Cancerul genital la femei

Care sunt factorii declansatori in cancerul genital?

 ⇒Estrogenii (hormonii care conferă caracterele feminine), actualmente, reprezintă uneia dintre controversele majore ale medicinii. Mulţi profesionişti din domeniul încurajează toate femeile în postmenopauză să folosească hormoni înlocuitori ai estroagenilor.  Motivele citate de obicei sunt pretinsele beneficii pentru inimă şi oase. Oricum, puţine femei işi dau seama de efectele secundare serioase ale excesului de estrogeni. De mulţi ani, se recunoaste faptul că femeile care se apropie de menopauză iau doar estrogen (fară progesteron), experimentand astfel o creştere dramatică a riscului de cancer uterin. Intr-o revizuire extensivă a tuturor cercetatorilor pe acest subiect, Universitatea California din San Francisco a concluzionat că folosirea prelungită a estrogenului dupa menopauză ar putea creşte riscul de cancer al uterului cu peste 800 de procente!

 Consumul masiv de alimente de origine animală (carne, lapte, ouă), creşte producţia de estrogen pe parcursul vieţii şi face ca menarha (prima menstruaţie) să apară foarte devreme la fete. Dacă o femeie este supusă mai mult timp din viaţă unor niveluri mari de estrogen în organism, va fi predispusă unor forme de neoplazii (mai ales de ovariene). Aşa cum aminteam, alimentaţia bogată în produse de origine animală poate determina organismul să i în exces estrogen.

S-a observat că femeile care, după menopauză, folosesc terapia de înlocuire hormonală numai cu estrogen care iau anticoncepţionale timp de 16 zile numai cu estrogen, urmate de mai puţin de 10 zile de progesteron, prezinta un risc crescut de cancer de endometru.

Există dovezi că obiceiurile alimentare influenţează riscul cancerului endometrial, independeent de masa corporală. Studiile efectuate în Elveţia şi Italia au găsit o legătură strânsă între consumul de grăsimi neoplasmului de endometru, precum şi o relaţie inversă cu consumul de fructe şi zarzavaturi.

Riscul cancerului de endometru e crescut şi la femeile cu sindrom de ovar polichistic, o stare însoţită freci o producţie excesivă de hormon androgen, asociată cu anovulaţie cronică, deci o producţie alterată de proge crede că sindromul de ovar polichistic este consecinţa rezistenţei la insulina şi a hiperinsulinemiei cronice amănunte,in pagina dedicata „Diabetului”.

în multe ţări, cancerul ovarian produce un sfert din numărul total al deceselor prin neoplazii la femei. Principalii factori de risc pentru cancerul ovarian sunt: prezenţa bolii în familie, numărul mic de naşteri, anticoncepţionalelor orale, sterilitatea, vârsta la care a apărut prima menstruaţie şi menopauza.

Un studiu japonez a sugerat că aproape 20% din totalul cancerelor ovariene au fost corelate doar ingestiei de carne. De asemenea, cercetătorii italieni au căutat conexiunile dintre dietă şi cancerul ovarian. Ei au ajuns la aceleasi concluzii. Carnea poate creşte riscul cancerului de prostată şi ovarian, prin mecanisme similare prin care exercită efectele sale de dezvoltare a cancerului mamar. La urma urmei, fiecare din aceste tipuri de cancer relaţie hormonală.

Mai multe studii au indicat faptul că există motive din plin pentru îngrijorările cu privire la produsele de origine animală ca laptele, ouăle şi brânza. Cancerele fatale de colon şi ovarian au fost raportate la consumul de studii, de asemenea, au sugerat ideea că ouăle pot să crească riscul de cancer ovarian. S- a descoperit că pentru fiecare 100 mg de colesterol din ouă în plus pe care a consumat-o o femeie în medie a avut un risc crescut cu 42% de a dezvolta cancer ovarian. Comparaţiile internaţionale vaste realizate de Boyar şi Wynder au identificat că atât carnea cât şi laptele sunt puternic raportate în creşterea riscului de prostată şi ovarian.
 Studiile incluzând obiceiurile alimentare ale multor ţări ne furnizează dovezi substanţiale că excesul de grasimi in dietă creşte riscul apariţiei cancerului ovarian şi uterin. Ingestia crescută de colesterol care este prezent în carne, oua si produse lactate, de asemenea, este în legătură cu creşterea incidenţei de cancer. Localizările cancerului de acest risc crescut includ ovarele, plămânii şi laringele.

Răcirea obişnuită a extremităţilor scade eficienţa sistemului imunitar. S-a constatat că există mai care se îmbolnăvesc de cancer mamar şi genital în regiunile avînd climă rece decât în cele cu o climă calda lucru s-ar putea datora, în parte, răcirii extremităţilor. 

In 1985, dr. Garfinked a raportat rezultatele dintr-unul din cele mai mari studii, care a examinat greutatea corpului şi riscul de cancer, la peste 750.000 de bărbaţi şi femei. Acest studiu ce s-a desfăşurat 12 ani a relevat mortalitatea crescută din cauza cancerului la persoanele supraponderale. Femeile supraponderale care aveau peste greutatea normală au avut un risc de deces cu 55% crescut cauzat de cancerul mamar, uterin, ova vezică biliară.

Există date convingătoare privind rolul obezităţii în cancerul de endometru. Creşterea în greutate, în cursul vetii de adult, e un factor de risc mai puternic decât greutatea înregistrată cu puţin timp înainte de manifestarea bolii.

 Cancerul ovarian şi cu alte localizări a fost legat de consumul de băuturi cofeinizate (cafea, coca-cola etc)

 Alţi agenţi ce cauzează pregnant cancerul ovarian sunt pudra genitală şi deodorantul genital.

Mai multe studii au arătat că femeile care au nivele mai scăzute în organism de beta-caroten, licopen, vitamina C şi acid folic sunt mult mai predispuse să se îmbolnăvească de cancer cervical.

 Grupul Papillomavirus este incriminat a fi oncogen (mai ales anumite tipuri ale lui), care dau papiloame,verugi,  condiloame, virus găsit frecvent la femeile cu cancer de col uterin. Totuşi, pentru ca aceste virusuri să poata actiona in voie este  nevoie ca să găsească un teren propice, adică un organism slăbit, un mediu intern alterat datorită alimentaţiei a altor factori, cât şi o imunitate precară.
Pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă cancerul, mecanismele, factorii şi cauzele ce stau la baza declanşării iei acestei boli, dar şi ce puteţi face pentru combaterea fenomenului malign, studiaţi cu atenţie pagina „Cum apare cancerul in general si care sunt factorii declansatori? . Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi sistemul imunitar, puteti gasi informatii la pagina „Planul de fortificare al sistemului imunitar” 

Produse naturale CaliVita recomandate in tratarea cancerului genital la femei

Liquid Clorophyll :1-1-1 inainte de masa, 2-3 luni continuu, este anticancerigen, poseda rolul de detoxifiant la toate nivelele in corp, favorizeaza cicatrizarea leziunilor existente in aceasta afectiune, combate tulburarile de tranzit intestinal si anemia secundara.
Noni: 1-1-1 linguri inainte de masa, 2-3 luni continuu, poseda roluri multiple de actiune in aceasta afectiune: este un bun antimutagenic si antui tumoral,  intareste sistemul imunitar si rezistenta generala a organismului, ridica apetitul alimentar si combate anemia feripriva.
Omega 3 :1-1-1 in timpul mesei, 2-3 luni continuu, are rol anticancerigen si psiho-trofic, prevenind prabusirile de imunitate pe un eventual cumul de stres aferent bolii.
Coenzyme Q10 : 2-1-0 dupa masa, 2-3 luni continuu sau Resveratrol :1-1-0 dupa masa, imbunatateste oxigenarea celulelor normale impiedicand actiunea substantelor cancerigene asupra lor, contribuind astfel la stoparea evolutiei cancerului.
Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.

Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie),  Meridian (Meridiane energetice).

Remedii naturiste complemetare in tratarea cancerului genital la femei:

-Se incepe tratamentul cu o cura de sucuri de fructe si zarzavaturi, timp de 15-20 de zile. Se va consuma cate 250 ml de suc la 2 ore si jumatate. Intr-o zi se va insuma 1-5-2,5 litri de sucuri.  Mai multe amanunte despre cum se tine cura de sucuri gasiti pe pagina Cura de sucuri.

Sunt recomandate urmatoarele sucuri:

-Morcov(frunze)-1/2 pahar de 2 ori pe zi. Se cunoaste prea putin faptul ca frunzele de morcov contin o cantitate impresionata de minerale, clorofila, fitosteroli, in cantitati mult mai mari decat se gasesc in radacina. Se poate combina cu sucul de la alte frunzoase.

-Sfecla rosie+Morcov (1 pahar/zi ) are proprietari antitumorale si citostatice, limitand dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicarii celulelor canceroase. Este considerata unul din cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si leucemiei. Sucul de sfecla rosie se bea in combinatie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), in proportie: o parte suc de sfecla(50 ml), 2 sau 3 prti suc de morcovi(150 ml sau 200 ml). Se creste doza pana la un pahar de sfecla pe zi. Se poate adauga putin suc de lamaie pentru corectarea gustului mai gretos al sfeclei rosii. Sucul de sfecla rosie stimuleaza hematopoieza(sinteza de elemente figurate sanguine). Pigmentii de culoare rosie- betacine- intensifica respiratia celulara in organism(pana la 400%)

-Urzica-1-2 pahare/zi. Extrem de bogata in clorofila, sucul de urzica este un excelent purificator pentru sange. Aceta anihileaza radicalii liberi, remineralizeaza si vitaminizeaza organismul, are efecte puternice depurative, stimuleaza procesele de hematopoieza si are efecte antiimflamatoare si antitumorale. Combate anemia si cancerul.

-Sucul de la 2 lamai/zi. Lamaia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curatator al sangelui, are o actiune hemtopoetica (sinteza elementelor figurate ale sangelui). Lamaia este bogata in vitamina C(antixidant si stimulator al imunitatii) si alte substante anticanceroare (lactone si cumarine), ce fac din ea un adevarat maturator al tumorilor. Poate fi folosit si greape-fruitul rosu, care este bogat in licopen.

-Patrunjelul (frunze)-1 pahar/zi (facut la blender adica este inclusa si apa). Patrunjelul contine substante valoroase, cu proprietati anticancerigene puternice: poliacetilena (impiedica sintetizarea prostglndinei, substanata care faciliteaza aparitia cancerului); flavonoide(unele actioneaza ca antioxidanti, altele neutralizeaza acei hormoni care pot initia cresteri tumorale); monoterpena(un antioxidant cu proprietati anticancerigene, ce reduce colesterolul). In plus, patrunjelul verde combate multe din reactiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei si este un puternic stimulent imunitar. Patrunjelul este un puternic purificator sanguin, elimina toxinele si metalele grele, stimuleaza puternic diureza, regleaza ciclul menstrual.

-Orz verde(poate fi folosit si pudra)-1-2 pahare/zi. Orzul verde contine cea mai mare cantitate de SOD(superoxid-dismutaza), una din cele mai puternice enzime cunoscute cu capacitate extraordinara de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe langa aceasta, orzul verde contine o cantitate insemnata de vitamine, minerale si alte fitoelemente. Stopeaza imbatranirea. 

-Varza 1-2 pahare/zi. Varza contine o multime de substante puternice care combat cancerul(idoli, izotiocianiti, monoterpene, sulfarafanul, etc.). Varza contine o multime de substante puternice care combat cancerul(idoli, izotiocianiti, monoterpene, sulfarafanul, etc.) si un factor cunoscut sub numele de "factorul de anti-eroziune gastrica ", numit mai tarziu vitamina U- vitamina antiulceroasa. Varza are o actiune depurativa intensa, ajutand la eliminarea toxinelor si tumorilor din organism; are proprietati antitumorale, antihemoragice, remineralizante si vitaminizante. In cazul unor bolnavi pot aparea gaze, dureri abdominale, balonari si constipatie in timpul primelor zile ale curei cu suc de varza. De obicei, dupa a 5-a zi de tratament, tulburarile digestive sunt rare. Daca simptomele devin severe, sucul de varza  se poate intrupe pentru o zi. Varza rosie este cea mai bogata in antioxidanti si poate fi folosita si pentru suc.

-Sucul de la 2 lamai/zi. Lamaia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curatator al sangelui, are o actiune hemtopoetica (sinteza elementelor figurate ale sangelui). Lamaia este bogata in vitamina C(antixidant si stimulator al imunitatii) si alte substante anticanceroare (lactone si cumarine), ce fac din ea un adevarat maturator al tumorilor. 

Lapte de migdale- 1 pahar/zi. Migdalele proaspete, uscate(nu prajite) reduc aciditatea sucului gastric, inhiba activitatea peptica in mod semnificativ, sunt foarte nutritive si contin vitamina B17 - laetril, vitamina antineoplazica. Reteta de preparare a  laptelui de migdale: 12 migdale crude, 1 lingura pulbere seminte de in(obtinuta cu rasnita de cafea), 1 lingurita miere(se exclude in cazul diabeticului), 1 banana sau 1 mar (facultativ), 1 cana(300 ml) apa calduta. Se mixeaza la blender migdalele cu putina apa, apoi se adauga restul de apa si celelate ingrediente si se mixeaza bine. Se poate consuma 1-2 cani pe zi.

Obs: Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate, într-o zi.

  • 1 pahar = 250 ml
  •  Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.

✓ în timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, fineturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.

✓ In fiecare dimineaţă, timp de 7 zile, se va face o clismă cu următorul extract: 1 linguriţă Mărul-Iupului, 1 lingură Coada şoricelului şi 1 lingură Trifoi roşu, care se lasă la înmuiat în jumătate de litru de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în jumătate de litru de apă până când scade la jumătate; se lasă la răcit decoctul, după care se combină cu maceratul. Cu preparatul astfel obţinut se fac clisme cu ajutorul irigatorului. Lichidul se ţine in intestin vreme de 10 minute înainte de a fi eliminat. După cele 7 zile, se va practica 1 clismă pe săptămână, vreme de 3 luni.

□ In continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni. Se introduc treptat, în alimentaţie, salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte cu 30 de minute de fiecare masă. Se recomandă suc de morcov, sfeclă roşie, urzică, orz verde, pătrunjel, strugure, grape-fruit, etc. în această perioadă se pot consuma fulgi şi germeni de cereale, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

 Consumaţi alimente bogate în vitamina C: măceşe (excelează), cătină, coacăze, pătrunjel, kiwi, lobodă, ardei, urzici, broccoli, conopidă, varză, portocale, lămâi, grape-fruit, spanac, ridichii, roşii, mazăre, fragi, etc.

 Consumaţi alimente bogate în licopen: roşii (mai ales în pieliţa acestora), grape-fruit roşu, ardei roşu.

  Consumaţi alimente bogate în acid folic: fulgi nutriţionali de drojdie de bere, spanac, germeni de grâu, seminţe de floarea soarelui.

 Este indicat consumul zilnic de seminţe de in (3-4 linguri) sau ulei din seminţe de in (2 linguri/zi). Seminţele de in sunt considerate de Institutul American de Oncologie ca prezentând proprietăţi deosebite de luptă împotriva cancerului. Este interzis consumul de grăsimi animale (unt, maioneză, smântână, grăsimi de porc etc.) care sunt bogate în acizi graşi omega-6, care potenţează efectul estrogenilor, conducând la producerea de tumori. Este bine să nu folosiţi decât uleiul de măsline extravirgin (presat la rece) şi uleiul in.

  Extractul din seminţele de struguri conţine o foarte puternică substanţă antioxidantă, un bioflavonoid mai puternic de 50 de ori decât vitamina E şi de 20 de ori mai concentrat decât vitamina C - proantocianidina (PCO). Această substanţă este un adevărat „măturător” al radicalilor liberi - substanţe implicate în îmbătrânirea şi moartea celulară şi în foarte multe boli degenerative, inclusiv cancerul. Folosiţi 4 picături, de 3 ori pe zi.

  Cura cu polen - se consumă câte 1 linguriţă, de două ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 30 de zile. Se pot face 3-4 cure pe an. Consumul de polen determină intensificarea acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitării formaţiunilor tumorale, creşterea producţiei de celule imunocompetente, precum şi a producţiei de anticorpi specifici. Mai mult, polenul are un conţinut ridicat în seleniu (pe locul doi după nucile braziliene), iar acest element are capacităţi antioxidante şi protectoare pentru multe forme de cancer. Pentru început este bine să verificaţi dacă nu sunteţi alergic la polen. Pentru a face acest lucru consumaţi mai întâi doar 1-2 granule de polen şi apoi vedeţi cum se comportă organismul. Măriţi doza de fiecare dată câte puţin, până ajungeţi la cantităţile recomandate. în cazul efectelor adverse, întrerupeţi cura.

  Este recomandat să se prepare pâinea în casă - pâini micuţe, pentru a fi bine coapte, preparate din făină integrală.

  Miere propolizată - este un remediu antiinfecţios excepţional având şi efecte imunostimulatoare foarte puternice. Se obţine punând în 8 linguri de miere (polifloră) 4 linguriţe de tinctură de propolis (se găseşte în magazinele naturiste şi apicole), după care se amestecă bine până se omogenizează. Se ia de 4 ori pe zi câte o lingură de miere propolizată, în cure de 3 săptămâni. Propolisul împiedică dezvoltarea celulelor maligne, creşte capacitatea sistemului imunitar de a fagocita celule canceroase, ajută la restabilirea echilibrului organic al bolnavilor de cancer. Constituenţii de bază ai propolisului determină distrugerea celulelor tumorale prin apoptoză, îndeosebi în neoplaziile renale şi hepatice. Rezultate bune s-au obţinut cu tratamentul intern cu propolis în tratarea cancerului la sân, a cancerului de colon şi genital, a melanomului malign, a metastazelor pulmonare şi hepatice.

  în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând cont de indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce conţin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Fitoterapie:

  Mărul-lupului (Aristolchia clematis), plantă cunoscută şi sub denumirea de curcubeţică sau remf - Infuzie din o jumătate linguriţă (aproximativ 1-1,5 grame) plantă uscată la o cană apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se bea timp de 14 zile o cană de ceai, ţm : m    împărţită în două reprize. Apoi timp de 14 zile pauză. Se mai poate face o cură tot de 14 zile,
urmată iarăşi de pauză. Planta Mărul-lupului are efecte antitumorale şi antibiotice, măreşte rezistenţa fagocitară a leucocitelor, stimulează fagocitoza naturală, măreşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de acţiunea agenţilor patogeni (C.Părvu - „Universul plantelor”). Atenţie! Nu se supradozează şi nici nu se administrează în cantităţi mari, deoarece are acţiune toxică mai ales asupra rinichilor şi tubului digestiv. Respectând această doză, nu există niciun risc de intoxicare. Planta este contraindicată în cazul de insuficienţă renală sau boli renale severe.

 Ceai din Creţişoară şi Trifoi roşu şi Pufuliţă. Se macină fiecare plantă în parte, iar pulberile lor se amestecă în proporţii egale. Din acest amestec se face o infuzie combinată astfel: 6 linguriţe de amestec din cele trei plante se lasă să stea în jumătate de litru de apă călduţă de seara până dimineaţa, când se filtrează; maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă jumătate de litru de apă clocotită şi se lasă să se răcească, până ajunge la temperatura camerei. în final, se filtrează infuzia astfel obţinută şi se combină cu maceratul pus deoparte anterior, obţinându-se aproximativ un litru de preparat, care se administrează pe parcursul unei zile. Tratamentul este de lungă durată (minim 3 luni).
  Extract glicerohidroalcoolic 1DH din mlădiţe de Zmeur. Urmaţi o cură de 6-8 săptămâni. Se administrează 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Fiecare doză poate fi înghiţită înaintea meselor principale (eventual în diluţie cu 50 ml apă). Mugurii de zmeur sunt un adevărat elixir contra afecţiunilor din sfera genitală la femei, inclusiv a cancerului ovarian. Acest remediu are darul de a regulariza menstrele, de a elimina simptomele neplăcute dinaintea şi din timpul ciclului menstrual, de a preveni unele afecţiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale. înainte de folosire, extractul se diluează cu puţină apă. Preparatul astfel diluat se agită, se soarbe lent şi se ţine cât mai mult în gură pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală.

   Extract glicerohidroalcoolic 1DH din muguri de Ulm (Ulmus campestris L.). Urmaţi o cură de 4 săptămâni - se administrează o doză pe zi de 1,5 ml, cu 15 minute înainte de masă. Acest remediu se foloseşte în tratarea afecţiunilor mucoaselor: cervicite, leucoree, eroziuni ale colului uterin. înainte de folosire, extractul se diluează cu puţină apă. Preparatul astfel diluat se agită, se soarbe lent şi se ţine cât mai mult în gură pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală.

Alte indicatii

  Pulbere de plante imunostimulentă: Năprasnică + Echinacea. Se administrează 1 linguriţă, de patru ori pe zi, sublingual, 10 minute, după care se înghite cu putină apă. Cură se face timp de 3 luni, pauză 2 săptămâni, apoi se mai face o cură. Năpraznicul conţine cantităţi mari de germaniu (un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenării celulare deosebit de puternic). Se crede că această intensificare a oxigenării celulare este cheia vindecării tumorilor atât maligne, cat şi benigne. Năpraznicul este foarte folositor pentru a combate imediat efectele iradierii, precum şi pentru a îndepărta anumite sechele. Năpraznicul stimulează imunitatea, combate acţiunea radicalilor liberi şi măreşte rezistenţa organismului la stres. Echinacea este supranumită „planta imunităţii” datorită acţiunii imunostimulente.

 Instilaţii (spălaturi) vaginale cu decoct de plante. Se fierb timp de 5 minute, într-un litru de apă, 1 lingură Mărul-lupului şi 2 linguri flori de Coada şoricelului. După 10 minute se filtrează bine. Se lasă să se răcească, se adaugă 3 linguri alcoolatură de Tuia şi se face cu acest preparat spălătura vaginală. Cu ajutorul irigatorului se introduce infuzia în vagin. După introducerea infuziei, trebuie să găsiţi o poziţie a corpului aşa încât bazinul să fie suficient de înclinat ca preparatul să pătrundă în profunzimea vaginului, până în zona colului uterin (aplicaţia este foarte bună şi pentru rănile de pe colul uterin). Se menţine această poziţie vreme de 10-15 minute, pentru ca preparatul să-şi poată exercita efectele, după care se revine la poziţia normală. Tratamentul zilnic cu aceste spălături se va face vreme de 10-14 zile, după care se va putea relua la nevoie, după o pauză de o săptămână. In cazul în care nu găsiţi Mărul-lupului, folosiţi Rostopasca. Atât Mărul-lupului, cât şi Rostopasca sunt plante cu potenţial toxic; deci, nu măriţi dozele recomandate!

 Introduceţi în vagin pe timpul nopţii capsule cu propolis.

 Cataplasme din frunze de Tătăneasă şi/sau frunze de varză aplicate pe regiunea suprapubiană (abdomenul de jos). Frunzele vor fi zdrobite cu ajutorul unei sticle sau cu sucitorul de lemn. Se păstrează 2 ore sau toată noaptea.

 Comprese pe zona abdominală inferioară cu alcoolatură de Tuia. Se aplică o dată la două zile, se păstrează timp de o oră, iar după îndepărtarea compresei, se lasă să se usuce, apoi se aplică unguent de Gălbenele pentru protejarea tegumentului.

  Comprese cu ulei de ricin aplicate pe regiunea abdominală inferioară. Cercetările asupra compreselor cu ulei de Ricin*indică faptul că sunt utile în afecţiuni specific feminine cum ar fi durerile abdominale, fibroamele, chisturile ovariene sau uterine, endometrioza şi disconfortul în timpul ciclului menstrual.

Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată, cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat Ia rece), o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin. Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi, sau o zi da, o zi nu. în ziua în care nu se pune compresa cu ulei de ricin se va pune compresa cu tinctură de Tuia.

  Băi calde de şezut cu Coada şoricelului, Gălbenele şi Trifoi roşu. Faceţi un ceai concentrat din trei mâini de plante la 6 litri de apă. Baia durează 15-20 minute şi se face de 3 ori pe săptămână.

  Reflexoterapie - 15-20 de şedinţe consecutive (stimularea zonelor reflexogene pe releul cortico-hipotalamo- hipofizar-ovarian poate fi de un real folos prin reglajul hormonal conferit organismului), urmate de câte o şedinţă de întreţinere săptămânală.


Nu există produse în această categorie.