Detoxifierea: de ce trebuie sa o practicam?

Un organism sănătos efectuează zilnic autodetoxifiere. Perioada de iarnă presupune, în general, o activitate fizică mai limitată și o alimentație mai nesănătoasă(neavand la indemana legumele si verdeturile proaspete din timpul anotimpului cald).

Să aruncăm o privire mai atentă asupra partilor din organism  în care au loc aceste procese de detoxifiere: sistemul digestiv descompune alimentele ingerate, absoarbe nutrienții și curăță substanțele inutile din organism.

Hidratarea adecvată, aportul regulat de fibre și o floră intestinală sănătoasă pot reduce durata proceselor excretorii, astfel încât substanțele inutile și potențial periculoase petrec mai puțin timp în organism. Din acest motiv, alimentația adecvată este de cea mai mare importanță pentru desfășurarea fără probleme a proceselor de detoxifiere din organism.

Consumul zilnic de fibre alimentare, cum ar fi alimente integrale și alimente moi, precum și fructele și legumele proaspete pot contribui semnificativ la menținerea sănătății și a funcției corespunzătoare a tractului gastrointestinal.

Unele studii * indica faptul ca consumul de alge Spirulina sau  Chlorella Plus poate ajuta la procesele de eliminare a metalelor grele din organism. Ambele conțin fibre valoroase, care pot contribui la legarea de particulele de metale grele.

În plus, consumul regulat de produse probiotice poate contribui și mai mult la susținerea sănătății tractului intestinal.

 Din păcate, grijile și obligațiile zilnice ne împiedică adesea să ne angajăm la o alimentație adecvată, așa că din lipsă de timp, economisim timpul și energia necesare pentru a efectua o alimentație corectă și sănătoasă.

Oricum, ori de câte ori este posibil, toată lumea ar trebui să facă totul pentru a se dedica menținerii unei alimentații echilibrate și sănătoase.

CaliVita oferă o gamă largă de produse pentru a susține menținerea sănătății, inclusiv cele care ajută la detoxifiere. Acestea sunt, de exemplu, produsele probiotice precum Probio Balance , AC- Zymes , AC- Zymes  Plus sau Acidophillus Psylium. Nopalin poate contribui și la procesele de detoxifiere datorită conținutului său ridicat de vitamine, minerale și fibre vegetale.

Rețineți că fibrele vegetale sunt eficiente numai atunci când sunt combinate cu un aport adecvat de apă. Ionizatorul de apă Aquarion ne permite cu ușurință să consumăm apă sănătoasă, purificată și ionizată în fiecare zi.

Glandele  sudoripare din piele, pe lângă omeostazia organismului, ajută și rinichii să funcționeze prin efectuarea de detoxifiere eleminand produsele de excreție.

Excreția poate fi stimulată prin activitate fizică intensă sau saună, atâta timp cât se menține hidratarea corespunzătoare și compensarea sărurilor minerale pierdute prin glandele sudoripare (pentru aceasta vă recomandăm produsele CaliVita precum: Power Mins , MagneZi B6 etc.).

Unii experți susțin că apariția celulitei este de fapt rezultatul saturației cu substanțe toxice în straturile pielii. Aplicând produse care stimulează circulația și ajută la detoxifiere, putem contribui la ameliorarea acestei stări.

Rinichii sunt, de asemenea, organe excretoare complexe foarte importante. Ei detoxifică, reglează nivelul pH-ului (la fel ca și plămânii) și participă la reglarea tensiunii arteriale. Hidratarea adecvată este importantă pentru a-I ajuta să funcționeze. Un adult sănătos are nevoie de cel puțin 1,5 - 2 litri de apă pe zi, în timp ce în zilele toride de vară sau în (și după) perioada de exerciții fizice intense, este nevoie de mult mai mult. Nu așteptați să vă fie sete. Cel mai bine ar fi să porți mereu cu tine 1,5 litri de apă, astfel încât să poți bea cantități mai mici continuu.

Aquarion Aquarion 9p,  aparate care alcalinizeaza, ionizeaza si purifica apa potabila din reteaua de alimentare,  apa care contine clor, iar pe alocuri este chiar poluata, ceea ce te poate ajuta sa neutralizezi toxinele acumulate din organism  doar prin consumul regulat, zilnic, de apă alcalina.

De asemenea, ficatul joacă un rol foarte important în procesele de neutralizare a toxinelor. Face substanțele periculoase sa fie solubile în apă, permițând astfel excreția lor mai ușoară. O dietă sănătoasă, reducerea la minimum a aportului de alcool și evitarea toxinelor cunoscute contribuie cel mai bine la funcționarea sănătoasă a ficatului.

Alimentele bogate în aminoacizi care conțin sulf (mei, albușuri de ou), amidon și carbohidrați simpli pot ajuta la detoxifiere prin acțiunea lor de regenerare a ficatului. Încercați să includeți aceste alimente în dieta dvs. Dacă acest lucru nu este posibil, suplimentele alimentare specifice pot ajuta.

Produsul CaliVita Liver Aid conține toți aminoacizii menționați sub formă de tablete, iar efectul este sporit și mai mult cu extractul de armurariu, plantă despre care se crede că protejează ficatul de compușii toxici.

Atunci când anumite condiții necesită o detoxifiere mai cuprinzătoare, gama largă de produse CaliVite oferă mai multe produse specifice pentru a rezolva problema.

Detox Patch este un alt produs care îmbină tehnologia occidentală cu înțelepciunea orientală și cu ajutorul tehnologiei moderne asigură eliminarea toxinelor din organism într-un mod natural.

Daca ai grija de sanatatea ta, corpul tau te va proteja de influentele nocive si va asigura functionarea optima a tuturor organelor, prevenind potentiala acumulare de toxine nocive in organism.

Referinte:

- Márta Veresné Bálint (ed.): Dietetică practică

- Tibor Donáth (ed.): Anatomie-Fiziologie, Editura Medicală

- Dr. József Kohán: Skin and Different Cellulite Therapies, Nutrition & Health

- Ferenci, P., B. Dragosicsa , H Dittrichb: Studiu randomizat controlat al tratamentului cu silimarină la pacienții cu ciroză hepatică, Journal of Hepatology Volume 9, Issue 1, iulie 1989, paginile 105-113

* Efectul aportului de Chlorella asupra metabolismului cadmiului la șobolani, Cercetare și practică în nutriție ( 2009), 3 (1), 15-22


AC-Zymes -100 capsule-complex probiotic

AC-Zymes -100 capsule-complex probiotic

1. |Pentru cine recomandăm ? 2. |De ce Ac-Zymes Calivita? 3. |Ce efecte / caracteristici au La..

101,05 Lei

Ac-Zymes Plus Calivita-60 capsule- pro- şi prebiotice

Ac-Zymes Plus Calivita-60 capsule- pro- şi prebiotice

1. |De ce  Ac zymes Plus este un produs eficient cu simbiotice(pro și prebiotice)? 2. |Cui re..

165,55 Lei

Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Acidophilus with Psylium -100 capsule- probiotice si fibre

Santatea ta incepe din intestin!Asa cum stiati dictonul „moartea trăieşte în intestine” – aceas..

119,33 Lei

Aquarion Calivita ionizator de apa-water ionizer and filter

Aquarion Calivita ionizator de apa-water ionizer and filter

Beneficiile  ionizatorului de apă Aquarion 9p Calivita  Apa alcalina antioxida..

11.449,00 Lei

Liver Aid-100 tablete-protectie hepatica

Liver Aid-100 tablete-protectie hepatica

1. Ce contine Liver Aid de la Calivita?2. Mod de administrare3. Pentru cine recomandă..

215,00 Lei

MagneZi B6-90 tablete-contine Magneziu + Zinc+ Vitamina B6

MagneZi B6-90 tablete-contine Magneziu + Zinc+ Vitamina B6

Suplimentarea cu magneziu Suplimentarea de magneziu este cruciala pentru toată lumea azi, d..

82,24 Lei

Nopalin - 200 tablete-din cactusul Nopal

Nopalin - 200 tablete-din cactusul Nopal

Nopalin este un extras din cactusul Nopal din familia de  cactusi Opuntia, ..

150,50 Lei

Power Mins - 100 tablete-Complex de minerale

Power Mins - 100 tablete-Complex de minerale

Niciunul din procesele care se desfăşoară în organismul nostru nu ar fi posibil în absenţa anumitor ..

72,03 Lei

Probio Balance - 60 tablete masticabile-Pro şi prebiotice

Probio Balance - 60 tablete masticabile-Pro şi prebiotice

Un sistem imunitar slăbit poate determina un dezechilibru la nivelul microflorei intestinale.  ..

117,18 Lei

Se afişează de la 1 până la 9 din 9 (1 Pagini)