Alimente care stimulează auzul: Fii atent la mineralele tale.


Un grup de oameni de știință de la Newcastle a găsit, în operațiile pe creier deschis, cauza reală a tinitusului, a pierderii auzului și a bolilor mortale ale memoriei, cum ar fi Alzheimer.

Au fost șocați să vadă că aceste boli teribile sunt legate între ele.

Și ceea ce este și mai rău, toate provin din această sursă unică

Acum, știu cât de oribil sună asta, dar după ce au descoperit asta, acești cercetători geniali au venit cu o soluție ingenioasă pentru a remedia toate acestea.

Au fost nevoie de 6 ani și 3.000 de teste clinice de laborator cu peste 2.200 de voluntari curajoși, toți suferinzi fie de tinitus, pierderea auzului, demență sau Alzheimer.

Iar rezultatele sunt uluitoare...

După ce au introdus o anumită substanță chimică naturală în creier, au reușit să oprească tinitusul, să repare cortexul auditiv și să restabilească funcția neuronală la 99% dintre pacienți după câteva săptămâni.

Aceasta înseamnă că acum nu au acufene, auzul lor este complet restaurat și amintirile le revin.

Au fost nevoie de încă 2 luni pentru ca persoanele cu degradare foarte avansată a memoriei să-și restabilească amintirile și să-și recapete auzul.

Acum, mai multe companii Big Pharma cumpără deja soluția și o etichetează privată, astfel încât să o poată vinde pentru o avere milioanelor de suferinzi.

Așa că ei pun presiune asupra acestor oameni de știință cinstiți pentru a-și scoate descoperirile.

Trebuie să vezi această descoperire incredibilă care oprește tinitusul, îți redă auzul și memoria și te protejează de bolile creierului.

Mineralele joacă un rol important în sănătatea noastră generală și în funcționarea corectă a corpului. Calciul formează oase și dinți puternici. Zincul este un mineral important pentru stimularea sistemului imunitar. Dar ceea ce poate nu știți este că unele minerale sunt elemente critice pentru protejarea sănătății auzului.

Ce sunt mineralele?

Mineralele sunt substanțe anorganice care se găsesc în sol și roci și sunt nutrienți esențiali de care organismul are nevoie pentru a supraviețui și a îndeplini funcțiile și procesele zilnice. Obținem minerale mâncând plantele pe care le absorb din pământ.

Există o mulțime de minerale importante, dar acestea puține sunt cruciale pentru păstrarea auzului bun.

Potasiu

Potasiul este responsabil pentru reglarea cantității de lichid din sângele și țesutul corpului. Acest lucru poate fi important pentru sănătatea auzului, deoarece lichidul din urechea internă, acea parte a urechii care traduce zgomotele pe care le auzim în impulsuri electrice pe care creierul le interpretează ca sunet, depinde de un aport bogat de potasiu. Pe măsură ce îmbătrânim, acele niveluri scad în mod natural, ceea ce ar putea fi un factor care contribuie la prezbicuzie - sau pierderea auzului legată de vârstă.

Un hormon important numit aldosterol este parțial responsabil pentru reglarea potasiului, iar cercetările au legat o scădere a aldosterolului, frecventă odată cu îmbătrânirea, cu pierderea auzului. Deși nu a fost găsită nicio legătură directă care să justifice administrarea de suplimente de potasiu pentru a îmbunătăți sănătatea auzului, consumul de alimente care conțin potasiu este benefic pentru sănătatea dvs generală.

Alimentele bogate în potasiu includ: cartofi, spanacul, fasole, roșii, stafide, caise, banane, pepeni, portocale, iaurt.

Magneziu

Cercetările efectuate la Institutul de Cercetare a Auzului Kresge de la Universitatea din Michigan au arătat că persoanele tratate în prealabil cu magneziu (împreună cu vitaminele A, C și E) au fost protejate de pierderea auzului cauzată de zgomot. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează faptului că magneziul combate efectele radicalilor liberi emiși în timpul zgomotelor puternice - ca o barieră de protecție pentru celulele delicate din urechea internă. De asemenea, lipsa magneziului adecvat în urechea internă face ca vasele de sânge să se micșoreze, privându-l de oxigen valoros.

Alimentele bogate în magneziu includ fructele și legumele precum bananele, anghinarea, cartofii, spanacul, roșiile și broccoli.

Zincul

Zincul întărește sistemul imunitar al organismului și este, de asemenea, responsabil pentru creșterea celulelor și vindecarea rănilor, așa că este potențial util în alungarea germenilor care provoacă răceala obisnuita și chiar infecțiile deranjante ale urechii. Unele studii sugerează că este eficient și în tratarea tinitusului la persoanele cu auz normal. Cu toate acestea, zincul interacționează cu antibioticele și diureticele, așa că cereți sfatul medicului înainte de a utiliza suplimente.

Alimentele bogate în zinc includ caju, migdale, arahide, fasole, mazăre, linte, stridii și ciocolată neagră. Încercați să faceți batoane granola de casă pentru a vă umple cu zinc. Nucile și ciocolata neagră funcționează excelent ca ingrediente cheie, alături de ovăz, quinoa, stafide, merișoare uscate și fulgi de nucă de cocos. Mierea și untul de oleaginoase funcționează bine ca lianți.

Rezumat

Cu o dietă echilibrată fără alimente procesate și care include vitamine din alimente integrale, corpul nostru primește de obicei suficiente minerale pentru sănătatea auzului.

 

 

 


Nu există produse în această categorie.