Pancreatita, inflamatia pancreasului

Pancreatita / inflamatia pancreasului, indiferent daca este acuta sau cronica, este provocata in majoritatea cazurilor, de consumul abuziv de alcool, de calculi biliari sau de o surmenare a acestei glande, datorita consumului de alimente foarte concentrate. In general este o afectiune care decurge dintro inflamatie a stomacului (gastrita), a intestinului subtire sau a vezicii biliare.

Chiar de la aparitia primelor simptome de inflamatie acuta, dureri violente in regiunea mediana a abdomenului, febra, puls si respiratie rapida, suc gastric amar care vine in gura, nu mai beti si nu mai mancati pana dispar durerile.

Cand inflamatia este cronica, durerile nu apar decat dupa cativa ani ca si in cazul cirozei hepatice. Trebuie recurs imediat la o dezintoxicare a organelor care participa la metabolism, fara a se consuma alcool.

Pancreasul este un organ mic sub 110g, dar foarte important. Enzimele digestive (22 de enzime) sunt produse in organism in principal de pancreas si secretate in functie de necesitati in duoden, pentru a ajuta stadiul final al digestiei. Oricum, enzimele pancreatice actioneaza numai in duoden, nu si in stomac, si aceasta doar daca echilibrul pH-ului este in limite normale( usor alcalin), ceea ce nu este cazul pt. multi oameni cu o alimentatie acidifianta. Pancreasul, in plus, este si un organ endocrin, producand hormoni, printre care insulina si glucagonul. 

Care sunt cauzele aparitiei pancreatitei ?

Factorii favorinzanti in aparitia cancerulii pancreatic sunt leziunile cronice ale pancreasului. Apare in general la varasta intre 50 si 70 de ani. Factorii de risc sunt: fumatul, pancreatita cronica si diabetul zaharat .​ Localizarea cea mai obisnuita este capul panceasului. 

Alti factori favorizanti aparitiei inflamatiei de pancreas.

⇒ Cafeaua are efecte mutagene puternice - sunt conluziile mai multor studii. Aceasta poate vătăma cromozomii atât la plante cât şi la animale în cadrul laboratorului. Acest fapt ne poate sugera ideea că această substanţă îi poate afecta şi pe oameni. Localizările cancerului raportat la această băutură includ rinichii, vezica, sânii, colonul, pancreasul şi ovarul.

⇒ Alcoolul favorizează boli ale pancreasului precum pancreatita acută şi cronică şi cancerul de pancreas. Renunţaţi la consumul de alcool pentru că altfel vă va ruina sănătatea.

⇒ Avem dovezi masive ce demonstrează puterea tutunului în cauzarea cancerului. Peste 4000 de substanţe chimice diferite au fost identificate în fumul de ţigară. O parte din aceste chimicale sunt cancerigene prin ele însele. Sunt unele carcinogene specifice ce cauzează cancerul pulmonar, iar altele cancerul renal sau al vezicii urinare, unele care cauzează cancerul esofagian şi altele cancerul pancreatic. Renunţaţi la fumat.

⇒ Consumul de zahărproduse lactate şi produse rafinate conduc la epuizarea şi dereglarea pancreasului şi suprarenalelor. Când nivelul zahărului scade prea mult (prin alimentaţie nepotrivită, consum de zahăr, lipsa fibrelor în produsele rafinate) glandele suprarenale intră în acţiune şi produc adrenalină şi noradrenalină. Creşte, de asemenea, producerea de cortizol şi hormoni steroizi. Adrenalina se grăbeşte să descompună glicogenul depozitat în ficat şi muşchi şi-l transportă în glucoză pentru a ridica nivelul zahărului în sânge la valori normale. Pancreasul secretă un surplus de insulină în încercarea de a stabili echilibrul normal al zahărului în sânge. Cancerul pancreatic a fost asociat cu niveluri ridicate de insulină în sânge (rezistenţă la insulină).

⇒ Cancerul de plămâni, limfomul non-Hodkin, cancerul de colon, cancerele pancreasului, ficatului, rinichilor au fost legate în special de ingestia mult prea generoasă de carne sau produse de origine animală.

⇒ De creşterea consumului mărit de grăsimi este legată creşterea incidenţei mai multor tipuri de cancer, printre care şi cancerul hepatic, pancreatic şi de colon. Cele mai periculoase grăsimi sunt cele saturate (aflate aproape în exclusivitate în produsele de origine animală: came, lapte, ouă), dar şi cele vegetale denaturate , aşa zisele grăsimi trans (margarina, uleiuri rafinate). Chiar şi uleiurile vegetale care conţin cu predilecţie acizi graşi polinesaturaţi (porumb, floarea soarelui) nu reprezintă o alegere bună în cazul bolilor maligne. Optaţi pentru uleiul de măsline şi cel de in, dar şi mai bine este să consumaţi în stare naturală diverse seminţe (floarea soarelui, susan, in, dovleac), nuci. migdale, avocado.

⇒ Afumarea alimentelor este o altă modalitatea dăunătoare de a prepara diverse produse în scopul de a degaja o senzaţie specială căutată de mulţi consumatori şi, în acelaşi timp, de a le conferi o conservare mai mare (produse de carne, peşte brânzeturi). Se cunoaşte că fumul produs, mai ales prin arderea materialelor lemnoase (ex rumeguş) conţine unele substanţe cancerigene dovedite experimental [benzo(3,4)piren şi alte hidrocarbonate aromate poticădice]. Obiceiul de a afuma preparatele din came, destul de răspândit la multe popoare (Japonia, Islanda, Columbia, Ţările Baltice etc.), a condus la creşterea frecvenţei îmbolnăvirii de cancer gastric, dar şi cel al esofagului, colonului, ficatului, pancreasului etc.

Factori care ajuta la vindecare

⇒ Licopenul dă culoarea roşie la căpşuni şi pătlăgele roşii. Alimentele care sunt bogate îndeosebi în licopen, au fost asociate cu prevenirea cancerului de prostată. Harvard’s Health Professionals Study a descoperit că persoanele care au mâncat sos de roşii cel puţin o dată pe săptămână au avut riscuri de cancer la prostată cu 23% mai scăzute decât cei care n-au mâncat niciodată. Persoanele care au avut cele mai scăzute nivele de licopen în sânge de asemenea au avut un risc semnificativ de crescut în dezvoltarea cancerului pancreatic. Licopenul ca şi cele mai multe carotenoide, nu poate fi găsit sub formă de pastile, ci numai în fructe (grape-fruit roşu) şi zarzavaturi (gogoşar).

⇒ Exerciţiul fizic stimulează semnificativ acţiunea sistemului imunitar. Prin exerciţiu fizic se facilitează eliberarea de interleucin-1, interferon, celule natural ucigaşe şi limfocite. Adoptaţi un program zilnic de exerciţii fizice, în funcţie de toleranţa personală.

Obs.:  Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi acţiunea sistemului imunitar, studiaţi pagina„Fortificarea  sistemului imunitar” 

Dr. Robert Morse, un adept al terapiei naturale bazată pe dezintoxicarea organismului şi folosirea remediilor naturale, povesteşte în cartea sa „Să trăim sănătos fără toxine” experienţa avută cu o bolnavă de cancer de pancreas: „Intr-unul dintre cazurile de cancer de pancreas pe care le-am ţinut sub observaţie, pacienta nu mai putea digera niciun aliment. Am trecut-o pe o dietă compusă exclusiv din sucuri de fructe. Apoi, am adăugat sucuri din legume, iar în final, la scurt timp de la începerea terapiei am suplimentat mai întâi cu fructe, apoi cu legume crude. Explicaţia pentru adoptarea acestei metode este simplă. în primul rând, pancreasul nu mai reuşea să mai digere alimentele pe care le consuma femeia. Orice mânca femeia, se elimina nedigerat prin scaun. Trebuia să-i menţin nivelul energetic al organismului, fîimizându-i în acelaşi timp ce presupunea efort minim sau niciun fel de efort din partea pancreasului pentru digestie. Sucul proaspăt de fructe este cea mai bună alegere pentru rezolvarea unor probleme de acest gen. După o perioadă scurtă de timp, am suplimentat regimul cu sucuri din legume, deşi sunt mai greu de digerat, considerând că pancreasul pacientei se recuperase suficient încât să suporte legumele. De asemenea, am recurs la diverse lichide din extracte de plante pentru a stimula funcţionarea diverselor organe şi glande, în special a pancreasului. în final, am suplimentat regimul cu hrană solidă, începând cu fructe, datorită nivelurilor lor ridicate de energie şi pentru că sunt uşor de digerat. Iar în cele din urmă, după unsprezece luni, femeia scăpase de cancer!”

Simptomele sunt variate: sindromul dispeptic (anorexie progresiva, meteorism abdominal, constipatii alternand cu diaree, mai rar dureri epigastrice, "in bara"), scadrea ponderala, indispozitie, paliditate (aceste sunt semne de impregnanta canceroasa); tulburari psihice (stari depresive, anxietate, insomnie, etc), hepatomegalie, datorita obstructiei cailor biliare.

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea pancreatitei / inflamatiei pancreasului:

- Digestive Enzymes :0-1-1 in timpul mesei; 3 luni continuu; aduce prin compozitia sa un aport enzimatic optim pt. buna desfasurare a functiei digestive pancreatice, avand efect antialgic si antiseptic, reducand durerea si eventuale fenomene microbiene suprapuse disfunctiei enzimatice.

- Nopalin :1-1-1 dupa masa; 2-3 luni continuu; normalizeaza valoarea glucozei sanguine si combate diabetul care se asociaza de multe ori pancreatitei - deoarece pancreasul este o glanda mixta cu doua functii importante: exocrin, ce regleaza sinteza enzimatica si endocrina, ce secreta un important hormon - insulina, reglator al valorii glicemiei.

- Ocean 21 :1-1-1 linguri inainte de masa; 2-3 luni continuu; protector al mucoaselor tractului digestiv, ridica sistemul imunitar si creste rezistenta organismului la boli; favorizeaza recuperarea mai rapida in cadrul acestei afectiuni.

- Optional, se mai poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele DETOX (Detoxifiere), DIGESTION (Digestie), LIVER PANCREAS (Ficat, Pancreas), MERIDIAN (Meridiane energetice).

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi Aquarion), deosebit de benefica  pe mai multe directii:

- Detoxifierea corpului - prin indepartarea reziduurilor acide si a toxinelor acumulate zilnic din aer, medicamente, alimentatie, sau generate pe stres, fiinta recastiga un atribut redutabil in lupta cu boala: vitalitatea.

- Hidratarea corespunzatoare din punct de vedere calitativ si cantitativ a corpului - este de baza in asimilarea optima a nutrientilor la nivel celular si eliminarea completa si la timp a compusilor metabolici reziduali din organism.

- Oxigenarea corpului - deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu rezista intr-un mediu oxigenat, oxigenarea organelor si tesuturilor este un alt mare castig in procesul de refacere generala.

- Alcalinizarea corpului - deoarece cancerul si majoritatea bolilor nu pot evolua intr-un mediu alcalin, aducerea pH-ului corpului de la acid la alcalin este urmatorul obiectiv al persoanei care doreste sa fie sanatoasa.

- Intarirea sistemului imunitar - pentru a mari abilitatea corpului de a lupta cu agresiunile din interior si din exterior si de a pastra constanta homeostazia, interventia cu mijloace naturale special concepute pentru ridicarea imunitatii este ultimul dar nu si cel din urma pas pentru redobandirea sanatatii si mentinerea ei la standarde inalte.

Observatie: Se efectueaza o cura de 2-3 luni. Se poate relua cura dupa 1-2 luni de pauza si este posibila administrarea concomitenta cu alte medicamente.

Pentru remedii naturale cititi cu atentie Remedii naturale recomandate in cancerul pancreatic.

Alte Remedii complementare si masuri de auto-asistenta:

- se renunta categoric la alcool si se evita medicamentele tari! Pancreasul nu suporta nici alimentatia excesiva, cu hrana bogata in calorii si dulciuri, zahar si hidrati de carbon cu continut mare de zahar. Hidratii de carbon care trebuie evitati sunt : zaharul rafinat, cereale rafinate, painea alba, ciocolata

- se va reduce greutatea, se va dezintoxica pancreasul cu ajutorul monodietei (legume) si a postului

- se adopta o hrana bogata in legume si saraca in proteine, impartita in mese mici, usor de digerat. Se evita grasimile, mancate impreuna cu proteinele si cu zaharurile. Pentru proteine se recomanda alimente pe baza de lapte prins. Se va folosi ulei presat la rece pentru salate

- se consuma spanac deoarece stimuleaza pancreasul

- ingrijitiva sa aveti un scaun regulat

- consumati suc de afine, de coacaze negre, precum si zerul

- pentru stimularea functiei pancreatice si pentru o mai buna irigatie sanguina, practicati o respiratie completa si aplicatii/impachetari de apa calda cu plante si comprese cu aburi

- consumati preparate naturale pentru drenarea lichidului pancreatic si mergeti la control medical permanent.


Nu există produse în această categorie.