Cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este o forma de cancer destul de agresiva si rapid evolutiva, care incepe atunci cand anumite celule din plamani incep sa se inmulteasca rapid si haotic, fara a putea fi controlate. De cele mai multe ori, el se manifesta intr-un stadiu avansat, cand afecteaza deja functionarea normala a plamanului. Problemele respiratorii sunt primele simptome ale cancerului pulmonar. Cancerul pulmonar avansat se raspandeste la cei mai apropiati nodule limfatici si uneori chiar si la celalalt plaman. Ulterior, metastazarea se realizeaza si la alte organe cum sunt oasele, creierul sau ficatul.

Cancer-cauze, cura detoxifianata, substante anticancerigene

Car sunt posibilele cauzele ale cancerului pulmonar?

► tutunul este cel mai important factor de risc. Riscul ca o persoana care traieste langa un fumator sa se imbolnaveasca de cancer pulmonar este mai mare cu 30% fata de o persoana care traieste intr-un mediu de nefumatori. Femeile sunt mult mai sensibile la substantele chimice din fumul de tigara, prin urmare, ele sunt predispuse la cancer atat cand fumeaza cat si daca traiesc intr-un mediu viciat de tutun.

► expunerea la alte substante daunatoare, cum sunt azbestul si radonul

► expunerea prelungita la fum si praf

► poluarea accentuata

► unele boli pulmonare cornice

⇒ Sunt doua tipuri de cancer pulmonar: cancerul pulmonar cu celule mici si cancerul pulmonar fara asemenea celule. Cel mai des intalnit, cca. 75% din totalul bolnavilor de cancer pulmonar, este cel fara celule mici, care creste si se imprastie mai incet decat cancerul pulmonar cu celule mici. Cancerul cu celule mici creste foarte rapid in majoritatea cazurilor si se raspandeste la celelalte organe.

⇒ în ţările industriale, „ierarhia” frecvenţei cancerului, pe localizări, este deţinută de cel al plămânului si al laringelui (14,5%), al celui colono-rectal (11,5%), al sânului, la femei (11%), al prostatei (6%), al vezicii urinare (4,7 %). (Dr. Grigore Maltezeanu - „Alimentaţia şi boala canceroasă”).

 în întreaga lume, birul anual al morţii din cauza fumatului a atins aproximativ 3 milioane de oameni. Aceasta înseamnă că un om moare la fiecare 10 secunde. Există dovezi masive ce demonstrează puterea tutunului în cauzarea cancerului. Peste 4000 de substanţe chimice diferite au fost identificate în fumul de ţigară. O parte din aceste chimicale sunt cancerigene prin ele însele. Sunt unele carcinogene specifice ce cauzează cancerul pulmonar, iar altele cancerul renal sau al vezicii urinare, unele care cauzează cancerul esofagian şi altele cancerul pancreatic. Se crede că aproximativ 90% din cazurile de cancer pulmonar sunt legate de fumatul de ţigări. în plus, dacă fumaţi, trebuie să aveţi în vedere că fumatul vă secătuieşte de vitamine şi minerale esenţiale precum betacaroten, bitaminele C, E şi B6 şi acid folie.

⇒ Expunerea la radiaţii sau anumite substanţe toxice poate determina sau favoriza apariţia cancerului aparatului respirator, lată câţiva din aceşti cancerigeni: radonul, uraniu, radiu, azbest, oxid de fier, gudron, hidrocarburi aromatice policiclice (de ex. benzo(a)pirenul).

 Obiceiul de a păstra naftalină în casă reprezintă o formă de otrăvire lentă, dar sigură. Este un carcinogen care poate produce cancerul sistemului nervos, pulmonar, cât şi cancere cu alte localizări.

 Dr. Bjelke (conducătorul unui studiu norvegian) a descoperit că pentru orice nivel al fumătorului (cât de des fumează) ingestia redusă de vitamina A a crescut riscul de cancer pulmonar. Pentru restul populaţiei, care include atât fumători cât şi nefumători, persoanele care au avut o ingestie redusă de vitamina A au avut mai mult decât dublu riscul de cancer pulmonar. Mai impresionant este că acei care au fumat vreodată au avut aproape de cinci ori riscul de dezvoltare a celor mai comune cancere pulmonare corelate fumatului dacă ingestia lor de vitamina A a fost scăzută. Un studiu japonez mai recent de asemenea a găsit că nivelele sanguine scăzute de vitamina A au crescut riscul cancerului pulmonar. Nu toate cancerele pulmonare sunt dezvoltate la fumători. Până la 15% din cancerele pulmonare pot avea loc la aceia care nu sunt fumători activi, dar pot fi expuşi la diferite nivele de fum la mâna a doua. Persoanele nefumătoare cu o ingestie mai ridicată de beta-caroten din fructe şi vegetale au avut doar 70% din riscul cancerului pulmonar faţă de acei cu un consum mai mic de beta-caroten.

 Mai multe studii au arătat că cei care au un nivel ridicat de vitamina C în organism au şi un procent mai mic de îmbolnăviri de cancer.

  Consumul de alimente nepotrivite (proteine animale în exces, zaharul, alimentele rafinate şi cu aditivi chimici, cafeaua, tutunul, alcoolul, combinaţii alimentare nepotrivite) poate provoca acidoza, care determină o vasoconstricţie arterială pulmonară, urmată de creşteri cu 3-4 mmHg ale presiunilor în arterele pulmonare şi o creştere cu aproape 50% a rezistenţei în vasele pulmonare. Se crede că acidoza cronică este o cauză de bază în procesul de malignizare.

 Seleniul este un mineral rar ce se găseşte în cerealele integrale, cum ar fi grâul care creşte în Nordul şi Sudul Dakotei, unde solul este bogat în seleniu. O dietă bogată în seleniu (aproximativ 200-400 micrograme pe zi) reduce riscul cancerului pulmonar,laringian,  de colon şi de prostată.

 Peste 17.000 de bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30-79 de ani au fost calificaţi în raport cu nivelul de activitate fizică în două ocazii separate într-o perioadă de peste 25 de ani. Aceia care au făcut multă mişcare (consumând 2500 de calorii sau mai mult pe săptămână prin exerciţiu) au avut cu 38-61% mai puţin cancer pulmonar  si laringian decât aceia cu mai puţină activitate (doar 1000 de calorii sau mai puţine pe săptămână). Exerciţiul fizic stimulează semnificativ acţiunea sistemului imunitar. Prin exerciţiu fizic se facilitează eliberarea de interleucin-1, interferon, celule natural ucigaşe şi limfocite. Adoptaţi un program zilnic de exerciţii fizice, în funcţie de toleranţa personală.

Produse CaliVita recomandate in tratarea cancerului pulmonar:

► Oxy Crystal : 7-7-7 picaturi intr-un pahar mare cu apa plata; produsul oxigeneaza in profunzime pana la nivel celular, impiedicand proliferarea tumorala; totodata un aport semnificativ mai mare de sanger la creier, mai ales in cadrul acestei afectiuni care afecteaza capacitatea pulmonara, ajuta organismul sa isi mentina tonusul si sa lupte mai eficient pe cale nervoasa, imunitara si hormonala.
 Smokerade :1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are rol detoxifiant la nivelul cailor respiratorii si vaselor de sange atenuand efectele nocive ale nicotinei asupra la persoanele fumatoare sau cu antecedente in fumatul indelungat SAU Liquid Clorophyll : 0-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, are deasemenea rol detoxifiant dar de data asta la un nivel mult mai general in organism, aducand alcalinitate si purificare la nivelul ficatului, rinichiului, cailor biliare, pielii, sistemului sanguin si limfatic, ameliorand de asemenea afectarile organice pulmonare, fiind si un anticancerigen eficient.
 Omega 3 : 0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, purifica tesutul pulmonar, ajuta la asimilarea nutrientilor si eliminarea eficienta a deseurilor metabolice, stimuleaza functionalitatea normala a celulei protejand contra comportamentelor aberante si degenerarilor.
 Resveratrol :1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, actioneaza ca agent citostatic in cancerul de plamani.
 Ocean 21 :1-1-1 linguri inainte de masa, 3 luni continuu, anticarcinogen si antimutagenic, repara tesuturile lezate in iradierile din terapia clasica si este un foarte bun imunomodulator.
 Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.
- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie), Respiratory (Aparat respirator), Meridian (Meridiane energetice).

Observatie:  Daca bolnavul este sub tratament cu medicatia clasica oncologica  tratamentul recomandat mai sus se poate lua in paralel.  

Remedii naturiste complementare in tratarea cancerului pulmonar

-Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 15-20 de zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la 2 ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1-5-2,5 litri de sucuri.  Mai multe amanunte despre cum se tine cura de sucuri gasiti pe pagina Cura de sucuri.

Sunt recomandate urmatoarele sucuri:

-Sfecla rosie (se incepe cu o jumatate de pahar/zi si se creste doza pana la 1-2 pahar /zi). Este esential sa se bea mult suc de sfecla pe zi(250-500 ml).  Sfecla rosie are proprietari antitumorale si citostatice, limitand dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicarii celulelor canceroase. Este considerata unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si leucemiei. Sucul de sfecla rosie se bea in combinatie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), in proportie: o parte suc de sfecla(50 ml), 2 sau 3 parti suc de morcovi(150 ml sau 200 ml). Se creste doza pana la un unu, 2 pahare de sfecla pe zi. Se poate adauga putin suc de lamaie pentru corectarea gustului mai gretos al sfeclei rosii. 

-Urzica-1-2 pahare/zi. Extrem de bogata in clorofila, sucul de urzica este un excelent purificator pentru sange. Acesta anihileaza radicalii liberi, remineralizeaza si vitaminizeaza organismul, are efecte puternice depurative, stimuleaza procesele de hematopoeza si are efecte antiimflamatoare si antitumorale.

-Varza -1-2 pahare/zi. Varza contine o multime de substante puternice care combat cancerul(idoli, izotiocianiti, monoterpene, sulfarafanul, etc.) si un factor cunoscut sub numele de "factorul de anti-eroziune gastrica ", numit mai tarziu vitamina U- vitamina antiulceroasa. Pentru corectarea gustului, se poate adauga la sucul de varza, suc de telina. In cazul unor bolnavi pot aparea gaze, dureri abdominale, balonari si constipatie in timpul primelor zile ale curei cu suc de varza. De obicei, dupa a 5-a zi de tratment, tulburarile digestive sunt rare. Daca simptomele devin severe, sucul de varza  se poate intrupe pentru o zi. Cercetari de la Universitatea  din Ohio arata ca izotiocianatii, care se gasesc in varza, inhiba cancerul pulmonar cauzat de substante chimice ca fumul. Fumul de tigare contine un numar imens de radicalii liber care sunt puternic implicati in provocarea cancerului si ai altor boli.

-Orz verde(poate fi folosit si pudra)-1-2 pahare/zi. Orzul verde contine cea mai mare cantitate de SOD(superoxid-dismutaza), una din cele mai puternice enzime cunoscute cu capacitate extraordinara de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe langa aceasta, orzul verde contine o cantitate insemnata de vitamine, minerale si alte fitoelemente. 

-Strugure( rosu sau negru)-1-2 pahare/zi. Contine substante cu puternice efecte anticancerigene: acidul elagic, quercitina, resveratrolul, seleniu. Este un dizolvator puternic al tumorilor. Cand se consumul sucul de struguri, tesuturile bolnave si degenerarile grase, toate formele de materie morbida par sa se fracmenteze in particule minuscule si sa fie aruncate in fluidul sanguin pentru a fi duse la organele de eliminare.

-Lapte de Migdale. Migdalele proaspete, uscate(nu prajite) reduc aciditatea sucului gastric, inhiba activitatea peptica in mod semnificativ, sunt foarte nutritive si contin cele mai sanatoase grasimi. Pot fi consumate ca atare, bine mestecate. Puteti prepara lapte de migdale: 12 migdale crude, 1 lingura pulbere seminte de in(obtinuta cu rasnita de cafea), 1 lingurita miere(se exclude in cazul diabeticului), 1 banana sau 1 mar (facultativ), 1 cana(300 ml) apa calduta. Se mixeaza la blender migdalele cu putina apa, apoi se adauga restul de apa si celelate ingrediente si se mixeaza bine. Se poate consuma 1-2 cani pe zi. 

-Patlagina- 1pahar/zi. Patlagina contine alantoina, substanta antitumorala si cu efect cicatrizant. Alantoina se mai gaseste in radacina de Tataneasa. Este foarte valoroasa in combaterea septicemiei organismului si a sangelui, benefica in tratarea furunculelor, abceselor si tumorilor. Are si proprietati expectorante. 

-Sucul de Macese-1-2 pahare/zi. Macesele nu au rival in cea ce priveste continutul in vitamina C si este bogata in provitamina A. vitamina PP si alte fitoelemente. Se folosesc macese bine coapte, putin moi, culese toamna foarte tarziu, sau chiar dupa ce da frigul iarna pana aproape de lunile martie-aprilie. Se pun in blender, se adauga apa cat sa le depaseasca putin. Se mixeaza, apoi, se strecoara printr-un tifon dublu sau o sita deasa, pentru a fi retinuti perisorii. Se adauga miere dupa gust sau se bea simplu. 

-Catina- 1-2 pahare/zi. Catina este bogata in betacaroten, vitamina C si vitamina E - toate substantele antioxidante puternice. De asemenea, are proprietati excelente in reglarea sistemului imunitar si sistemului nervos.

-Sucul de la 2-3 lamai/zi. Lamaia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curatator al sangelui, are o actiune hemtopoetica (sinteza elementelor figurate ale sangelui). Lamaia este bogata in vitamina C(antixidant si stimulator al imunitatii) si alte substante anticanceroare (lactone si cumarine), ce fac din ea un adevarat maturator al tumorilor. Poate fi folosit si greape-fruitul rosu, care este bogat in licopen.

-Spanac-1 pahar/zi (obtinut la blender). Componentele antioxidante ale spanacului il fac folositor in bolile maligne. Luteina continuta de spanac este un antioxidant tot atat de puternic ca si Beta-Carotenul. Oricum, spanacul le contine pe amandoua din belsug. Poate fi combinat cu dragaveiul.

- Lapte de migdale - 12 migdale crude, 1 lingură pulbere seminţe de in (obţinute cu râşniţa de cafea), 1 linguriţă miere (se exclude în cazul diabetului), 1 banană sau 1 măr (facultativ), 1 cană (300 ml) apă călduţă. Se mixează la blender migdalele cu puţină apă, apoi se adaugă restul de apă şi celelate ingrediente şi se mixează bine. Se pot consuma 1-2 căni/zi. Migdalele sunt foarte nutritive şi conţin cele mai sănătoase grăsimi.

Obs.:

  • 1 pahar = 250 ml
  • Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.
  •  In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, fineturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.
  • Microclisme cu Mărul-Iupului şi Tătăneasă - 1 linguriţă rădăcină de Tătăneasă se fierbe cu 200 ml apă timp de 10 minute. Se opreşte focul şi se adaugă 1 linguriţă de Mărul-lupului şi se lasă la infuzat câteva minute. Când ceaiul ajunge la o temperatură suportabilă, se filtrează foarte bine, apoi faceţi microclisma cu ajutorul irigatorului. Rămâneţi în poziţie orizontală, pentru a reţine ceaiul în colon cel puţin 20 minute. După aceea, numai dacă simţiţi nevoia, puteţi evacua... După câteva zile, prin exerciţiu, se poate reţine lichidul din ce în ce mai mult, urmând ca lichidul să fie resorbit de colon. Se vor face clisme dimineaţa, vreme de 3 săptămâni. Are efecte deosebite în cancerul de colon şi rect şi este utilă în toate tipurile de cancer. Clismele sunt strict contraindicate în cazul în care bolnavul a fost operat de curând în regiunea rectului sau colonului. Clisma însănătoşeşte flora intestinală, având rol esenţial în menţinerea imunităţii. Este ştiut faptul că malignizarea este determinată de modificarea mediului bacterian al intestinului, prin apariţia agenţilor patogeni de putrefacţie. 80% din imunitate îşi are sorgintea în flora colonului!

□  In continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fără să se mănânce nimic între ele. Se va consuma câte un pahar de suc înainte cu 30 de minute de fiecare masă. Se recomandă suc de morcov, sfeclă roşie, urzică, orz verde, pătrunjel, strugure, grape-fruit, etc. în această perioadă, se pot consuma fulgi şi germeni de cereale, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Alte recomandări dietetice:

 Ceapa şi usturoiul sunt o adevărată colecţie de substanţe antimicrobiene şi antitumorale, care acţionează la nivelul plămânilor şi al căilor respiratorii. Consumaţi-le din belşug!

 Cura cu grâu germinat are un efect deosebit pentru refacerea plămânilor afectaţi. Se consumă 3-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi, în cure de 10-15 zile pe lună. Se poate prepara şi un delicios lapte după următoarea reţetă: 4 linguri de grâu germinat + 1/2 măr (opţional) + miezul de la 4 nuci + 1-2 linguri miere + 1 cană apă caldă. Se mixează toate ingredientele cu ajutorul unui blender sau mixer.

 Pulbere din fructe de cătină şi măceşe. Superbogate în vitamina C şi betacaroten, având în plus şi alte fitoelemente valoroase, reprezintă un supliment valoros în toate bolile, mai ales în cele maligne. Fructele pot fi transformate în pulbere utilizându-se râşniţa de cafea sau maşina manuală pentru zahăr. Este bine ca plantele şi fructele uscate să fie transformate în pulbere cu puţin timp înainte de folosire, pentru ca degenerarea oxidativă să fie cât mai mică, fără să facem cantităţi mari odată. Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se pun într-un borcan şi se păstrează la rece şi la întuneric. Se consumă 2x2 linguri pe zi pentru adulţi şi 2x2 linguriţe pe zi pentru copii. Se recomandă să se prepare o cantitate care să fie consumată într-o săptămână.

 Cura cu polen - se consumă câte 1 linguriţă, de două ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 30 de zile. Se pot face 3-4 cure pe an. Consumul de polen determină intensificarea acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitării formaţiunilor tumorale, creşterea producţiei de celule imunocornpetente, precum şi a producţiei de anticorpi specifici. Pentru început este bine să verificaţi dacă nu sunteţi alergic la polen. Pentru a face acest lucru, consumaţi mai întâi, doar 1-2 granule de polen şi apoi vedeţi cum se comportă organismul. Măriţi doza de fiecare dată câte puţin, până ajungeţi la cantităţile recomandate. în cazul efectelor adverse, întrerupeţi cura.

Cura cu hrean şi miere - 10 linguri de hrean dat prin răzătoarea fină se amestecă bine cu 30 de linguri de miere (cea mai bună este mierea de tei sau de brad) şi se lasă la macerat vreme de 3-4 zile. După trecerea acestui interval de timp, se începe administrarea preparatului, din care se iau 2 linguriţe de 4 ori pe zi. Se face o cură de 30 de zile, urmează o pauză de 14 zile, apoi se repetă cura.

✓ Nucile, migdalele, seminţele de susan, de floarea soarelui şi de dovleac - nu acţionează direct asupra aparatului respirator, dar sunt o sursă foarte importantă de energie pentru organism, fiind utile mai ales persoanelor care au un deficit de masă corporală, care prezintă o stare evidentă de slăbiciune fizică şi lipsă de energie - caracteristici ale cancerului pulmonar.

✓ Fulgi de orz şi ovăz - se pot consuma împreună cu lapte de grâu şi miere. Au un efect tonifiant pentru organism. Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta- caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Pârvu - „Universul plantelor”). Se administrează câte 50 de picături, de 2 ori pe zi, luate pe o bucată de pâine uscată.

✓ în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Fitoterapie:

 Cura cu pulbere imunostimulentă. Se amestecă în cantităţi egale Năprasnic, Echinacea Arnică şi muguri de Plop. Cu ajutorul râşniţei electrice, plantele vor fi transformate în pulbere fină, ce va fi păstrată într-un borcan de sticlă închis ermetic. Se administrează 1 linguriţă de pulbere, sublingual (se păstrează 5 minute, apoi se înghite cu puţină apă sau ceai), de 4 ori pe zi. Cura va dura 2 luni, iar după o pauză se poate relua. Năprasnicul conţine din belşug germaniu, un oligoelement cu efecte remarcabile de stimulare a oxigenării celulare. Echinacea şi Amica sunt plante cu un potenţial deosebit de stimulare a sistemului imunitar. Mugurii de Plop au proprietăţi antibiotice, antiinfecţioase, imunostimulente şi reglatoare hormonale.
✓ Pulbere de plante: Amestecaţi în cantităţi egale: rădăcină de Iarbă mare (Inula helenium), Lichen de piatră (Cetraria islandica), Lumânărică (Verbascum thapsus), apoi folosiţi râşniţa pentru cafea transformând plantele în pulbere. Se administrează 1 linguriţă rasă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă cinci minute, după care se înghite cu apă sau ceai. Iarba mare are acţiune antibiotică puternică (chiar asupra bacilului Koch), antivirală, antitumorală (sescviterpenele au proprietăţi inhibitoare asupra celulelor tumorale) şi ajută la eliminarea secreţiilor din plămâni si arborele bronhie. Lichenul de piatră este un redutabil fortifiant pentru plămâni, având şi proprietăţi antibiotice şi antitumorale. (Pr. Dr. Constantin Părvu — ., Universul plantelor”). Lumânărică este o plantă ce contribuie la reducerea tumorilor, este un expectorant eficient şi un excelent antiinflamator.

 Prin conţinutul divers de flavonoizi, Propolisul exercită o acţiune directă asupra macrofagelor, determină sinteza de interleukina şi interferon, precum şi asupra factorului de necroză tumorală. Se administrează de trei ori pe zi cate 40 picături de tinctură, puse pe o bucăţică de pâine care se consumă, timp de o lună, cu 10 zile pauză, după care se poate relua (3-4 cure anual).

Alte indicații

   Preparatul de aloe, miere şi propolis

  • Miere de albine - 1.000 g
  • Propolis (dat pe râzătoare de plastic sau de sticlă) - 20 g
  • Aloe (frunze, date prin râzătoare de plastic sau de sticlă) - 750 g Este bine ca planta de Aloe să fie de 3-5 ani. înainte de recoltare, planta să nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun într-un borcan de sticlă şi se ţin la rece timp de 5 zile, după care se administrează astfel: primele 5 zile se ia câte o lingură dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă, apoi, restul curei, se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă. Pentru mărirea eficienţei, în fiecare linguriţă de preparat se pun 2 picături de ulei volatil de Cimbru. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, până la 2 luni. Cura se poate repeta, după o pauză de 7 zile. Planta de Aloe (mai ales gelul intern) conţine agenţi antitumorali, imunostimulatori şi acţionează în vederea detoxifierii organismului.

 Comprese cu ulei de Ricin aplicate pe spate, chiar pe regiunea de proiecţie a plămânilor. Cercetările asupra compreselor cu ulei de Ricin indică faptul că ele îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar, măresc dilatarea şi dedurizează ţesuturile şi muşchii. Aplicate local, ele pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formaţiunilor canceroase.
Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată (să acopere ambii plămâni), cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat la rece), ulei volatil de Mentă, o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin (în prelabil în uleiul de ricin se amesetcă 5-6 picături de ulei volatil de Mentă). Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea 'interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi, sau o zi da, o zi nu.

 Cataplasme cu rădăcină de Tătăneasă (Symphitum officinale). Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatorii şi antitumorale (datorită alantoninei). Cel mai bun efect îl au rădăcinile recoltate proaspăt. Rădăcinile se spală bine cu o perie, apoi se dau prin răzătoarea mică. Această compoziţie se pune pe o frunză de varză (zdrobită în prealabil cu ajutorul unei sticle sau sucitor de lemn) şi se aplică pe spate, chiar pe regiunea de proiecţie a plămânilor. Totul se leagă cu o faşă lată de tifon sau pânză de bumbac pentru a adera la tegument. Se păstrează 2 ore. După folosire, rădăcina se aruncă. Acest procedeu are o eficienţă deosebită în dizolvarea formaţiunilor canceroase. Noaptea se pot pune cataplasme din frunze de varză, zdrobite în prealabil cu o sticlă sau un sucitor.

 Alte recomandări:
1) Nu folosiţi căldura focului deschis care poate contamina aerul. Dacă folosiţi un astfel de tip de încălzire, cât timp arde focul, camera respectivă să fie aprovizionată continuu cu oxigen proaspăt. Reziduurile rezultate din arderea gazului butan (sau metan) sunt foarte periculoase. Folosiţi încălzirea cu lemn.

2) Evitaţi gazele de maşină; ele sunt otravă pentru plămâni. De asemenea, fumul de ţigară. Pe cât posibil, nu accepta să fii un nimător pasiv.

3) Nu inspiraţi sprayuri otrăvitoare de niciun fel.  Mutaţi-vă locuinţa dintr-o zonă poluată cu fum şi ceaţă.

4) Ar fi excelent să vă plimbaţi cât de des prin păduri de pin sau brad, pentru că exercită efecte vindecătoare asupra sistemului respirator şi nervos.

Tratamente conexe:

-se administreaza cat mai multe ceaiuri de patlagina, precum si pulbere din frunze uscate de patlagina, amestecata cu miere, cate o lingurita inainte de masa cu 20 minute.


Nu există produse în această categorie.