Produse Calivita pentru atacurile de agenți patogeni!


Evenimentele din ultimul an și ceva au oferit o mulțime de dovezi că îngrijirea sănătății și a sistemului imunitar este vitală dacă vrem să trăim o viață de calitate și să prevenim infecțiile. Pe lângă agenții patogeni „vechi așa-ziși tradiționali”, care ne sunt deja bine cunoscuți, am fost avertizați de posibile atacuri ale altora. Prin urmare, este o idee bună să ne întărim apărarea cu ajutorul vitaminelor, mineralelor și plantelor medicinale, care s-au dovedit deja eficiente în lupta împotriva acestor „atacatori”.

Vitamina C

Vitamina C are multe proprietăți benefice, dar, cel mai important, este un partener de încredere atunci când vine vorba de prevenirea răcelilor și gripei, sau de recuperare mai rapidă după ce am racit. Vitamina C oferă un sprijin suplimentar sistemului nostru imunitar, crescând capacitatea celulelor albe din sânge de a ucide bacteriile și virușii.

Cercetările au arătat că cei care aveau obiceiul de a lua în mod regulat cantități mai mari de vitamina C înainte de a face boala, aveau simptome mai ușoare și s-au recuperat mai repede din răceala în comparație cu alții. Acest lucru sugerează că este o idee bună să luați doze mai mari din această vitamină, ca mijloc eficient de prevenire.

Vitamina D

Vitamina D este cunoscută de mult timp ca un puternic întăritor al sistemului imunitar. Nu e de mirare că este recomandat pentru prevenirea răcelilor și a altor infecții respiratorii. De asemenea, se știe că întărește apărarea organismului împotriva agenților patogeni respiratori, deoarece le îngreunează trecerea prin mucoasa și luptă împotriva lor, prin inițierea apararii limfocitelor, pentru a vă proteja organismul de atacul lor.

Dar nu este singurul mod în care vitamina D poate fi benefică. Când cineva se îmbolnăvește, organismul reacționează dezvoltând inflamație. Vitamina D poate reduce nivelul de substanțe inflamatorii care sunt responsabile de inflamație și, astfel, poate preveni dezvoltarea ulterioară și agravarea situației. Acest lucru este vital, având în vedere că s-a constatat că concentrația mare de citokine proinflamatorii produse de organism în așa-numita „furtună de citokine” joacă un rol semnificativ în cazurile severe, în care există o defalcare sistemică a pacienților.

Există și alte studii care sugerează că nivelul adecvat de vitamina D joacă un rol cheie în modul în care progresează bolile infecțioase. Niveluri scăzute de vitamina D au fost găsite la pacienții cu pneumonie severă, sepsis (adică intoxicații cu sânge) și tulburări metabolice, precum și insuficiență cardiacă și au fost chiar legate de un risc mai mare de deces. În general, putem concluziona că nivelurile insuficiente de vitamina D pot afecta dezvoltarea și progresia infecției virale severe.

Zincul și seleniu

Dintre toate oligoelementele minerale, zincul și seleniul sunt cei mai puternici susținători ai sistemului imunitar.

 Aportul adecvat de zinc poate reduce capacitatea bacteriilor responsabile de pneumonie de a se multiplica și poate preveni intrarea, aderarea și reproducerea mai multor tipuri de agenți patogeni responsabili de infecțiile respiratorii. Acesta este probabil motivul pentru care se presupune că zincul joacă un rol semnificativ în recuperarea mai rapidă a pacienților, precum și pentru simptomele mai ușoare în timpul infecțiilor respiratorii. Pe de altă parte, deficiența de zinc slăbește sistemul imunitar și duce la un risc crescut de a dezvolta infecții la nivelul tractului respirator superior.

Seleniul este uneori numit „contraceptiv pentru viruși”, deoarece interferează cu replicarea și reproducerea agenților patogeni în organism.

Conform constatărilor cercetării privind epidemia de gripă de acum câțiva ani, gripa a progresat mai eficient în acele țări europene în care oamenii aveau în medie un nivel scăzut de seleniu. Având în vedere faptul că conținutul de seleniu din sol este scăzut și, ca urmare, în produsele alimentare a scăzut semnificativ în ultimele decenii, se pare că este într-adevăr indicat să monitorizați cu atenție nivelul de seleniu.

Socul negru

Numeroase studii au scos în evidență socul negru datorită abilităților sale excepționale care se manifestă în atenuarea simptomelor gripei și în scurtarea duratei infecții virale (chiar și în patru zile!). Mai mult, studiile sugerează că poate reduce cantitatea de medicamente necesară pentru ameliorarea simptomelor și prevenirea complicațiilor. În plus, în combinație cu echinaceea, s-a descoperit că socul negru întărește sistemul imunitar și mecanismele noastre de apărare în lupta împotriva virusului gripal, interferând cu replicarea acestuia și prevenind anumite tipuri de infecții bacteriene, care se pot dezvolta ca complicații suplimentare după o infectie virala.

Ghera pisicii(matei)

Gheara de pisică este o plantă care a fost folosită în medicina populară din America de Sud de mai bine de două mii de ani ca mijloc de întărire a imunității, împotriva inflamației și ca mijloc de prevenire și tratare a infecțiilor. Cercetări recente au arătat că este eficient și împotriva H1N1, deoarece s-a demonstrat că previne replicarea virusului și dezvoltarea ulterioară a infecției.

Quercetina

Quercetina este un flavonoid care se găsește în coaja fructelor și legumelor. Are multiple efecte benefice: are proprietăți antioxidante excelente și este, de asemenea, un mijloc versatil de apărare în lupta împotriva infecțiilor. Nu numai că susține și reglează funcționarea sistemului imunitar, dar are și un efect antipatogen cu spectru larg. În plus, este capabil să reducă nivelul de citokine proinflamatorii și să ajute la prevenirea coagulării sângelui.

Un studiu, care a inclus pacienți în formă fizică de peste 40 de ani, a constatat că cei care au luat cantități mari de quercetină au avut de obicei simptome mai ușoare și s-au recuperat mai repede de la infecțiile tractului respirator superior.

 Ai grijă! Cu o alimentație adecvată, un stil de viață sănătos și un aport regulat de vitamine și minerale esențiale, putem contribui semnificativ la întărirea apărării organismului în lupta împotriva agenților patogeni nocivi!

Suplimente Calivita recomandate: C 1000 Plus, Vitamina D/ D Drops, Chelated Zinc/ Mega zinc, Samburex, Immunvirex, Immunaid, Pro Selenium  

Surse informationale din acest articol:

Zhou W., Mao S., Wu L., Yu J. Association Between Vitamin D Status and Sepsis. Clin. laborator. 2018, 64, 451–460.

Zhou YF, Luo BA, Qin LL Asocierea dintre deficitul de vitamina D și pneumonia dobândită în comunitate: o meta-analiză a studiilor observaționale. Medicine 2019, 98, e17252.Ganji V., Tangpricha V., Zhang X. Concentrația serică de vitamina D >/=75 nmol/L este legată de scăderea biomarkerilor cardiometabolici și inflamatori, a sindromului metabolic și a diabetului; și creșterea fitnessului cardiorespirator la adulții din SUA. Nutrienți. 2020;12:730.

 Suplimentarea cu quercetină și infecția tractului respirator superior: un studiu clinic comunitar randomizat - Heinz, SA; Henson, DA; Austin, MD; Jin, F.; Nieman, DC, Pharmacol. Res. 2010, 62, 237–242.

 


Immunvirex - 30 capsule-complex cu acţiune antivirală

Immunvirex - 30 capsule-complex cu acţiune antivirală

Immunvirex conține o combinație unică de vitamine, minerale, probiotice și ingrediente active din pl..

148,35 Lei

Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D (60 tablete)-2000 UI

Vitamina D joacă roluri multiple în organism: participă nu doar la dezvoltarea sănătoasă a dinților ..

36,01 Lei

Chelated Zinc-100 tablete

Chelated Zinc-100 tablete

Zincul este un element chimic care participă la aproape toate procesele metabolice şi este prezent î..

48,38 Lei

D drops-Vitamina D3 lichida -30 ml

D drops-Vitamina D3 lichida -30 ml

Oferta lunii  la pachetul D Drops: Daca cumparati 3 flacoane de D Drops* ( ) il ..

107,50 Lei

Mega Zinc - 100 tablete-Megadoză de zinc organic

Mega Zinc - 100 tablete-Megadoză de zinc organic

Zincul este un element chimic care participă la aproape  toate procesele metabolice&nbs..

49,45 Lei

Pro Selenium - 60 tablete-produs cu Seleniu

Pro Selenium - 60 tablete-produs cu Seleniu

Datorită puternicelor sale efecte antioxidante, seleniul contribuie la protejarea celulelor şi ţesut..

50,53 Lei

SambuRex concentrat soc negru, echinacea, astragalus - 240 ml

SambuRex concentrat soc negru, echinacea, astragalus - 240 ml

 Samburex Calivita - Energie Naturală și Beneficii pentru SănătateSamburex de la Calivita este ..

162,86 Lei

Se afişează de la 1 până la 7 din 7 (1 Pagini)