll :1-0-1 lingurite la copii, respectiv 1-1-1 lingurite la adult, dupa masa la 2-3 ore dupa ce s-a administrat Para Protex, 2 luni continuu, cicatrizeaza cu ajutorul clorofilei leziunile intestinului produse de parazit si este un purificator excelent al tuturor organelor tractului digestiv suprasolicitate si intoxicate de prezenta parazitului. Mediul alcalin realizat este neprielnic parazitilor, prevenind astfel recurentele. Vitaminele si mineralele prezente in clorofila revitalizeaza organismul afectat de parazit.

Acidophilus:0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, regleaza flora intestinala utila, prevenind reacumularea bacteriilor si parazitilor.
Daca copii sunt sub 5 ani continutul capsulei se va dizolva in mancare.

Remedii naturale recomandate:

La copii in general, se administreaza produse lactate cu usturoi pisat si, daca copilul este prea mic, se fierbe 5 minute usturoiul pisat in lapte si se administreaza cate o lingurita inainte de fiecare masa. Intrucat giardiaza netratata, se poate localiza si la nivelul diferitelor organe: plamani, creier, etc, se recomanda 2 linguri de boabe de secara fierte timp de aproximativ 20 minute in proportie de 1/2, pana scade la jumatate. Se administreaza atat boabele de secara cat si zeama ramasa. Se administreaza zilnic, timp de 3 luni.


Nu există produse în această categorie.