Calcium Magnesium Plus (fostul produs Strong Bones PLUS) este un produs care sprijină menținerea sănătății sistemului osos, funcția musculară normală și sănătatea sistemului nervos. Conține calciu și magneziu, pe care le-am suplimentat acum cu vitaminele D3 și K2, pentru a asigura o și mai bună absorbție a calciului. Dacă doriți să vă dezvoltați și să vă mențineți o masă osoasă adecvată și să preveniți sau să încetiniți osteoporoza, Calcium Magnesium Plus de la Calivita vă poate ajuta!

Odată cu trecerea anilor, începem să pierdem treptat din masa osoasă. De aceea, este bine să ne asigurăm că dieta zilnică este bogată în alimente care conţin calciu, pentru a minimiza riscurile pierderii acestui mineral.

Pentru a nu avea probleme cu oasele, ai grijă să nu-ţi lipsească suplimentele alimentare care conţin aceste minerale și vitamine esențiale! 

Soluţia CaliVita 

Pentru oase sănătoase şi puternice, alege Calcium Magnesium Plus şi menţine-ţi sănătătea sistemului ososfuncţia musculară normală şi sănătatea sistemului nervos.


1. |Pentru cine recomandăm ?

2. |Ce conține Calcium Magnesium Plus
3. |Mod de administrare

4. |Despre ingredientele produsului Calcium Magnesium Plus

5. |Atenţie!

6. |Stiați că


1. |Pentru cine recomandăm ?

  • După fracturi, pentru sprijinirea regenerării osoase.
  • Gravidelor, pentru dezvoltarea osoasă normală a fătului și pentru menținerea sănătății dentare.
  • Tinerilor, pentru dezvoltarea unui sistem osos sănătos și prevenirea osteoporozei.
  • Adulților, pentru menținerea sănătății osoase și prevenirea osteoporozei.
  • Vârstnicilor, pentru încetinirea degradării osoase.
  • Celor care nu consumă produse bogate în calciu sau care consumă regulat cafea și băuturi carbogazoase cu acid fosforic.


2. |Ce conține Calcium Magnesium Plus

Un flacon de Calcium Magnesium Plus contine 100 capsule

O tableta contine:

​- Calciu: 250 mg
- Magneziu​: 125 mg
- Vitamina K2: 45 mcg
- Vitamina D3:  mcg 2,5  mcg (100 U.I.)

Alte Ingrediente:
Gelifiant – gelatină; agent de întărire – acid stearic; citrat de sodiu (din care 2,5 mg sodiu); stabilizator – stearat de magneziu; emulsificator – celuloză microcristalină................q.s.

3. |Mod de administrare:

1, 2 capsule /zi,  sau conform recomandarilor.    


4. | Despre Ingredientele produsului Calcium Magnesium Plus

>>Calciul

Calciul favorizează absorbţia fierului, combate insomnia, fortifică oasele, dentiţia şi sistemul osos. Deficitul de calciu duce la apariţia rahitismului la copii, iar la adulţi poate produce osteomalacie, osteoporoză şi carii dentare. De asemenea, deficitul de calciu poate duce la scăderea rezistenţei la stres, poate favoriza apariţia alergiilor, inflamaţiilor şi a crampelor musculare. Din cauza concentraţiei scăzută a calciului sanguin (hipocalcemie), calciul se mobilizează din oase, ajunge în sânge şi se poate depune pe pereţii lezaţi ai arterelor. Lipsa calciului facilitează absorbţia plumbului (un metal toxic) şi depunerea acestuia în oase şi dinţi.

Carenţa de calciu şi fier este foarte frecvent întâlnită la femei. Efectele carenţei devin evidente mai ales în timpul şi după stările de graviditate, precum şi la vârste mai înaintate. Administrarea calciului are efecte benefice şi în lombalgii, dismenoree şi contribuie la atenuarea durerilor osoase. Datorate creşterii în cursul stărilor de hipoglicemie (concentraţia scăzută a glucozei din sânge), este indicat un aport crescut de calciu.

Necesarul zilnic de calciu pentru un adult sănătos este de 800-1200 mg. Duşmanii calciului sunt grăsimile, acidul oxalic (existent şi în ciocolată), precum şi fitaţii (din cereale), deoarece împiedică absorbţia intestinală a acestuia. Alimentele bogate în calciu sunt laptele şi produsele lactate, macul, nucile, alunele, soia şi zarzavaturile. Deoarece 70-80% din populaţie nu tolerează laptele, din cauza lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia, suplimentele de calciu sunt necesare, practic, tuturor oamenilor.

 

>>Magneziul

Magneziul este indispensabil funcţionării eficiente a sistemului nervos, a musculaturii şi a sistemelor enzimatice, deoarece participă la metabolismul glucidelor, lipidelor, acizilor nucleici şi al proteinelor. Magneziul este indispensabil suplimentelor alimentare destinate sportivilor, pentru că participă la procesele de eliberare şi consum a energiei. Asigură şi buna funcţionare a aparatului cardiovascular, fiind un factor protector împotriva infarctului de miocard. Incetineşte procesul de îmbătrânire şi stabilizează nivelul sanguin al colesterolului, contribuind astfel la profilaxia arteriopatiilorşi a aterosclerozei.

După unii cercetători, consumul de magneziu creşte rezistenţa organismului faţă de infecţii şi îmbunătăţeşte randamentul intelectual, împiedică procesul de formare a calculilor renali şi biliari cu conţinut de calciu, favorizează procesele de digestie şi menţine integritatea danturii. Magneziul, asociat cu calciul, combate stresul şi stările depresive.

Duşmanii magneziului sunt substanţele diuretice şi alcoolul, deoarece cresc eliminările urinare de magneziu. Sursele naturale de magneziu sunt seminţele uleioase, zarzavaturile şi apele minerale. Ingrăşămintele chimice scad cantitatea de magneziu din sol şi, ca urmare, scade şi conţinutul de magneziu al alimentelor.

Magneziul este indispensabil metabolismului substanţelor minerale (calciu, fosfor, sodiu, potasiu), precum şi asimilării vitaminei C. Aportul de magneziu trebuie sporit în cazul gravidelor, femeilor care alăptează, femeilor care utilizează anticoncepţionale sau medicaţie cu hormoni estrogeni.

Produsele Strong Bones şi Calcium Magnesium Plus conţin calciu şi magneziu într-un raport optim (calciu/magneziu = 2/1).

>>Vitamina D

Vitamina D este necesară pentru absorbţia intestinală a calciului şi fixarea acestuia în masa osoasă. Deci, rolul biologic major al vitaminei D este acela de a menţine in nivel sanguin normal al calciului, dar şi al magneziului. Vitamina D este necesară şi pentru reabsorbţia fosforului de către rinichi, şi de asemenea, are rol în diferenţierea celulară şi imunitate. Carenţa în vitamina D, care apare mai ales toamna şi iarna, duce la scăderea asimilării şi utilizării calciului, la o uşoară deformare a oaselor sub acţiunea factorilor mecanici (greutatea proprie, tracţiuni, traumatisme), la demineralizarea oaselor (osteoporoză, osteomalacie), transpiraţii, scăderea forţei musculare, tulburări digestive.

Produsul Calcium Magnesium Plus, care conţine vitamina D, se recomandă în special în lunile de toamnă-iamă.

>>Vitamina K2

Vitamina K2 este o vitamină liposolubilă, care se găseşte în diverse alimente (spanac, varză, grâu, piersici, struguri, viscere, unt, brânză etc.). Unele date din literatura de specialitate sugerează că vitaminele K pot fi sintetizate şi de flora intestinală. Vitamina K2 îndeplineşte două roluri în organism: contribuie la coagularea sângelui şi menţine sănătatea sistemului osos. Referitor la coagularea sângelui, vitaminele K sunt responsabile de producerea anumitor factori procoagulanţi, care apoi participă la coagularea efectivă a sângelui. Contribuţia la menţinerea sănătăţii sistemului osos se explică prin intervenţia vitaminelor K în conversia osteocalcinului (o proteină care trece din forma inactivă în forma biologic activă). Calciul se poate lega de osteocalcinul biologic activ, astfel fiind fixat în oase.

5. |Atenţie!

Magneziul are o bună acţiune în asociere cu vitamina A, calciu şi fosfor. Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu şi magneziu este de 2:1. Preparatele mai bune conţin ambele minerale în raportul menţionat. Consumul magneziului în asociere cu vitamina B6 poate preveni formarea calculilor renali de oxalat de calciu.  . Persoanele care prezintă hiperaciditate gastrică pot consuma preparate cu magneziu pe stomacul gol, neutralizând astfel acizii în exces. Persoanele cu afecţiuni cardiace şi/sau tulburări de coagulare să se adreseze medicului curant înainte de a consuma aceste produse.

6. | Stiați că:

Unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri despre îmbătrânirea este apariția osteoporozei.

Vedem bătrâni cocoșați, chinuiți care mearg, atât de fragili încât o cădere va însemna luni de refacere în pat și atât de slabi încât nu se mai pot bucura de viață.

Aceasta nu este viața pe care ți-o dorești și una pe care ai face orice pentru a o evita.

 1 din 2 femei cu vârsta peste 50 de ani (și 1 din 4 bărbați), va suferi cel puțin o fractură în timpul vieții din cauza osteoporozei.

Dar nu este doar o boală a bătrânilor, ci doar că oamenii în vârstă se  îmbolnăvesc mai mult.

Astăzi, asistăm la creșteri uriașe ale numărului de cazuri pentru persoanele în vârstă de 20, 30 și 40 de ani și chiar la adolescenți și copii.

Este atât de comun la persoanele mai tinere încât au fost nevoie să inventeze un nou termen și anume osteoporoza juvenilă, și are o vârstă medie de debut de doar 7 ani.

Osteoporoza, osteopenia și pierderea osoasă vă pot lovi la orice vârstă fără avertisment și, adesea, primul semn este o fractură osoasă.

Dar ce alimentează creșterea uriașă a osteoporozei în societatea noastră modernă?  Stiați ca osteoporoza NU este o parte naturală a îmbătrânirii?

În plus,  stiati ca sănătatea oaselor vă oferă și beneficii suplimentare pentru sănătate, cum ar fi o postură îmbunătățită, forță musculară, energie sporită și mai multă fericire.

De asemenea, pentru sanatatea osoasa trebuie ținut cont de:

-exerciții specifice care cresc densitatea osoasă

- echilibrul hormonal care este vital pentru sănătatea oaselor

- unii micronutrienți nu ar trebui să fie luați niciodată împreună

-de tipul potrivit de colagen pentru o sănătate mai bună a oaselor

-medicamente care cresc riscul de fracturi osoase

-exista alimente bune pentru construirea oaselor pe care să le adaugi la dieta ta

-este mai bine să începeți să preveniți osteoporoza când sunteți  tânăr(a)

- vitaminele nu funcționează fără minerale

- pericolele testării densității osoase

În alta ordine de idei, menținerea oaselor sănătoase nu înseamnă doar creșterea aportului de calciu. Știați că alături de calciu ar trebui să fiți atenți și la vitaminele D și K2?

Vitamina D3 și vitamina K2 asigură absorbția ușoară a calciului și asigură o masa osoasă sănătoasă, prevenind în același timp calcificarea arterială și ajută să vă păstrați inima și oasele sănătoase.

Deasemenea, K2 reglează coagularea normală a sângelui, în timp ce D3 susține un sistem imunitar sănătos și susține funcția musculară.

Vitamina D3 asigură o absorbție ușoară a calciului și K2 (MK-7) activează proteina osteocalcina, care integrează calciul în os. Fără D3 și K2, calciul nu își poate face treaba în mod eficient.

Vitamina K2 (MK-7) activează proteina GLA in matricea (MGP) pentru a lega excesul de calciu și a promova fluxul arterial și flexibilitatea

8. |Deficienţele

Celor care  care consumă regulat cafea și băuturi carbogazoase cu acid fosforic.
Printre simptomele deficienței de calciu se numără: crampe musculare, dureri musculare, unghii casante, apariția cariilor, fracturi frecvente sau probleme digestive. În cazuri serioase, reducerea lentă, dar intensă a nivelului de calciu din organism poate conduce la instalarea osteoporozei.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Calcium Magnesium Plus Calivita -100 capsule-calciu, magneziu + vitaminele D3 și K2

  • Producător: CaliVita International
  • Cod produs: calciu, magneziu + vitaminele D3 și K2
  • Disponibilitate: În stoc
  • 103,20 Lei


Opţiuni disponibile


Produse asemănătoare

Pachet Osteoporoza-Oase Sănătoase-pt osteopenie si osteoporoza

Pachet Osteoporoza-Oase Sănătoase-pt osteopenie si osteoporoza

Produse recomandate pentru osteoporoza/osteopenie:-Calcium Magnesium Plus: 2 cps pe zi -Vit D-drops:..

457,50 Lei

Etichete: calciu cu magneziu cu d3, strong bones plus, strong bone plus, Ca Mg plus, calciu, magneziu, vitamina d3, k2 calcium, magnesium, plus, calivita, -100, capsule, produse, Calciu pentru oase