Organismul nostru nu are capacitatea de a produce calciu şi magneziu, dar aceste minerale sunt esenţiale pentru menţinerea structurii sănătoase a oaselor şi a dinţilor şi pentru realizarea funcţiile musculare normale ale organismului. Capsulele Strong Bones conţin aceste două oligoelemente în proporţia ideală, aceea de 2:1, contribuind astfel la sănătatea dumneavostră.

Pentru cine recomandăm ?

  • Persoanelor care fumează sau consumă cafea în mod frecvent.
  • Persoanelor care duc un stil din viaţă din care lipseşte mişcarea fizică.
  • Tinerilor care doresc să dobândească o densitate osoasă cât mai ridicată posibil.
  • Persoanelor de vârstă mijlocie, pentru menţinerea masei osoase.
  • Persoanelor în vârstă, pentru a încetini procesul de deteriorare a oaselor.

Deficienţele

Simptomele deficienţei de calciu pot include: crampe musculare, dureri musculare, unghii sfărâmicioase, dinţi slabi şi cariaţi, fracturi frecvente ale oaselor şi probleme metabolice. În cazurile mai grave, scăderea lentă şi graduală a nivelui de calciu din organism poate conduce la apariţia osteoporozei.


Ce contine un flacon de Strong Bones Calcium/Magnesium ?

Strong Bones Calcium /Magnezium - 100 capsule
capsula contine:
Calciu (carbonat, citrat, acetat si alfa-cetoglutarat)..........300 mg
Magneziu (oxid, citrat si gluconat de magneziu)..............150 mg
Alte ingrediente: Gelifiant - gelatină; antiaglomeranţi - stearat de magneziu, dioxid de siliciu...q.s.
Variatia ingredientelor +/-5%

Mod de administrare:2 capsule / zi sau conform recomandarilor.


Calciu

Calciul favorizeaza absorbtia fierului, combate insomnia, fortifica oasele, dentitia si sistemul nervos. Deficitul de calciu duce te aparitia rahitismului la copii, iar la adulti produce osteomalacie, osteoporoza si carii dentare. De asemenea, scad rezistenta la stres, favorizeaza aparitia alergiilor, inflamatiilor si a crampelor musculare. Datorita hipocalcemiei (concentratia scazuta a calciului sangvin), calciu se mobilizeaza din oase, ajunge in sange si se poate depune pe peretii lezati ai arterelor. Lipsa calciului faciliteaza absorbtia plumbului (un metal toxic) si depunerea acestuia in oase si dinti.

Carenta de calciu si fier este foarte frecvent intalnita la femei. Efectele carentei devin evidente mai ales in timpul si dupa starile de graviditate, precum si la varste mai inaintate. Administrarea calciului are efecte benefice si in lombalgii, dismenoree si contribuie la atenuarea durerilor osoase datorate cresterii. In cursul starilor hipoglicemie (concentratia scazuta a glucozei din sange), este indicat un aport crescut de calciu.
Necesarul zilnic de calciu pentru un adult sanatos este de 800-1200 mg. Dusmanii calciului sunt grasimile, acidul oxalic (existent si in ciocolata), precun fitatii (din cereale), deoarece impiedica absorbtia intestinala a acestuia. Deoarece 70-80% din populatie nu tolereaza laptele, din cauza lipsei enzimelor necesare digestiei acestuia, suplimentele de calciu sunt necesare practic, tuturor oamenilor.

Magneziu

Dormi mai bine, esti  mai puțin obosit,  creierul ifunctioneaza mai bine, scapi de stres, daca sprijini sănătatea ta cu magneziu. Și pierzi grasimea abdominala si ai un corp mai suplu. 

Desigur unul dintre cele mai importante elemente nutritive necesare organismului uman, magneziu este implicat în toate aceste aspecte, precum și in cel puțin 300 de reactii biochimice esentiale, inclusiv sinteza proteinelor, productia de testosteron, sensibilitatea la insulina, absorbtia calciului, si reglementarea sistemul nervos simpatic. In plus, s-a demonstrat ca magneziu  permite metabolismul vitaminei D, ceea ce înseamnă că este esențial pentru sănătatea oaselor și tratamentul osteoporozei.

Trei lucruri trebuie să știți despre magneziu :

În primul rând, oamenii sunt cronic deficitari în magneziu și acest model de deficit este evident în întreaga lume.

În al doilea rând, testul standard pentru nivelurile serice de magneziu sunt măsuri de magneziu din sânge, dar doar aproximativ un procent din acest mineral se găsește în sânge. Mai degrabă, aproximativ 66 la sută se gaseste in oase si 33 la suta in muschii scheletici si cardiace. În scopul de a evalua în mod eficient nivelul de magneziu, care reflectă modul în care funcționează în organism aveți nevoie sa testati conținutul din celulele roșii din sânge. Este foarte comun pentru persoanele cu rezultatele de laborator ser magneziu în limite normale dar care in realitate au deficiente în magneziu.

În al treilea rând, magneziu joacă un rol determinant în functia musculara, ceea ce înseamnă că sportivii sunt de obicei deficitari pentru că formarea  musculaturii creste cerința de magneziu. De aceea culturistii sau cei care fac un efort intens trebuie sa se suplimenteze cu magneziu pentru a vă asigura un nivel optim de magneziu.

Beneficile Magneziului:

1. Dormi mai bine și reduci insomniile

Magneziul are un efect calmant asupra sistemului nervos, ceea ce înseamnă că, dacă sunt deficiente de magneziu atunci ritmul cardiac și sistemul nervos simpatic vor fi  extenuate. În plus, lipsa de magneziu s-a dovedit a modifica activitatea electrica a creierului, provocând somn agitat și treziri frecvente.

Un studiu recent la persoanele cu o calitate slaba a somnului, s-a descoperit ca  luand un supliment de magneziu a scazut nivelul stresului cronic și s-a îmbunătățit calitateta somnului. Cercetatorii sugereaza ca adaugarea de magneziu participanților a scăzut activitatea sistemului nervos simpatic, reducând efectiv stresul, permițându-le să se relaxeze. Un alt  fapt care reiese din studiu arata că,  niveluri mai scăzute de magneziu au fost, de asemenea, asociate cu un indice de masa corporala mai mare, indicând legătura dintre  procentul de grasime al corpului si niveleul de magneziu.

Un al doilea studiu a sprijinit relatia dintre nivelurile scazute de magneziu, privarea de somn, stimularea sistemului nervos simpatic, și  răspunsul prin ritm cardiac crescut . Participantii sufereau de insomnie cronica și sa constatat că o scadere a nivelului de magneziu a coincis cu creșterea nivelului de privarea de somn. În același timp, o diminuarea a nivelului de magneziu determina o concentrație crescută de noradrenalina -ce indica o stimulare a sistemului nervos simpatic. Între timp, ritmul cardiac a fost ridicat după un test de exercitii obositoare, oferind sprijin pentru legătura dintre nivel de magneziu mic, stres mare, și anxietate.

Concluzie: Iuand Strong Bones cu calcium si  magnesium vă ajuta să dormiți liniștiți toată noaptea și sa elimati stresul.

2. Îmbunătățirea functiei creierului și lupta cu depresia

Magneziul este esențial pentru o memorie buna. Suplimentarea cu magneziu s-a dovedit a creste functia cerebrale prin îmbunătățirea activitatii electrice a creierului, ceea ce înseamnă funcții ridicate de invatare si memorie. Acest lucru are implicatii pentru depresie si  de asemenea pentru o stare cronica de oboseala. Magneziul joaca un rol important in eliberarea neurotransmițătorului, care afectează îndeplinirea rolului substantelor chimice din creier, cum ar fi serotonina care ne face sa ne simtim bine.

Cercetarea de la MIT a aratat ca magneziu reglementeaza un receptor cheie in creier benefic memoriei și învățarii. Conținut de magneziu adecvat în lichidul cefalorahidian este esențială pentru menținerea plasticitatii sinapselor. Mai mult, magneziu este necesar pentru activitatea corespunzătoare a numeroase enzime din interiorul celulelor creierului care controleaza functiile celulare si de memorie.

Pe scurt: magneziu face creierul sa functioneze mai bine si imbunatateste memoria!

3. Ridica nivelul de testosteron și dezvolta masa musculara

Magneziu este necesar pentru metabolismul energetic si performanta fizica  prin cresterea nivelul de testosteron. Un studiu 2011 testat pe un grup de oameni sedentari care au primit 10 mg de magneziu per kilogram de greutate corporală pe zi (Grupul 1), un grup de sex masculin de sportivi tae kwon care au avut acelasi regim de magneziu pe zi (Grupul 2), și un grup de sportivii tae kwon  care nu au luat magneziu (Grupa 3). Grupul 2 a avut cele mai mari cresteri ale nivelului de testosteron,  urmat de Grupul 3, în timp ce grupul 1 au avut cele mai scazute niveluri (nu practica exercițiu), indicând faptul că suplimentarea de magneziu creste nivelul de testosteron atunci cand sunt combinate cu exercitii fizice. Acest lucru sugerează că magneziu adecvat în organism nu numai crește nivelul de testosteron, dar, de asemenea, are un efect de creștere a performanței.

Pe scurt: Daca nu ai magneziu pierzi cel mai mare răspuns de testosteron și implicit nu dezvolti masa musculara.

4. Te ajuta sa devi mai puternic și maximizeaza sinteza proteinei

Magneziu sprijină sinteza proteinelor deoarece permite buna funcționare a enzimelor în organism. În plus, cercetările arată că suplimentarea cu magneziu asociata cu exercitiile de rezistenta te poate face mai puternic(ă). Acest studiu a constatat ca un grup caruia i se administra opt mg pe zi de magneziu per kilogram din greutatea corporală cu  antrenament de trei ori pe săptămână, si-a imbunatatit puterea semnificativ mai mult decât grupul de control care doar s-a antrenat fara administrare de magneziu. Cercetatorii au dedus ca magneziu joacă un rol la nivel ribozomal in sinteza proteinelor, iar puterea de formare duce la rezistență și dezvoltarea semnificativa a masei musculare.

Concluzie: nivelul optim de magneziu este necesare pentru dezvoltarea musculaturii.

5.Îmbunătățeste sanatatea inimii: scade inflamatia 

Inflamatia este nu numai un obstacol în calea recuperarii de la antrenamente dure; contribuie de asemenea la boli de inima, Alzheimer, artrita, si diabet. Un studiu efectuat de Universitatea George Washington a descoperit ca deficitul de magneziu a condus la inflamație crescuta în organism, care afectează vasele de sânge, circulatia cardiovasculara, și țesuturile intestinale. Inflamatia tesutului cardiovascular poate duce la boli de inima, deoarece creste stresul oxidativ, în timp ce inflamatia intestinala provoaca tulburari digestive.

Deficitul de magneziu scade, de asemenea, metabolismul lipidelor și crește tensiunea arterială, un impact negativ asupra sănătății arterelor și în cele din urmă cauzează ateroscleroza. Cercetările arată că adăugarea de magneziu in dieta sub formă de 365 mg de magneziu de două ori pe zi, timp de șase luni poate reduce riscul de a suferi de exercitari induse de dureri în piept. Participantii la cercetare au experimentat anterior dureri in piept inainte de studiu. Luând magneziu, de asemenea, le-a permis să îmbunătățească durata exercitării cu 14 la sută față de grupul de control.

Concluzie:  Magneziul este esențial pentru sănătatea cardiovasculară.

6.Fortifica oasele: previne osteoporoza

Calciul este necesar pentru oase puternice, dar nu are niciun efect dacă nu aveți niveluri adecvate de magneziu si vitamina D. Magneziu activeaza activitatea enzimelor celulare, permitand organismului de a transforma vitamina D în forma sa activă pentru a ajuta la absorbtia calciului si constructia oaselor. Magneziul duce la eliberarea hormonului de calcitonina, care ajută la păstrarea structurii osoase și atrage calciu din sânge și țesuturile moi înapoi în oase. În plus, magneziu suprima hormonul paratiroidian, care afecteaza negativ prin descompunea osului.

Studii de cercetare indică importanța raportului calciu magneziu (ideal în 2: 1), si rolul integrat al vitaminei D și magneziu pentru sănătatea osoasă. Sprijin pentru relația dintre aceste două minerale(calciu si magneziu) a fost data de  cercetarea care a constatat ca dand un supliment de vitamina D la femeile obeze care erau deficitare atât in vitamina D și magneziu a determinat o creștere a concentrațiilor de magneziu. Interesant, pentru femeile care nu au fost obeze dar cu aceleași deficiențe și completare, concentrațiile de magneziu au crescut, dar nu semnificativ.

Pe scurt: suplimentul de calciu este inutil fără un nivel de magneziu adecvat. Combină calciu și magneziu în raport 2:1 ... și nu uita de vitamina D.

7. previne diabetul: imbunătățeste sensibilitatea la insulina

Nivelurile scazute de magneziu vor scade sensibilitatea la insulina, ceea ce face mai greu eliminarea grăsimilor. Aceasta va împiedica, de asemenea, stocarea glicogenului in organism, ceea ce înseamnă o durata de recuperare mai mare de la antrenamente. De asemenea, creste rezistenta la insulina si diabet zaharat rezultate în pierderea de magneziu, marind întreaga problemă.

O revizuire din revista biologica de cercetare Trace Element raportează că magneziu joaca un rol important in metabolismul glucidelor, influențand activitatea hormonilor care controleaza nivelul de glucoza din sange. Magneziu scăzut poate provoca rezistenta la insulina, ceea ce poate duce rinichii la imposibilitatea de a reține magneziu în timpul episoadelor de hiperglicemie, creând o spirală descendentă de deficit de magneziu și ulterior diabet.

Concluzie: magneziu susține o greutate corporală normala și previne diabetul.

8. in sarcina: prevenirea sindromului metabolic 

Nivelurile scăzute de magneziu sunt frecvente la femeile gravide și ar fi o cauza pentru cresterea riscului de a dezvolta diabet zaharat si sindrom metabolic la copil după naștere. Sindromul metabolic este o stare inflamatorie, și lipsa magneziului în stres activeaza sistemul nervos simpatic, crește stresul oxidativ și inflamația. Este un punctul în care toate aceste probleme de sanatate interactioneaza? Sindromul metabolic, diabet, boli cardiovasculare, activitatea simpatica ridicată,  somn scazut, eliberare de cortizol (pe care vom trata la nr. 9) sunt toate legate între ele.

Concluzie:  deficitul de magneziu la femeile gravide poate duce la diabet și sindrom metabolic la copii.

9. in stres: magneziu necesar pentru dezintoxicarea de cortizol

Magneziu afectează sistemul nervos simpatic si eliberarea de noradrenalina, care provoaca eliberare de cortizol ca parte a răspunsului la stres. Magneziul este esențial pentru detoxifierea de cortizol, precum și un nivel adecvat de magneziu vă ajuta să va relaxatati mai bine.

Concluzie:  Suplimentarea cu magneziu scade nivelul de cortizol.

10. in digestie: deficitul de magneziu cauzeaza constipație și boli digestive asemanatoare

Există o serie de simptome de deficit de magneziu, inclusiv constipație, oboseală, iritabilitate, insomnie, tremor muscular și spasme, si functii mentale săraci. Digestia normală implică două - trei scaune normale pe zi, dar majoritatea persoanelor au in medie un scaun tare o dată la două zile.

Studiile arată că magneziu imbunatateste digestia si cercetatorii sugereaza efectul benefic al fibrelor alimentare in tractul gastrointestinal sanatos este datorita continutului ridicat de magneziu. Un beneficiu suplimentar al magneziului este un tranzit mai rapid prin tractul gastro-intestinal si reduce riscul de boli, inclusiv a cancerului de colon si diabetul.

Pe scurt: magneziu imbunatateste digestia si elimina constipatia. Acest lucru reduce riscul de diabet și cancer de colon.

11. Trateaza ADHD și hiperactivitatea

Studiile pe copii cu ADHD indica în mod constant ca nivelul scazut de magneziu este o cauză. Suplimentarea cu magneziu s-a dovedit a creste atentia, si studiile sugereaza ca aceasta se datorează atât efectelor sale calmante și a faptului că acesta îmbunătățește activitatea creierului.

Concluzie:  Magneziu îmbunătățeste atentia și scade ADHD.

12. Grasimea  abdominala și obezitata: circumferinta taliei poate sugera deficit de magneziu 

Acest lucru poate fi punctul cel mai valoros, subliniind rolul esențial al magneziului în managementul greutatii: datorită rolului sau în reglarea glucozei, sensibilitatea la insulina, precum și capacitatea sa de a reduce inflamatia si anxietatea, mentinerea cortizolului la nivel mic, poate îmbunătăți nivelul de HDL colesterol, si  stimuleaza sinteza proteinelor , niveluri adecvate de magneziu sunt absolut esențiale pentru un corp suplu.

Magneziul este deosebit de important în tratarea obezității, deoarece indivizii extrem supraponderali au de obicei sindrom metabolic si inflamatia cronica, care este amplificată de nivelul scăzut de magneziu. In plus, studiile arata ca nivelurile ridicate de grasimi abdominale sunt legate de cortizol excesiv, nivel de magneziu scazut, precum și un risc mai mare la toate problemele de sănătate  enumerate mai sus.

Concluzie:  Nivelul adecvat de magneziu este crucial pentru tratarea obezității.

Atentie! Cantitati mici de vitamina D, fosfor si magneziu intensifica absorbtia intestinala a calciului. Administrarea calciului se va face fractionat, in doze repartizate pe tot parcursul zilei.
Produsul Strong Bones contine calciu si magneziu intr-un raport optim (calciu/magneziu = 2/1). 

Este contraindicata ingestia unei doze mai mari de 1 g de magneziu pe zi timp indelungat. Magneziul are o buna actiune in asociere cu vitamina A, calciu, fosfor. Conform rezultatelor, cel mai bun raport dintre calciu si magneziu este de 2 : 1. Preparatele mai bune contin ambele minerale in raportul mentionat. Consumul de magneziu in asociere cu vitamina B 6 poate preveni formarea calculilor renali de oxalati de calciu. Consumul preparatelor cu magneziu in timpul meselor pot conduce la o digestie nesatisfacatoare, deoarece acest element se combina cu acidul clorhidric din stomac. Se recomanda deci administrarea Mg in intervalul dintre mese. Persoanele care prezinta hiperaciditate gastrica pot consuma preparate magneziu pe stomacul gol, neutralizand astfel acizii in exces. Bolnavii cu afectiuni cardiace care utilizeaza medicamente ce contin magneziu trebuie sa consulte medicul curant inainte de a consuma cele mai noi preparate cu magneziu.

Persoanele cu microlitiza renala trebuie sa asociaze produsul cu Garlic si Vit B 6.
In timpul curei nu se recomanda consumul de spanac si ciocolata.

Pentru o asimilare mai buna, puteti folosi Omega 3 sau Evening Primrose Oil.

Produsul Strong Bones Calcium / Magnezium care contine vitamina D , se recomanda in special in lunile de toamna-iarna.
Persoanele cu microlitiza renala asociaza produsul cu Garlic si Vit B 6.
In timpul curei nu se recomanda consumul de spanac si ciocolata.


Beneficiile Produsului Strong Bones de la Calivita

-Menține oase puternice si dinti sanatosi

-Ajuta la prevenirea osteoporozei pentru a reduce riscul de fracturi mai tarziu in viata

-Poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute

-Joacă un rol în ameliorarea simptomelor de SPM(sindrom premenstrual)

-Ajuta la atenuarea insomniei

-Suport pentru sănătatea colonului

-Bun pentru adolescenti si femei in post-menopauza

-Funcție ajutoare pentru nervii si muschii, inclusiv reglementarea ritmului cardiac normal

-Susține echilibru metabolismului

-Conduce impulsurile nervoase

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Strong Bones Calcium / Magnezium - 100 capsule-calciu magneziu în proporţie ideală

  • 68,26 Lei


Opţiuni disponibile


Etichete: strong, bones, calcium, magnezium, 100, capsule, produse, calivita, Calciu pentru oase