7 Alimente si 12 suplimente uimitoare care curăță ficatul în mod natural


Detoxifierea este un proces zilnic. Este esențial să ne susținem ficatul și toate organele de eliminare cu alimente de înaltă calitate și nutrienți specifici. Acest lucru va crește capacitatea corpului nostru de a elimina toxinele și substanțele chimice cu care intră în contact și ne ajuta la menținerea sănătății noastre și a longevității generale.

Din cand in cand (daca nu ai o dieta sanatoasa) este nevoie de o detoxifiere a ficatului. Iată cele mai bune alimente naturale care îți vor curăța ficatul în mod natural!

Ai avut o ziua grea, extrem de epuizata? Te lupți cu sănătatea digestivă și intestinală precara? Ai  o sensibilitate la parfumuri și mirosuri? Dacă ați bifat oricare dintre aceste întrebări, acesta ar putea fi un semn că ficatul dumneavoastră este supraîncărcat.

Ca principal organ de detoxifiere, ficatul este afectat de tot cu ceea ce intram în contact. Funcționează din greu pentru a detoxifica substanțele chimice toxice și agenții cancerigeni în mod natural, dar nu este suficient doar el ca organ si este nevoie de ajutor din exterior pentru a ne menține productivitatea optima a ficatului.

Când vine vorba de detoxifiere, totul ține de mâncare sau, mai precis, de nutrienții necesari pentru a sprijini detoxifierea zilnic.

E adevărat, ne detoxificăm zilnic, motiv pentru care doar 10 zile nu este in deajuns. Toxinele pot fi găsite în alimentele pe care le consumăm, în mediul in care traim, în produsele de curățenie de uz casnic și chiar în mobilierul nostru ! Corpurile noastre sunt într-o stare constantă de supraîncărcare toxică.

Există numeroase moduri de a ne detoxifia organismul în mod delicat și în siguranță. De exemplu, să ne folosim de mai  multe ierburi, să consumăm mai multe suplimente și să alegem alimente integrale organice curate sunt toate lucruri bune pe care le putem încorpora în viața noastră de zi cu zi.

Dar înainte de a aprofunda ce să mâncăm, să înțelegem mai întâi despre ce este vorba de detoxifiere.

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea înseamnă odihnă, curățare și hrănire a corpului din interior spre exterior. Prin eliminarea toxinelor și hrănirea organismului, detoxifierea ne poate ajuta să ne protejem de boli și să ne reînnoim capacitatea de a ne menține sănătatea optimă.

Cu alte cuvinte, trebuie să eliminăm toxinele și să ne hrănim corpul cu alimente naturale pentru a ne ajuta să ne simțim cât mai bine. Alimentele pe care alegem să le consumam joacă un rol vital în eliminarea toxinelor din organism, precum și în susținerea diferitelor sisteme de organe.

Ficatul

Ficatul este principalul organ de detoxifiere si are peste 500 de funcții în organism. În consecință, ficatul elimină în mod constant corpul de deșeuri, metabolizează hormonii și ajută la digestie .

“Combinarea vitaminelor A, B și C cu minerale precum zinc, magneziu, calciu și seleniu sunt toate importante pentru susținerea detoxifierii și a ficatului.”

Câteva amino-ajutoare sunt, de asemenea, importante pentru îmbunătățirea detoxificării și eliminarea substanțelor chimice din organism. Cisteina și metionina, în special, ajută la prevenirea oxidării și se leagă de metalele grele, cum ar fi mercurul, pentru a ajuta la eliminarea lor din organism.

Un antioxidant incredibil de puternic și important necesar pentru detoxifiere este glutationul. Acest antioxidant acționează pentru a reduce toxinele acumulate din fum, radiații, eșapament auto, substanțe chimice, medicamente și mulți alți cancerigeni.

Deoarece ficatul este principala putere de detoxifiere, este important să mănâncam alimente care optimizează sănătatea ficatului și trebuie sa-i furnizăm multe dintre vitaminele și mineralele menționate mai sus.

7 alimente care curăță ficatul:

1 | Usturoiul

Compușii cu sulf care sunt esențiali pentru susținerea ficatului și pentru activarea enzimelor hepatice sunt responsabile pentru eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism. De asemenea, usturoiul conține seleniu, un mineral și un nutrient important care ajută la detoxifiere și susține glanda tiroidă.

2 | Citricele

Portocale, lămâile , limele și grapefruiturile sunt toate surse naturale de vitamina C și conțin mulți antioxidanți puternici. La fel ca usturoiul, citricele au capacitatea de a stimula producția de enzime de detoxifiere a ficatului.

3 | Broccoli

Alături de alte legume din familia cruciferelor precum varza de Bruxelles, varza și conopida, broccoli conține compuși de sulf, la fel ca usturoiul, care ajută la susținerea procesului de detoxifiere și a sănătății ficatului. De fapt, aceste legume fibroase pot ajuta la eliminarea toxinelor din intestin și conțin compuși care ajută la susținerea ficatului în metabolizarea hormonilor.

4 | Avocado

Acest fruct incredibil conține glutation, care este un antioxidant puternic care ajută la protejarea ficatului de deșeurile și toxine. De asemenea, ajută ficatul să elimine acele substanțe chimice daunatoare din organism și protejează împotriva daunelor celulare.

5 | Legume cu frunze

Cu cât mai amar, cu atât mai bine! Ficatul iubește amarul, așa că utilizeaza păpădia , rucola, mustar verde și cicoare. Aceste legume cu frunze verzi conțin numeroși compuși de curățare care neutralizează metalele grele si care pot încetini capacitatea ficatului de a se detoxifica. În plus, ajută la stimularea fluxului biliar.

6 | Curcuma

Această plantă incredibilă conține o mulțime de antioxidanți care ajută la repararea celulelor hepatice, protejează împotriva daunelor celulare și ajută la detoxifiere. Turmericul este deosebit de bun pentru a ajuta la detoxifierea ficatului de metalele grele și ajută la metabolismul hormonal. Turmericul stimulează, de asemenea, producția de bilă și îmbunătățește sănătatea vezicii biliare.

Este bine sa-l utilzati cu piperina pentru o buna absorbtie.

7 | Nucile

Aceste nuci cu formă de creier conțin niveluri ridicate de l-arginină, glutation și acizi grași omega-3, toate ajută la detoxifierea ficatului și susțin eliminarea toxinelor. În plus, sunt excelente pentru combaterea inflamației și susținerea sănătății creierului.

8 | Suplimente Calivita recomandate pentru detoxifierea ficatului

·         Liver Aid

·         Arginine Plus

·          PartyUP

·         Cell XC

·         LiquidChlorophyll

·         Omega3 Concentrate/ Nordic Pure Omega 3

·         Curcuma Pro

·         Spirulina Chlorella Plus, Spirulina Max

·         Pure Inulin

·         Garlic Max

·         Cholestone

·         ProBio Balance

·         Detox patch

O modalitate simplă și delicioasă de a include multe dintre alimentele de mai sus benefice pentru ficat este să le rotesti. Daca nu ai storcator, poti face reteta de mai jos folosind un blender.

Iată un suc puternic detoxifiant pe care îl puteți face acasă pentru a vă curăța ficatul și intareste sănătatea generală.

Timp

Timpul total: 2 min

Timp de preparare: 1 min

Timp de pregatire: 1 min

Portie: 1 borcan

Mean Green Detox Juice

Instrumente

 Storcator sau blender

Ingrediente

 4 frunze mari de papadie

 4 cani de rucola

 3 tulpini de telina

 2 tulpini mari de broccoli

 2 morcovi

 1 lamaie bio (cu coaja)

 ½ un grapefruit

Instrucțiuni

 Procesați toate ingredientele printr-un storcator. Alternativ, dacă aveți un blender de mare viteză, puteți transforma acesta într-un smoothie.

 Asigurați-vă că adăugați suficientă apă pentru a amesteca ingredientele și nu ezitați să turnați amestecul printr-o sită pentru a strecura fibrele.


Nu există produse în această categorie.