Numar scazut de spermatozoizi, oligospermie

 Infertilitatea la bărbat este adesea legată de prezența unui număr mic de spermatozoizi. Pentru un barbat acest lucru poate fi foarte  frustrant și stresant. Înțelegerea cauzelor și, de asemenea, tratamentele disponibile este un pas important spre depășirea problemei.

Cauzele numarului scăzut de spermatozoizi din spermă

Un numar scazut de spermatozoizi este definit ca fiind mai mic de 20 de milioane de spermatozoizi per 1 ml de sperma ejaculata. Acesta poate fi rezultatul unei cauze sau mai multor combinații diferite de cauze.

• Tulburări genetice: unele tulburări, cum ar fi sindromul Kartagener poate face pe barbati cu un număr scăzut de spermatozoizi.

 Accidentare in zona testicolelor sau în caz de boală: Accidentarea sau bolile, cum ar fi cancerul testicular poate avea un efect negativ asupra numărului de spermatozoizi.

 Stilul de viata: Un motiv cheie pentru numarul scazut de spermatozoizi este adesea asociat cu stilul de viata sl barbatului. Fumatul, consumul de droguri, consumul de alcool poate duce la probleme de fertilitate, cum ar fi un numarul mic de spermatozoizi sau motilitatea spermatozoizilor redusa.

 Deficiente de vitamine: Deficiențele de vitamina C, E, B12 și zinc  conduc la un numar redus de spermatozoizi, folosirea pastilelor de crestere in masa musculara(culturistii).

  Obezitatea: Unii profesioniști din domeniul medical au sugerat o legătură între obezitate și un număr mic de spermatozoizi.

  Stresul: Stresul poate juca ravagii cu multe functii ale corpului diferite și producția de spermă nu este diferită dacă doriți să creșteți cantitatea de sperma sau crește lichidului seminal. Stresul la locul de muncă sau la domiciliu poate duce la un număr scăzut de spermatozoizi într-un om.

  Probleme legate actul sexual: Unii barbati au probleme psihologice in actul sexual si acest lucru poate provoca stres, care la rândul lui pote avea un impact asupra fertilității, și mai ales numarului spermatozoizilor.

 Supraîncălzirea: reducerea temporară a numărului de spermatozoizi a fost asociată cu supraîncălzirea cauzată de saune și purtarea lenjeriei de corp prea stramte.

  Ciclismul: Această formă de exercițiu a fost legata de un numar scazut de spermatozoizi din cauza presiunii cauzate de sa. Acest lucru nu este într-adevăr cazul la cei care doar ocazional  petrec timpul liber pe bicicleta, ci pentru amatorii de ciclism  și concurenții in cursele cicliste.

Tratamente pentru numarul scazut de spermatozoizi

Tratamentele disponibile pentru numărul scăzut de spermatozoizi depind în primul rând de cauzele ce au determinat numarul scazut de spermatozoizi.

1. Suplimentele de vitamina / tratamente pe bază de plante: Pentru cei cu deficiențe de vitamine tratamentul poate include administrarea de suplimente pentru a trata deficitul.

2. Obiceiuri de stil de viata nesanatose : Numarul scazut de spermatozoizi este adesea asociat cu stilul de viata sărac care poate fi tratabil prin renuntarea la fumat, droguri, alcool.

3. Efectuarea de exerciții fizice: Exercitiul este bun pentru atenuarea stresului, o cauza a numarului scazut de spermatozoizi.

4. Dieta mai buna: Păstrarea unei diete echilibrate sanatoasa bogata in alimente naturale și semințe, cum ar fi semințele de dovleac este văzută ca fiind un mod sanatos de a depăși problemele asociate cu un număr scăzut de spermatozoizi.

5. Activitatea sexuala: Medicii recomanda ejaculare mai rara  pentru ca va spori densitatea materialului seminal. O pauză de trei zile intre ejaculari este văzută ca fiind suficienta.

Tratament naturist cu produse CaliVita recomandate in marirea numarului de spermatozoizi la barbati

- Vital Man:1-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu, creste vitalitatea fizica, psihica si sexuala specifica organismului masculin.

- Zen Thonic :2-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, confera energie masculina, solara, tonica si regeneratoare sau Arginine Plus :1-1-1 dupa masa, stimuleaza productia de sperma si creste apetitul sexual) sau Evening Primrose Oil :1-1-1 dupa masa la 30 de minute, intervine in reglarea proceselor metabolice si hormonale din organism.

- Rhodiolin :1-0-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; are efect de relaxare a sistemului nervos central si periferic, diminuand efectele nocive ale stresului cronic asupra functiei reproductive.

- Mega Zinc :0-1-0 dupa masa, actioneaza ca stimulator al secretiei masculine de testosteron si ajuta in productia unei sperme de calitate; este ideal sa fie asociata cu miscare si exercitii fizice.

- Pro Selenium :1-0-1 dupa masa, intervine favorabil in regalarea procesului de spermatogeneza.


Nu există produse în această categorie.