Cancerul de piele, noduli

Care sunt factorii decansatori ai cancerului de piele si a nodulilor

⇒ Soarele în doze mari creşte riscul cancerului de piele. Aproape 95% din cancerele de piele sunt de două tipuri: carcinomul celulelor cornoase şi carcinomul celulelor bazale. Ambele tipuri de cancer sunt dezvoltate prin expunerea îndelungată la soare pe parcursul vieţii.

Privind mortalitatea cancerelor de piele, se pare că factorul important nu este atât cantitatea totală de lumină a soarelui la care ai fost expus, ci dacă ai fost sau nu ars de, soare. Intr-un studiu, s-a arătat că 6 sau chiar mai multe arsuri severe în perioada vieţii mai mult decât dublează carcinomul celulelor cornoase. Este surprinzător că există nişte dovezi că munca în aer liber cu o expunere cronică la soare poate să fie în realitate protectivă (aparent prin creşterea rezistenţei la bronzare). Arsurile de soare suferite în copilărie par să fie foarte periculoase. Un alt studiu a arătat că lucrătorii de birou, deci cei care lucrează în interiorul unei clădiri, ar putea mult mai probabil să dezvolte melanomul decât muncitorii în construcţii ce lucrează toată ziua în aer liber. In special, adulţii cu pielea deschisă ar trebui să fie prudenţi la expunerea solară.

Nu uitaţi că soarele, în cantităţi moderate, este sănătos, ba chiar indispensabil. Cea mai mare îngrijorare a mijloacelor de informare a fost îndreptată asupra luminii solare ca o cauză a cancerului când aceasta este în exces, după cum s-a menţionat mai devreme. Pe de altă parte, unele studii au arătat că privarea de razele solare creşte riscul cancerului mamar, de colon şi prostată. Cunoscând aceste lucruri, vom putea lua o atitudine înţeleaptă şi echilibrată.

⇒ Alţi factori care contribuie la declanşarea cancerului de piele pot fi: expunerea la gudroane, arsenic, radiaţii X, ultraviolete, hipovitaminoze.

Multe studii au arătat: cancerul de piele, de sân şi de colon sunt în mod direct legate de cantitatea de grăsime saturată sau nesaturată din dietă. Totuşi evidenţele devin ce în ce mai acuzatoare pentru grăsimile vegetale rafinate, în mod special grăsimile TRANS. Acizii graşi trans (AGT) au efecte negative asupra sănătăţii. Sursele principale de acizi „trans” sunt: margarina, produse lactate, dresuri vegetale, majoritatea alimentelor grase, coapte la cuptor sau prăjite cu uleiuri, alimente procesate (pentru creşterea duratei de valabilitate).

Examinaţi-vă pielea periodic şi cercetaţi orice aluniţă sau neg care îşi schimbă forma, culoarea sau mărimea. Urmăreşte orice rană care nu se vindecă.

Obs.: Pentru a înţelege mult mai bine ce înseamnă cancerul, mecanismele, factorii şi cauzele ce stau la baza declanşării şi progresiei acestei boli, dar şi ce puteţi face pentru combaterea fenomenului malign, studiaţi cu atenţie pagina„ Se poate vindeca cancerul?”. Pentru detalii legate de felul în care puteţi proteja dar şi îmbunătăţi acţiunea sistemului imunitar, studiaţi pagina „ Fortificarea sistemului imunitar” 

Cum apare cancerul in general si care sunt factorii declansatori?

Produse naturale Calivita recomadate in tratarea cancerului de piele si a nodulilor

 - Shark Aid :1-1-1 dupa masa, 3 luni continuu, sustine sanatatea pielii prin ingredientele sale pe baza de colagen si polizaharide cu rol in refacerea imunitara si tegumentara.

- Ocean 21 :1-1-1 linguri inainte de masa, contine antioxidanti de baza ai tegumentului cu rol de stopare a procesului neoplazic.

- Resveratrol :1-1-0 dupa masa, actioneaza asupra tegumentului impiedicand degenerarea celulelor normale ale pielii.

- Pro Bio Balance :0-1-1 inainte de masa, 2 luni continuu, echilibreaza ph-ul organismului, si implicit al pielii, imbunatateste procesele metabolice la nivelul tractului digestiv si asigura o asimilare optima a nutrientilor si principiilor active din produsele naturiste recomandate.

- Oxy Crystal :7-7-7 picaturi in pahar cu apa plata, are o actiune profund anticancerigena si regeneratoare la nivel de epiderma.

Recomandat ar fi sa se consuma apa alcalina (vezi aparatul Aquarion), al carei rol in privinta prevenirii / stoparii procesului de malignizare (proliferare tumorala) este deosebit de important prin faptul ca un consum regulat al acestei ape duce la eliminarea din corp a metabolitilor cu potential toxic-cancerigen, dezacidificarea organelor si tesuturilor, normalizarea absorbtiei intestinale a nutrientilor, hranirea si hidratarea optima a celulelor, curatirea colonului, ridicarea imunitatii, oxigenarea intregului corp si in special a creierului. Efectele se manifesta atat la nivelul celor 3 sisteme anatomice de baza - neuronal, hormonal si imunitar (aflate intr-o stransa interconectare) - precum si la nivelul organelor si al circulatiei sanguine.

- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programele Immune (Sistem imunitar), Hormone (Sistem Hormonal), Nerves (Sistem nervos), Relax (Relaxare), Detox (Detoxifiere), Circulation (Circulatie), Skin (Piele), Meridian (Meridiane energetice). 

Remedii naturale complementare:
§ Se începe tratamentul cu o cură de sucuri de fructe şi zarzavaturi, timp 10-20 de zile. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Studiaţi cu atenţie pagina „Cura cu sucuri şi crudităţi”  şi veţi găsi multe informaţii, detalii şi răspunsuri la întrebările dumneavoastră legate de acest subiect. In felul acesta, veţi fi bine informaţi şi veţi evita anumite greşeli. Intr-o zi se va însuma 1,5 - 2,5 litri de sucuri. Sunt recomandate următoarele sucuri:

✓ Morcov - 1-2 pahare/zi. Sporeşte numărul de globule roşii şi hemoglobină şi este bogat în beta- caroten, substanţă care măreşte numărul de limfocite T şi celule „ajutătoare” din sistemul imunitar.

Sfecla roşie are proprietăţi antitumorale şi citostatice, limitând dezvoltarea tumorilor prin oprirea multiplicării celulelor canceroase. Sucul de sfeclă se bea în combinaţie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), în proporţia: o parte suc de sfeclă (50 ml), 2 sau 3 părţi suc de morcov (150 ml sau 200 ml). Se creşte doză până la 1 pahar de sfeclă pe zi. Se poate adăuga puţin suc de lămâie pentru corectarea gustului mai greţos al sfeclei roşii.

✓ Varză - 1 pahar/zi. Varza conţine o mulţime de substanţe puternice care combat cancerul (indoli, izotiocianaţi, monoterpene, sulfarafanul etc.). Extern, frunzele de varză proaspete, zdrobite bine, pot fi aplicate cu succes pe tumori.

Pătrunjel (frunze) - 1 pahar/zi (făcut la blender, adică este inclusă şi apa). Pătrunjelul conţine substanţe valoroase, cu proprietăţi anticancerigene puternice: poliacetilena (împiedică sintetizarea prostglandinei, substanţă care facilitează apariţia cancerului); flavonoidele (unele acţionează ca antioxidanţi, altele neutralizează acei hormoni care pot iniţia creşterile tumorale); monoterpena (un antioxidant cu proprietăţi anticancerigene, care reduce colesterolul). In plus, pătrunjelul verde combate multe dintre reacţiile adverse ale citostaticelor şi ale radioterapiei şi este un puternic stimulent imunitar.

Urzică - 1-2 pahare/zi. Extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge. Acest preparat anihilează radicalii liberi, remineralizează şi vitaminizează organismul, are puternice efecte depurative,
stimulează procesele de hematopoeză şi are efecte antiinflamatoare şi antitumorale.

Orz verde (poate fi folosită şi pudra) - 1-2 pahare/zi (se poate folosi şi pudra de orz verde). Dintre plantele s: orzul verde conţine cea mai mare cantitate de SOD (superoxid-dismutază), una dintre cele mai puternice e cunoscute având o capacitate extraordinară de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe aceasta, orzul conţine o cantitate enormă de vitamine, minerale şi alte fitoelemente.

Păpădie - 1/2 pahar/zi. Se poate lua în amestec cu sucul de pătrunjel sau urzică. Păpădia are efecte extraordinare asupra funcţiilor hepatice, ajutând ficatul că purifice sângele de toxine. Conţine mult betacaroten şi multe minerale şi are efecte deosebite asupra aparatului urinar.

Sucul de la 2-3 lămâi/zi. Lămâia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curata al sângelui, are o acţiune hematopoetică (sinteza elementelor figurate ale sângelui). Lămâia este bogată în vitamina C (agent antioxidant şi stimulent al imunităţii) şi alte substanţe anticanceroase (lactone şi cumarine) ce fac din ea un adevărat „măturător” al tumorilor.

Obs: Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate într-o zi.
1 pahar = 250 ml

■ Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.

în timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante,  pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.

■ în fiecare dimineaţă, se va face o microclismă cu infuzie 300 ml infuzie combinată, preparată dintr-o linguri Mărul-lupului (aproximativ 10 grame) şi două linguriţe seminţe de In (sau rădăcină de Tătăneasă). Inainte de administrare, soluţia trebuie să fie călduţă, iar canula irigatorului să fie unsă cu unt sau o alifie. Menţineţi solutia in colon prin contracţia musculaturii sfincteriene 10 sau 15 minute. După câteva zile, prin exerciţiu, se poate retine lichidul din ce în ce mai mult, urmând ca lichidul să fie resorbit de colon. Procedura are un puternic efect imunostimulator. Se vor face clisme dimineaţa, timp de 3 săptămâni, apoi se va lua o pauză de 7 zile, după mai poate relua o cură.

□ în continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 12 luni (minim). Se introduc treptat în alimentaţie salate de  crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fară să se mănânce între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte cu 30 de minute de fiecare masă. Se recomandă suc al morcov, sfeclă roşie, urzică, varză, orz verde, măr, lămâie etc. în această perioadă, se pot consuma fulgi şi de cereale, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Tărâţele de grâu se iau macerate în apă cu puţină miere. într-o cană de apă se pun de seara 2-3 linguri de târăţe si 2 linguriţe de miere. Se lasă să macereze până dimineaţa, când se consumă pe stomacul gol. Tratamentul se face zilnic, vreme de o lună. Pentru cei constipaţi se fac cure de 2 luni, cu 2 săptămâni de pauză. Pe lângă efectele sale vitaminizante, tărâţele au o acţiune dezintoxicantă puternică, extrem de importantă în tratarea bolilor maligne.

✓ Grâul încolţit - Se consumă 2-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi. Dacă aveţi probleme cu dentiţia, puteti da grâul germinat prin maşina de tocat, după care îl veţi combina cu puţină miere şi nucă măcinată şi alte seminte crude, obţinând o pastă delicioasă şi extrem de hrănitoare. De regulă, se fac cure de 7-15 zile, urmate de săptămâni de pauză. Se poate prepara un delicios lapte vegetal folosind grâul încolţit. în paharul blenderului 3-4 linguri de grâu germinat, 1 lingură miere, 1/2 măr (opţional) şi 1 cană apă caldă. Se mixează bine 2-3 minute. Germenii de grâu sunt o sursă excelentă de enzime, vitamine şi minerale, ajutând la vitalizarea organismului.

Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta-caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Pârvu - „Universul plantelor”), iar betacarotenul este implicat în sănătatea tegumentelor şi se crede că este cel mai bogat produs în vitamina E. Se administrează câte 40 de picături, de trei ori pe zi, luate pe o bucată de paine uscată, cură timp de 3 luni.

în perioada curei, nu se va folosi un alt ulei, în afara celui de măsline extravirgin (presat la rece) şi a uleiul de  in.

Este recomandat să se prepare pâinea în casă - pâini micuţe, pentru a fi bine coapte, preparate din faină integrala. Consumul de pâine se introduce în a două lună de la începerea tratamentului.

în pagina „Reţete ce pot fi practicate în perioada curelor cu alimentaţie crudivoră”  veţi găsi o paletă largă de preparate pe care le puteţi folosi în timpul tratamentului, bineînţeles, ţinând indicaţiile şi contraindicaţiile legate de afecţiunea dumneavoastră. Folosiţi, în mod special, reţete ce contin ingrediente cu potenţial terapeutic pentru afecţiunea de care suferiţi.

Fitoterapie:

✓ Cura cu pulbere de Năprasnic şi Echinacea, de şase luni. Se administrează 1 linguri âm patru ori pe zi, sublingual, 10 minute, după care se înghite cu putină apă. Cură de 3 luni pauza  2 săptămâni, apoi se mai face o cură. Năpraznicul conţine cantităţi mari de germaniu oligoelement cu efect de stimulare a oxigenării celulare deosebit de puternic). Năpranicul stimulează imunitatea, combate acţiunea radicalilor liberi şi măreşte rezistenţa organismului Ia stres. Echinacea este o plantă cu mare potenţial anticancerigen, stimulând imunitatea.

✓ Cura cu tinctură de Armurariu. Se consumă 4 linguriţe de tinctură pe zi, vreme de 3 săptămâni. După o pauză de 30 de zile se mai poate face o cură. Această plantă activează sistemul imunitar (favorizând fagocitarea celulelor maligne), neutralizează radicalii liberi, reîntinereşte organismul, protejează funcţiile ficatului şi combate efectele adverse ale chimioterapiei.

Tinctură de propolis - câte 40 de picături, de trei ori pe zi, puse pe o bucăţică de pâine. Prin conţinutul divers de flavonoizi, propolisul exercită o acţiune directă asupra macrofagelor, determină sinteza de interleukină şi interferon, precum şi asupra factorului de necroză tumorală.

Alte indicatii

 ✓ Iată un remediu foarte puternic şi eficient împotriva tumorilor şi excrescenţelor benigne şi maligne. Se combină în proporţii egale: tinctură de Propolis, tinctură de Rostopască şi alcoolatură de Tuia. Se înmoaie un tampon în această combinaţie finală, după care se stoarce foarte încet tamponul îmbibat deasupra locului afectat, lăsând preparatul să „scalde” locul şi să se întărească de la sine. Se reia operaţia de 3-4 ori la intervale de 2-3 minute, după care se lasă zona tratată să se zvânte la aer. Se pot face 2 aplicaţii pe zi. O altă combinaţie foarte puternică este: Tinctură de Mărul-lupului, tinctură de Tătăneasă, tinctură de Propolis, ce se pot folosi în acelaşi mod descris mai sus.

Compresa cu alcoolatura de Tuia este foarte eficientă contra formaţiunilor tumorale care apar la nivelul pielii. Se aplică pe locul afectat compresa îmbibată în alcoolatură de Tuia, peste ea se pune o bucată de celofan, iar deasupra un prosop. Se lasă să acţioneze vreme de două ore, după care pielea se usucă la aer.

Obs.: Preparatele pe bază de alcool (alcoolaturile sau fineturile) nu se aplică extern sub formă de comprese, în cazul unei plăgi de dimensiuni mari, care supurează, pentru că alcoolul irită şi inflamează. în acest caz, se pot aplica cataplasma din rădăcină de tătăneasă răzuită (este foarte eficientă), gelul de aloe, cataplasma din faină de in şi suc de varză, spălături cu decoct de Mărul-lupului şi Tătăneasă şi aplicaţii cu alifie de Gălbenele sau alifii antitumorale, alternând cu perioade când rana este lăsată fără nicio aplicaţie, aerisită pentru a se putea usca. Iată un artificiu care face posibilă aplicaţia de preparate de alcool (mărindu-le chiar eficacitatea): tinctură se poate evapora într-o farfurie descoperită şi expusă la aer, până când alcoolul scade la jumătate sau chiar puţin mai mult. Preparatul devine astfel mai concentrat.

✓ Cataplasme cu rădăcină de Tătăneasă (Symphitum offîcinale). Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatorii şi antitumorale (datorită alantoinei). Eu am folosit-o în multe cazuri de chisturi, noduli mamari, plăgi canceroase (chiar şi când era în faza de rană supurândă) şi a dat rezultate deosebite, chiar excepţionale. Rădăcinile proaspete de Tătăneasă se spală bine cu o perie, apoi se dau prin răzătoarea mică. Compoziţia se pune pe o frunză de varză (zdrobită în prealabil cu ajutorul unei sticle sau cu un sucitor de lemn) şi se aplică pe zona mamară. Totul se leagă cu o faşă lată de tifon sau pânză de bumbac pentru a adera la tegument (sau un leucoplast când regiunea este mai mică). Se păstrează 1-2 ore. După folosire, rădăcina se aruncă.

Cataplasmă cu argilă aplicată pe regiunea cancerizată: peste 6-8 linguri de lut se toarnă decoct de Tătăneasă sau suc de varză cât să se formeze o pastă; se amestecă bine până la omogenizare, după care se aplică direct pe piele, într-un strat uniform, de 1,5-2 cm grosime; deasupra pastei se pune o pânză de bumbac, iar peste ea o bucată de nylon (menită să împiedice uscarea argilei), apoi un material gros şi călduros din lână sau bumbac. Cataplasma se păstrează 2 ore, după care lutul se îndepărtează, iar zona se spală cu ceai de coada-şoricelului şi se unge cu puţină alifie de gălbenele. Cataplasma cu argilă se aplică o dată la două zile, putând alterna cu compresele cu ulei de ricin sau compresele cu alcoolatura de Tuia.

✓bComprese cu ulei de ricin aplicate pe regiunea interesată. Compresele cu ulei de Ricin îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar şi contribuie la dislocarea sau dizolvarea formaţiunilor canceroase.

Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată, cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori pentru a atinge o grosime de 5-6 cm. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat la rece), hârtie cerată sau o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin. Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune hârtia cerată sau folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi. sau o zi da, o zi nu.

Comprese ale regiunii malignizate cu decoct de Mărul-lupului şi Tătăneasă (câte 1 lingură din fiecare plantă se fierb împreună cu 300 ml apă, vreme de 5 minute). Se aplică o dată pe zi. Aceste aplicaţii trebuie să alterneze cu perioade când rana este lăsată fară nicio aplicaţie. aens:tă. pentru a se putea usca.

✓ Aloe conţine agenţi antitumorali (emodina, manosa şi lectina) şi imunostimulatori (polipeptide). Planta stimulează foarte puternic regenerarea ţesuturilor. Se rupe o bucată de frunză de aloe, se spală puţin, se secţionează cu ajutorul unui cuţit şi se recoltează gelul, care se aplică pe zona :nteresată ipoate fi şi o rană deschisă). Deasupra se pune o frunză de varză sau nalbă ce va fi fixată cu un leucoplast.

Aplicaţii cu frunze de varză, zdrobite în prealabil cu un sucitor sau o sticlă şi fixate cu o feşă sau un leucoplast.

Se pot face şi aplicaţii cu unguente antitumorale care pot să aibă ingrediente ca: Gălbenele, Mărul-lupului, Propolis, Muguri de Plop, Tuia.


Nu există produse în această categorie.